Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Teater

Her finder du spændende bøger om Teater. Nedenfor er et flot udvalg af over 838 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Kasper Holten
    47,95 - 200,95 kr.

    "Opera er en slags følelsernes fitnesscenter. Her kan vi træne både vores kærlighedsmuskel og vores angstmuskel. Ligesom vi går i fitnesscentret for at træne vores fysiske muskler, så vi er i form til at møde tilværelsen. Men det er ligesom nede i fitnesscentret: Det nytter ikke noget at stå og kigge på maskinerne. Man skal selv gøre arbejdet." Kasper Holten er en eksperimenterende og ofte kontroversiel instruktør og operachef. Hans bog er ikke en operaguide. Det er hans personlige fortælling om opera: Om hvordan han selv som barn blev grebet af kunstarten; om stemmerne; om koret; om arierne; om 6 operamesterværker (Carmen, Orfeo, Figaros bryllup, Wozzeck, Valkyrien, La traviata); om de store operahuse, hvor han har instrueret (Operaen på Holmen, Wiener Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, La Scala); om instruktørens, dirigentens og scenografens rolle; om hvordan en operaopsætning bliver til. Alt er krydret med hans egne refleksioner, anekdoter, eksempler og fotos. Playliste med 43 indspilninger af arier, kor etc.

  • af Peer Kaae
    92,95 - 200,95 kr.

    Karl Stegger var stor og rund, men på film spillede han den lille mand. Den rolle havde han lært af livet, opvokset som han var på bunden af Danmark. Faren skred, inden sønnen blev født, moren døde tidligt. 10 år gammel måtte Karl lære tilværelsens ubarmhjertighed at kende, alene i verden på et børnehjem lidt uden for Aarhus.Peer Kaaes biografi er historien om dansk films ydmyge arbejderhelt. Skuespilleren, der kom fra ingenting og kæmpede sig til en plads i en verden, hvor en klodset figur med håndbajer og tung jysk accent ikke var hverdagskost.Bogen er også fuld af muntre anekdoter fra dengang, dansk film var fuld af farverige originaler som Dirch, Ove Sprogøe og Jens Okking. Med 160 film på 30 år var Karl Stegger tidens mest benyttede "fjæs", som han selv sagde med stolthed. Han blev en levende legende, både på lærredet og på optagelserne, hvor han var kendt for sit snorlige skuespil – og sin hang til jydewhist.

  • - Bag kulisserne på TV-serien
    af Ulla Houmann
    167,95 kr.

    Når vi ser en film koncentrerer vi os mest om handlingen og tænker måske ikke så meget på alle de mange detaljer, som bevirker, at helheden er realistisk. Tid og sted og ikke mindst personerne skal fremstå virkelige og en stor del af dette billede er kostumerne. De skal underbygge både handling og personernes karakterer. Det er et stort arbejde at få dette til at passe, og man tænker sjældent på, hvad der er gået forud, før det ”sidder i kassen”. Det er netop, hvad Ulla Houmann gerne vil illustrere i sin bog. Tanker, planlægning og fysisk arbejde, der er blandt det, der får serien til at fremstå som en helhed. Samspillet mellem forfatter, instruktør og skuespillere, som har bidraget til, at Matador er blevet den mest populære serie produceret af Nordisk Film.

  • af Henrik Ibsen
    119,95 - 190,95 kr.

    I Dramaer er seks af Henrik Ibsens samtidsdramaer samlet: Et Dukkehjem, Gengangere, En Folkefiende, Fruen fra Havet, Hedda Gabler og Bygmester Solness - stykker, der har været svære at opdrive. Bogen udkommer i Rosinantes klassikerserie. Henrik Ibsens dramatik er en del af fundamentet i det moderne menneskes selvforståelse, og hans stykker udforskes og spilles konstant på verdens teaterscener i nye opsætninger. Hans skuespil er mesterstykker i psykologisk indsigt: De er evigt aktuelle, og dramaerne, intrigerne og magtkampene kunne lige så godt foregå i dag. Ibsen stillede de spørgsmål, som vores samfund og vores kultur stadig forsøger at besvare: om individ og fællesskab, om økonomi og driftsliv, om kønsroller, moral og menneskets grundvilkår. For udvalget står professor, dr.phil. Lasse Horne Kjældgaard, som også har skrevet forordet.

  • af Nila Parly
    203,95 kr.

    Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i den nye spændende bog ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’. En ny og spændende biografi om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder, som er spækket med flotte illustrationer af blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger, som altid har vakt stor interesse hos hende. Hun er vidende og åben til teaterstykkerne, og har samtidig været vidende til utallige opførelser gennem årenene. I bogen bliver du introduceret til en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 forskellige oplevelser om opera, skuespil og ballet på Nationalscenen. Igennem bogen deler dronningen sine oplevelser og erfaringer og inddrager et engageret og sansemættet sprog, for at give stof til eftertanke hos læseren. Nila Parly holder ofte møder med dronningen, og forud for disse foretager hun interviews med en af de mange kunstnere, som på en eller anden måde har været en del af eller gjort en indsats til den udvalgte forestilling. De interviewede er f. eks balletmester Nikolaj Húbbe, operasanger Johan Reuter og skuespiller Ghita Nørby. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der på tilsvarende vis også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Dette medfører at læseren også bliver klogere på mange af de vanskelige og uventede, store personlige oplevelse, kan kan opstå på et levende teater. Bogen er blevet lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater som indeholder sande oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund. 

  • - Christian Lollikes politiske teater
    af Birgitte Dam
    296,95 kr.

    Christian Lollike er en ener i nyere dansk scenekunst. Den kontroversielle dramatiker går helt tæt på, hvad det vil sige at være menneske i vores tid. Han fletter kunst og virkelighed sammen og konfronterer os med voldsomme temaer som terror, krig og flygtninge.Lollikes værker er unikke, men i deres legesyge trækker de samtidig på historiske formeksperimenter. I hans forestillinger finder man derfor spor fra både den tidlige avantgarde, performancekunsten, dokumentarteatret og ikke mindst det postdramatiske teater.Scenekunst på kanten tager læseren med fra det eksperimenterende teaters rødder til den levende kunst, vi ser på scenen i dag. Og den viser Lollike som kunstner, menneske og teatermanden, der provokerer og inviterer til debat og eftertænksomhed. Dansk teaters enfant terrible er ikke bange for at gå til kanten – og videre endnu.Det er bogen til alle kunst- og teaterinteresserede, der vil vide mere om dansk teaters store provokatør.Birgitte Dam er cand.mag. i dansk og teatervidenskab og har undervist i litteratur ved bl.a. Københavns Universitet. Hun har udgivet adskillige bøger om scenekunst og anmeldt teater ved Dagbladet Information og tidsskriftet Peripeti.

  • af Sanford Meisner
    318,95 kr.

    Sanford Meisners banebrydende hovedværk 'On Acting' i en dansk oversættelse.Skuespilkunsten er måske den vanskeligste kunst i verden at tale om, fordi den er usynlig. I samme øjeblik spillet bliver synligt, sker det samme, som når vi opdager tryllekunstnerens trick : Vi mister interessen. Men fordi kunsten er usynlig, er den som udøvende kunstner utrolig vanskelig at få hold på.Bogen blotlægger kunstformen og de særlige teknikker og metoder, man skal kunne beherske som skuespiller. Og Sanford Meisner får sagt nogle helt essentielle ting om kunstens væsen og krav, som rækker langt ud over teatrets og filmens verden.Meisner-teknikken kendes i dag af alle, der er i kontakt med skuespilfaget, og den har haft stor betydning for den amerikanske films verdensdominans. Sanford Meisner (1905-1997) var fra 1931 del af det nydannede The Group Theatre, hvor han både var skuespiller og instruktør. 1935-1990 var han tilknyttet The Neighborhood Playhouse som underviser, og i 1995 etablerede han The Sanford Meisner Center i Hollywood.Bogen har forord af instruktør og skuespiller Sydney Pollack (1934-2008), der bl.a. stod bag 'Tootsie' og 'Mit Afrika'. Pollack studerede under Sanford Meisner på The Neighborhood Playhouse i New York.Bogen er oversat af Carsten Kressner, stifter og daglig leder af skuespillerskolen ophelia, der som den eneste skuespillerskole i Europa er dedikeret til Meisners metode.

  • af Alexander Meinertz
    386,95 kr.

    Ballet er en bog om dans og dansere, der vil appellere til både balletfans og et mere bredt publikum. En balletfører, dvs. en introduktion til klassisk ballet – fra hofballettens idealiserende formalisering af den akademiske dans i 1600-tallet til vor tids ekstreme og ekspressive afsøgning af nye udtryk for menneskelig erfaring i fysisk sprog.Ballet - skrevet af balletanmelder og forfatter Alexander Meinertz - er et formidlings- og oplevelsesværk, der vil vække og øge læserens nysgerrighed, interesse og kendskab til ballet. Foruden gennemgang og analyser af  kendte balletter gennem tiden og portrætter af  koreografer og dansere, indeholder bogen rige billedstudier af balletstjerner og værker samt henvisninger til filmoptagelser, der er tilgængelige på internettet.Med sin analyserende tekst, værkgennemgange og portrætter i kombination med et unikt billedmateriale er Ballet et grundværk om ballet fra hele verden.Langt de fleste balletter er dokumenteret i videoer, der kan købes online og i mange tilfælde ses på YouTube. Bogen indeholder i videst muligt omfang henvisninger til og anbefalinger af disse balletfilm, så læseren kan søge videre og opleve værkerne og kunstnerne på internettet, selv hvis de ikke opføres på Det kgl. Teater i København.Bogens 10 essays beskriver de kunstneriske, kulturelle og sociale kontekster, der har formet kunstartens udvikling. Det gælder også de 100 opslagsemner, hvor kunstartens udtryk fortolkes bredt og mangesidet i interviews med andre danske og internationale anmeldere, kulturskribenter, koreografer og kunstnere.

  • af Cathrine Errboe
    44,95 - 232,95 kr.

    MALENE er den personlige historie om skuespilleren, direktøren, hustruen, moren og mennesket Malene Schwartz – fortalt af hende selv og af en række af de mennesker, som er og har været tæt på hende privat, professionelt eller begge dele.I bogen fortæller Malene Schwartz åbenhjertigt om sit livs triumfer og tragedier. Om den kunstneriske åre, der løber i familien, om hendes vej til scenen, om en stor skuespillerkarriere og om at blive verdensberømt i Danmark som Maude i ‘Matador’. Om sin familie og sine to meget forskellige ægteskaber, om at befinde sig på øretævernes holdeplads som teaterdirektør og om at få comeback i en moden alder og nægte at lade sig pensionere.MALENE er et portræt af et paradoksalt menneske – sky, usikker og reserveret, men også modig, viljestærk og bramfri

  • - En biografi
    af Andreas Fugl Thøgersen
    44,95 - 236,95 kr.

    FRITS HELMUTH er historien om en af de største karakterskuespillere, Danmark har haft. En begavet kunstner, der leverede uforglemmelige præstationer på landets teatre og brillerede i et utal af filmroller – fra Styrmand Karlsen over Karl Aage i Dansen med Regitze til lektor Blomme i Det forsømte forår.Men det er også historien om en følsom mand, der livet igennem kæmpede med at løsrive sig fra sin berømte far, Osvald Helmuth, og med at holde styr på sine mange roller uden for rampelyset: som ægtemand, fader, søn og ven. Om et sammensat og til tider ensomt menneske, der især i sine sidste år druknede sine indre dæmoner i alkohol.Biografien er blevet til i et tæt samarbejde med Mikael og Pusle Helmuth, der åbenhjertigt beretter om den far, de både elskede og havde det vanskeligt med på grund af deres tumultariske opvækst. Desuden har skuespillerne Ghita Nørby, Peter Schrøder og Thure Lindhardt samt instruktøren Kaspar Rostrup bidraget til bogen. 

  • af Jørgen Reenberg & Me Lund
    298,95 kr.

    Det er en erindringsbog langt ud over det almindelige, den giver indblik i såvel Reenbergs liv og virke som dansk teater i hans periode. Den er en fryd at læse – og den suppleres med en række interview, som Me Lund har taget med Reenbergs kolleger og samarbejdspartnere, fx Sonja Richter, Klaus Hoffmeyer, P.O. Enquist, Michael Christiansen m.fl., som har meget at sige om ham og hans arbejdsmetoder.

  • af Janni Andreassen
    74,95 - 232,95 kr.

    Liva Weel var fra 1920’erne stjerne på den danske revyscene i mere end 30 år, og hun vil for altid være forbundet med elskede revyviser som PH’s “Man binder os på mund og hånd” og “Ta og kys det hele fra mig”. Hun havde et vulkansk temperament, et fandenivoldsk humør og tog på alle måder for sig af livets retter.Liva havde sit helt eget greb om publikum, når hun stod på spring til at aflevere en vise. Med sine grønne talende øjne og de lange fingre, der behændigt spandt med, når linjerne skulle tolkes og fortælles. Ingen kunstner i Norden kunne måle sig med det, hun havde i sig. Hun ejede dyb følelse, lys livsglæde og stor intelligens, og så havde hun det, der gjorde hende til publikums yndling – hun havde lune og humør. Temperamentet gav op- og nedture, men det ændrede aldrig på det sikre greb, hun havde om sit publikum, når hun sang sine viser med klokkeklar diktion og stor musikalitet.

  • af Susse Wold
    104,95 - 113,95 kr.

    Susse Wold har selv ført pennen i Fremkaldt, som er et erindringsværk og samtidig en skildring af skuespillerens helt unikke måde at møde verden på. Enhver kender Susse Wold fra store roller på teater og film, og bogen er et glædeligt gensyn med mange forestillinger, hun har spillet og de kulturpersonligheder, hun har mødt. Fremkaldt er imidlertid andet og mere end et tilbageblik. Det er en fortælling om, hvad og hvem der har formet Susse Wold som menneske, og et nærbillede af de oplevelser, der har krævet ekstra styrke og lærdom, for at hun har kunnet bevæge sig videre i sit liv. Bogen handler altså om Susse Wolds liv - i lyst og nød. Om højdepunkterne og de vanskeligste ting. Lys og mørke. Barndom, voksenliv, kærlighed, succes, fiasko, sygdom, venskaber og mærkedage. Hun fortæller om sit arbejde i AIDS-Fondet gennem 23 år, og hun tager læseren med til sydhavsøen Hawaii, som har fået en overvældende betydning i hendes liv, fordi hun dér har mødt flere af sit livs klogeste lærere. Bogens titel Fremkaldt har hun valgt, fordi den har flere betydninger. En skuespiller bliver fremkaldt, når en forestilling på teatret er forbi. Et fotografi bliver fremkaldt, så det forvandles fra et negativ til et positiv, og billedet kan ses klart. På samme måde har Susse Wold brugt sit liv til at blive fremkaldt som sig selv.

  • af Kasper Holten
    92,95 kr.

    I al ledelse ligger en grad af forførelse. Ordene er Kasper Holtens, instruktør og operachef for et af verdens mest respekterede kompagnier, Royal Opera House i London.I denne bog fortæller han om kunsten at få mennesker til at yde deres bedste, uanset om de er blandt verdens mest tiljublede solister eller arbejder i bogholderiet. Lederen er kun god, når medarbejderen er det. Så hvordan lokker man det bedste frem i hver enkelt – på en måde, så den enkelte stadig arbejder for helheden?Kasper Holten fortæller om rejsen fra København til London og fra vidunderbarn til moden leder. Og han giver eksempler på de udfordringer, som ledere i dag står overfor, uanset hvilken branche de arbejder i.Forførelsen er en bog i High Performance-serien. Det er korte og præcise bøger og seriens omdrejningspunkt er menneskers udfoldelse og præstation med fokus på ledelse, motivation og viljen til at gøre sig umage.

  • af Patsy (Guildhall School of Music and Drama Rodenburg
    191,95 kr.

  • - Håndlangerne Undertitel
    af Einar Már Gudmundsson
    122,95 kr.

    Islændingene har aldrig haft deres egen konge - Island har været en republik siden løsrivelsen fra Danmark under Anden Verdenskrig. Men selvom man ikke har blåt blod i årerne, kan man jo godt te sig som en konge. ISLANDSKE KONGER er fortællingen om den vidtforgrenede Knudsen-slægt fra det lille fiskerleje Tangavik, hvor legendariske fyldebøtter og slagsbrødre, mesterfiskere og skibsredere, skønhedsdronninger og troldkvinder, distanceblændere og matematikgenier lever side om side.

  • - Voice and the Performer
    af UK) Rodenburg & Patsy (Guildhall School of Music and Drama
    249,95 - 354,95 kr.

  • - Om Karin Michaëlis
    af Julie Maj Jakobsen
    160,95 - 172,95 kr.

    Karin Michaëlis levede et for sin tid atypisk liv som krigsreporter og kunstner. Hun var berømt, talte for store forsamlinger og skrev kontroversielle bøger om bl.a. kvinderollen og erotisk begær. I bogen om Karin Michaëlis lærer vi en mangefacetteret kunstner og kvinde at kende. Hun blev født i Randers i 1872 og brød som ung ud af det småborgerlige miljø og tog til København med et stærkt ønske om at blive pianist. Livet igennem skrev hun mere end 50 bøger, og i 1910 fik hun sit internationale gennembrud som forfatter med skandaleromanen Den farlige alder om en kvinde fra det bedre borgerskab på tærsklen til overgangsalderen, der flytter fra sin kedelige ægtemand for at realisere sig selv. Karin Michaëlis’ bøger blev udgivet i mere end 20 lande, og hun var en efterspurgt foredragsholder i Europa,indtil bøgerne blev forbudt i Tyskland i 1939. Hun deltog aktivt i hjælpearbejde under både Første og Anden Verdenskrig, dels i Østrig og dels på Thurø nær Svendborg, hvor hun husede en lang række flygtninge fra det nazistiske Tyskland og bl.a. gav husly til den tyske dramatiker Bertolt Brecht. Hendes hjælpearbejde og rolle som samfundsdebattør gjorde hende selv til politisk flygtning i USA i 1939-1946. I februar 2020 har BaggårdTeatret i Svendborg premiere på en stor musikalsk forestilling om Karin Michaëlis. Manuskriptet er skrevet af Julie Maj Jakobsen, der i 2018 vandt en Reumert som årets dramatiker, mens den danske sangerinde Katinka, som også medvirker på scenen, har skrevet helt ny musik til forestillingen. Både manuskript og sangtekster er en del af bogen, som også rummer uddrag fra Den farlige alder samt en række personlige essays om Karin Michaëlis og de spor, hun har sat sig.

  • - Odin Teatrets laboratorium
    af Erik Exe Christoffersen & Tatiana Chemie
    270,95 kr.

    En historisk gennemgang af Odin Teatret og en diskussion af de metoder, teatret har benyttet sig af, og teorierne bag, undervejs til de epokegørende forestillinger, teatret har opført i Danmark og over hele verden.Serendipitet betyder tilfældigt lykketræf – og videnskabeligt: at man finder noget andet end det, man søger efter. For Odin Teatret i dag er serendipitet en metode, som rummer både en kreativ læreproces og en reaktiv handling, både en drivkraft og et aktivt valg. Og teatrets historie, mener forfatterne, er fortællingen om de rejser, som teatret har foretaget, både i geografisk forstand og som læringsrejser.

  • af Edvard Brandes
    232,95 kr.

    Klassikerserien udgivet af DSL – Det Danske Sprog- og Litteraturselskab – og relanceret af Gyldendal. I hver udgave gengives som udgangspunkt førsteudgaven, og hvert værk indeholder efterskrift, fyldigt noteapparat, er indbundet, udstyret med læsebånd og forsynet med et ekstra omslag, der kan foldes ud til en plakat med forfatterportræt.   Med sine to skelsættende bøger om dansk og fremmed skuespilkunst fra 1880 og 1881 skabte Edvard Brandes (1847-1931) en markant fornyelse i dansk teaterkritik gennem en række psykologisk nærgående portrætter af prominente hjemlige og udenlandske scenekunstnere. Hans essays kredser om den symbiose, der opstår, når kendte spillemønstre og rollefortolkninger brydes og omformes i mødet med kunstnerens personlige forudsætninger og individuelle særpræg.De to bøger udgives samlet. Udgiver, tekstudgivelse, efterskrift og noter: Sten Rasmussen

  • - Manden på risten
    af Jesper Tveden
    238,95 kr.

    Bog med biografi + cd med Carl Alstrup-sange og monologerJubelen ville ingen ende tage, når revyskuespilleren Carl Alstrup (1877-1942) viste sig på en scene med sine pudsige monologer og morsomme viser. Han var tidens store komiker, der tog publikum med storm, når han sang Maggidudi eller Bobby, du må ha’ ondt i håret. I dag huskes han især for Manden på risten – en vise om den fattige mands glæder på risten foran en restaurant.Men Carl Alstrup var langtfra selv tilfreds med sin karriere som revystjerne. Han havde intet højere ønske end at blive seriøs skuespiller, fordi han mente, at der skulle være en vis balance mellem det komiske og det tragiske. I begyndelsen af 1920’erne forsøgte han sig som seriøs skuespiller ved at optræde i Shakespeares Othello og Dumas’ Kean, men den hårde kritik førte ham ned i en dyb afgrund. Først efter mange års kamp lykkedes det ham at få sit gennembrud som karakterskuespiller i Den gode soldat Svejk.Man har ofte sagt, at revygenren er den sværeste af dem alle. For Carl Alstrup var revygenren nok sværest at frigøre sig fra. Denne biografi fortæller, hvordan han gjorde det.

  • af Flemming Sørensen
    190,95 kr.

    Teaterliv skildrer dansk teaterhistorie i de forløbne 50 år. Udgangspunktet er 1963 og synsvinklen set fra Svalegangen. I bogen om Svalegangen fortæller teaterfolk, skuespillere, instruktører, scenografer og forfattere mosaikker til en dansk teaterhistorie. Mest eksperimenterende og moderne. Fra Preben Harris og Gyrd Løfquist til Dronning Margrethe og Karin Sallings donation til sikring af Svalegangens fremtid.

  • af Gustavo A. Rodríguez Martín
    1.210,95 kr.

    This book explores, through a multidisciplinary approach, the immense influence exerted by Bernard Shaw on the Spanish-speaking world on both sides of the Atlantic. This collection of essays encompasses the reception and dissemination of his ideas; the translation of his works into Spanish; the performance history of his plays in Spain and Latin America; and Shaw¿s influence on many key figures of literature in Spanish. It begins by delving into Shaw¿s knowledge of Spanish literature and gauging his acquaintance with the Spanish cultural milieu throughout his tenure as an art, music, and theatre critic. His early exposure to Spanish-speaking culture later made the return trip in the form of profuse critical reception and theatrical success in countries like Spain, Argentina, Mexico, and Uruguay. This allows for a more detailed investigation into the unmistakable mark that Bernard Shaw left in the oeuvre of leading Spanish-speaking authors like Ramiro de Maeztu, Jorge Luis Borges or Nemesio Canales. This volume also assesses the translations of Shaw¿s works into Spanish¿while also providing a detailed publication history of these translations.

  • af Ryan Bunch
    280,95 - 976,95 kr.

    How has The Wizard of Oz become so popular on film, television, and stage? This book offers new insights into American identity through the special relationship between musicals and L. Frank Baum's children's novel. Drawing on personal experience, Ryan Bunch offers new readings of the MGM film (1939), The Wiz (1975), Wicked (2003), and other Oz musicals to reveal how the performative magic of the fairy tale musical, with its impliedinclusions and exclusions, imagines an American utopia.

  • af Luigi Pirandello
    276,95 kr.

  • af Sujata Iyengar
    267,95 - 859,95 kr.

  • af L. Frank Baum
    269,95 kr.

  • af Robert Keable
    214,95 kr.

  • af Sir Peter (Celebrity) Hall
    171,95 kr.

  • af Scott Walters
    188,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.