Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ballet er en bog om dans og dansere, der vil appellere til både balletfans og et mere bredt publikum. En balletfører, dvs. en introduktion til klassisk ballet – fra hofballettens idealiserende formalisering af den akademiske dans i 1600-tallet til vor tids ekstreme og ekspressive afsøgning af nye udtryk for menneskelig erfaring i fysisk sprog.Ballet - skrevet af balletanmelder og forfatter Alexander Meinertz - er et formidlings- og oplevelsesværk, der vil vække og øge læserens nysgerrighed, interesse og kendskab til ballet. Foruden gennemgang og analyser af kendte balletter gennem tiden og portrætter af koreografer og dansere, indeholder bogen rige billedstudier af balletstjerner og værker samt henvisninger til filmoptagelser, der er tilgængelige på internettet.Med sin analyserende tekst, værkgennemgange og portrætter i kombination med et unikt billedmateriale er Ballet et grundværk om ballet fra hele verden.Langt de fleste balletter er dokumenteret i videoer, der kan købes online og i mange tilfælde ses på YouTube. Bogen indeholder i videst muligt omfang henvisninger til og anbefalinger af disse balletfilm, så læseren kan søge videre og opleve værkerne og kunstnerne på internettet, selv hvis de ikke opføres på Det kgl. Teater i København.Bogens 10 essays beskriver de kunstneriske, kulturelle og sociale kontekster, der har formet kunstartens udvikling. Det gælder også de 100 opslagsemner, hvor kunstartens udtryk fortolkes bredt og mangesidet i interviews med andre danske og internationale anmeldere, kulturskribenter, koreografer og kunstnere.
Et pragtværk om de tætte danserelationer mellem USA og Danmark. På 300 sider med over 200 illustrationer fortæller Erik Aschengreen historien om den Kongelige Ballets store amerikanske dansere og koreografer –og om danske dansere, der blev stjerner i USA. Forord af Nikolaj Hübbe om bevægelsesinspiration og dansestrømninger på tværs af Atlanten.
Knudåge Riisager (1897–1974) var en af sin samtids mest fremtrædende danske komponister og kulturpersonligheder. Efter som ung at have komponeret en række kammer-musikværker og sange rejste han i 1923 på studieophold i Paris. Her stiftede han bekendtskab med tidens nye musik af bl.a. Satie, Stravinsky, Varèse, Prokofiev, Milhaud og Poulenc, og impulser herfra satte sig stærke spor i hans værker. I 1930’erne mødte han koreografen Harald Lander og skabte med ham en lang række balletværker, af hvilke Etudes, bygget over Carl Czernys klaveretuder, har gået sin sejrsgang over store dele af verden.Et generelt træk ved Riisager var hans åbenhed over for tidens nye strømninger. Den gav sig udslag i nogle originale balletter, som han udarbejdede sammen med Birgit Cullberg: Månerenen og Fruen fra havet. I sine sidste 10 år komponerede Riisager flere værker med modernistiske træk. Det gælder korværket Sangen om det Uendelige og Til Apollon for orkester. Han skrev også populære sange som »Nord og syd og øst og vest«, »Mor Danmark« og »Danmarks Frihedssang«.Riisager var cand.polit. og i en årrække kontorchef i Finansministeriet. I 25 år var han formand for Dansk Komponistforening og fra 1956 til 1967 direktør for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.Livet igennem var Riisager en markant skribent og debattør. Hovedparten af hans kronikker, artikler og debatindlæg drejer sig om musikalske emner som fx diskussionen om Musikradioen i 1963. Det stærke engagement kombineret med en nøgtern og saglig udtryksform gav ham gennemslagskraft og gjorde ham til en kendt og respekteret skikkelse også i offentligheden. Riisager optrådte således flere gange i tegneserien »Radiserne« og Politikens »At tænke sig«.Claus Røllum-Larsen er mag.art. og ph.d. i musikvidenskab fra Københavns Universitet og siden 1997 forskningsbibliotekar og seniorforsker ved Det Kongelige Bibliotek. I 1990 udgav han Kong Frederik IX og musikken. Musikhistoriske studier i det danske kongehus og i 2002 Impulser i Københavns koncertrepertoire 1900-1935. Studier i præsentationen af ny, især udenlandsk instrumentalmusik.
This new collection of essays and interviews assembles research on teaching methods, choreographic processes, and archival material that challenges systemic exclusions and provides practitioners with accessible steps to creating more equitable teaching environments, curricula, classes, and artistic settings.
Balletdanser, skoleleder, førstedame, underviser, koreograf og instruktør. Anne Marie Vessel Schlüter er dedikeret til balletten. Hun har været tilknyttet Det Kongelige Teater i 66 år, og hun arbejder stadig.Anne Marie Vessel Schlüter fortæller i erindringsbogen På skrå brædder og bonede gulve til journalist Trine Munk-Petersen om sin opvækst i en teaterfamilie, om skiftende balletmestre, verdenskendte dansere, turneer, det daglige arbejde bag kulisserne og ikke mindst om Danmarks store koreograf, som hun gør alt for at holde levende: Auguste Bournonville. Hun fortæller om sit private liv, ikke mindst om statsminister Poul Schlüter, som hun efter en kort og hektisk forelskelse giftede sig med i 1989, et ægteskab, der varede til hans død i 2021.
Ballerina Kittina is back! And she brought a friend! Poulette, the dancing chicken, photobombs while Ballerina Konora and Kittina offer advice in this highly entertaining book for aspiring young ballet dancers. The mother-daughter team of Once Upon a Dance talks technique, ballet goals, and choreographic process, plus straight talk on how to prepare for a ballet career. Falling into Dance follows Dance Stance, winner of three first-place book awards and a Kirkus Reviews Starred Review.
A young finni loses their entire village to a giant monster. To seek revenge, the learn ballet in order to claim their divine power. A coming of age story about dance, found family and the battle between good and evil.
This new collection of essays and interviews assembles research on teaching methods, choreographic processes, and archival material that challenges systemic exclusions and provides practitioners with accessible steps to creating more equitable teaching environments, curricula, classes, and artistic settings.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.