Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Udstillingskataloger og kunstsamlinger

Her finder du spændende bøger om Udstillingskataloger og kunstsamlinger. Nedenfor er et flot udvalg af over 661 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Den danske valgplakat i 100 år
    af Peter Nedergaard & Elsebeth Aasted
    236,95 kr.

    Et valg uden valgplakater er lige så utænkeligt som en jul uden nisser. Når valget er udskrevet, popper valgplakaterne op i gadebilledet som svampe om efteråret. De myldrer frem i lygtepæle, på mure og broer og overdænger vælgerne med venlige ansigter, gode råd og mere eller mindre fængende slogans.Denne bog præsenterer en række markante danske valgplakater fra de seneste knap 100 års folketings- og landstingsvalg. Sammen fortæller de et stykke moderne politisk danmarkshistorie, ligesom de afspejler en voldsom udvikling i formsprog og virkemidler, hvor valgplakaterne fra i flere tilfælde at have været små kunstværker i dag oftest er kedelige, forudsigelige og humorforladte. Bogen tager afsæt i den politiske plakats oprindelse i Europa og forsøger bl.a. at indkredse, hvad en valgplakat egentlig er, hvad valgplakater gør ved os, og om de overhovedet har en effekt og en plads i et modern informationssamfund.Valget er dit fortæller således også en historie om demokratiets udvikling.Udgivelsen sker i samarbejde med Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By.

  • af Michael Sheridan
    273,95 kr.

    Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk er berømt over hele verden for samspillet mellem kunst, arkitektur og natur.Af afgørende betydning for Louisianas arkitektur er det årtier lange samarbejde mellem grundlæggeren, Knud Jensen, og de to arkitekter, Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert, som tegnede alle museets bygninger mellem 1956 og 1991.Inspirationen kom i høj grad fra de naturlige omgivelser, som engang blev beskrevet som ”de smukkeste Puncter paa hele Kysten.” Bygningerne, de skabte for at bevare det landskab, er et vidnesbyrd om Louisianas udvikling: fra en lille samling af dansk kunst til et museum af internationalt format. Fra forfatteren bag bestselleren Mesterværker, Michael Sheridan, kommer her en fortættet historie om museet Louisiana, der føjer væsentlige pointer til den gængse fortælling og anvender meget nyt og hidtil ukendt materiale.

  • - Afstemningsplakater fra grænselandet 1920
    af Nils Arne Sørensen & Elsebeth Aasted Schanz
    186,95 kr.

    I 2020 er det 100 år siden, at afstemningen om den dansk-tyske grænses placering fandt sted. Op til afstemningen blev der agiteret på livet løs, ikke mindst ved hjælp af de plakater, som spiller hovedrollen i denne bog. Årene lige efter 1. verdenskrig var en kaotisk opbrudstid. Europa skulle finde en ny balance. Det afspejler sig blandt andet i de grænseændringer, der fandt sted i 1920-21. Nogle grænser blev flyttet efter diktat fra krigens sejrherrer, mens andre byggede på afstemninger, der tog hensyn til befolkningens sindelag og selvbestemmelsesret.I dag kan vi se, hvilke konsekvenser grænsernes fastlæggelse fik, og hvordan udviklingen blev i det lange løb. Men med plakaterne som indgang kommer vi tæt på begivenhederne, argumenterne, bekymringerne og forhåbningerne fra en tid, hvor intet endnu var sikkert. Vi falder ned i en tidslomme, der bringer os ind på livet af datidens mennesker og deres verdenssyn.

  • - Breathe with Jeppe Hein
    af Finn Janning
    163,95 kr.

    Et unikt indblik i, hvordan et burnout ændrede den danske billedkunstner Jeppe Heins syn på livet og kunsten I 2009 sidder Jeppe Hein i en flyver i 10.000 meters højde, da han får et angstanfald og ikke kan trække vejret. Efter et år med over 15 udstillinger og utallige rejser siger hans krop simpelthen stop. ”Jeg måtte lære at trække vejret igen,” fortæller Jeppe Hein i bogen. Jeppe Hein strøg til tops på den internationale kunstscene, før han var fyldt 35. Hans værker blev vist på verdens fineste udstillingssteder og solgt til skyhøje priser, og han var indbegrebet af succes – også i sine egne øjne. Men hans burnout blev et vendepunkt. For at finde sig selv igen søgte han mod det spirituelle og det religiøse. Han gik i psykoanalyse, begyndte at dyrke yoga og meditation og satte sig ind i buddhismens og hinduismens lære. Forfatter og filosof Finn Janning har været ven med Jeppe Hein, siden de var helt unge. I bogen følger han på nærmeste hold Jeppe Heins menneskelige og spirituelle udvikling efter hans burnout og viser, hvordan den er uløseligt knyttet sammen med hans kunst. Mens Jeppe øver sig i at være til stede og i at vise selvomsorg for at kunne give og modtage kærlighed, formes hans kunstneriske ambition om at hjælpe andre med den samme proces.

  • - Ekspressionisme Kolonialisme
    af Dorthe Aagesen, Aya Soika, Andrew Zimmerman, mfl.
    174,95 kr.

    Ernst Ludwig Kirchner og Emil Nolde er hovedskikkelser i den tyske ekspressionistiske bevægelse. De vendte sig bort fra det europæiske samfund og de etablerede normer i tidens borgerlige kultur og søgte i stedet inspiration i mennesker, livsformer og genstande fra andre dele af verden, især Afrika og Oceanien. I denne bog undersøges Noldes og Kirchners kunst på baggrund af deres historiske og ideologiske kontekst. Her afdækkes forbindelser mellem værkerne og den racetænkning og undertrykkelse, som også er en del af europæisk historie. Dermed afsløres en række mindre kendte og mere voldelige sider af ekspressionismen.Denne publikation er udgivet i anledning af udstillingerne om Nolde og Kirchners virke i 1910'erne, organiseret af SMK - Statens Museum for Kunst, København og Stedelijk Museum Amsterdam i samarbejde med Brücke-Museum, Berlin

  • - en europæisk mester
    af Thyge Christian Fønss-Lundberg & Anna Schram Vejlby
    428,95 kr.

    Jens Juel er en af de store malere i dansk kunsthistorie. Han mestrede 1700-tallets pastel og pudder til perfektion og ramte plet med sine præcise personskildringer. Hans rige livsværk viser en teknisk dygtig kunstner med sans for virkeligheden. Juel grundlagde sit europæiske udsyn på sin ungdoms rejser til Tyskland, Italien, Frankrig og Schweiz. Han lod sig inspirere af tidens største internationale navne og blev selv kunstner af deres format. Denne bog handler om Jens Juels internationale forbindelser og om de kulturelle miljøer, som hans europæiske portrætmesterskab udsprang af. Bogen er en lystvandring i Jens Juels værk og i den kunst, han selv så og lærte af på sine dannelsesrejser, ligesom den viser os en blomstrende europæisk grafik, der hjemme i Danmark tillod Juel at holde sig orienteret om de nyeste tendenser. Hans udvikling fra rokokoens sødme og oplysningstidens udfordringer til postrevolutionær nøgternhed og tidlig romantik beskriver samtidig et stykke europæisk historie og forudsætningerne for det demokratiske gennembrud. Anna Schram Vejlby (f. 1979) er mag.art. og ph.d. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Direktør ved Fuglsang Kunstmuseum. Tidligere museumsinspektør ved Ny Carlsberg Glyptotek, Den Hirschsprungske Samling og Ribe Kunstmuseum. Har specialiseret sig i dansk kunst 1750-1900 med fokus på portrætter og følelser i lyset af skiftende tiders menneskesyn og idealer.Thyge Christian Fønss-Lundberg (f. 1978) er kunsthistoriker og forfatter med speciale i portrætkunst – et emne, han har formidlet i talrige bøger og udstillinger. Hans forfatterskab tæller mere end tyve titler og omfatter kunstnere som Laurits Tuxen, Mikael Melbye, Thomas Kluge og Prins Henrik samt flere udgivelser om dansk portrætmaleri. I 2022 udkommer tillige hans monografi om Franz Xaver Winterhalter og i 2023 et raisonneret katalog over Otto Baches værker.

  • - From Absolute Monarchy to the Welfare State
    af Nan Dahlkild
    273,95 kr.

    Danish Architecture and Society gennemgår på dragende vis den arkitektoniske historie bag de institutioner og offentlige bygninger der har været med til at forme danskernes hverdag siden 1700-tallet og frem til i dag. Bogen beskriver hvordan disse institutioner opstod og har udviklet sig og følger de arkitektoniske og sociale idealer der under stadig forandring har haft indflydelse på design, interiør og organisering af institutionerne.Bogen prydes af mere end 200 illustrationer – både tegninger, skitser, plantegninger og fotografier, mange aldrig før udgivet – som tilsammen beskriver dansk arkitekturhistorie og dens rolle i skabelsen af den danske velfærdsstat.Danish Architecture and Society er en udvidet engelsk udgave af Huse der har formet os (2015).One of the primary strengths of this book is that it provides a broad overview of Danish public architecture that transcends formal tendencies or styles and includes a wide variety of architects. The emphasis on building types allows the authors a wide degree of latitude in choosing their examples from a variety of periods. For all these reasons and in all these ways, this book is a gift to future scholarship. While it provides another model for layered, interdisciplinary study, the book also contains significant source material for continued research into individual building types, buildings and architects, and will undoubtedly be cited in many later studies, including my own. Moreover, it provides a signpost towards the extraordinary collections of architectural material held in The Danish National Art Library, which contains the treasures for many lifetimes of productive research. As such, it is another link in a long chain of articles, journals and books that stretches into the past and will continue into the future, illuminating the intimate relationship between Danish architecture and the society to which it gives form, for worse and for better.— Fra forordet af Michael Sheridan

  • - folk, fyrster og hellige mænd
    af Kjeld von Folsach & Joachim Meyer med bidrag af Jakob Skovgaard-Petersen
    273,95 kr.

    Bogen bag den kommende udstilling på Davids Samling, (24. november 2017 til 13. maj 2018) sætter fokus på et sjældent belyst emne inden for den islamiske kunst og viser 75 internationalt berømte hovedværker fra Davids Samling. På trods af islams modstand mod afbildning af mennesker har menneskefiguren altid spillet en vigtig rolle, og især inden for miniaturemaleriet har motivet en lang og rig tradition. Malerierne skildrer i høj grad fyrster, men også hellige mænd og almindelige mennesker, både i form af illustrationer til fiktive fortællinger, skildringer af virkelige begivenheder og egentlige portrætter.Bogens forfattere er museumsdirektør Kjeld von Folsach og museumsinspektør Joachim Meyer fra Davids Samling. Efter indledende artikler om menneskefiguren i islamisk kunst, dens former og udtryk gennem tiden følger katalogdelen, hvor menneskefiguren relateres til emner som Ornamentik, figur og symbol, Bogillustrationer, Den religiøse sfære, Fyrsten og hoffet, Kærlighed, Kvinder, Hverdagsliv og De fremmede. Hver sektion indledes af et essay, og de 75 kunstværker diskuteres udførligt i katalogteksterne.

  • - Arkitekturhistorien bag danskernes institutioner og offentlige rum
    af Nan Dahlkild
    199,95 kr.

    Huse der har formet os fortæller arkitekturhistorien bag de institutioner og offentlige rum, der har dannet ramme om danskernes hverdagsliv fra 1700-tallet til i dag. Bogen følger i otte kapitler forskellige bygningstypers opståen og forandringer, deres brug og deres storhed og fald. Den undersøger de bagvedliggende - og skiftende - arkitektoniske og samfundsmæssige idealer, der har haft betydning for deres udformning og indretning. Især inddrages sammenhængen mellem det 20. århundredes modernisme i arkitekturen og udviklingen af velfærdssamfundet.Særlig dramatiske udviklingshistorier har bygninger fra industrialismens storhedstid som f.eks. jernbanestationer, posthuse og toldkamre, hvoraf en del stadig eksisterer, men mange - selv om de i sin tid blev opført som godt håndværk af solide materialer og med århundreders brug for øje - i dag er omdannet til helt andre formål eller revet ned. Bogen undersøger bygningernes betydning på opførelsestidspunktet og kontrasten mellem datidens forestilling om holdbart og varigt byggeri i modsætning til nutidens syn på arkitektur som noget mere midlertidigt.Bogens store illustrationsmateriale tager udgangspunkt i Samlingen af Arkitekturtegninger på Danmarks Kunstbibliotek, der rummer ca. 300.000 tegninger, fotografier og modeller. En væsentlig del af bogens illustrationer har ikke tidligere været publiceret.Jørgen Hegner Christiansen har skrevet kapitlerne Undervej - til lands, til vands og i luften, Administrationens huse og Magt og kontrol, Ning de Coninck-Smith Fra Skolehuse til skolecampus, Kim Dirckinck-Holmfeld Hospitaler og galeanstalter og Nan Dahlkild Kulturens huse og Kroppens rum.

  • - & det danske landskabsmaleri
     
    296,95 kr.

    Vilhelm Kyhn er en af de mest centrale kunstnere i dansk kunst. Han er især kendt for sine store friluftsmalerier af det danske landskab, der bugter sig i bakke og dal med naturskønne skovpartier, søer og vandløb. Til sammenligning med guldalderens øvrige landskabsmalere er Kyhn uden tvivl den mest alsidige i sin billedmæssige dækning af den danske natur: Han har malet mangeartede landskabsemner fra næsten alle landets egne, set under vidt forskellige vejr- og belysningsforhold og gennem alle fire årstider. Måske er det netop denne direkte relation til landskabet, der gør hans billeder så aktuelle og levende den dag i dag?Bogen belyser og dykker ned i Kyhns liv og levned, hans kunstneriske produktion og betydning for den danske kunstverden. Resultatet er en række nye og afgørende nyopdagelser angående en af Danmarks mest betydningsfulde kunstnere. Udkommer i forbindelse med en stor udstilling af Vilhelm Kyhn-værker på Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Herning Kunstmuseum (HeART) og Randers Kunstmuseum.

  • af Rikke Luna Filipsen & Marias Albæk-Falk
    140,95 - 293,95 kr.

    Kunstnernes Efterårsudstilling opstod i år 1900 som en åben, censureret udstilling drevet af billedkunstnere. Udstillingens bestyrelse og de skiftende juryer har altid bestået af kunstnere, og sådan er det stadig. Gennem årene har utallige indflydelsesrige kunstnere taget deres første skridt ud på den danske og internationale kunstscene gennem KE: Vilhelm Lundstrøm, Anne Marie Carl-Nielsen, Asger Jorn, Sonja Ferlov Mancoba, Albert Mertz, Wilhelm Freddie, Poul Gernes, Per Kirkeby, Ursula Reuter Christiansen, Ruth Campau, Jeannette Ehlers og mange flere har alle vist nogle af deres tidligste værker på KE.Jubilæumsbogen Kunstnernes Efterårsudstilling 120 år er en fortælling om et foretagende, der har overlevet fjerne og nære epidemier, verdenskrige og usikre vandringer på kanten af kunstnerisk og økonomisk fallit. Det er en fortælling om en udstillingsplatform, som måske netop har klaret skærene på grund af sin kunstnerdrevne natur og en helt særlig åbenhed over for den kunst og de kunstnere, som kan have svært ved at finde fodfæste andre steder på kunstscenen. Bogen rummer både historiske og nutidige perspektiver på den traditionsrige udstilling og er rigt illustreret med arkivmateriale og helt nye fotografier.Bogen indeholder bl.a.:Historisk gennemgang af KE’s første 120 årArkivmateriale samt mere end 150 historiske og helt nye fotografierTekst af Den Frie Udstillingsbygnings direktør, Dina Vester FeilbergInterview med billedkunstner Peter LandTekst om KE og censuren, med udtalelser fra tidligere jurymedlemmerEn visuel oversigt over KE’s udstillingskataloger igennem tidenTeksten “Systematisk propaganda for rumudsmykning” af ph.d. Lotte S. Lederballe PedersenInterview med billedkunstner Jeannette Ehlers“Meandering tekst om feedback og kindness” af billedkunstner Tore HallasTeksten “KE – Et paradoks i konstant bevægelse” af kunstner og kunsthistoriker Nanna Gro HenningsenInterview med billedkunstner Casper Koch HughesTeksten “Selv nogle af plejerne er døde” af kunsthistoriker Henrik HolmInterview med billedkunstner Stine DejaTeksten “Ouroboros” af kurator Louise Lassen IversenInterview med KE’s nuværende bestyrelseRegister med de 6.000+ kunstnere, der har udstillet på KE fra 1900 til 2020

  • - J.C. Jacobsens villa på Carlsberg
    af Kristian Hvidtfelt Nielsen, Birgitte Possing, Birgitte Anderberg, mfl.
    273,95 kr.

    I år afsluttes Carlsbergfondets hidtil mest gennemgribende restaurering af J.C. Jacobsens private villa, væksthuse og have. Det fejres med en rigt illustreret publikation, hvor villaen, dens omgivelser og dens rige historie præsenteres af en række eksperter: husets arkitektur og haveanlæg, restaurering og videnskabshistorie. Hovedkapitlet af Birgitte Possing er en ny fortælling om J.C. og Laura Jacobsen og de værdier, de sammen byggede Carlsberg på. Helt ny læsning af eksisterende litteratur og kilder viser, at Carlsberg ikke blev bygget af én mand, men af det tæt samarbejdende ægtepar J.C. og Laura Jacobsen. Carlsbergs succes som et forbillede i erhverv, videnskab, arkitektur, kunst, kultur og mæcenvirksomhed skyldes dette indbyrdes samarbejde. Possing stiller derfor spørgsmålet, som alle viser sig at have overset: Hvorfor slettede J.C. Jacobsen alle spor efter hustruen Laura? Og hvorfor lod generationer af historikere Laura Jacobsen forsvinde i historiens tåger?

  • - Lundbye og Kierkegaard
    af Hans Edvard Nørregård-Nielsen, Ettore Rocca & Bente Bramming
    296,95 kr.

    I de sidste ti år af sit liv forvandlede den danske guldaldermaler Johan Thomas Lundbye sig fra at være ungdommelig håbefuld i forhold til livet og lykken til at blive et individ, der grublende søgte at træffe et eksistentielt valg: kvinden, kunsten eller evigheden? Filosoffen Søren Kierkegaard var Lundbyes samtidige, og gennem læsning af hans skrifter erfarede Lundbye, at han ikke stod alene med sine bestræbelser på at afklare tilværelsens mening og hensigt. I løbet af tiåret kæmpede Lundbye med et væld af længsler, som viste sig produktive i forhold til hans rige arbejde som kunstner, men voldte ham store vanskeligheder som menneske. Længsel. Lundbye og Kierkegaard består af to dele. Første del skildrer over tre essays af henholdsvis kunsthistoriker Hans Edvard Nørregård-Nielsen, museumsinspektør Bente Bramming og filosof Ettore Rocca Lundbyes udvikling som såvel kunstner som menneskeog kaster samtidig et nyt lys over Lundbyes møde med Kierkegaards forfatterskab. Gennem analyser af Lundbyes malerier og tegninger undersøges det, om påvirkningen kan spores i Lundbyes kunst, og ikke mindst hvad læsningen af Kierkegaard betød for de skæbnesvangre valg, Lundbye traf mod slutningen af sit liv. Bogens anden del indeholder hidtil aldrig offentliggjorte uddrag af Lundbyes dagbøger og digte samt to små afhandlinger om kunst og skønhed, der giver et unikt blik ind i Lundbyes overvejelser om kunst, liv og længsel.

  • af Thierry-Maxime Loriot
    596,95 kr.

    Catalogue of the Thierry Mugler: Couturissime exhibition at the Brooklyn Museum of Art, NY, from November 18, 2022 to May 7, 2023. Text in English and French.

  • af Stiftung Humboldt Forum
    202,95 kr.

    The Naga form a minority in Northeast India and the northwest of Myanmar - and consist at the same time of thirty different ethnicities: three to four million people, with numerous languages. How do they manage to preserve their traditional history and integrate into altered ways of life? How do fit that together with modern tattoos, fashion, and social media? What role does Christianity play? Authors among others from Naga Land describe various facets of their contemporary and current culture and make the Naga collection of the Ethnological Museum in Berlin appear in a new light, supplemented with contemporary objects. The artist Zubeni Lotha shows the life of the Naga today in impressive photographs.

  • - 400 moderne mesterværker spredt for alle vinde
    af Jesper Svenningsen
    310,95 kr.

    Blandt alle danske kunstsamlinger gennem tiden har en enkelt opnået næsten legendarisk status, nemlig den rige samling af fransk kunst som Christian Tetzen-Lund opbyggede fra 1916 og blot otte-ni år frem. Kernen var 23 hovedværker af Matisse samt et tilsvarende antal værker af Picasso. Dertil kom en perlerække af malerier af Derain, Rousseau, Kandinsky, Braque og mange andre. I alt ca. 600 værker købte Tetzen-Lund i en hektisk fart og med usvigelig dømmekraft. Med udgangspunkt i Tetzen-Lunds efterladte papirer – herunder hans upublicerede breve til Picasso og Matisse – præsenterer bogen den første rekonstruktion af hans samling, som trods dens betydning og forbløffende kvalitet aldrig tidligere er blevet studeret til bunds. Bogen fortæller hele fortællingen om samlingen, bl.a. om det fejlslagne forsøg på at donere en række værker til Statens Museum for Kunst.

  • - En dansk privatsamling
    af Annette Hoff, Jørgen Hein, Ulla Houkjær & mfl.
    579,95 kr.

    Bogen indeholder 5 videnskabelige artikler om dansk sølv på dansk og engelsk.

  • af Tore Leifer, Claus M. Smidt, Otto Käszner, mfl.
    151,95 kr.

    Ny bog viser en række fænomenale arkitekttegninger af københavnske bygninger – og giver indblik i, hvorfor den danske hovedstad er så gennemdesignet. Mange, der besøger København, bemærker, hvor gennemdesignet byen er – ikke bare restauranter, butikker og de danske møbelklassikere, men også hele byrum, hvor bygninger og gadeinventar går op i en højere enhed. Med bogen ”Byen på Tegnebordet - Drawing a city” – og en udstilling af samme navn fra 25/3 til 15/11 2021 – inviterer Københavns Museum os ind i maskinrummet hos dem, der over en 100 år lang periode tegnede meget af det København, vi kender i dag. Få bl.a. historien om Den Hvide Kødby, den præmierede Enghavepark, det kæmpe rensningsanlæg Lynetten, de ikoniske sporvogne og de mere ydmyge pissoirer. Udgangspunktet er en helt enestående samling af arkitekturtegninger mm: Stadsarki­tektens tegningssamling på 180.000 tegninger – en samling, som tilmed er ukendte for de fleste. Bogen er rigt illustreret med nogle af de bedste arkitekturtegninger fra København gennem tiderne og fotos af det gamle København. Men også af byen lige nu med den anerkendte fotograf Jens Markus Lindhes monumentale fotografier. Forord ved Louise Jacobsen og tekster af Stefanie Høy Brink og Regitze Lindø Westergaard. Desuden temaartikler der indkredser tegnestuens virke: Otto Käszner beskriver udviklingen i stadsarkitektens funktion, mens Claus M. Smidt tager os forbi otte meget forskellige stadsarkitekter, der hver satte deres præg på byen. Svend Haller Baggesen skildrer, hvordan tegningsarkivet var et uund­værligt arbejdsredskab ved både ombygninger og nybyggeri. Tore Leifer perspektiverer, hvordan bygninger, skabt med ét formål for øje, får nyt liv, når deres funktion ændres. Endelig beskriver Camilla van Deurs, hvad stadsarkitektens rolle er i dag, og hvilken indflydelse denne har haft på byens rum før og nu. Med sine mange hidtil upublicerede arkitekturtegninger og nye by fotos er bogen den oplagte gave til alle, der interesserer sig for København og for byens design.

  • - Våben fra den islamiske verden 1500-1850
    af Kjeld von Folsach, Joachim Meyer & Peter Wandel m.fl.
    310,95 kr.

    Har våben fra den islamiske verden særlige karakteristika? Med udgangspunkt i utallige genstande fra danske samlinger diskuteres centrale aspekter vedrørende islamiske våben og rustninger: De forskellige typer og ikke mindst de forskellige sammenhænge, hvori de blev brugt i krigsførelse, i jagt og som statussymboler. Andre forhold, der behandles, er den rolle, våben og rustninger spiller i koranen og haditherne, deres historiske overgang fra trofæer til museumsobjekter, deres inskriptioner og den historiske Furusiyya-litteratur – de fundamentale manualer til praktisk uddannelse og moralsk dannelse for datidens ædle, islamiske krigere. Indeholder også 150 katalogtekster, primært om forskellige typer af våben og rustninger fra det Osmanniske Rige, Safavidriget og Mogulriget. Derudover præsenteres en række miniaturemalerier, der illustrerer, hvordan våben og rustninger blev brugt i deres historiske sammenhænge.

  • - Mellem kunst og arkitektur
    af Carsten Thau, Ning de Coninck-Smith, Peter Laugesen, mfl.
    273,95 kr.

    Susanne Ussing bevægede sig på tværs af kunstarterne som keramiker, arkitekt og billedkunstner. Hun stod bl.a. bag en række opsigtsvækkende og provokerende udstillingsvinduer for Nørgaard paa Strøget samt en række innovative sanse- og børneudstillinger. Hun var en af 1970’ernes feministiske stemmer, og kunstkritiker Mikael Wivel har betegnet hende som ”en af tidens mest originale begavelser”.Hun forholdt sig kritisk til sin samtid og udfordrede bl.a. det konventionelle boligbyggeri med byggeeksperimenter i Thylejren i 1970. Bogen rummer syv artikler af eksperter indenfor kunst, arkitektur og litteratur og kommer hele vejen rundt om Ussings værker fra 1960’erne og frem til hendes død i 1998. Desuden bidrager forfatteren Peter Laugesen, der kendte Susanne Ussing personligt, med et nyskrevet digt. Bogen kaster nyt lys på en markant skikkelse i dansk kunsthistorie og henvender sig til alle, der interesserer sig for billedkunst og arkitektur – og alt det midt imellem.

  • af Cathrine Raben Davidsen
    215,95 kr.

    Monografien House of the Ax er udgivet i 2012 i anledning af udstillingen House of the Ax, som blev vist i Kunstforeningen GL STRAND. Kataloget er gennemillustreret med tegninger og malerier samt private fotografier og ledsages af en tekst af kunsthistoriker Sara Hatla Krogsgaard. Hardcover.

  • af Carsten Boldt
    144,95 kr.

    Guide til danske kunstmuseer – med et par afstikkere syd for grænsen. Carsten Boldt er kompetent og har både en usædvanlig allround viden og en kærlighed til kunsten, som man skal lede længe blandt professionelle kunst-forståere for at finde … Bogens forfatter synes på hjemmebane, hvad enten vi er på de små upåagtede museer, f.eks. i Nymindegab eller på Statens Museum for kunst. Nøgtern, let humoristisk og ukrukket i skildringerne af den rige kunst, danske museer rummer. Fra Ancher og Krøyer i nord, Søndergaard og Carl-Henning Petersen i vest, Nolde og Franciska Clausen i syd, Høst i øst og alt det meget andet med guldalder og HuskMitNavn indimellem. I alt ca 70 kunstmuseer! Hvem skulle have troet det? DANSKE KUNSTMUSEER vil være et hjælpsomt værktøj. Således at enhver, der bare er en smule kunstnysgerrig, ca. 1 million danskere vel, nemt kan orientere sig i den danske museumsverden. Og tilrettelægge den næste tur … og den næste …

  • af Jennifer Janowski
    244,95 kr.

    Four seasons of happiness is a photography book by the photographer and artist Jennifer Janowski. The Book describes her way of finding happiness in a life changing situation. At the same time it also describes her journey through the happiest country in the world, Finland, where she spent one year photographing and researching for this book and her happiness.

  • af Camilla Jalving, Casper Tybjerg, Peter Nørgaard Larsen, mfl.
    292,95 kr.

    Few artists have had such a rapid fall from superstar status to whipping boy as Carl Bloch (1834–90). After his death, he was written out of art history and his pictures placed in storage. But outside the museums, Bloch’s virtuoso technique and seductive narratives continued to win new followers.Carl Bloch – Seduced offers new perspectives on how Bloch has continued to attract a wide audience by speaking directly to the great human emotions. What shaped the phenomenon that is Carl Bloch and how do we perceive him today? In this book, scholars and contemporary audiences reassess Carl Bloch’s complex life’s work, right from his religious images, comic genre scenes and edifying fateful tales to his Rembrandt-inspired etchings and superb portraits of the women of modern life.

  • af Camilla Jalving, Casper Tybjerg, Peter Nørgaard Larsen, mfl.
    292,95 kr.

    Få kunstnere har oplevet samme bratte fald fra superstjerne til kunsthistorisk prygelknabe som Carl Bloch (1834-1890). Efter sin død blev han skrevet ud af kunsthistorien og hans billeder sat på magasin. Men uden for museerne vandt Blochs virtuose teknik og forførende fortællinger fortsat nye tilhængere.I Carl Bloch – Forført gives en række bud på, hvordan Bloch har formået at fastholde et bredt publikum ved at tale direkte til de store menneskelige følelser, kropsligt og psykologisk. Hvad formede fænomenet Carl Bloch, og hvordan forstår vi ham i dag? I denne bog revurderer både forskere og et nutidigt, kritisk publikum Carl Blochs komplekse livsværk: fra de religiøse billeder, komiske genremotiver og opbyggelige skæbnefortællinger til de Rembrandt-inspirerede raderinger og de suveræne portrætter af det moderne livs kvinder.

  • af Gabriele Spindler & Anna Jermolaewa
    273,95 kr.

  • af Michael Blum, Timo Feldhaus, Madeleine Bernstorff, mfl.
    188,95 - 210,95 kr.

  • - Issue 2
    af Richard J Heby
    303,95 kr.

    The second issue of Beechwood Review features minimalist writing and art including haiku, flash fiction, and visual art from 72 contributors. This issue highlights space, the gaps between milestones, life, and death, after which the world keeps moving. It questions: does nothing only exist around something or is it the other way around?With haiku, haibun, haiga, one-word poems, and other short poetry, Beechwood Review 2 offers an overview of minimalist poetry in todays world. Topics for the work in this issue include: sci-fi, philosophy, nature, humor, family life, and more. BR2 does not characterize contributed work by topic, in order to let the work stand on its own, as its own, without a border of genre or type around it. Although readers can find common themes in this issue, which are: seasons, snow, winter, spring, summer, fall, nature, imagery, philosophy, death, birds, crows, family, outsiders, pain, loss, life, appreciation, magic, fantasy, science fiction, dystopia, utopia, humor, love, and more.Contributors to this issue are: Bob Carlton, Christopher Woods, Al Ortolani, Jack C. Buck, Seth Jani, Anne Britting Oleson, Richard Luftig, t. w., Ray Scanlon, David He, Ali Znaidi, Couri Johnson, Tyler Pruett, David C. Kopaska-Merkel, Gill McEvoy, Marguerite G. Bouvard, James Keane, W. Jack Savage, Johannes S.H. Bjerg, Kenneth Salzmann, Darrell Black, Daniel Davis, Jimmy Pappas, Jeffrey Zable, Karie Fugett, Marc Alexander Valle, Ernesto P. Santiago, Josh Brown, Matt Dennison, Darrell Petska, Rachel Nix, John Reinhart, Helen Buckingham, Nikki Boss, Maureen Kingston, Phil Slattery, Ross White, Bradley Babendir, Matthew Fort, Ariadna Shugaevsky Ocone & Ann Quinn, Tom Montag, Kasha Nystrand, Daryl Muranaka, Richard King Perkins II, Joann Grisetti, Anna Lowe Weber, Jinapher J. Hoffman, Chella Courington, DM OConnor, Robert Del Mauro, Doug Hawley, Ernest Williamson III, James Croal Jackson, Mark Jackley, James W. Morris, Matthew Smart, Dawn Claflin, Cathryn Shea, Mitchell Krockmalnik Grabois, Jono Naito, Shari Crane, Sandee Woodside, Dave Read, Matt Hollingsworth, Barry Blitstein, John K. Webb, Mark Danowsky, Kim Peter Kovac, Sylvia Riojas Vaughn, Darrell Lindsey, Maria S. Picone, Jacob M Fisher

  • af Maristella Casciato & Pippo Ciorra
    504,95 kr.

    Catalogue of the "TECHNOSCAPE" exhibition, focusing on the relationship between artistic and scientific disciplines, nowadays closer than ever, and the consequent contacts between technique, creativity and social awareness.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.