Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

AB og nye aftaleformer i byggeriet - Ole Hansen - Bog

Bag om AB og nye aftaleformer i byggeriet

Antologien indeholder en række artikler, der går i dybden med entreprenørers og rådgiveres ansvar og pligter ved byggeprojekter – med fokus på AB og de nye aftaleformer. Fælles for artiklerne er, at de søger at afklare de juridiske problemstillinger og udfordringer, der opstår ved store byggeprojekter, som f.eks. spørgsmål om forsikring, tidsfrister, system-leverancer, projekteringsansvar og indsigelsespligt. Artiklerne er skrevet af forskere og specialister med praktisk-juridisk baggrund og udspringer af forskningsprojektet ”AB og nye aftaleformer i byggeriet” ved CEVIA, Københavns Universitet. Bogen indeholder følgende artikler: Om entreprenørens produktansvar i dansk entrepriseret Entreprenørens indsigelsespligt ved projektmangler Entreprenørens projekteringsansvarSystemleverancer Individuelle aftaler om totalentreprenørens ydelse og ansvar Den projekterende entreprenørs forsikringsmuligheder Rådgiverens ansvar for kvaliteten af bygherrens udbudsmateriale Praksisudviklede begrænsninger af den tekniske rådgivers ansvar for fejl og forsømmelserTidsstyring i byggeriet Formkrav og frister i entreprisekontrakter Reaktionskrav ved overskridelse af tidsfrister i entrepriseforhold Staten som bygherre og AB. Om redaktørerne Ole Hansen, Professor, dr.jur., er redaktør af antologien. Han forsker og underviser i entrepriseret ved Københavns Universitet og er bl.a. hovedmanden bag forskningsprojektet ”AB og nye aftaleformer i byggeriet”, der i perioden 2008-2012 blev støttet af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Energistyrelsen) og fonden Realdania. Torsten Iversen er medredaktør af antologien. Han forsker og underviser i entrepriseret ved Aarhus Universitet og er bl.a. redaktør af entrepriseretlige afgørelser og artikler ved Tidsskrift for Bolig- og Byggeret (T:BB).Hovedparten af artiklerne har tidligere været bragt i T:BB og UfR, men er nu samlet i denne antologi, så de kan læses i sammenhæng.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788761935083
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Udgivet:
 • 3. April 2014
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 155x230x19 mm.
 • Vægt:
 • 480 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 31. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af AB og nye aftaleformer i byggeriet

Antologien indeholder en række artikler, der går i dybden med entreprenørers og rådgiveres ansvar og pligter ved byggeprojekter – med fokus på AB og de nye aftaleformer.

Fælles for artiklerne er, at de søger at afklare de juridiske problemstillinger og udfordringer, der opstår ved store byggeprojekter, som f.eks. spørgsmål om forsikring, tidsfrister, system-leverancer, projekteringsansvar og indsigelsespligt.

Artiklerne er skrevet af forskere og specialister med praktisk-juridisk baggrund og udspringer af forskningsprojektet ”AB og nye aftaleformer i byggeriet” ved CEVIA, Københavns Universitet.

Bogen indeholder følgende artikler:

Om entreprenørens produktansvar i dansk entrepriseret
Entreprenørens indsigelsespligt ved projektmangler
Entreprenørens projekteringsansvarSystemleverancer
Individuelle aftaler om totalentreprenørens ydelse og ansvar
Den projekterende entreprenørs forsikringsmuligheder
Rådgiverens ansvar for kvaliteten af bygherrens udbudsmateriale
Praksisudviklede begrænsninger af den tekniske rådgivers ansvar for fejl og forsømmelserTidsstyring i byggeriet
Formkrav og frister i entreprisekontrakter
Reaktionskrav ved overskridelse af tidsfrister i entrepriseforhold
Staten som bygherre og AB.
Om redaktørerne

Ole Hansen, Professor, dr.jur., er redaktør af antologien. Han forsker og underviser i entrepriseret ved Københavns Universitet og er bl.a. hovedmanden bag forskningsprojektet ”AB og nye aftaleformer i byggeriet”, der i perioden 2008-2012 blev støttet af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Energistyrelsen) og fonden Realdania.

Torsten Iversen er medredaktør af antologien. Han forsker og underviser i entrepriseret ved Aarhus Universitet og er bl.a. redaktør af entrepriseretlige afgørelser og artikler ved Tidsskrift for Bolig- og Byggeret (T:BB).Hovedparten af artiklerne har tidligere været bragt i T:BB og UfR, men er nu samlet i denne antologi, så de kan læses i sammenhæng.

Brugerbedømmelser af AB og nye aftaleformer i byggerietFind lignende bøger
Bogen AB og nye aftaleformer i byggeriet findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.