Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fotografer

Her finder du spændende bøger om Fotografer. Nedenfor er et flot udvalg af over 431 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - En krigsfotografs erindringer
    af Jakob Fälling & Jan Grarup
    119,95 - 232,95 kr.

    Gennem mere end 30 år har Jan Grarup rejst verden rundt til krigs- og katastrofeområder for at dokumentere ødelæggelserne og de konsekvenser, der rammer uskyldige mennesker. I HVOR JERNKORSENE GROR fortæller han sine barske og gruopvækkende beretninger fra bl.a. Rwanda, Rumænien, Irak, Haiti, Somalia, Sudan og Balkan. De mange rejser og fotografier har åbnet verdens øjne for brutale konflikter, sikret Jan Grarup et hav af nationale og internationale priser og gjort ham til en af verdens bedste fotografer. Men i denne bog fortæller han også om de hårde personlige omkostninger, et liv i skudlinjen har haft; om alkohol- og narkomisbrug, skilsmisser og posttraumatisk stress og om menneskeskæbner, han aldrig kan slippe igen. Bogen er illustreret med især Jan Grarups egne fotografier, heriblandt aldrig tidligere viste billeder.

  • af Mikkel Maarbjerg, Nikolaj Kirk & Morten Kirckhoff
    381,95 kr.

    Af Tv-værten Nikolaj Kirk (Nak og æd) Michelin kokken Mikkel Maarbjerg lavet opskrifterne – og fotografen & Tv-værten Morten Kirckhoff (Nul Stjerner + Forladte Steder) har taget alle fotografierne. Tre kammarater på tur. To kokke og en fotograf med skovbunden som underlaget og himlen som loftet. I weekender, enkelte dage og uger. Medbrigenden gode råvarer, telte og soveposer. Brænde og et tændt bål. Samvær og noget på hjertet. Tobak i lommen og rom i koppen. Vi har lavet vores retter, lagt fra et køkken og fotostudie. Vi har nydt dagene og den mad vi har lavet – om det har været i regn, sol eller sne. Og mens vi har arbejdet med opskrifterne ude i det fri, har vi dokumenteret vores oplevelser gennem fotografier. Og vi lader dem fylde bogens sider ud som en påmindelse om, hvor smuk og eventyrlig naturen er. Rane Willerslev har skrevet forordet. Jes Stein Pedersen, genbesøgt nogle af litteraturens øjeblikke, hvor forfattere gennem tiderne har givet det skrevne ord et liv – med ilden, naturen og eventyret for øje. Kunstneren John Kørner har generøst givet os et indblik i hans verden, hvor hans kunst kredser om nogle af de følelser, der vækkes, når man er ude i naturen. Der hvor noget uforståeligt, føles simpelt og livsgivende. Bogen kommer hele vejen rundt – fra jordovne, saltdeje og rygning til brugen af mos, blade og skind som kogegrej. Der er opskrifter til 60 retter, hvor hver opskrift har en teknik, en idé til, hvordan man kan gøre. Nogle retter er helt simple. Andre kræver lidt mere. De er mere tænkt som eksempler på teknikker, idéer og løsninger i forhold til råvarer og måltider.

  • af Jan Elhøj & Morten Kirckhoff
    335,95 kr.

    Forord af Knud Romer I denne bog gang stiller fotograferne Morten Kirckhoff og Jan Elhøj skarpt på Danmarks industri, hospitaler, virksomheder, forlystelsesparker etc. – alt sammen steder som er blevet forladt.Forladte steder i Danmark giver et kig ind i en verden, hvor alt indenfor er efterladt, mens udviklingen brager forbi uden for vinduerne. Bogens billeder og historier er et fotoantropologisk studie, der sender én tilbage i tid og sted. Steder der teknologisk, forretnings- eller samfundsmæssigt betød noget for samtiden, men som af forskellige grunde ender med at stå tilbage som monumenter over, at ikke alt følger med udviklingen. Fotografierne er taget over en 12-årig periode. Alle stederne er beskrevet ud fra samtaler med folk, som på godt og ondt kendte til eller arbejdede på stederne. Mange af stederne er siden blevet revet ned, solgt eller står og sygner hen – og nogle få står stadig med en uvis fremtid. Mere info på www.forladtesteder.dk

  • af Janne Klerk
    239,95 kr.

    Fotografen Janne Klerk har gennemfotograferet Danmarks vidtstrakte kyster, dér hvor landet holder op, og det våde element tager over. Nogle gange manifeste­rer denne zone mellem land og vand sig brat som en amputeret skrænt, der er blevet slået sønder af storme og rasende bølger, andre gange er den en mild strand­eng, som tegner en umærkelig overgang mellem land og hav, mellem grønt og blåt. Sejt og vedholdende har Janne Klerk opsøgt de upåagtede kystområder eller har sat sit fotostativ op på kendte og ikoniske turistdestinationer, som hun afæsker nye, visuelle sandheder. Med dette 2-binds pragtværk har hun skabt en ode til Danmark.

  • af Henrik Saxgren
    236,95 kr.

    Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration for fotografen Henrik Saxgren, og han har gennem flere opsøgt det nordligste Grønland og her fundet stof til sit nye fotografiske værk, Ultima Thule. I Grønland finder han mål for sin kunstneriske søgen i samspillet mellem naturen og fangernes farefulde liv. Med en blanding af nysgerrighed og nøgtern undren skildrer han deres færd og deres jagt på havet og på isen, han viser den tavse, monumentale, storladne natur, de lever i, han viser dramaet ved deres møde med naturen, de fysiske omkostninger ved det liv, de lever, i et smukt fotografisk sprog, der rækker langt ud over blot og bar dokumentation.

  • af Ib Michael & Søren Solkær
    412,95 kr.

    Den internationalt anerkendte fotograf Søren Solkær er klar med sit hidtil største kunstfotoprojekt: BLACK SUN.Søren forlader her portrættet og finder tilbage til sit barndoms landskab i Sønderjyllands marskland for at fotografere sort sol. I 4 år har Søren rejst Sønderjylland og Europa rundt for at forevige dette spektakulære fænomen. Inspireret af kalligrafi og japanske træsnit har Søren skabt en række grafiske billeder af landskabet og de store stæreflokke, der hvert forår og efterår udfører deres sort sol ballet om liv eller død. Bogen er stofindbundet med serigrafitryk og præg – trykt på 4 forskellige papirkvaliteter hos Narayana Press.

  • af Jutta Marie Jessen
    153,95 kr.

    TIL SALG er en dokumentarisk foto/kunstbog med udvalgte fotografier og citater fra ejendomsmægleres salgsannoncer. Jutta fik ideen til bogen for ca. 4 år siden, da hun surfede på nettet. Hun har siden gennemtrawlet ejendomsmægleres salgsannoncer på helårshuse sat til salg for 0-500.000 kr. /”Tag endelig et nærmere kig!”/

  • - Photographs 1941-2013
    af Jens Frederiksen, Keld Helmer-Petersen, Mette Sandbye, mfl.
    310,95 kr.

    ”Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om”, skrev det britiske magasin Creative Review i 2007 om Keld Helmer-Petersen (1920-2013). Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetiske og grafiske kvaliteter. Han omsatte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder. Da han som 28-årig udgav den banebrydende 122 Farvefotografier (1948) vakte det opsigt verden over, og et uddrag blev bragt i det amerikanske LIFE magazine. Bogen blev Keld Helmer-Petersens visitkort til fotografiets førende land, som efter Anden Verdenskrig, var USA.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013giver et retrospektivt blik på fotografen Keld Helmer-Petersens imponerende karriere, der strakte sig over syv årtier. Keld Helmer-Petersen fotograferede den moderne verdens arkitektur, industri og strukturer – fra de største former til de mest undseelige detaljer. Tilsammen bliver hans billeder et slags visuelt opslagsværk over en æra. Keld Helmer-Petersen havde et særligt blik for den skjulte skønhed og værdi, som ligger i den verden, vi ellers troede vi kendte.Keld Helmer-Petersen eksperimenterede livet igennem med fotografiets grænser. Han samarbejdede med en lang række arkitekter, billedkunstnere og forfattere – og dyrkede fotografiet i grænsefeltet mellem maleri, grafik, arkitektur og design. Dog formåede han livet igennem at fastholde en tydelig visuelle identitet. Bogen demonstrerer, hvordan hans værker er enestående, både i en dansk og en international kontekst.Keld Helmer-Petersen er repræsenteret i samlinger i både Danmark og udlandet, bl.a. andet Museum of Modern Art (New York), Museum Folkvang (Essen), Moderna Museet (Stockholm), Brandts (Odense), Statens Kunstfond og en serie af hans værker udsmykker togstationen i Københavns Lufthavn. Fra den 14. juni 2019 og frem til den 18. januar 2020 kan Helmer-Petersens værker opleves på udstillingen Finding Beauty i Den Sorte Diamant.Bogen indeholder en introduktion af Mette Sandbye, professor og institutleder ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, et essay skrevet af tidligere leder af Museet for Fotokunst i Odense, Finn Thrane. Hvert kapitel introduceres kort af fotografen selv, og hans nære ven og kollega fotograf, Jens Frederiksen, der har bidraget med teksten Black Noise. Afslutningsvis bringes et interview med Keld Helmer-Petersen af den verdenskendte engelske fotograf Martin Parr.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013er en ny, opdateret og revideret udgave af Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-1995, der udkom i 2007.

  • - Joey moe
    af Sarah Hesselbo
    90,95 kr.

    Nu kan du komme bagom Joey Moe i bogen af samme navn. “Bagom” viser i bogstaveligste forstand helt nye sider af Joey Moe. 224 sider i alt. Den danske fotograf Sarah Hesselbo har de sidste 3 år taget land og rige rundt i hælene på Joey Moe, for at vise alt det, der ikke normalt ser dagens lys. Resultatet er en fotobog, der viser en dansk musiker på arbejde - på og rundt om scenen. “Sarah, som har været fotograf på mine seneste 3 plader, kom til mig for 3 år siden, og spurgte om ikke vi burde forevige denne rejse… Dét sagde jeg ja til!”, fortæller Joey Moe og fortsætter: “Det er med enorm stolthed, at vi nu kan præsentere denne fotobog, som med dets mange dimensioner afspejler mit liv, på godt og ondt. Det sure med det søde er præcis dét, som har gjort, at jeg i dag står med drømmen som realitet.” “Bagom” viser både det flotte og pænt polerede, og den viser en hidtil uset, upoleret side af Joey Moe, og hvad det vil sige, at være en dansk popstjerne. Således er “Bagom” først og fremmest en fotobog. Det er billedfortællinger og det er sådan, bogen skal læses. Og ses. “Allerede inden jeg mødte Joey første gang, havde jeg en forestilling om, hvordan han var. Men virkeligheden var en anden. Alting er ikke altid, som vi tror, de er. Det beviser “Bagom”. Den kaster nyt lys på en artist, som mange allerede har puttet i bås.”, fortæller Sarah Hesselbo. “Virkelighedens Joey Moe er ydmyg, hårdtarbejdende, målrettet, åben og tilstede i øjeblikket. Det viser bogen også”, slutter hun. “Bagom” udgives på forlaget Hørdum & Engelbreth, der fokuserer på at udgive visuelt orienterede titler, som er smukt håndværk, og som udstråler den lidenskab og passion, som både indholdet og udgivelsesprocessen udspringer fra. “Da Sarah Hesselbo kontaktede os og præsenterede projektet stod det hurtigt klart for os, at projektet havde en spændende kant”, siger Søren Hørdum fra Hørdum & Engelbreth og fortsætter. “Sarahs engagement skinnede tydeligt igennem, og vi blev hurtigt enige om at starte samarbejdet om at forvandle hendes billeder til en bog. Og resultatet er vi stolte af at kunne præsentere sammen med Sarah.” Info: Format: 224 sider Pris: 295,- DKK Forlag: Hørdum & Engelbreth Fotoredaktør: Tom Tramborg Grafisk Designer: Jacob Birch Tekstforfatter: Christian Langballe Kontakt: Søren Hørdum / sh@hordumengelbreth.dk / 31683060

  • - Danskeren der gik i krig mod New Yorks slum
    af Tom Buk-Swienty
    74,95 - 161,95 kr.

    Ny revideret udgave. Baseret på aldrig tidligere benyttede primære kilder var Tom Buk-Swienty i 2005 manden bag den første fuldstændige biografi om den legendariske dansk-amerikanske journalist, sociale reformist og dokumentar-fotograf, Jacob Augustus Riis (1849-1914). Nu udkommer bogen i forfatterens reviderede udgave. Riis’ historie er både en dramatisk udvandrerhistorie og en storslået kærlighedshistorie. Og så er det historien om en mand med en klar, stædig vision og en drøm om at skabe et bedre samfund – en drøm, han sågar evnede at realisere i praksis. På trods af dårlige odds lykkedes det Riis at blive en af New York Citys mest indflydelsesrige journalister, og han opnåede at blive mentor for den senere præsident Theodore Roosevelt, der ved Riis' død i 1914 kaldte ham for 'New Yorks nyttigste borger'.

  • af Leif Sylvester
    163,95 kr.

    I denne bog tager multikunstneren Leif Sylvester på en stemningsrejse rundt i Danmark og hylder det danske landskab. 44 stemningsbilleder pryder bogen, og både årstider, søer, køer, gravhøje, håndværk, lader, vilde blomster og gamle træer er med i Leif Sylvesters Danmarkskrønike. Hvert stemningsbillede er ledsaget af et maleri eller et smukt, autentisk foto taget af Leif Sylvester samt et digt, der beskriver de følelser, som han overvældes af i stemningsøjeblikket. I denne bog kommer Leif Sylvester bag om og tæt på naturen. Han mærker den nypløjede jord, dufter til landet, betræder grøfter og spejler sig i skovsøens blanke vand. Bogen er et unikt indblik i malerens og digterens smukke og allermest personlige danmarksbilleder.Leif Sylvester Petersen (1940-) er både skuespiller, sanger, musiker, billedkunstner, komponist og forfatter. Han har medvirket i over 20 film, komponeret musik til film og cirkus, været forsanger i eget band og ikke mindst kreeret kunst i keramik og på lærredet. I 1988 fik han gennembrud som kunstmaler og åbnede i 1996 sit eget galleri Python i København. Siden da har han arbejdet med at forene malerier og digte, og det er denne bog et smukt resultat af.

  • - Portraits of Good Hope
    af Inuuteq Storch
    201,95 kr.

    "Inuuteq Storch: John Møller – Mirrored, Portraits of Good Hope" samler 178 fotografier af Grønlands første profesionelle fotograf John "Ujuut" Møller, som Inuuteq Storch har udvalgt og nænsomt billedbehandlet. Bogen indledes af et forord ved geolog Minik Rosing, og John "Ujuut" Møller introduceres af forsker ved Grønlands Nationalmuseum Kirstine Møller. Bogens tekst løber parallelt på grønlansk, dansk og engelsk.For Inuuteq Storch er bogen en del af et større arbejde med at sætte et nyt fokus på grønlandsk selvfremstilling og postkolonial bevidsthed om national stolthed og identitet. De to grønlandske fotografers værker bringes sammen hen over et spænd på mere end 100 år og udforsker stedsidentitetens udvikling set fra folkets eget perspektiv. Inuuteq Storch er vokset op i Grønland, hvor landskabet og vejret er dominerende, og hvor naturen bestemmer livets rytme. Men de historier, som fortælles om livet i dette landskab, har traditionelt været præget af danske rejsende og deres blik på naturen og folket. I Inuuteq Storchs kunstneriske arbejde søger han efter sin og andre grønlænderes egne visuelle fortælling: Hvordan ser billederne ud, når de kommer indefra og ikke udefra?

  • af Redaktion Carsten Egevang
    401,95 kr.

    ”QIMMEQ – Den Grønlandske Slædehund” er en hyldest i tekst og billeder til en helt unik hunderace og de mennesker der omgiver den.Med tekstbidrag fra 14 eksperter, beskrives den grønlandske slædehunds oprindelse, dens kulturelle betydning, den nutidige brug af hunden i Grønland samt hundens sundhed. Igennem bogen optræder desuden citater fra, og interview med, grønlandske slædekuske, der beskriver deres forhold til slædehunden. Bogen indledes med forord af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.Bogen er rigt illustreret med prisvindende fotograf Carsten Egevangs sort-hvide fotos. I et indbydende layout portrætteres slædehunden, det specielle bånd mellem slædekusk og hundene samt hundens funktioner i dagens Grønland – alt sammen med det storslået grønlandske natur-sceneri som baggrund. Bogen findes desuden i en engelsk (ISBN 9788797178010) og grønlandsk (ISBN 9788797178027) version.

  • af Hans Edvard Nørregård-Nielsen & Kirsten Klein
    163,95 kr.

    Himmerland gør sig gældende ved sin natur – kør engang en tur på vejen langs Lovns Bredning! – og er kendt fra både historien og kunstens og litteraturens verden: Her blev oldtidsminderne Skarpsallingkarret og Gundestrupkarret fundet i 1891, her boltrede Skipper Clement sig og brændte og hærgede, her er cisterciensernes Vitskøl Kloster og færgen mellem Sundsøre og Hvalpsund, her er Aggersund og herregårde som Lynderupgaard og Hessel, her er Foulum, hvor Martin A. Hansen gik rundt i sit alt for store tøj, her er Frejlev Kirke med Per Kirkebys glasmosaikker og skulptur på kirkegården, og her er Farsø og Johannes V. Jensen og  himmerlandshistorier.

  • af Jonas Normann
    145,95 - 268,95 kr.

    Fotoessay af Jonas Normann Neden for Vejles bakkermellem Omløbsåen mod øst,Vejledalen mod vest,Jellingvej mod nordog Sønder­åen mod sydligger det gamle arbejder­kvarter Vestbyenog er i 2018 stadig et vidnesbyrdom arbejderklassens historie, liv og levned.

  • af Anders Bentzon
    155,95 kr.

    Vi kigger alle sammen på hinanden! Og når vi gør det, forestiller vi os en masse på baggrund af, hvad vi ser. I gadebilledet kan det at kigge på mennesker blive til det rene teater. Underholdende, morsomt og tankevækkende.Fotografen Anders Bentzon har i flere år lavet portrætter af tilfældige mennesker ved tilfældige møder på tilfældige steder rundt omkring i København. Denne bog indeholder et bredt udvalg af de flere tusinde billeder, det er blevet til gennem årene, samt en håndfuld af de overraskende fortællinger, der fulgte med.

  • af Jamie Beck
    297,95 kr.

    Be transported to the south of France with this beautiful tome of photographs from Provence for art lovers and armchair travelers alike.

  • af Søren Pagter
    81,95 kr.

    Se isbn 9788793453319

  • - Oplev den smukke natur helt tæt på
    af Christian Nørgaard & Glenna Andersen
    359,95 kr.

    Denne bog læser man ikke på en gang. Indtrykkene er så overvældende, at bogen må nydes i mindre bidder, og man vil mærke en stærk lyst til selv at opsøge Åsens natur, give sig god tid, og som Piet Hein skriver : Se det store i det små.De to fotografer Glenna Andersen og Christian Nørgaard har med uendelig tålmodighed og stor kunnen set og fotograferet de mange motiver i den stærkt varierende natur i Jyske Ås - et område de begge tydeligvis holder meget af. Fra betagende fotos af smukke, storladne landskaber til de mindste, men lige så smukke detaljer fundet i floraen og den lavere fauna. Især insekterne fotograferet helt tæt på, overrasker ofte med deres fantastiske former og farver.Mange læsere vil undres : Findes der virkelig så eksotisk udseende insekter i Danmark ? De to fotografer har set det forunderlige i den del af faunaen og floraen, som er særdeles sjælden, og som også findes på åsen, men har på ingen måde glemt skønheden i de dyr og planter, vi alle kender og møder i vores hverdag. Mange danskere er vokset op uden større viden om naturen, men for flere og flere er det blevet vigtigt at opleve den natur, vi har. Her er bogen virkelig motiverende, og undersøgelser viser da også, at vores færden i naturen er vigtig for både vores fysiske og psykiske sundhed.Under billederne er der korte og informative tekster, som gør det nemt, og som også fremmer lysten til at grave dybere efter mere viden om den overvældende mængde af naturfænomener, som billederne viser.

  • af Nikolaj Zeuthen & Asbjørn Sand
    163,95 kr.

    SLIP is an intense documentation of the skateboarding community in various Danish cities shot by photographer and skater Asbjørn Sand. We are invited into the lives and the emotions of a group of skateboarders. A community of people that, based on a shared interest, create a common world with mutual support, acceptance, and room to show vulnerability. The book portrays youthful doubt, curiousness, love, and a community surrounding skateboarding. The photographs have gained international acclaim, among others they been awarded the main prize at the Italian photo festival Cortona On The Move 2012. Asbjørn Sand's images have been featured in the New York Times' photoblog Lens and one of the images were selected for the cover of Dansk Skateboarding, the first book on Danish skateboarding history. SLIP is opened by a short text written by poet Nikolaj Zeuthen, who is also lead singer in the Danish lyrical pop trio Skammens Vogn.

  • af Ole Christiansen
    412,95 kr.

    Gennem 40 år har Ole Christiansen eksperimenteret med fotomediets muligheder og har flere gange skabt nye udtryksformer. Det fotografiske håndværk, som kommer til udtryk i Ole Christiansens portrætter, er et møde med en særlig æstetisk dimension i portrætfotografiet. Det er ekspressionistisk portrætfotografi med et strejf af surrealisme, hvor fotografierne er udført med en reduceret farveskala og er rige på skarpe modstillinger af lys og skygge. Porer, rynker, pletter, blodårer og hår vidner om levet liv, og øjne spiller en central rolle i det ekspressive udtryk, der kendetegner Ole Christiansens portrætter. I bogen kan man se portrætter af mennesker fra den danske og internationale kulturscene, men også politikere og mediefolk. Portrætterne er først og fremmest billeder, hvis motiver tager afsæt i det menneskelige. Med portrætter af Leonard Cohen, Yoko Ono og Iggy Pop, og blandt fremtrædende personer fra den hjemlige, danske offentlighed ses også Suzanne Brøgger, Poul Schlüter og Medina.Indbinding: hardcover med nedsænket billede på forsiden og foliepræg Papir: 150 gr. arctic volume white

  • af Edward Burtynsky
    844,95 kr.

  • af Hans Ulrich Obrist, Graydon Carter, Steve Martin, mfl.
    1.242,95 kr.

  • af Zoe Thorogood
    118,95 kr.

  •  
    496,95 kr.

    First published in 1967, Ernest Cole's House of Bondage has been lauded as one of the most significant photobooks of the twentieth century, revealing the horrors of apartheid to the world for the first time and influencing generations of photographers around the globe. Reissued for contemporary audiences, this edition adds a chapter of unpublished work found in a recently resurfaced cache of negatives and recontextualizes this pivotal book for our time.Cole, a Black South African man, photographed the underbelly of apartheid in the 1950s and '60s, often at great personal risk. He methodically captured the myriad forms of violence embedded in everyday life for the Black majority under the apartheid system?picturing its miners, its police, its hospitals, its schools. In 1966, Cole fled South Africa and smuggled out his negatives; House of Bondage was published the following year with his writings and first-person account. This edition retains the powerful story of the original while adding new perspectives on Cole's life and the legacy of House of Bondage. It also features an added chapter?compiled and titled ?Black Ingenuity? by Cole?of never-before-seen photographs of Black creative expression and cultural activity taking place under apartheid. Made available again nearly fifty-five years later, House of Bondage remains a visually powerful and politically incisive document of the apartheid era.

  • - En billedfortælling
    af Chresten Kruchov
    30,95 - 142,95 kr.

    En sommerdag i 1969 trådte jeg ind på Københavns Hovedbanegård med mit fotografiapparat. Jeg var i gang med en billedserie Gadefotografi i København. Planen var at få et par fotografier fra Hovedbanen med i serien. Det blev til fjorten dages fotografering. Hver dag skød jeg to til tre film med 36 billeder, som jeg så fremkaldte om aftenen. Hovedbanen er en bygning med et helt eget liv. Jeg blev suget ind i den store banegårdshal. Tusindvis af mennesker går igennem denne bygning hver dag. Selvfølgelig er det de rejsende, som dominerer. Nogle haster til deres tog på vej til arbejde. Nogle er ferierejsende, som for det meste er i god tid. Andre sidder bare på de mange bænke i forhallen. I 1969 kunne man stadig indlevere sit rejsegods, som blev transporteret med samme tog som en selv. Når man ankom til sit bestemmelsessted, hentede man sine kufferter på stationen med det samme. Store dele af forhallens indre blev dengang anvendt til rejsegodsindlevering og -udlevering. Der var også en skopudser i sit aflukke, en hælebar, værelsesudlejning, information osv.Langs med ydervæggene i hallen var der forskellige kiosker, hvor man kunne købe aviser, ugeblade, kaffe, øl og pølser. Der var restaurant, venteværelser og en biograf, som viste rejse- og tegnefilm.I 1970 blev mine fotografier udstillet på det tidligere Blaagaard Seminarium i Gladsaxe. Siden har de levet deres liv i mit arkiv. Fra 2012 til 2017 har jeg dog udstillet og solgt mine hovedbanebilleder på Kongens Nytorv i København. Jeg har været så heldig at være med i sammenslutningen Kunst i Byen. Mange mennesker er stoppet op og har fortalt om deres tilknytning til Hovedbanen. Fx. forhenværende DSB-ansatte, som i deres ungdom arbejdede der. Utallige er også de mennesker, som har fortalt om møder Under Uret. Der var stor interesse for billederne. I dag udstiller jeg stadig nogle af billederne i mit Fotogalleri Vognporten i Rudkøbing.Københavns Hovedbanegård fremstår i dag på mange måder, som da jeg fotograferede livet i den i 1969. Gulv, vægge og det imponerende loft er der stadig. I dag er det meste af det indre dog meget forandret. Mine fotografier giver et øjebliksbillede af livet i 1969.

  • - En fotografisk kunst uden for akademierne
    af Tove Thage
    269,95 kr.

    Den første præsentation af det tidligste danske kunstfotografi, pictorialismen: en flertydig, stemningsfuld, intim symbolistisk billedverden skabt i perioden 1890 til 1920.Bogen er resultat af flere års forskning i en overset periode af dansk fotografihistorie. Pictorialismen betegnes som fotografiets ’anden fødsel’ i kraft af fotografernes seriøse, kunstnerisk bevidste beskæftigelse med mediet. Det var en generation af kunstnerisk ambitiøse fotografer med høje idealer og passion for fotografi. I et internationalt miljø arrangerede de udstillinger i ind- og udland, og i de fotografiske amatørklubber skolede de sig selv og opsøgte den nyeste viden om mediets teknologi og æstetik."Pictorialisterne. En fotografisk kunst uden for akademierne" afdækker et overset kapitel i den danske fotografihistorie og fremlægger pictorialisternes seriøse og bevidste arbejde med fotografiet, deres tanker om dets egenart og kunstneriske potentiale – med deres egne ord.I bogen gengives 45 repræsentative eksempler på pictorialisternes fotografier, og den afsluttes med et essay af grafiker og fotograf Eli Ponsaing om fotografi som grafik og kunst.Tove Thage (f. 1950), mag.art og cand.mag, fotografihistoriker og forfatter til bøger og essays om dansk foto- og kunsthistorie baseret på kildestudier i danske samlinger og arkiver.

  • af Teit Jørgensen
    231,95 kr.

    Apropos 60'erne skildrer hverdagslivet blandt anonyme mennesker i tilfældige situationer i en række europæiske storbyer. Forordet er skrevet af Per Kirkeby og Charlotte Præstegaard Schwartz, forskningsstipendiat ved Statens Museum for Kunst præsenterer fotografen Teit Jørgensens virke og betydning for dansk fotografi.

  • af Redaktion Carsten Egevang
    401,95 kr.

    "QIMMEQ - The Greenland Sled Dog" is a tribute in text and images to a unique dog breed and the people surrounding it. With text contributions from 14 experts, the origin of the sled dog, its cultural significance, the contemporary use of the dog in Greenland and the dog's health, is described. Throughout the book, quotes from, and interviews with, Greenlandic mushers, emphasize their relationship with the sled dog. The book opens with preface by His Royal Highness Crown Prince Frederik of Denmark.The book is richly illustrated by award-winning photographer Carsten Egevang's black and white photos. In an intriguing layout, the sled dog is portrayed, the special bond between musher and the dogs as well as the dog's functions in today's Greenland is documented - all with the magnificent Greenlandic scenery as background. The book is also available in Danish (ISBN 9788797178003) and Greenlandic (ISBN 9788797178027) version.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.