Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Alverdens vikinger - Bog

- dragt, magt og pragt

Bag om Alverdens vikinger

I ‘Alverdens vikinger’ vækker den anerkendte designer Jim Lyngvild hele 83 af vikingetidens konger og dronninger til live fra blandt andet Danmark, Sverige og Norge. Du bliver introduceret til en verden fyldt med flotte portrætter og udførlige research om vikingetidens mange herskere, som aldrig er set før. Jim Lyngvild lader os møde de mange vikinger i øjenhøjde, som var de almindelige mennesker, som ligner os selv. Der er ofte stor usikkerhed omkring, hvordan disse vikinger i virkeligheden var og hvordan de gik klædt. Dette inspirerede Jim Lyngvild til at fremvise portrætter om et hav af de mest omtalte vikinger fra både Norge, Sverige, England, det østlige Gardarige, der lå i nutidens Ukraine og naturligvis de danske vikingekonger og dronninger. Portrætterne er både modige, nyskabende og legende, men som alligevel er baseret på grundig gennemarbejde med udgangspunkt i arkæologiske fund. Jim Lyngvild indbyder os til et univers af uhyggelige fyrster fra det fjerne Kiev-rige i pelsbesatte dragter, engelske majestæter i rober broderet med guld, prægtige svenske dronninger pyntet med både silke og oldtidsfund og i høj grad de danske vikingeherskere fra både sagn og fortælling. De inspirerende og meget fascinerende portrætter frembringes med en karakteristik af den enkelte konge eller dronnings liv, som præsenteres med et flot illustreret introduktionsmateriale om vikingernes verden, men hvor Jim Lyngvild desuden frembringer sin egen beskrivelse af sit interessante og omfattende projekt. ‘Alverdens vikinger’ udkommer på baggrund af Nationalmuseets nyudviklet udstilling om vikinger, som Jim Lyngvild desuden selv har medvirket til at udvikle i form af at designe det. Dette har både medført til stor debat, men har alligevel bevirket til en stor fremvækst af publikum for nationalmuseet.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772162256
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 288
 • Udgivet:
 • 20. Juni 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 238x298x30 mm.
 • Vægt:
 • 1914 g.
 • 1-3 hverdage.
 • 19. Maj 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Anmeldelser af Alverdens vikinger

  Beskrivelse af Alverdens vikinger

  I ‘Alverdens vikinger’ vækker den anerkendte designer Jim Lyngvild hele 83 af vikingetidens konger og dronninger til live fra blandt andet Danmark, Sverige og Norge. Du bliver introduceret til en verden fyldt med flotte portrætter og udførlige research om vikingetidens mange herskere, som aldrig er set før. Jim Lyngvild lader os møde de mange vikinger i øjenhøjde, som var de almindelige mennesker, som ligner os selv. Der er ofte stor usikkerhed omkring, hvordan disse vikinger i virkeligheden var og hvordan de gik klædt. Dette inspirerede Jim Lyngvild til at fremvise portrætter om et hav af de mest omtalte vikinger fra både Norge, Sverige, England, det østlige Gardarige, der lå i nutidens Ukraine og naturligvis de danske vikingekonger og dronninger. Portrætterne er både modige, nyskabende og legende, men som alligevel er baseret på grundig gennemarbejde med udgangspunkt i arkæologiske fund. Jim Lyngvild indbyder os til et univers af uhyggelige fyrster fra det fjerne Kiev-rige i pelsbesatte dragter, engelske majestæter i rober broderet med guld, prægtige svenske dronninger pyntet med både silke og oldtidsfund og i høj grad de danske vikingeherskere fra både sagn og fortælling. 
  De inspirerende og meget fascinerende portrætter frembringes med en karakteristik af den enkelte konge eller dronnings liv, som præsenteres med et flot illustreret introduktionsmateriale om vikingernes verden, men hvor Jim Lyngvild desuden frembringer sin egen beskrivelse af sit interessante og omfattende projekt. 
  ‘Alverdens vikinger’ udkommer på baggrund af Nationalmuseets nyudviklet udstilling om vikinger, som Jim Lyngvild desuden selv har medvirket til at udvikle i form af at designe det. Dette har både medført til stor debat, men har alligevel bevirket til en stor fremvækst af publikum for nationalmuseet. 

  Forlagets beskrivelse af Alverdens vikinger

  I Alverdens vikinger vækker den anerkendte designer Jim Lyngvild vikingetidens konger og dronninger til live.

  Han inviterer os indenfor i en verden af drabelige fyrster fra det fjerne Kiev-rige i pelsbesatte dragter, engelske regenter i rober broderet med guld, stolte svenske dronninger smykket med både silke og oldtidsfund og ikke mindst danske vikingeherskere fra både sagn og historie. Han viser os vikingerne, som vi aldrig har set dem før, og lader os møde dem i øjenhøjde, mennesker ligesom os selv.

  Vi ved næsten intet om, hvordan vikingerne så ud, eller hvordan de gik klædt. De eksisterende skriftlige kilder og fundmateriale er langt fra nok til at genskabe et helt kostume, hvor alt fra smykker over frisure og til klædedragt kan kaldes fuldstændig historisk korrekt.

  Alligevel portrætterer Jim Lyngvild i denne bog ikke bare én vikingehersker, men hele 83 fra både Danmark, Norge, Sverige, England og det østlige Gardarige, der lå i nutidens Ukraine. Portrætterne er modige, kreative og legende, men altid baseret på omhyggelig research og med så stort afsæt som muligt i arkæologiske fund. Og så er de fantastisk fascinerende at se på.

  Sammen med hvert portræt præsenteres en kort beskrivelse af den pågældende konge eller dronnings liv. Bogen indledes med et smukt illustreret introduktionsmateriale om vikingernes verden samt med Jim Lyngvilds egen beskrivelse af sit store projekt.

  Den udkommer i forlængelse af Nationalmuseets opdaterede vikingeudstilling, skabt i samarbejde med Jim Lyngvild, som både medførte stor debat og stor publikumsfremgang for museet.

  Indhold

  Alverdens vikinger af Jim Lyngvild:

  Brugerbedømmelser af Alverdens vikinger

  • Jeanette A. 9. August 2020

   Fantastisk flot, velskrevet og inspirerende bog, burde læses af alle og indgå som et læringsgrundlag i Folkeskolen.
   Dejlig med ny fortolkning og formidling vedrørende vores historiske forfædre i vikingetiden, og stor respekt for Jim Lyngvild for hans visuelle fremstilling af dragter, våben og smykker.


  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.