Udsalget slutter om
Udvidet returret til d. 31. januar 2023

Toke på nye eventyr - Torben Voss - Lydbog

bind 2 i Toke serien

Bag om Toke på nye eventyr

Staldkarlen Peder og gøngedrengen Tokes far, Niels, skal som gønger med til Halland for at lave en fredsaftale med svenskerne. Samtidig bliver Toke og Ditlev tilbage med deres mor, Maren, i Landskrone hos organistdatteren Kristine og hendes forældre, Jens og Grethe. Da Peder og Niels vender tilbage, har de en vigtig besked fra kongen som tak. De begge skal til København og være drabanter – livvagter – for at passe på kongen på byens slot. Efter ankomsten får Toke en ny ven, som hedder Mikkel. Han er lidt ældre end Toke og har et specielt gemmested, hvor der er en god udsigt til slotspladsen. Det viser sig, at Mikkel er lidt af en rod, som kender gode og negative steder at opholde sig. Efter at Mikkel mod sin faders vilje stikker af for at sejle som matros, kommer Toke til at savne Kristine, men savnet af hende afløses af glæde, fordi hun kommer for, at hans forældre og Peder skal tage sig af hende – ja, måske helt til jul? Uddrag af bogen − Skal vi helt til Halland? sagde Kristine, som havde angst i øjnene for uvisheden om, hvad der skulle ske. − Ja, det skal vi, og det er med båd, svarede Toke. − Med båd? Kristine vidste ikke, om hun havde lyst til at sejle. Måske kunne de drukne, og det havde hun ikke lyst til. − Drukne! Nej, det gør vi ikke, sagde Toke, som virkede selvsikker. − Hvorfor er du så sikker på det? Toke fortalte, at både hans far og Peder skulle til et møde med svenskerne. Derfor var det umuligt, at der ville ske noget med båden. Kristine var sikker på, at de ikke kunne komme med, da de jo kun var børn. Da solen var ved at gå ned over Øresund, var det på tide, at de skulle hjem. Igennem Landskrones gader løb de hurtigt. De ville vide, om det kunne lykkes at komme med på sejltur Uddrag af bogen Om forfatteren Torben Voss (f. 1974) er forfatter og billedkunstner med en opvækst på begge sider af Øresund. Har siden 1993, som tidlig radiovært og som debattør, beskæftiget sig med Øresundsregionen og de dansk-skånske relationer inden for historie og samfundsforhold. Han har tidligere udgivet Gøngedrengen Toke.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775753697
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 3. December 2021
 • Oplæser:
 • Jakob Maagaard
 • Straks på e-mail.

Online pris

 • BLACK WEEK
  : :

Beskrivelse af Toke på nye eventyr

Staldkarlen Peder og gøngedrengen Tokes far, Niels, skal som gønger med til Halland for at lave en fredsaftale med svenskerne. Samtidig bliver Toke og Ditlev tilbage med deres mor, Maren, i Landskrone hos organistdatteren Kristine og hendes forældre, Jens og Grethe. Da Peder og Niels vender tilbage, har de en vigtig besked fra kongen som tak. De skal begge til København og være drabanter – livvagter – for at passe på kongen på byens slot. Efter ankomsten får Toke en ny ven, som hedder Mikkel. Han er lidt ældre end Toke og har et specielt gemmested, hvor der er en god udsigt til slotspladsen. Det viser sig, at Mikkel er lidt af en rod, som kender gode og negative steder at opholde sig. Efter at Mikkel mod sin faders vilje stikker af for at sejle som matros, kommer Toke til at savne Kristine, men savnet af hende afløses af glæde, fordi hun kommer for, at hans forældre og Peder skal tage sig af hende – ja, måske helt til jul?

Forlagets beskrivelse af Toke på nye eventyr

Staldkarlen Peder og gøngedrengen Tokes far, Niels, skal som gønger med til Halland for at lave en fredsaftale med svenskerne. Samtidig bliver Toke og Ditlev tilbage med deres mor, Maren, i Landskrone hos organistdatteren Kristine og hendes forældre, Jens og Grethe.

Da Peder og Niels vender tilbage, har de en vigtig besked fra kongen som tak. De skal begge til København og være drabanter – livvagter – for at passe på kongen på byens slot.

Efter ankomsten får Toke en ny ven, som hedder Mikkel. Han er lidt ældre end Toke og har et specielt gemmested, hvor der er en god udsigt til slotspladsen.

Det viser sig, at Mikkel er lidt af en rod, som kender gode og negative steder at opholde sig. Efter at Mikkel mod sin faders vilje stikker af for at sejle som matros, kommer Toke til at savne Kristine, men savnet af hende afløses af glæde, fordi hun kommer for, at hans forældre og Peder skal tage sig af hende – ja, måske helt til jul?

Brugerbedømmelser af Toke på nye eventyrFind lignende bøger
Bogen Toke på nye eventyr findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.