Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Afrika - Bjarne Hatting - E-bog

- Set fra bagsiden

Bag om Afrika

Et barsk øjebliksbillede, hvor forfatteren gør op med den illusion, at Afrika nogensinde vil kunne udvikle sig til et demokratisk kontinent. Der vil altid være stamme- og klankrige, hungersnød, slaveri, børnesoldater, woodoo, korruption og sharia. Handlingen beskriver flere forskellige forløb i det afrikanske kontinent. Vi følger både den rige præsident og den fattige pige, der lever som slave. Samtidig åbnes vores øjne for, hvordan man stadig lever under helt andre forhold end i Danmark. Demokratier kan tydeligt bestikkes, love kan omgåes, og samtidig indføres hårdere og hårdere straffe overfor den almindelige afrikaner. Vi hører om primitive stammefolks ledere og heksedoktorer, som holder fast i deres magt, hvilket stopper udviklingen for landet mange steder. Den globale bistandshjælp har spillet fallit. Kun gjort Afrika til et kontinent af tiggere. Svindel, nepotisme og korruption med statsmidler og bistandshjælp er en del af kulturen. Desværre har denne kultur bredt sig til mange nødhjælpsorganisationer, hvor indsamlede penge forsvinder i baglandet og kun efterlader en brøkdel af de indsamlede midler til deres oprindelige formål. Uddrag af bogen: »Det eneste, der altid gjorde ham nervøs, var, når han landede og afleverede våbnene. Han havde hurtigt erfaret, at de indfødte, der rendte rundt med en riffel over skulderen, havde en intilligenskvotient på niveau med en kokosnød. Men så var der de få, der kunne bruge hovedet. De var både kloge og smarte. Men når man så de grusomheder, de begik, måtte Juri give Darwin ret i, at de nedstammede fra aberne og stadig manglede et par trin for at nå op til det civiliserede menneske.« Han holdt sin fjerkost foran sig og gik rundt i hytten. Så standsede han foran Kébé. Han holdt sin fjerkost foran hans ansigt. Så mumlede han noget. Da han var færdig, vendte han sig mod Diop. "Denne dreng er blevet forhekset. Han er besat af onde ånder." »Hvad skal vi gøre?« spurgte Diop. »Hvis disse onde ånder ikke bliver fjernet, vil ulykkerne blive ved her i familien. Jeg kan hjælpe dig med at fordrive disse ånder. Det koster dig fire høns.« Forfatteren: Bjarne Hatting er født 1940 i København. Han er uddannet merkonom, typograf samt engelsk korrespondent, og han har i en årrække haft en del forskellige lederstillinger. Han er i dag gået på efterløn efter en lederstilling i SAS og residerer i Tjekkiet. Bjarne Hatting har også skrevet romanerne: Forbudt Kærlighed De kom altid om natten Hesteslagteren Hvis du læser dette brev Nazisternes skatkammer

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788792875822
  • Udgivet:
  • 6. Februar 2013
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Afrika

Et barsk øjebliksbillede, hvor forfatteren gør op med den illusion, at Afrika nogensinde vil kunne udvikle sig til et demokratisk kontinent. Der vil altid være stamme- og klankrige, hungersnød, slaveri, børnesoldater, woodoo, korruption og sharia.

Handlingen beskriver flere forskellige forløb i det afrikanske kontinent. Vi følger både den rige præsident og den fattige pige, der lever som slave. Samtidig åbnes vores øjne for, hvordan man stadig lever under helt andre forhold end i Danmark. Demokratier kan tydeligt bestikkes, love kan omgåes, og samtidig indføres hårdere og hårdere straffe overfor den almindelige afrikaner. Vi hører om primitive stammefolks ledere og heksedoktorer, som holder fast i deres magt, hvilket stopper udviklingen for landet mange steder.

Den globale bistandshjælp har spillet fallit. Kun gjort Afrika til et kontinent af tiggere. Svindel, nepotisme og korruption med statsmidler og bistandshjælp er en del af kulturen. Desværre har denne kultur bredt sig til mange nødhjælpsorganisationer, hvor indsamlede penge forsvinder i baglandet og kun efterlader en brøkdel af de indsamlede midler til deres oprindelige formål.

Uddrag af bogen:
»Det eneste, der altid gjorde ham nervøs, var, når han landede og afleverede våbnene. Han havde hurtigt erfaret, at de indfødte, der rendte rundt med en riffel over skulderen, havde en intilligenskvotient på niveau med en kokosnød.
Men så var der de få, der kunne bruge hovedet. De var både kloge og smarte. Men når man så de grusomheder, de begik, måtte Juri give Darwin ret i, at de nedstammede fra aberne og stadig manglede et par trin for at nå op til det civiliserede menneske.«

Han holdt sin fjerkost foran sig og gik rundt i hytten. Så standsede han foran Kébé. Han holdt sin fjerkost foran hans ansigt. Så mumlede han noget. Da han var færdig, vendte han sig mod Diop.
"Denne dreng er blevet forhekset. Han er besat af onde ånder."
»Hvad skal vi gøre?« spurgte Diop.
»Hvis disse onde ånder ikke bliver fjernet, vil ulykkerne blive ved her i familien. Jeg kan hjælpe dig med at fordrive disse ånder. Det koster dig fire høns.«

Forfatteren:
Bjarne Hatting er født 1940 i København. Han er uddannet merkonom, typograf samt engelsk korrespondent, og han har i en årrække haft en del forskellige lederstillinger.
Han er i dag gået på efterløn efter en lederstilling i SAS og residerer i Tjekkiet.

Bjarne Hatting har også skrevet romanerne:
Forbudt Kærlighed
De kom altid om natten
Hesteslagteren
Hvis du læser dette brev
Nazisternes skatkammer

Brugerbedømmelser af AfrikaFind lignende bøger
Bogen Afrika findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.