Hvem er Norges yndlingskrimiforfatter?

Udgivet i Nyheder | Skrevet af Nina Hansen d. 14. marts 2018
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

Hvem er Norges yndlingskrimiforfatter  

 

Listen over de 50 bedst sælgende krimier i Norge de sidste ti år er blevet offentliggjort. Selvom der er flere, der går igen, er der en forfatter, der især har sat sit præg på listen.   Norges ubestridte yndlingsforfatter blandt krimiforfatterene er ingen ringere end Jo Nesbø! Med hele 8 ud af 10 pladser besat i Top 10 er bogaktuelle Jo Nesbø en klar favorit. Du kan taget et kig på listen over de 50 mest sælgende krimier i Norge her.  

Brød igennem med den fantastiske krimiserie om Harry Hole

Jo Nesbø er nok bedst kendt herhjemme som forfatteren bag den populære Harry Hole serie. Serien startede med bogen Flagermusmanden i 2000 i Danmark. Bogen udkom tre år tidligere i Norge, hvor han samme år modtog Rivertonprisen for den bedste norske krimi for bogen, der blev startskuddet til den fantastiske krimiserie om Harry Hole.   I dag tæller serien hele 11 bøger, og den seneste Harry Hole bog, Tørst, udkom sidste år. Det var også sidste år, at Hollywood adaptionen af Snemanden gik i biograferne. Harry Hole serien har solgt over 30 millioner eksemplarer på verdensplan, og bøgerne er oversat til mere end 50 sprog. Så det er ikke kun i Norden – eller kun i Norge – at læsere er vilde med Harry Hole og Jo Nesbø.  

Netop nu er Jo Nesbø aktuel med bogen Macbeth

Macbeth af Jo Nesbø er et fascinerende indblik i sindets mørke sider pakket ind i en gribende spændingsroman. Bogen er en fascinerende thriller af en krimi, der sætter spørgsmålstegn ved, hvor langt man er villig til at gå for at opnå sine mål, og om de mål, man har sat for sig selv, i virkeligheden er det bedste for en.  

 

Macbeth af Jo Nesbø

Macbeth af Jo Nesbø er en moderne genfortælling af Shakespeares klassiske skuespil.

  Macbeth er en thriller, der udspiller sig dybt inde i de mørkeste afkroge af sindet og ude på gaderne af en kaos- og korruptionsplaget by. I bogen møder vi Macbeth, en tidligere narkoman, der er den bedste politimand i byen. Han har alt inden for sin rækkevidde. Men en ting står klart for ham – en mand som Macbeth vil aldrig rigtigt nå til tops. Paranoia og hallucinationer plager ham. Macbeth er overbevist om, at han aldrig vil få de ting, som retmæssigt tilhører ham. Ikke med mindre at han er parat til at slå ihjel for at få dem…   Med Jo Nesbøs Macbeth er man garanteret en gribende thriller fyldt med spænding. Hvilket forsiden fortæller med sætningen ’Blod skal betales med blod’ – men hvis blod?   Du kan finde Jo Nesbøs forfatterskab her.