Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

500 citater af Dronning Margrethe - Jens Andersen - E-bog

Bag om 500 citater af Dronning Margrethe

I anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag opdaterer og udbygger Jens Andersen sin unikke samling af dronningecitater. Det er blevet til hele 500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960’erne og frem til nytårstalen 2019. Med nyt forord om Dronningens helt særlige forhold til det danske sprog ”Der er ikke noget område i kunsten og kulturen, hvor Dronning Margrethe har leget så konstant og så kreativt som i det danske sprog. Ingen anden regent i danmarkshistorien har efterladt sig så megen mundtlig og skriftlig dokumentation for denne kulturbærende indsats. Gennem et halvt århundrede omtrent har vi danskere kendt Margrethe 2. som en passioneret nytårstaler, der altid har noget på hjerte, formår at udtrykke sig elegant, lyrisk og humoristisk. Vi danskere kender derfor vores dronning som en levende, mundtlig fortæller og ikke så lidt af en sproglig improvisator med et ordforråd, der synes at være i ustandselig bevægelse år efter år. Her taler en nysgerrig og bevidst sprogbruger, der altid har forberedt sig grundigt, kan sine ordbøger og grammatik, men samtidig har antennerne langt ude efter nye, spændende ord og udtryk, hvad enten de kommer fra nutiden eller fortiden – eller fra et af de fire sprog, Dronning Margrethe behersker ud over dansk. En sproglig vitalitet, der dybest set handler om at se og forstå det danske sprog indefra.” Jens Andersen fra bogens forord. ”Jeg har forsøgt at holde min børn lidt i ørerne, hvad sproget angår, men omvendt samler jeg også mange udtryk op fra de unge og kan lide at variere. Nogle gange går man i shorts og T-shirt, andre gange i kjole, ikke sandt?” ”Nok er Danmark et lille land, men vi skal passe på, at vi ikke bliver et småligt land.” ”Miniskørter er ikke umulige, men mange ben er det.” ”Man ville ikke dø af min mad, men jeg er ikke sikker på, at man ville overleve min kørsel.” ”Jeg kan godt lide at vende vrangen ud på et udsagn og se det efter i sømmene.” ”Selv om man vælger med hjertet, behøver man jo ikke at slå hjernen fra.”

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711983997
 • Udgivet:
 • 3. April 2020
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af 500 citater af Dronning Margrethe

I anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag opdaterer og udbygger Jens Andersen sin unikke samling af dronningecitater. Det er blevet til hele 500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960’erne og frem til nytårstalen 2019.

Med nyt forord om Dronningens helt særlige forhold til det danske sprog

”Der er ikke noget område i kunsten og kulturen, hvor Dronning Margrethe har leget så konstant og så kreativt som i det danske sprog. Ingen anden regent i danmarkshistorien har efterladt sig så megen mundtlig og skriftlig dokumentation for denne kulturbærende indsats. Gennem et halvt århundrede omtrent har vi danskere kendt Margrethe 2. som en passioneret nytårstaler, der altid har noget på hjerte, formår at udtrykke sig elegant, lyrisk og humoristisk. Vi danskere kender derfor vores dronning som en levende, mundtlig fortæller og ikke så lidt af en sproglig improvisator med et ordforråd, der synes at være i ustandselig bevægelse år efter år. Her taler en nysgerrig og bevidst sprogbruger, der altid har forberedt sig grundigt, kan sine ordbøger og grammatik, men samtidig har antennerne langt ude efter nye, spændende ord og udtryk, hvad enten de kommer fra nutiden eller fortiden – eller fra et af de fire sprog, Dronning Margrethe behersker ud over dansk. En sproglig vitalitet, der dybest set handler om at se og forstå det danske sprog indefra.” Jens Andersen fra bogens forord.

”Jeg har forsøgt at holde min børn lidt i ørerne, hvad sproget angår, men omvendt samler jeg også mange udtryk op fra de unge og kan lide at variere. Nogle gange går man i shorts og T-shirt, andre gange i kjole, ikke sandt?”

”Nok er Danmark et lille land, men vi skal passe på, at vi ikke bliver et småligt land.”

”Miniskørter er ikke umulige, men mange ben er det.”

”Man ville ikke dø af min mad, men jeg er ikke sikker på, at man ville overleve min kørsel.”

”Jeg kan godt lide at vende vrangen ud på et udsagn og se det efter i sømmene.”

”Selv om man vælger med hjertet, behøver man jo ikke at slå hjernen fra.”

Forlagets beskrivelse af 500 citater af Dronning Margrethe

"Jeg har forsøgt at holde mine børn lidt i ørerne, hvad sproget angår, men omvendt samler jeg også mange udtryk op fra de unge og kan lide at variere. Nogle gange går man i shorts og T-shirt, andre gange i kjole, ikke sandt?"

Om abdikation, børneopdragelse, Christiania, gravhunde, kønsroller, laksko, motion, Olsen-banden, teknologi, ægteskab og mange andre emner. 500 af de sjoveste og skarpeste Dronning Margrethe-citater fra taler, bøger, samtaler og interviews - udvalgt og med forord af Jens Andersen.

Brugerbedømmelser af 500 citater af Dronning Margrethe

 • Hanne H. 3. September 2020

  Det har for mig været en fantastisk bog at læse. Vi har en Dronning med stor viden og god humor,og det får mig til at trække på smilebåndet når jeg læser nogle af hendes citater. Og samtidig er der jo meget stof til eftertanke om en tid der har været. Vi skal og kan være stolte af vores Dronning Margrethe.
  Jeg kan varmt anbefale bogen. jeg er selv fra samme år som dronningen ,og husker mange af de ting der bliver omtalt. Glæd jer til at læse bogen, hyg jer med citaterne KH Hanne

 • Pia J. 6. August 2020

  Hylemorsom og overraskende indsigtsfuld.

  Jeg var godt underholdt

 • Anne M. 14. Juli 2020

  500 citater er mange , men nogle dage finder jeg, og læser et par citater. Det er pragtfuld at genkende Dronning Margrethes unikke udtalelser, De kalder smilet frem, og giver mig lyst til at citere: " Jeg kan godt lide at vende vrangen ud på et udsagn og se det efter i sømmene" fra 2005 Margrethe. Sproget er så smukt og ordene så fine. En glæde at opleve sætningerne, igen og igen. En pragtfuld gave til vennerne - jeg beholder et eksemplar til mig selv........

 • Jan J. 5. Juni 2020

  Vor Dronning har evnen til både at være dybdefilosofisk og have en underfundig humor, men altid formår hun at frembringe er "nå ja, hun har jo ret".

  Bogen samler en perlekæde af Dronningegode skindende små indspark. Nogen gange maler Majestæten med store strøj og et lille svirp til os over fingrene med penslen og andre gange griner vi med Dronningen.

  Vor Dronning tager sit hverv seriøst men ikke sig selv mere alvorligt end nødvendigt.
  "Kunne være sjovt at være en flue på vægen, bare der ikke kommer nogen og basker til én".

 • d c. 22. Maj 2020

  Livsbekræftende, god motion for smilebåndet og giver stof til eftertanke.
  Hun kan noget med ord, vores dejlige Majestæt.

 • Mikael Z. 15. Maj 2020

  Givet kort som gave.

 • Karin T. 14. Maj 2020

  Det er en rigtig god bog, med både sjove og eftertænksomme citater af dronningen.
  tales.dk var hurtig til at levere bogen.

 • Kasper J. 30. April 2020

  Fantastisk god, spændende og underholdende biografi. Sjove citater om Dronningen, hvilket er spændende at se hende fra den side.


Find lignende bøger
Bogen 500 citater af Dronning Margrethe findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.