Bag om Viden og evidens
De senere år er der kommet stadig stærkere krav om evidens i socialt arbejde – metoder skal være evidensbaserede, og indsatser skal måles på deres effekter. Snakker man om evidens i socialt arbejde, snakker man derfor ofte om forskning og evaluering. Men hvilken rolle spiller begrebet evidens i socialrådgiverens egen indsamling af viden om den enkelte borgers situation og sag?
Denne bog præsenterer en teori om forholdet mellem beslutninger og viden i praktisk socialt arbejde. Den viser, hvordan sagsbehandling bygger på information, og hvordan evidensen i en sag kan sikre gyldigheden af denne information. Bogen udvikler PELK-modellen – en model for, hvordan socialrådgivere konkret kan analysere og styrke kvaliteten af den viden og evidens, de lægger til grund for deres afgørelser og behandling af den enkelte borgers sag.
Lasse Posborg Michelsen er cand.mag. i filosofi fra Københavns Universitet og BA fra Philipps-Universität i Marburg, Tyskland. Han har beskæftiget sig med både teoretisk og praktisk filosofi og arbejder med at gøre filosofiske argumenter relevante på konkrete praksisområder, herunder psykiatri, psykologi og socialt arbejde.
Vis mere