Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, som Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i film som Sommer i Tyrol, Min søsters børn og Flådens friske fyre. I en alder af bare 21 år trak Jan Priskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år har han undgået enhver kontakt med pressen og medierne, og forsøgt at lægge tiden som skuespiller bag sig. Indtil nu. 'Barnestjernen fra Bryggen' er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller og en ungdom præget af angst, virkelighedsflugt og bevidsthedsudvidende stoffer. Jan Priskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de indre dæmoner. Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed … 'Barnestjernen fra Bryggen' er blevet til i samarbejde mellem Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen, igennem en lang række interviews. Bogen er illustreret med en lang række private fotos, filmbilleder, fotos fra lokalhistoriske arkiver og avisartikler.
I'm Glad My Mom Died is a deeply moving and poignant book written by Jennette McCurdy. Published by Simon + Schuster Inc. in 2022, this book belongs to a genre that beautifully blends raw emotions with captivating storytelling. The author, Jennette McCurdy, is known for her ability to weave words into a narrative that touches the heart and provokes thought. In 'I'm Glad My Mom Died', she explores themes of loss, love, and acceptance in a way that is both riveting and relatable. This book not only showcases McCurdy's prowess as a writer but also offers readers a glimpse into her personal journey. A must-read for those who appreciate honest and heartfelt storytelling. Published by the renowned Simon + Schuster Inc., this book is a testament to McCurdy's literary talent and her courage to share her story with the world.
Nyskrevet biografi om David Bowie er helt anderledes end de bøger, der tidligere er udgivet om den berømte rockstjerne. Biografien er researchet og skrevet efter Bowies død, og den berømte engelske journalist Dylan Jones har interviewet over 180 kilder tæt på legenden. Venner og rivaler, elskere, fans og samarbejdspartnere, og nogle af dem har aldrig tidligere talt om deres forhold til Bowie. Biografien udfolder fortællingen om forstadsdrengens vej til stjernerne, hans kunstneriske og personlige udvikling, formet af forholdet til sin skizofrene halvbror. Vi følger en arbejdsom Bowie, der kunne skabe revolutionerende musik, men også var en beregnende personlighed, der koldt kunne forlade sine kammerater, når han ikke længere havde brug for dem. Et socialt dyr, der bevægede sig rundt i alle miljøer. Feste med John Lennon, spise middag med Frank Sinatra og danse med Susan Sarandon. Bowie kunne det hele. Kilderne tager læseren med ind i de filmstudier, musikscener, stuer og soveværelser, de delte med Bowie. En stærk fortælling om en mand, der gennem 40 år bevægede millioner af fans over hele verden.
Jørgen Ryg (1927-1981) regnes for en af landets mest elskede og folkekære komikere gennem tiderne, og ord som ”monologens mester” og ”geni” klæber til hans navn. Men Jørgen Ryg var meget mere end det. Han var også en fremragende tegner og en af Europas førende jazztrompetister, der i en årrække nød international anerkendelse.Med en usædvanlig evne til at balancere det komiske og det melankolske var Jørgen Ryg altid i øjenhøjde med den almindelige dansker, der elskede ham, hvad enten han optrådte på film, i tv, på teater eller i en af landets mange populære revyer. Jørgen Ryg var en sjælden sammensat kunstner, der ville prøve det hele. Og som endte med at fare vild i sit utrolige talent.I bogen sætter Ulf Pilgaard, Torben Ulrich, Bent Fabricius-Bjerre, Daimi, Per Pallesen, Jytte Abildstrøm og et væld af andre stemmer ord på, hvordan det var at arbejde sammen med en af de mest særegne skikkelser i nyere dansk kulturhistorie.
Denne bog om stumfilmstjernen, performeren, billedkunstneren, skribenten og mytologen Asta Nielsen (1881-1972) kaster nye blikke på Danmarks store verdensstjerne og den tid hun var del af – 1910’ ernes førkrigstid i Østrig-Ungarn, anarkistmiljøer knyttet til den tidlige ekspressionisme i Berlin, Weimarrepublikkens avantgarde kultur med die neue Frau, tiden efter 1933 i Tyskland, hvor hun sammen med venner skabte sig et eksil på øen Hiddensee, foruden efterkrigstiden og 1950’erne i Danmark.Asta Nielsen har betydning og indskriver sig alle disse steder– flere steder endda som dagsordensætter. Hun vender tilbage til Danmark i 1937 efter at have kritiseret Hitler offentligt. I Danmark håber hun at kunne fortsætte karrieren som skuespiller og instruktør, men forgæves. Hun får hverken roller, opgaver eller biografbevillinger. Betegnelsen ”tyskertøs” klæber til hende, godt hjulpet af smædekampagner orkestreret af tegneren Hans Bendix m.fl. Asta Nielsen dør først i 1972, og selvom hun selv fremstiller de sidste 35 år af hendes liv i Danmark som en tid i total glemsel, er det en sandhed med mange modifikationer; hun både skrev (memoirer, noveller, artikler),blandede sig og gav interview, udstillede sin kunst, og giftede sig som 89-årig under stor pressebevågenhed. Mytologiseringen af hende fortsatte faktisk i Danmark, omend med mindre overskrifter end i Tyskland, og hun var selv med til at vedligeholde den, bl.a. med sine meget selektive erindringsbøger, men også ved sin fremtræden i offentligheden fra allerførste færd, hvor det for eksempel lykkedes for hende livet igennem at hemmeligholde detaljer i den tidlige karriere, herunder hvem der var far til datteren Jesta. Relationerne til de fire mænd, hun enten var gift med eller levede i længevarende forhold med, er også tidligere kun beskrevet i begrænset omfang.
Arbejdet som skuespiller er mere end at spille på en scene og modtage publikums bifald. Bogen fortæller om skuespillerens hele arbejde: om prøver inden forestillingen, de tanker man gør sig om sin rolle, ideer til iscenesættelsen og samarbejdet med instruktører, scenografer, dramaturger samt selvfølgelig de andre skuespillere i produktionen. Bogen gennemgår de opgaver, en skuespiller står over for, fra han har sagt ja til opgaven og til han står på scenen. Via interviews med en lang række danske skuespillere og gennemgangen af forskellige teknikker kobles praksis og teori – og skuespillerne fortæller, hvordan de har brugt forskellige teknikker i specifikke forestillinger. Bogen indeholder 180 fotos fra både klassiske og moderne forestillinger, film og tv-programmer og der er interview med bl.a. Nicolas Bro, Maibritt Saerens, Lars Mikkelsen, Karen-Lise Mynster, Jens Jørn Spottag og Sonja Richter. Lene Kobbernagel er cand.mag. i teatervidenskab og arbejder bl.a. som dramaturg.
Birgit Pouplier har skrevet en episk biografi om den polskfødte billedkunstner Elisabeth Jerichau Baumann, som kom til at spille en stor rolle i Danmarks kulturhistorie. Lisinka, som hun også kaldtes, var gennem hele sit eventyrlige liv splittet mellem sine pligter som kone og mor og sin store lidenskab for at skabe kunst. Vi følger hendes rejse fra hendes fødeby, Warszawa, til Düsseldorf og Rom, hvor hun blev en del af den tyske kunstnerkoloni. Her mødte hun den geniale men depressive billedhugger Jens Adolf Jerichau, og efter de var blevet gift, flyttede hun med ham til København, hvor hun forgæves kæmpede for anerkendelse som kunstner.Bogen er ikke blot historien om en spændende og mageløs kvinde. Vi føres også ind i den danske guldalders kunstverden og bliver præsenteret for medlemmer af kongehuset såvel som sultanernes harem. Pouplier giver derved et enestående glimt ind i en af de vigtigste perioder i den danske kulturhistorie."Hvilken blændende og spændende fortælling, så flot skrevet, så vel disponeret og så smukt underbygget."-Lise Nørgaard"Birgit Pouplier tegner ypperlige billeder af forgangne tider, gribende øjebliksbilleder af kunstnere i dyb koncentration og brede billeder af ydre rammer og tidens begivenheder."-Annelise Verstergaard, Jyllandsposten"Romanen har alle de kvaliteter, en historisk roman skal have: en stærk og fascinerende hovedperson, en indlevelse ikke kun i mennesket, men i den tid, der er tale om."- Maj-Britt Hestehave, Aalborg StiftstidendeBirgit Pouplier (1925 - 2014) var en dansk forfatter og skuespiller. Hun blev uddannet skuespiller fra Det kongelige teaters elevskole og fortsatte herefter på Odense teater og Det ny teater. Hun rejste vidt omkring, bl.a. til England, Uganda og Californien. Birgit Pouplier udgav adskillige bøger både børnebøger, novellesamlinger, voksenbøger og opsamlinger af hendes mange kroniker, som hun skrev til blandt andet Berlingske.
Matador er verdens bedste tv-serie. Det er vi mange danskere, som ikke er et sekund i tvivl om. I denne bog mødes fire af seriens store stjerner – Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen og Sonja Oppenhagen – i en række spændende, morsomme og åbenhjertige samtaler.Sammen fortæller de om deres liv med Matador, om arbejdet med de stærke karakterer, Ingeborg Skjern, Maude Varnæs, Agnes Jensen og Vicki Arnesen, og om hvordan indspilningerne af serien forløb. De beskriver samarbejdet med de to skabere, Lise Nørgaard og Erik Balling, og arbejdet med at finde ind til kernen af deres figurer.Bogen er et unikt møde mellem de fire store skuespillerinder og giver et sjældent indblik i arbejdet bag kulisserne på den legendariske serie. Ikke mindst beretter de fire om, hvad Matador har betydet for dem hver især og deres øvrige og yderst flotte karrierer på scene, film og tv.
Through his never-before-seen diaries - a twenty-five-year passion project - Alan Rickman invites readers backstage and into his life. He takes us behind the scenes on films and plays ranging from Sense & Sensibility, the Harry Potter series, Private Lives and many more. Detailing the extraordinary and the ordinary, he writes in a way that is anecdotal, indiscreet, witty, gossipy and utterly candid.
Iben Hjejle er en af sin generations mest markante skuespillere.Skuespilleren Iben Hjejle var en del af det store nybrud i dansk film i 1990’erne, hun indspillede Hollywood-film og var en hjørnesten i det populære Klovn-univers. Privat udgjorde hun halvdelen af ”Danmarks celebritypar nummer to” – efter kronprinsparret.De senere år har hun skabt en af landets mest lyttede podcasts, den hudløst ærlige Sitter, hvor hun er vært sammen med veninden Signe Lindkvist. Men undervejs har livet taget nogle dyk, og hun er flydt væk fra det, hun er rundet af. Både privat og professionelt. I En gylden korkprop fortæller hun om at finde vej til overfladen og træde i karakter i sit livs vigtigste rolle: Rollen som sig selv. Det har krævet nogle markante valg – og fravalg – i bestræbelsen på at blive tro mod sig selv og genfi nde sine grundværdier.Fortællingen tager sit udspring en dag, Iben smider en kasse med gamle manuskripter i en container. Det bliver første skridt i en længere selvransagning, som fører hende hele vejen tilbage til barndomshjemmet i 1970’ernes Søborg. Hun følger sit spor gennem skiftende familieformer, nedslående tab, tætte venskaber og svære brud frem til i dag, hvor hun har fundet tilbage til fordybelsen og åbnet et nyt kapitel.Bogens tone har den balance, der også kendetegner Iben som menneske og skuespiller – der er lige dele humor og eftertanke. Som en kollega har sagt: "Hos Iben ligger Dostojevski og pruttepuden lige ved siden af hinanden."
ÅRETS quiz- og citatbog med alle de sjove og pinlige udtalelser fra programmet alle elsker "Det vi taler om" og med al sladderen fra sidst. Om folk, der begår fejl, siger noget forkert, taler over sig eller endda kommer til at røre ved nogen.Ditte Okman lytter til sine gæsters groteske og platte udtalelser to timer hver fredag - og hun elsker det. Og når du nu sidder og læser, så inviter lige et par veninder eller venner over og læs højt. Og quiz sammen. Ditte foreslår en drukquiz ... men det bestemmer man selv.
Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i den nye spændende bog ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’. En ny og spændende biografi om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder, som er spækket med flotte illustrationer af blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger, som altid har vakt stor interesse hos hende. Hun er vidende og åben til teaterstykkerne, og har samtidig været vidende til utallige opførelser gennem årenene. I bogen bliver du introduceret til en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 forskellige oplevelser om opera, skuespil og ballet på Nationalscenen. Igennem bogen deler dronningen sine oplevelser og erfaringer og inddrager et engageret og sansemættet sprog, for at give stof til eftertanke hos læseren. Nila Parly holder ofte møder med dronningen, og forud for disse foretager hun interviews med en af de mange kunstnere, som på en eller anden måde har været en del af eller gjort en indsats til den udvalgte forestilling. De interviewede er f. eks balletmester Nikolaj Húbbe, operasanger Johan Reuter og skuespiller Ghita Nørby. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der på tilsvarende vis også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Dette medfører at læseren også bliver klogere på mange af de vanskelige og uventede, store personlige oplevelse, kan kan opstå på et levende teater. Bogen er blevet lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater som indeholder sande oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund.
En af dansk film og teaters helt store kvinder gør status over sit livs anden halvleg. Med glimt i øjet fortæller Malene Schwartz åbenhjertigt om en ukuelig lyst til at nå så meget som muligt, inden det er for sent. Fx at dyrke crossfit, tage ulovlige stoffer og strikke den sok, der stadig maEn af dansk film og teaters helt store kvinder gør status over sit livs anden halvleg. Med glimt i øjet fortæller Malene Schwartz åbenhjertigt om en ukuelig lyst til at nå så meget som muligt, inden det er for sent. Fx at dyrke crossfit, tage ulovlige stoffer og strikke den sok, der stadig mangler en makker.Kan hun selv gå herhen? handler om at blive gammel i en ny tid med alt, hvad det indebærer: Savnet af en elsket, udfordringerne ved moderne teknik og en hukommelse med huller i. Bogen rummer også tilbageblik og anekdoter fra en lang karriere med Poul Reumert, Hans Kurt, Bodil Ipsen, Bent Fabricius-Bjerre, Maude og mange andre.Kan hun selv gå herhen? er en lille bog om at besinde sig på livet og leve det lige nu.Kan hun selv gå herhen? er rigt illustreret med fotografier, tegninger og malerier. Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Cathrine Errboe.ngler en makker.Kan hun selv gå herhen? handler om at blive gammel i en ny tid med alt, hvad det indebærer: Savnet af en elsket, udfordringerne ved moderne teknik og en hukommelse med huller i. Bogen rummer også tilbageblik og anekdoter fra en lang karriere med Poul Reumert, Hans Kurt, Bodil Ipsen, Bent Fabricius-Bjerre, Maude og mange andre.Kan hun selv gå herhen? er en lille bog om at besinde sig på livet og leve det lige nu.Kan hun selv gå herhen? er rigt illustreret med fotografier, tegninger og malerier. Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Cathrine Errboe.
Finn Nørbygaards erindringer om et turbulent liv. Fra opvæksten i Esbjerg, over det hårde slid på de små scener og det feterede og veltjenende liv som komiker, til mødet med Stein Bagger, den store konkurs og ægteskabelige udfordringer. Finn Nørbygaard har taget sit liv op til revision og fortæller personligt om 12 gode veje til et bedre liv.
Ihan var ti år, da hun kom til Danmark og blev forenet med sin far, som var flygtet fra Irak tre år tidligere. Dengang lå det på ingen måde i kortene, at den lille pige skulle blive en dygtig og eftertragtet trommeslager. Forældrene ville have, at hun læste jura, men fra Ihan fik et sæt trommestikker i hånden første gang, vidste hun, at hun ville noget andet. Hun ville musikken.I denne bog fortæller hun, hvordan hun tog kampen op mod forældrenes mellemøstlige normer og fordomme for at forfølge sine drømme, skabe sig en karriere og et liv sammen med den mand, hun elsker. Men hun giver også et indblik i musikbranchens veje og vildveje, hvor successen kræver både held og hårdt arbejde, og hvor man indimellem må træffe svære beslutninger.Ihans fortælling er en bog om viljestyrke, vedholdenhed og evnen til at finde en udvej, men det er også en bog om stor kærlighed, sammenhold og accept.
En farverig og underholdende roman om Abelone, der kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland. Godsejeren, Johan Knudsen, er en gæstfri og yderst liberal levemand, og Bangsbo er tilflugtssted for en lang række af 1890'ernes kunstnere, blandt andet Herman Bang, Gustav Wied, Betty Nansen, Thorvald Bindesbøll og L.A. Ring. Alt kan ske på Bangsbo: affærer, intriger, dueller, selvmord og spøgeri. Abelone suger til sig af det hele og mærker for første gang suset fra den store, nye verden. Især bliver hun meget betaget af Herman Bang. Romanen er baseret på faktiske begivenheder og overleverede erindringer fra Bent Hallers oldemor.
Som Master Fatman var Morten Lindberg kendt fra tv-underholdning, reklamer, klummer og alt det andet, der skabte hans krøllede karriere. I virkeligheden anede kun ganske få, at der bag den muntre maske gemte sig et storsindet, filosofisk menneske, der som få havde taget konsekvenserne af verdens uretfærdighed. Morten Lindberg levede hver dag efter sin filosofi om, at varme, menneskelige relationer er det eneste, der betyder noget. Han havde venner overalt på kloden, fra fattige indere til amerikanske millionærer, og hans evne til at åbne sit hjerte for andre var svimlende.De seneste år brugte Morten Lindberg halvdelen af sin tid og det meste af sin formue på at hjælpe fattige, brasilianske børn i et sydamerikansk slumkvarter. Dér var han kendt af børn og voksne som “Gordo” - Tykke. Første gang han så kvarteret, var han gæst hos en brasiliansk pige. Men Morten Lindberg kunne ikke lukke øjnene for dem, der kunne bruge hans hjælp. I bogen fortæller Master Fatman om sin unikke karriere - fra det venstreaggressive punkmiljø i Odense til primetime-underholdning på tv. Som ingen andre favnede Master Fatman det brogede kulturliv i Danmark de sidste 20 år.
SKUESPILLEREN”Jeg foreslog, at bogen om mig skulle hedde ’Judy Gringerlever endnu!’ Jeg oplever nemlig, at der er mange dertror, jeg er død. Det er ingenlunde tilfældet. Jeg lever i bedste velgående, og jeg har det godt. Når vi har kaldt bogen for ’En sexbombes bekendelser’, skal det selvfølgeligforstås med et glimt i øjet. Men det var også det, jeg blev kaldt tilbage i 1950’erne og 1960’erne. Nu kan du læse historien om mit liv. Min historie. Ingen andres”. Judy GringerFORFATTEREN”Jeg måtte spørge om alt, men det var svært at få Judy Gringer til at rødme. Til gengæld havde hun ikke svært ved at få mig til det. Er du klar til en tur ned ad Mindernes Allé med Judy Gringer? Hvor du ud over en af dansk films bedste komedienner gennem tiderne i fuldt flor kan møde nogle af de store mænd i dansk film. Før stog fremmest Dirch Passer men også Kjeld Petersen, Osvald Helmuth, Stig Lommer, Preben Kaas, Jørgen Ryg, Otto Brandenburg og Morten Grunwald”.Jacob Wendt Jensen
Albert Dyrlund er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Kenneth Dyrlund. Bogen, der blev udgivet af Wadskjær Forlag i 2023, tager læserne med på en uforglemmelig rejse gennem forskellige genrer. Kenneth Dyrlund har med stor dygtighed formået at skabe en bog, der er både spændende og tankevækkende. Gennem sin unikke skrivestil formår han at holde læserne fanget fra første til sidste side. Albert Dyrlund er en bog, der vil appellere til alle læsere, uanset alder eller genre præference. Den er fyldt med spændende plot twists og uforglemmelige karakterer, der vil holde dig på kanten af din stol fra start til slut. Hvis du er på udkig efter en bog, der vil underholde dig og samtidig udfordre dine tanker, så er Albert Dyrlund det perfekte valg for dig. Udgivet af Wadskjær Forlag, denne bog er et must-read for enhver bogelsker.
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard er blandt de sidste af de store folkekære skuespillere. Og selv om de to, i en menneskealder, har arbejdet sammen i Cirkusrevyen og i flere andre sammenhænge, har de aldrig set sig selv og hinanden som værende de bedste venner.Men i takt med, at Dirch, Rysse og mange af de andre er faldet bort, har Lisbet og Ulf indset, at de nok er blevet noget vigtigere for hinanden. De er blevet hinandens livsvidner.I bogen dykker de igennem samtaler ned i den samhørighed, som Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for "et ægteskab … bare uden sex". Undervejs fortæller de to skuespillere både sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer, og om alle lige fra Dirch Passer til dronning Margrethe. Alt sammen med den lune, vid og sans for den skarpe bemærkning, der kendetegner dem begge.
Introducing 'Pageboy', a riveting masterpiece crafted by the brilliant Elliot Page. Published in 2023, this book has already started making waves in the literary world. It's a unique blend of genres that promises to keep you hooked from start to finish. The story unfolds in a way that only Elliot Page can narrate, making it a must-have addition to your collection. 'Pageboy' is brought to you by Random House UK Ltd, a publishing house renowned for its diverse and high-quality publications. This book is available in English. Don't miss out on the chance to dive into this captivating world created by Elliot Page. Grab your copy of 'Pageboy' today!
MATADOR – mennesker, myter & minder samler 30 år efter seriens sidste afsnit blev optaget hele det store tv-univers i én og samme bog. Journalisten Per Kuskner har interviewet et væld af folk foran og bag kameraet for at få den komplette og samlede historie om dette stykke unik danmarkshistorie, der stadig fascinerer og flittigt bliver set i mange danske hjem – bl.a. takket være over 3 mio. solgte dvd’er. I bogen deltager bl.a.:Lise Nørgaard, Bent Fabricius-Bjerre (musik), Jan Balling (søn af Erik Balling), Henning Sprogøe (produktionsassistent på serien og Ove Sprogøes søn), Magnus Magnusson (chefregissør), Elin Reimer (Laura)Kirsten Olesen (Agnes), Morten Grundwald (Ernst Nyborg), Malene Schwartz (Maude Varnæs), Karen Lise Mynster (Ulla Jakobsen)Ulla Henningsen (Iben Skjern), Susse Wold (Gitte Graae)Jesper Langberg (Kristen Skjern), Holger Juul Hansen (Hans Christian Varnæs), Per Pallesen (Tjener Boldt), Sonja Oppenhagen (Vicki Arnesen), Paul Hüttel (Herbert Schmidt), Vera Gebuhr (frøken Jørgensen), John Martinus (Holger Jørgensen), Finn Nielsen (cykelhandler)”Man kommer ud for sand dramatik i Matador.” Doktor Louis Hansen
Hele Danmark fulgte Jes Holtsø blive voksen - fra lille bebrillede Børge til stor, knallertkørende teenageknægt. Arbejderklassens barnestjerne endte imidlertid som en tragedie. Allerede i Olsen-Banden-årene begyndte han at ryge hash og tage stoffer.Jes Holtsø endte på gaden, og i bogen fortæller han råt og ærligt om samfundets og Københavns underside, som det blev oplevet af ham selv, en poetisk og musikalsk sjæl, der blot ikke kunne holde sig fra heroinen. Nedturen varede over 15 år. Med årene endte Jes som hjemløs allernederst i de fattige misbrugeres hierarki. I bogen beretter Jes dels om turen derned, dels om hverdagen og overlevelseskampen på samfundets bund. Om vold og modbydeligheder - men også om venskaber og om, hvordan han mod alle odds bevarede en kerne af menneskelighed i sit afpillede skrog. Jes Holtsøs skyggevandring ender først, da tilfældige hændelser og en livsfarlig gæld tvinger ham væk fra Vesterbro og til et behandlingssted på Lolland. I dag arbejder han på Det Kongelige Teater og er efter eget udsagn i gang med at leve et almindelige liv med arbejde, børn og andre fornøjelser - blot med 20 års forsinkelse.
Ove Verner Hansen var en mand med store armbevægelser. Han elskede mad og drikke, fest og farver og omfavnede tilværelsen til festligt fulde.»Ja tak« var hans mantra – ja tak til nye oplevelser, ja tak til det gode humør, ja tak til livet. Det hele begyndte og endte i hjembyen Helsingør, men med utallige forunderlige stop undervejs. Ove Verner Hansen var kontoruddannet på byens værft, en uddannelse til en stille tilværelse bag et skrivebord, der med hans egne ord var en eklatant fejltagelse. I stedet blev sangen hans skæbne – eller i hvert fald en del af den. For Ove Verner Hansen nåede at være alt fra skovhugger i Sverige til kongelig operasanger, revyskuespiller i Holstebro, restauratør, de danske smedes hussanger, kong Christian IV og ikke mindst Bøffen. Det var som den tavse skurk i Olsen-banden-filmene, han blev kendt og elsket i enhver afkrog af kongeriget. Ove Verner Hansen – Ja tak til livet er en letlæst mindebiografi for alle dem, der havde en svaghed for Danmarks vel nok største og mest folkekære filmskurk – og alle andre, der nyder en fortælling om en livsnyder, der var en hel del ud over det sædvanlige. Bogen er fuld af muntre anekdoter og fantastiske beretninger, der vil både forbløffe og fornøje. Det er et personligt portræt af et helt igennem forrygende menneske – krydret med masser af unikke billeder. Bogen er blevet til gennem samtaler med dem, der kendte ham bedst – og ikke mindst via de erindringer, som Ove Verner Hansen nedskrev og samlede sammen gennem årene, men efterlod upublicerede, da han døde 20. februar 2016.
'Joyfully absurd and hilarious.' ADAM KAY'One of the funniest things I've ever read. It is brilliant.' CLAUDIA WINKLEMANHere before you is Joe Wilkinson's brilliantly absurd and utterly fictional account of his time on - and briefly off - planet Earth. Through cartoon stories (illustrated by Henry Paker) Joe recounts the defining moments and bizarre encounters of his imaginary life - from his schoolboy misfortunes to his formative years on the dating scene, to his money-making schemes and globetrotting adventures. With tall stories including...-Winning 'most nits' at school-That time I threw a turd into a tornado-Becoming the bad boy of fly tipping-The disastrous double date-My car airbag addiction-The time I tunnelled too far out of prison and ended up in the prison next door-The real reason Bigfoot went into hiding...this book is a delightfully absurd journey into the mind of a comic maverick. Hilarious, heart-warming and utterly unique, Joe Wilkinson: My Autobiography is the off-the-wall life story of one of our most beloved and unorthodox comedians.
”Værktøjer for Scenekunst” er håndbøger skrevet af Kaosteater, som giver jer konkrete værktøjer der går hele vejen rundt om den scenekunstneriske produktion. I denne bog, Idéudvikling, er der introduktion til en række nøje udvalgte værktøjer og modeller, med let afkodelige illustrationer, som vil hjælpe enhver udøvende scenekunstner med at udfolde kunstneriske ideer og skabe succesfuld scenekunst fra bunden. Håndbogen er en hjælp til at videreudvikle scenekunstneriske produktioner med idéer til modeller, tips og tricks i sammenhæng med konkrete projekter. Bogen kan ses som en værktøjskasse til de, som har ambitioner om at udvikle egne scenekunstneriske projekter primært gennem samskabelse og flad struktur.
På alle måder et gigantisk værk – om dramatikeren, digteren og mennesket Bertolt Brecht, som sammen med Helene Weigel og deres børn søgte ly under det danske stråtag – om det drama, der udspillede sig i tiden og på teatret
Det er henholdsvis en kvindefigur fra et skuespil af Goethe, ”Clavigo”, og en kvindefigur fra en bog, ”Faust”, ligeledes af Goethe, som Søren Kierkegaard analyserer i dette essay.Analysen af de to kvindefigurer er hentet fra første del af Søren Kierkegaards hovedværk, dobbeltværket ”Enten-Eller” (1843), fra essayet ”Skyggerids”, hvor han, ud over de to kvindefigurer af Goethe, analyserer Elvira-figuren fra Lorenze da Ponte og Wolfgang Amadeus Mozart opera ”Don Giovanni”.Som titlen – ”Skyggerids” – på Søren Kierkegaards essay om de tre kvinder angiver, så er der tale om en skitsemæssigt, om en foreløbig og ufuldkommen skildring af kvindefigurerne.Bogen, der er illustreret, er redigeret og kommenteret af mag.art. Jens Staubrand.
A charming, illustrated gift book combining two timelessly stylish subjects - Audrey Hepburn and the city of Paris.Both classic, both inimitable, both fashion icons - Audrey Hepburn and Paris are a match made in heaven. Falling in love with the city at a young age, Audrey returned to Paris again and again in some of her most celebrated films (Sabrina, Funny Face, How to Steal a Million, Charade) wearing outfits from her favourite Parisian couturier, Hubert de Givenchy, and creating some of the most significant fashion moments of the twentieth century.Audrey in Paris brings together over 100 stunning photographs of her most iconic moments in the city, from film stills and behind-the-scenes shots to candid images of Audrey enjoying the city as a visitor. The book also includes a bespoke illustrated map showing her favourite spots. While dozens of successful books on Audrey have been published, this will be the first to document her time in the city of light.Tapping into Audrey's status as a fashion idol, which spans across the generations, as well as Paris's status as the world's capital of elegance, Audrey in Paris combines the gifty charm of How to be Parisian Wherever You Are with Audrey's forever appeal as a fashion muse.Gorgeous finishes will make this a stylish gift book to be treasured for years to come.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.