Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gennem mere end 30 år har Jan Grarup rejst verden rundt til krigs- og katastrofeområder for at dokumentere ødelæggelserne og de konsekvenser, der rammer uskyldige mennesker. I HVOR JERNKORSENE GROR fortæller han sine barske og gruopvækkende beretninger fra bl.a. Rwanda, Rumænien, Irak, Haiti, Somalia, Sudan og Balkan. De mange rejser og fotografier har åbnet verdens øjne for brutale konflikter, sikret Jan Grarup et hav af nationale og internationale priser og gjort ham til en af verdens bedste fotografer. Men i denne bog fortæller han også om de hårde personlige omkostninger, et liv i skudlinjen har haft; om alkohol- og narkomisbrug, skilsmisser og posttraumatisk stress og om menneskeskæbner, han aldrig kan slippe igen. Bogen er illustreret med især Jan Grarups egne fotografier, heriblandt aldrig tidligere viste billeder.
Af Tv-værten Nikolaj Kirk (Nak og æd) Michelin kokken Mikkel Maarbjerg lavet opskrifterne – og fotografen & Tv-værten Morten Kirckhoff (Nul Stjerner + Forladte Steder) har taget alle fotografierne. Tre kammarater på tur. To kokke og en fotograf med skovbunden som underlaget og himlen som loftet. I weekender, enkelte dage og uger. Medbrigenden gode råvarer, telte og soveposer. Brænde og et tændt bål. Samvær og noget på hjertet. Tobak i lommen og rom i koppen. Vi har lavet vores retter, lagt fra et køkken og fotostudie. Vi har nydt dagene og den mad vi har lavet – om det har været i regn, sol eller sne. Og mens vi har arbejdet med opskrifterne ude i det fri, har vi dokumenteret vores oplevelser gennem fotografier. Og vi lader dem fylde bogens sider ud som en påmindelse om, hvor smuk og eventyrlig naturen er. Rane Willerslev har skrevet forordet. Jes Stein Pedersen, genbesøgt nogle af litteraturens øjeblikke, hvor forfattere gennem tiderne har givet det skrevne ord et liv – med ilden, naturen og eventyret for øje. Kunstneren John Kørner har generøst givet os et indblik i hans verden, hvor hans kunst kredser om nogle af de følelser, der vækkes, når man er ude i naturen. Der hvor noget uforståeligt, føles simpelt og livsgivende. Bogen kommer hele vejen rundt – fra jordovne, saltdeje og rygning til brugen af mos, blade og skind som kogegrej. Der er opskrifter til 60 retter, hvor hver opskrift har en teknik, en idé til, hvordan man kan gøre. Nogle retter er helt simple. Andre kræver lidt mere. De er mere tænkt som eksempler på teknikker, idéer og løsninger i forhold til råvarer og måltider.
Fotografen Janne Klerk har gennemfotograferet Danmarks vidtstrakte kyster, dér hvor landet holder op, og det våde element tager over. Nogle gange manifesterer denne zone mellem land og vand sig brat som en amputeret skrænt, der er blevet slået sønder af storme og rasende bølger, andre gange er den en mild strandeng, som tegner en umærkelig overgang mellem land og hav, mellem grønt og blåt. Sejt og vedholdende har Janne Klerk opsøgt de upåagtede kystområder eller har sat sit fotostativ op på kendte og ikoniske turistdestinationer, som hun afæsker nye, visuelle sandheder. Med dette 2-binds pragtværk har hun skabt en ode til Danmark.
Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration for fotografen Henrik Saxgren, og han har gennem flere opsøgt det nordligste Grønland og her fundet stof til sit nye fotografiske værk, Ultima Thule. I Grønland finder han mål for sin kunstneriske søgen i samspillet mellem naturen og fangernes farefulde liv. Med en blanding af nysgerrighed og nøgtern undren skildrer han deres færd og deres jagt på havet og på isen, han viser den tavse, monumentale, storladne natur, de lever i, han viser dramaet ved deres møde med naturen, de fysiske omkostninger ved det liv, de lever, i et smukt fotografisk sprog, der rækker langt ud over blot og bar dokumentation.
Den internationalt anerkendte fotograf Søren Solkær er klar med sit hidtil største kunstfotoprojekt: BLACK SUN.Søren forlader her portrættet og finder tilbage til sit barndoms landskab i Sønderjyllands marskland for at fotografere sort sol. I 4 år har Søren rejst Sønderjylland og Europa rundt for at forevige dette spektakulære fænomen. Inspireret af kalligrafi og japanske træsnit har Søren skabt en række grafiske billeder af landskabet og de store stæreflokke, der hvert forår og efterår udfører deres sort sol ballet om liv eller død. Bogen er stofindbundet med serigrafitryk og præg – trykt på 4 forskellige papirkvaliteter hos Narayana Press.
Created in collaboration with the Andy Warhol Foundation, this book reveals hundreds of the artist's instant pictures, many seen here for the first time. From self-portraits to still lives, anonymous nudes to New York high society, from Cabbage Patch dolls to portraits of Mick Jagger and Debbie Harry, these impromptu images offer a unique...
”Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om”, skrev det britiske magasin Creative Review i 2007 om Keld Helmer-Petersen (1920-2013). Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetiske og grafiske kvaliteter. Han omsatte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder. Da han som 28-årig udgav den banebrydende 122 Farvefotografier (1948) vakte det opsigt verden over, og et uddrag blev bragt i det amerikanske LIFE magazine. Bogen blev Keld Helmer-Petersens visitkort til fotografiets førende land, som efter Anden Verdenskrig, var USA.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013giver et retrospektivt blik på fotografen Keld Helmer-Petersens imponerende karriere, der strakte sig over syv årtier. Keld Helmer-Petersen fotograferede den moderne verdens arkitektur, industri og strukturer – fra de største former til de mest undseelige detaljer. Tilsammen bliver hans billeder et slags visuelt opslagsværk over en æra. Keld Helmer-Petersen havde et særligt blik for den skjulte skønhed og værdi, som ligger i den verden, vi ellers troede vi kendte.Keld Helmer-Petersen eksperimenterede livet igennem med fotografiets grænser. Han samarbejdede med en lang række arkitekter, billedkunstnere og forfattere – og dyrkede fotografiet i grænsefeltet mellem maleri, grafik, arkitektur og design. Dog formåede han livet igennem at fastholde en tydelig visuelle identitet. Bogen demonstrerer, hvordan hans værker er enestående, både i en dansk og en international kontekst.Keld Helmer-Petersen er repræsenteret i samlinger i både Danmark og udlandet, bl.a. andet Museum of Modern Art (New York), Museum Folkvang (Essen), Moderna Museet (Stockholm), Brandts (Odense), Statens Kunstfond og en serie af hans værker udsmykker togstationen i Københavns Lufthavn. Fra den 14. juni 2019 og frem til den 18. januar 2020 kan Helmer-Petersens værker opleves på udstillingen Finding Beauty i Den Sorte Diamant.Bogen indeholder en introduktion af Mette Sandbye, professor og institutleder ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, et essay skrevet af tidligere leder af Museet for Fotokunst i Odense, Finn Thrane. Hvert kapitel introduceres kort af fotografen selv, og hans nære ven og kollega fotograf, Jens Frederiksen, der har bidraget med teksten Black Noise. Afslutningsvis bringes et interview med Keld Helmer-Petersen af den verdenskendte engelske fotograf Martin Parr.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013er en ny, opdateret og revideret udgave af Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-1995, der udkom i 2007.
Ny revideret udgave. Baseret på aldrig tidligere benyttede primære kilder var Tom Buk-Swienty i 2005 manden bag den første fuldstændige biografi om den legendariske dansk-amerikanske journalist, sociale reformist og dokumentar-fotograf, Jacob Augustus Riis (1849-1914). Nu udkommer bogen i forfatterens reviderede udgave. Riis’ historie er både en dramatisk udvandrerhistorie og en storslået kærlighedshistorie. Og så er det historien om en mand med en klar, stædig vision og en drøm om at skabe et bedre samfund – en drøm, han sågar evnede at realisere i praksis. På trods af dårlige odds lykkedes det Riis at blive en af New York Citys mest indflydelsesrige journalister, og han opnåede at blive mentor for den senere præsident Theodore Roosevelt, der ved Riis' død i 1914 kaldte ham for 'New Yorks nyttigste borger'.
I denne bog tager multikunstneren Leif Sylvester på en stemningsrejse rundt i Danmark og hylder det danske landskab. 44 stemningsbilleder pryder bogen, og både årstider, søer, køer, gravhøje, håndværk, lader, vilde blomster og gamle træer er med i Leif Sylvesters Danmarkskrønike. Hvert stemningsbillede er ledsaget af et maleri eller et smukt, autentisk foto taget af Leif Sylvester samt et digt, der beskriver de følelser, som han overvældes af i stemningsøjeblikket. I denne bog kommer Leif Sylvester bag om og tæt på naturen. Han mærker den nypløjede jord, dufter til landet, betræder grøfter og spejler sig i skovsøens blanke vand. Bogen er et unikt indblik i malerens og digterens smukke og allermest personlige danmarksbilleder.Leif Sylvester Petersen (1940-) er både skuespiller, sanger, musiker, billedkunstner, komponist og forfatter. Han har medvirket i over 20 film, komponeret musik til film og cirkus, været forsanger i eget band og ikke mindst kreeret kunst i keramik og på lærredet. I 1988 fik han gennembrud som kunstmaler og åbnede i 1996 sit eget galleri Python i København. Siden da har han arbejdet med at forene malerier og digte, og det er denne bog et smukt resultat af.
"Inuuteq Storch: John Møller – Mirrored, Portraits of Good Hope" samler 178 fotografier af Grønlands første profesionelle fotograf John "Ujuut" Møller, som Inuuteq Storch har udvalgt og nænsomt billedbehandlet. Bogen indledes af et forord ved geolog Minik Rosing, og John "Ujuut" Møller introduceres af forsker ved Grønlands Nationalmuseum Kirstine Møller. Bogens tekst løber parallelt på grønlansk, dansk og engelsk.For Inuuteq Storch er bogen en del af et større arbejde med at sætte et nyt fokus på grønlandsk selvfremstilling og postkolonial bevidsthed om national stolthed og identitet. De to grønlandske fotografers værker bringes sammen hen over et spænd på mere end 100 år og udforsker stedsidentitetens udvikling set fra folkets eget perspektiv. Inuuteq Storch er vokset op i Grønland, hvor landskabet og vejret er dominerende, og hvor naturen bestemmer livets rytme. Men de historier, som fortælles om livet i dette landskab, har traditionelt været præget af danske rejsende og deres blik på naturen og folket. I Inuuteq Storchs kunstneriske arbejde søger han efter sin og andre grønlænderes egne visuelle fortælling: Hvordan ser billederne ud, når de kommer indefra og ikke udefra?
”QIMMEQ – Den Grønlandske Slædehund” er en hyldest i tekst og billeder til en helt unik hunderace og de mennesker der omgiver den.Med tekstbidrag fra 14 eksperter, beskrives den grønlandske slædehunds oprindelse, dens kulturelle betydning, den nutidige brug af hunden i Grønland samt hundens sundhed. Igennem bogen optræder desuden citater fra, og interview med, grønlandske slædekuske, der beskriver deres forhold til slædehunden. Bogen indledes med forord af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.Bogen er rigt illustreret med prisvindende fotograf Carsten Egevangs sort-hvide fotos. I et indbydende layout portrætteres slædehunden, det specielle bånd mellem slædekusk og hundene samt hundens funktioner i dagens Grønland – alt sammen med det storslået grønlandske natur-sceneri som baggrund. Bogen findes desuden i en engelsk (ISBN 9788797178010) og grønlandsk (ISBN 9788797178027) version.
Himmerland gør sig gældende ved sin natur – kør engang en tur på vejen langs Lovns Bredning! – og er kendt fra både historien og kunstens og litteraturens verden: Her blev oldtidsminderne Skarpsallingkarret og Gundestrupkarret fundet i 1891, her boltrede Skipper Clement sig og brændte og hærgede, her er cisterciensernes Vitskøl Kloster og færgen mellem Sundsøre og Hvalpsund, her er Aggersund og herregårde som Lynderupgaard og Hessel, her er Foulum, hvor Martin A. Hansen gik rundt i sit alt for store tøj, her er Frejlev Kirke med Per Kirkebys glasmosaikker og skulptur på kirkegården, og her er Farsø og Johannes V. Jensen og himmerlandshistorier.
Magnum Magnum showcases the best of Magnum members, celebrating the vision, imagination, and brilliance of both the acknowledged greats of photography in the twentieth century and the modern masters and rising stars of our time.
Zu Beginn der Fotogeschichte war der Himmel grau und das Diktum der künstlerischen Fotografie und des Fotojournalismus lange Zeit schwarzweiß. Obwohl bereits 1935 der erste breit einsetzbare Diapositivfilm auf den Markt kam, blieb die Farbfotografie der Werbewelt vorbehalten und galt als kommerziell, vulgär und nicht-künstlerisch. Ungeachtet dessen entdeckten ab den 1960er Jahren immer mehr Fotograf:innen mit der New Color Photography andere und neue Gestaltungsmöglichkeiten. Das über fünf Jahrzehnte umfassende Werk von William Eggleston hat wesentlich zu diesem Paradigmenwechsel beigetragen. Neben Stephen Shore, Saul Leiter und Evelyn Hofer erkannte Eggleston früh die unverwechselbare Kraft der Farbe und ihre einzigartige Qualität zur Abbildung des Alltäglichen. Zumal Eggleston keineswegs vorgab, im Beiläufigen das Schöne bloßzulegen. Stattdessen überzog er das Banale mit einem Moment des Unheimlichen und Rätselhaften: Gerade weil Farbe der menschlichen Wahrnehmung so nahekommt, musste Eggleston die eigene Umgebung mittels der Fotografie immer wieder überprüfen - als seien ihm selbst die gefrorenen Lebensmittel im Eisfach nicht geheuer, nicht die Ketchup-Flaschen auf der Theke, und schon gar nicht die Waffen, die wie zufällig in so vielen seiner Bilder auftauchen.
Fotograf Stig Stasig dokumenterede fra 1988-1993 livet før, under og efter Sovjetunionens opløsning. Nu udkommer fotografierne i værket Retrograd. Fra de baltiske lande og Ukraine i vest, til Sibirien langt mod øst, Georgien, Armenien og Kaukasus i syd. I årene fra 1988 og 1993 rejste fotograf Stig Stasig rundt i Sovjetunionens kerneområder og periferi og fotograferede livet på gader og stræder med sit Leica-kamera. Selvom motiverne er 30 år gamle, er bogen en kommentar til Ruslands invasion af Ukraine, forklarer fotografen. ”Nutidens Rusland er et produkt af sin fortid: zartiden, revolutionen og Sovjet-regimet samt ikke mindst den kaotiske opbrudstid omkring 1990. Den eneste måde, vi kan gøre os håb om at forstå Ruslands handlemåde i dag, er ved at sætte os ind i historien og den helt anderledes virkelighed, det russiske folk er og har været underlagt,” siger Stig Stasig og fortsætter: ”Vi har en tendens til at prøve at forstå Ruslands og Putins ageren ud fra vores egen opfattelse af frihed og demokrati. Hvad der virker absurd set fra vores synsvinkel, kan ofte forstås meget anderledes, når man anskuer samme problematik fra russisk side”. Gemt væk i arkivet Mens nogle af Stig Stasigs fotografier fra Sovjet blev udgivet i 1990 i bogen Eksperimentet: billeder fra Sovjetunionen, har hovedparten, flere end 100 af de 129 sort/hvide fotografier, samlet støv i arkivet. ”Ligesom vi i dag ikke må sætte lighedstegn mellem den almene russer og Vladimir Putins håndlangere, var de mennesker, der beboede Sovjetunionen, ikke lig med agenterne i det kommunistiske Politburo og KGB. De levede deres liv under betingelser, der ofte var barske og vanskelige, og som formede deres adfærd og forståelse af verden,” siger Stig Stasig, der håber Retrograd vil give læseren et nyt blik på den gamle – og nye – koldkrigsmodstander. Udover fotografierne indeholder bogen tekst af Sergej Lebedev, en af de unge lovende eksilrussiske forfattere, der i sine fortællinger om nutiden trækker tråde til fortiden. Om forfatteren:Stig Stasig (f. 1961) er indehaver af kunsttrykkeriet og galleriet The Stasig Archives i København. Han har tidligere udgivet fotobøgerne Forštate (2022), Eksperimentet: billeder fra Sovjetunionen (1990). Stig Stasigs fotografier indgår i de faste samlinger på Museet for Fotokunst og Det Kongelige Bibliotek samt i private samlinger i Danmark, Sverige, Norge, Holland, Tyskland, Schweiz og USA. Sergej Lebedev (f. 1981), behandler i sit forfatterskab arven fra Sovjetunionen og bidrager med tekster til Stig Stasigs fotos. Lebedev har udgivet tre romaner på dansk: Augustmennesker, Ved glemslens rand og En perfekt gift. Papir: 150 gr. Arctic Vol. Ivory Indbinding: Softcover med syet / åben ryg
The definitive biography that unlocks the remarkable story of Vivian Maier, the nanny who lived secretly as a world-class photographer, featuring nearly 400 of her images, many never seen before, placed for the first time in the context of her life.
1964: Eyes of the Storm, Author: Paul McCartney, Publication Year: 2023-06-13, Publisher: Norton & Company, Language: eng
Ward 81, photographed in 1976, was Mary Ellen Mark's first independent long-term project. Mark and writer Karen Folger Jacobs set out to document the lives of the women in this locked ward at the Oregon State Hospital in Salem-the only one in the state. Every day for five weeks, Mark photographed and Jacobs interviewed the women on Ward 81. At night they slept in an empty adjacent ward.Ward 81: Voices, an expanded edition of the original 1979 book, includes previously unpublished photographs, excerpts from interviews with patients and recorded conversations between Mark and Jacobs, as well as new essays examining the influence of their project. Ward 81 has always been considered one of the best examples of Mark's ability to portray subjects living on the edges of society with compassion. The inclusion of the women's voices gives invaluable insight, not only into the lives of the patients, but also into Mark and Jacobs' experiences and the challenges they faced during their collaboration.
Part memoir, part document of the DIY, punk-infused subculture of skateboarding as it came of age in the 1990s and early 2000s, Ed Templeton’s Wires Crossed pulses with the raw, combustive energy of Templeton’s image-making from the last twenty-plus years.Illustrated by photographs, collages, texts, maps, and other ephemera from Templeton’s journals, Wires Crossed offers an insider’s look at a subculture in the making and reflects the unique aesthetic stamp that sprang from the skate world he helped create. Templeton occupies the rare position of having been a professional skateboarder, a two-time World Skateboarding champion, as well as a photographer and artist working within the skateboard community as it gained increasing cultural currency in the 1990s and beyond. His work first gained recognition as part of the Beautiful Losers collective loosely gathered around Aaron Rose’s Alleged Gallery on Manhattan’s Lower East Side.This work, much of it previously unpublished and unseen, explores Templeton’s own journey as an image maker, as well as the lives of professional skateboarders as they spent long hours crisscrossing the world on tour, reveling in their newfound status as rock star–like figures and the eternal search for new terrain to skate. Interviews between Templeton and fellow pro-skaters and friends add compelling detail about the pressures and pleasures of life on the road, and what it’s like to obsessively pursue an art form—whether on their decks or behind the camera.
Vi kigger alle sammen på hinanden! Og når vi gør det, forestiller vi os en masse på baggrund af, hvad vi ser. I gadebilledet kan det at kigge på mennesker blive til det rene teater. Underholdende, morsomt og tankevækkende.Fotografen Anders Bentzon har i flere år lavet portrætter af tilfældige mennesker ved tilfældige møder på tilfældige steder rundt omkring i København. Denne bog indeholder et bredt udvalg af de flere tusinde billeder, det er blevet til gennem årene, samt en håndfuld af de overraskende fortællinger, der fulgte med.
Tracing a career of more than thirty years, this celebration of the prodigiously talented Dutch photographer includes vibrantly colored portraiture, landscapes, still lifes, abstract compositions and fashion editorials. From her early African-inspired work to her more recent experiments in interventionist techniques, Viviane Sassen has gained international acclaim for her striking, dynamic images that explore a range of themes and subjects-from identity, gender, and the body, to race, fashion, and the environment. This retrospective book brings together both well- and lesser-known works and includes pieces from her recent series, "Paint Studies," in which early photographs are reimagined with ink and painterly marks, and "Venus and Mercury," a collection of exquisite photomontages based on the history of the Palace of Versailles. Illuminating texts by Dawn Ades, Clothilde Morette, Simon Baker, Damarice Amao, and Dan Thawley make this the definitive overview of an important and ever-evolving photographer.
MØ og Fryd har kendt hinanden længe. Nogen gange som kollegaer, nogen gange som roommates, altid som livsvidner. RACING – Circles of doubt, Squares of light er et nyt blik på MØ, set både på de store scener og med de private følelser. Det er et blik ind i en verden af kunst, musik, berømmelse, rejse, kvindelighed og venskab. Dagbogsbidder fra et liv på vejen, fra de højeste tinder og de dybeste dale.Kapitlerne i bogen er opkaldt efter tekstbidder fra MØs diskografi, og hver af dem behandler et tema, som har været vigtigt for de seneste ti år af MØs karriere. Det er ærligt, poetisk og rørende – med Fryds ikoniske fotografier som visuelle fortolkninger.
Ob vertäfelte Klosterbibliothek, Büchersaal einer altehrwürdigen Universität, berühmte Privatbibliothek oder die private Hausbibliothek, die die eigene Biografie abbildet - Büchersammlungen und Bibliotheken sind Wohlfühlorte, Oasen der Stille und zugleich überbordend vor Ideen, Möglichkeiten, Historien, alternativen Lebenswelten und unentdeckten Dingen. Sie bieten konzentrierter Arbeit, moderner Geisteswissenschaft und analytischem Denken Raum und sind doch auch Orte der Kontemplation, des Träumens und des Erinnerns.Auf dieser Fotoexpedition besucht Massimo Listri einige der ältesten und schönsten Bibliotheken der Welt, um deren architektonische, historische und fantasievolle Wunder zu enthüllen. Durch große Holztüren, über Wendeltreppen und entlang exquisiter, mit Regalen ausgestatteter Korridore führt er uns durch herausragende private, öffentliche, Bildungs- und Klosterbibliotheken, die bis ins Jahr 766 zurückreichen. Diese Institutionen aus dem Mittelalter, dem Klassizismus, dem Barock, dem Rokoko und dem 19. Jahrhundert beherbergen einige der wertvollsten Aufzeichnungen menschlichen Denkens und Handelns, die in Manuskripten, Bänden, Papyrusrollen und Inkunabeln niedergeschrieben und gedruckt sind. In jeder dieser Bibliotheken fangen Listris aussagekräftige Bilder die einzigartige Atmosphäre der Bibliothek ebenso ein wie die wertvollsten Bestände und Gestaltungsdetails.Zu den vorgestellten Bibliotheken gehören die päpstlichen Sammlungen der Vatikanischen Apostolischen Bibliothek und die Trinity College Library in Dublin, in der das Book of Kells und das Book of Durrow aufbewahrt werden. Die sorgfältigen Beschreibungen, die jede vorgestellte Bibliothek begleiten, informieren nicht nur über die erstaunlichen Bestände der Bibliotheken - aus denen einige Highlights abgebildet sind -, sondern auch über ihre oft bewegte, turbulente oder kontroverse Vergangenheit. So zum Beispiel das Franziskanerkloster in Lima, Peru, mit seiner Fülle an archivierten Inquisitionsdokumenten.Nach unserem XXL-Bestseller erscheint jetzt diese kompaktere Ausgabe: ein Augenschmaus für Bücherfreunde, eine Ode an das Lesen und die Schriftkultur und eine kulturhistorische Wallfahrt an die Stätten, die Archiv und Arche unserer Geschichte sind.
Ralph Gibson (*1939) ist einer der interessantesten und vielseitigsten Fotografen unserer Zeit. Sein großes internationales Renommee basiert auf seinen außergewöhnlichen Arbeiten, die von führenden Museen der Welt gezeigt und gesammelt werden, darunter das MoMA in New York, das Maison Européenne de la Photographie in Paris und das FotomuseumWinterthur in der Schweiz.Die Publikation zur Ausstellung "Ralph Gibson.Secrets of Light" vereint zentrale Werkserien aus der Sammlung F. C. Gundlach, Hamburg und des Fotografen und beschreibt seine künstlerische Entwicklung seit den 1960er-Jahren bis in die Gegenwart. Unermüdlich erforscht und beschreitet er neue Wege des Fotografischen. Dabei machen der spielerische Umgang und das Gestalten mit Licht einen wesentlichen Bestandteil seiner unverwechselbaren Handschrift aus, von der das vielschichtige und komplexe OEuvre zeugt.
A deep dive into the iconic oeuvre of the man dubbed by Picture Post "the greatest war photographer in the world"Hungarian American photographer Robert Capa (1913-54) lived a short but eventful life. Engaged in the highly dangerous occupation of combat and adventure photography, Capa risked his life many times for his reportage, and ultimately died while at work during the First Indochina War.This volume traces the main stages of his career, featuring Capa's most iconic works--images that now loom large in the canon of 20th-century photography. Not only a retrospective of Capa's work, the book also aims to reveal the photographer's personality through more than 300 of his black-and-white images. Including several points of view of the same event on different occasions, as if to reproduce a movement of field-counter-field, the volume also conveys the cinematic character of his work.
Gennem 40 år har Ole Christiansen eksperimenteret med fotomediets muligheder og har flere gange skabt nye udtryksformer. Det fotografiske håndværk, som kommer til udtryk i Ole Christiansens portrætter, er et møde med en særlig æstetisk dimension i portrætfotografiet. Det er ekspressionistisk portrætfotografi med et strejf af surrealisme, hvor fotografierne er udført med en reduceret farveskala og er rige på skarpe modstillinger af lys og skygge. Porer, rynker, pletter, blodårer og hår vidner om levet liv, og øjne spiller en central rolle i det ekspressive udtryk, der kendetegner Ole Christiansens portrætter. I bogen kan man se portrætter af mennesker fra den danske og internationale kulturscene, men også politikere og mediefolk. Portrætterne er først og fremmest billeder, hvis motiver tager afsæt i det menneskelige. Med portrætter af Leonard Cohen, Yoko Ono og Iggy Pop, og blandt fremtrædende personer fra den hjemlige, danske offentlighed ses også Suzanne Brøgger, Poul Schlüter og Medina.Indbinding: hardcover med nedsænket billede på forsiden og foliepræg Papir: 150 gr. arctic volume white
Be transported to the south of France with this beautiful tome of photographs from Provence for art lovers and armchair travelers alike.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.