Månedens e-bog ‘Snemanden’ af Jo Nesbø

Udgivet i Månedens bog | Skrevet af Cecilie d. 12. februar 2013
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

Snemanden er den syvende bog i Jo Nesbøs serie om den alkoholiserede strømer Harry Hole, som sædvanligt bliver sendt på en svær opgave, da flere kvinder er forsvundet sporløst eller bliver fundet dræbt og lemlæstet. Ens for dem alle er, at de forsvinder den dag, den første sne falder og at der bliver fundet en snemand i nærheden af deres hjem eller på mordstedet. Harry Hole mener at se en sammenhæng på de forskellige kvinders forsvinden, men ikke alle tager hans teori om en seriemorder seriøst. Han får dog alligevel stillet en ny betjent til rådighed, Katrine Bratt, som skal hjælpe med at løse gåden om de forsvundne kvinder.

Katrine Bratt viser sig at være en vigtig brik i opklaringen, som er en lang og svær proces. Ydermere møder vi endnu en gang Rakel, Harrys ekskæreste, som Harry stadig er forelsket i, og som viser sig, endnu en gang, at være vigtig for historien.

 

‘Snemanden’ har, som de andre bøger af Jo Nesbø, et spændende og velskrevet plot. De første sider sørger for en uhyggelig og intens opbygning af historien, hvor et mord finder sted og kvinder forsvinder. Man kommer helt ind under huden på en skrækslagen kvinde, som brutalt bliver myrdet i skoven af et ‘væsen’. ‘Snemanden’ er betydeligt mere uhyggelig end de foregående bøger af Jo Nesbø, men vi følger som vanligt Harry Hole, som både arbejdsmæssigt og personligt stadig har mange problemer. Han er ikke vellidt på sin arbejdsplads, og bliver stadig anset for at være en speciel type. Samtidig har han stadig problemer med at lade alkoholen stå i svære situationer. ‘Snemanden’ er en god krimi, som fanger læseren fra starten af, og som er langt mere detaljeret og beskrivende i de forskellige mordscener, end de foregående bøger. Hvis man er til en god krimi, med et spændende plot og hvis man generelt godt kan lide den anderledes hovedperson, så er ‘Snemanden’ er et godt bud, på en god bog.

 

Køb Jo Nesbøs ‘Snemanden’, som e-bog for kun DKK 90.