dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Aioli og utroskab i Provence - Jørgen Løvgret - Bog

- To noveller om dagliglivet

Bag om Aioli og utroskab i Provence

I den første novelle skal en lille by i Provence afholde en aiolimiddag (det svarer til en dansk julefrokost). Komiteen er samlet og planlægger. Den består af fem ledende i byen, blandt andet postvæsenets kvindelige repræsentant, restauratøren, urmageren og pastasælgersken. De fleste af byens borgere er til stede ved festen med borgmesteren i spidsen. Der spilles op til dans. Borgmesteren byder en ung dame op. Byens fotograf optager det hele. Han får nogle afslørende fotos af borgmesteren. Modkandidaten til borgmesterposten kan bruge disse. Den anden novelle beskriver en landposts cykeltur rundt i byen og oplandet, og hvad han oplever. Det er sære og mystiske ting. Blandt andet bliver han indblandet i et muligt besøg fra en anden planet. Det officielle på byens rådhus med borgmesteren i spidsen har svært ved at tro på det, de får anmeldt. Det ender dog med, at man til sidst må tro på de vanvittige påstande. Uddrag af bogen Fotografen Marchal var dukket op. Han var klar med sit kamera. Samtidig gjorde borgmesteren sig parat til at svinge den unge kvinde fra bageriet. Det blev til mange kameraskud. Pludselig tog borgmesteren dog godt fast i den unge kvinde. Det virkede, som om han ville klæde hende af helt offentligt. Fotografen lod sit kamera optage det hele. Nu var det jo pludselig ham, der måtte op og give en forklaring, tænkte posten. Han stod jo overfor beviset. Philip Gaston havde jo hele tiden haft ret. Et fremmed fartøj havde måske virkelig stået i haven og senere forladt den med det voldsomme lys. ”Det er jo et tydeligt bevis!” fremstammede posten med rystende stemme. Han stirrede stadig på den store afsvedne plet. Om forfatteren Jørgen Løvgret har boet i Provence i 10 år. Han har fået et godt kendskab til livet i de små byer. Han er derfor i stand til at gengive det morsomme og spændende i dagliglivet i det sydfranske landskab. Han har kogt det hele sammen til to noveller, som ligeledes rummer kærlighed, utroskab og mystik.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775753956
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 200
 • Udgivet:
 • 18. Marts 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 148x210x15 mm.
 • Vægt:
 • 300 g.
 • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 16. April 2024

Beskrivelse af Aioli og utroskab i Provence

I den første novelle skal en lille by i Provence afholde en aiolimiddag (det svarer til en dansk julefrokost). Komiteen er samlet og planlægger. Den består af fem ledende i byen, blandt andet postvæsenets kvindelige repræsentant, restauratøren, urmageren og pastasælgersken. De fleste af byens borgere er til stede ved festen med borgmesteren i spidsen. Der spilles op til dans. Borgmesteren byder en ung dame op. Byens fotograf optager det hele. Han får nogle afslørende fotos af borgmesteren. Modkandidaten til borgmesterposten kan bruge disse. Den anden novelle beskriver en landposts cykeltur rundt i byen og oplandet, og hvad han oplever. Det er sære og mystiske ting. Blandt andet bliver han indblandet i et muligt besøg fra en anden planet. Det officielle på byens rådhus med borgmesteren i spidsen har svært ved at tro på det, de får anmeldt. Det ender dog med, at man til sidst må tro på de vanvittige påstande.

Uddrag af bogen
Fotografen Marchal var dukket op. Han var klar med sit kamera. Samtidig gjorde borgmesteren sig parat til at svinge den unge kvinde fra bageriet. Det blev til mange kameraskud. Pludselig tog borgmesteren dog godt fast i den unge kvinde. Det virkede, som om han ville klæde hende af helt offentligt. Fotografen lod sit kamera optage det hele. Nu var det jo pludselig ham, der måtte op og give en forklaring, tænkte posten. Han stod jo overfor beviset. Philip Gaston havde jo hele tiden haft ret. Et fremmed fartøj havde måske virkelig stået i haven og senere forladt den med det voldsomme lys. ”Det er jo et tydeligt bevis!” fremstammede posten med rystende stemme. Han stirrede stadig på den store afsvedne plet.

Om forfatteren
Jørgen Løvgret har boet i Provence i 10 år. Han har fået et godt kendskab til livet i de små byer. Han er derfor i stand til at gengive det morsomme og spændende i dagliglivet i det sydfranske landskab. Han har kogt det hele sammen til to noveller, som ligeledes rummer kærlighed, utroskab og mystik.

Brugerbedømmelser af Aioli og utroskab i ProvenceGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.