Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Litteraturstudier: antik, klassisk og middelalder

Her finder du spændende bøger om Litteraturstudier: antik, klassisk og middelalder. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.466 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Dansk litteraturs historie
  af Johnny Kondrup, Knud Wentzel, Bjarne Sandstrøm, mfl.
  43,94 - 382,95 kr.

  Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I én bog på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur.Denne e-bogsudgave er uden illustrationer.

 • af Friedrich Nietzsche
  167,95 kr.

  Forfatterens første værk er et lidenskabeligt angreb på datidens forskønnede billede af den græske oldtid, der ifølge Nietzsche var alt andet end skøn og harmonisk. Værket blev til under stor indflydelse af komponisten Richard Wagner.

 • - Historie, drømme og digtning i sagatidens Island
  af Keld Zeruneith
  118,95 - 308,95 kr.

  De verdensberømte islandske sagaer om bl.a. Egil Skalle-Grimssøn, Gunløg Slangetunge og Njal nylæses af Keld Zeruneith, og for første gang nogensinde beskrives sagaernes vilde drømmeliv indgående. Keld Zeruneiths ærinde er at påvise det bevidsthedsskred, der kan aflæses i sagaerne: De skildrer en hedensk tid præget af idealer om ære, ry og heltemod, men sagaforfatterne er kristne, og deres kristne værdier stikker trods forsøg på objektivitet igennem i deres fremstillinger.

 • - Hedenskab heroisme kristendom. En angelsaksisk overgangshistorie
  af Keld Zeruneith
  43,94 - 269,95 kr.

  Da vikingerne hærgede i England, fandtes der allerede en enestående poesi i landet, unik i verdenslitteraturen og en central kilde til forståelse af vores historie og bevidsthedsverden. Med hovedvægt på heltekvadet Beowulf, der til dels udspiller sig i Danmark og handler om en heroisk, afholdt, stærk og frygtløs konge, der nedkæmpede alle på sin vej, beskriver dr.phil., forfatter Keld Zeruneith for første gang på dansk hele denne digtning, der skabtes fra sidste halvdel af 600-tallet, og som skildrer det paradigmeskifte, der indtræder i Nordeuropa ved overgangen fra hedenskab til kristendom. Suzanne Brøgger har gendigtet et udvalg af de væsentligste digte, der bringes bagest i bogen.

 • - Hagl over Hellas
   
  267,95 kr.

  Demosthenes var antikkens største taler. Blandt hans mest berømte taler er dem, han som politiker holdt i årene efter 350 f.v.t., hvor han opildnede athenæerne til kamp mod kong Filip af Makedonien, Alexander den Stores far. Disse ‘filippiske’ taler udgives nu for første gang samlet på dansk.Teksterne er en enestående kilde til at forstå demokraternes tankegang og sindelag. Men talerne er ikke lette at fordøje, og De­mosthenes stillede store krav til sine tilhørere. Med overvældende retorik fordrede han evnen til at forstå og vurdere komplicerede sagsforhold – og han krævede, at tilhørerne var villige til at handle i praksis.Demosthenes’ filippiske taler – Hagl over Hellas giver en indføring til Grækenlands historie i Demosthenes’ levetid. Den fortæller historien om demokratiets sejhed i Athen og giver bystatens svar på, hvordan verden skal indrettes.

 • af Lærke Maria Andersen Funder & Camilla Horster
  227,95 kr.

  Da den italienske forfatter Francesco Petrarca i 1345 opdagede en samling glemte breve af den romerske retoriker Cicero, fandt han ikke kun en åndsfælle. Han fandt et kulturelt ideal - og banede vejen for renæssancen og humanismen. I de næste århundreder bredte antikkens sprog og tankegods sig på tværs af Europa gennem et netværk af humanister, der udvekslede viden på fællessproget latin. Antikkens veje til renæssancens Danmark fortæller historien om, hvordan genopdagelsen af den græske og romerske kultur nåede til Danmark og her fandt sit helt eget udtryk. Otte renæssancemænd kommer til orde, og vi møder foruden Petrarca blandt andre også den store humanist Erasmus af Rotterdam, den danske professor Erasmus Lætus, der skrev digte på latin, og kong Christian IV, der udsmykkede Frederiksborg Slot efter antikke idealer. Alle trak de på antikken som forbillede for at kunne opfylde deres egne personlige ambitioner og sætte Danmark på verdenskortet. For i renæssancen var antikken en kulturel ressource, der grundlæggende forandrede vores opfattelse af tro, kultur og samfund.

 • - Lemme-løsning og bevingede ord i græsk kærlighedspoesi
  af Elisabeth Friis
  187,95 - 307,95 kr.

  Hvad taler vi om når vi taler om Eros? Den oldgræske poesis kærlighedsbegreber er kropsligt forankrede og forbløffende forskelligartede. Eros har ikke ét ansigt, men mange.Heteroseksualitet, homoseksualitet og biseksualitet er ikke skarptskårne kategorier i en græsk sammenhæng. Andre spørgsmål påkalder sig de elskendes interesse: Er lysten hård, blød, varm, kold, stor, lille, passiv, aktiv, blid, aggressiv, glat, behåret, vedblivende eller flygtig?Og så er den græske Eros en komisk affære: Med disse nye læsninger – og nye oversættelser – af erotikkens billedsprog rammes moderne menneskers nyttetænkning lystigt af Eros' nytteløse ønske om et "nu-igen!".Forfatter Elisabeth Friis (f. 1973) er magister og ph.d. i litteraturvidenskab. Fra 2011 lektor på Lunds Universitet. Medredaktør af det danske tidsskrift KRITIK.

 • - Om fællesskab og konflikt i Athens dramatiske kultur
  af Christian Dahl
  197,95 kr.

  Tragedie og bystat handler om forholdet mellem Athens dramatiske og politiske kultur i det 5. århundrede f.Kr. Bogen afdækker det avancerede og bekostelige produktionsforløb, der lå bag afholdelsen af Den store Dionysosfest, og forklarer, hvorfor athenerne tillagde deres teater så stor betydning. Tre tragedier er i fokus: Aischylos’ Syv mod Theben, Sofokles’ Antigone og Euripides’ Bakkantinderne. Fælles for disse tragedier er, at de alle foregår i byen Theben, der hos de athenske tragediedigtere stiliseres som arnested for politiske og civilisatoriske sammenbrud. Det er også karakteristisk for den attiske tragedie at afsøge betingelserne for social og politisk stabilitet i polis ved at fremhæve bystatens iboende modsætninger mellem familie og stat, elite og masse, frihed og underkastelse. Tragedie og bystat er den første større dansksprogede udgivelse om græsk tragedie i årtier. Den henvender sig til et publikum, som både ønsker at vide mere om græsk tragedie og om de litteraturhistoriske forskningsdiskussioner, som studiet af den græske tragedie rejser i dag. Bogen formidler og analyserer et stort kildemateriale, hvor alle græske citater forklares og oversættes til dansk. Vigtigst er dog at præsentere den græske tragedie som en kunstform, der reflekterer over det politiske fællesskabs betingelser og iboende modsætninger.

 • af Roderick Dale
  560,95 - 1.587,95 kr.

 • - A Life in Legend
  af Richard Stoneman
  154,95 kr.

  Alexander the Great (356-323 B C E) precipitated immense historical change in the Mediterranean and Near Eastern worlds. This title traces Alexander's influence in ancient literature and folklore and in later literatures of east and west.

 • af Rune Lykkeberg
  153,95 - 167,95 kr.

  William Shakespeares drama er en fælles fortælling for vores kultur. Hans stykker er sjove, spændende og dramatiske. Hans sprog er nyskabende og forrygende. Og man bliver altid klogere, når man ser vores verden reflekteret på hans scene.I Samtaler om Shakespeare taler Rune Lykkeberg med skuespillere, instruktører, forskere, en oversætter, en kritiker og en minister om deres liv med Shakespeare og om, hvad der for dem er det særlige ved hans dramatik. De præsenterer ti af Shakespeares væsentligste stykker: Hvad kan de lære os om kærlighed, lyst og jalousi? Om politik og magt? I et efterskrift giver Lykkeberg sit bud på, hvordan vi kan bruge Shakespeares værker til at forstå verden af i dag. Samtaler med: Katrine Wiedemann · Niels Brunse · James Shapiro · Birgitte Hjort Sørensen · Kaare Dybvad · Christian Dahl · Emma Smith · Jens Jørn Spottag · Anne Middelboe Christensen · Elisa KragerupRune Lykkeberg har studeret filosofi og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Han har tidligere udgivet de anmelderroste titler Vesten mod Vesten (2020), Alle har ret (2012) og Kampen om sandhederne (2008) og har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Berlingske Journalisters Pris og Holbergmedaljen. Rune Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information.

 • af Jorge Luis Borges
  166,95 kr.

  Den verdensberømte argentinske forfatter Jorge Luis Borges elskede den italienske forfatter Dante og havde efter sigende altid hans store værk Den guddommelige komedie liggende på sit arbejdsbord. Det kom der igennem Borges’ liv en række betragtninger ud af.Ni essays om Dantes komedie er samlet i denne lille bog, der introduceres og  kommenteres af juraprofessor emeritus, debattør og forfatter Ditlev Tamm, som også har stået for oversættelsen.De ni essays har ikke været oversat til dansk før.

 • - Perceptions, Connections, Receptions
  af Jane Beal
  500,95 - 1.327,95 kr.

  Who is the Pearl-poet? How do ideas about his life and interpretations of his poems shape our understanding of his work in late-medieval England--and beyond? In Becoming the Pearl-Poet: Perceptions, Connections, Receptions, readers can explore the world of this extraordinary, fourteenth-century writer. In Part I, "Perceptions," five scholars give insightful literary analyses of the narrative poems attributed to the poet: Pearl, Cleanness, Patience, Sir Gawain and the Green Knight, and St. Erkenwald. In Part II, "Connections," six scholars examine connections between these diverse poems, focusing on authorship, ecology, material culture, sartorial adornment, shields, and the poet's pastoral theology. In Part III, "Receptions," scholars consider the illustrations of the Pearl Manuscript (British Library MS Cotton Nero A.x), the poet's cultural situatedness in the Northwest Midlands and Ricardian court, his religious contexts, later translations and paraphrases of his work, and his medieval and modern audiences. Intended for students and scholars alike, this book encourages readers to gain a deeper understanding of the Pearl-poet and his world, learning many new things and enjoying old things in a new way.

 • - Alternative Worlds in the Middle Ages
  af Albrecht Classen
  467,95 - 1.326,95 kr.

  The Secret in Medieval Literature: Alternative Worlds in the Middle Ages explores the many strange phenomena, both in the Middle Ages and today, that do not find any good rational explanations. Those do not pertain to magic or to religion in the traditional sense of the word; they are secrets of an epistemological kind and tend to defy human rationality, without being marginal or irrelevant. At first sight, we might believe that we face elements from fairy tales, but the medieval cases discussed here go far beyond such a simplistic approach to the mysterious dimension of secrets. In fact, as this book argues, medieval poets commonly engaged with alternative forces and described their workings within the human context (both in the Latin West and in the East), without being able to come to terms with them critically. Those mysteries appear both in heroic epics and courtly romances, among other genres, and they figure more frequently than we might have assumed. On the one hand, we could conceive of those secrets as the product of literary liberties and imagination; on the other, those secrets prove to be rather serious agents intervening in the lives of the fictional protagonists. By the same token, our modern world is not all rationality and material conditions either. The study of secrets in the Middle Ages thus opens the pathway toward a new epistemology both for the people in the pre-modern age and us today.

 • af Bernhard Huss
  493,95 kr.

  Der vorliegende Band präsentiert die Ergebnisse der Abschlusstagung ,Von Neuem', die die DFG-Forschungsgruppe 2305 ,Diskursivierungen von Neuem. Tradition und Novation in Texten und Bildern des Mittelalters und der Frühen Neuzeit' im Juni 2022 an der Freien Universität abgehalten hat. Die Gruppe hat seit 2016 Artefakte innerhalb der genannten Epochengrenzen auf das komplexe Verhältnis hin untersucht, das ,alte' und ,neue' Elemente und Dimensionen in ihnen einnehmen, und in einer dynamischen Relation solcher Elemente die Spezifik literarischer und künstlerischer Praxis und Produktion ausgemacht. Zur Abschlusstagung waren ausgewiesene Expert:innen aus der germanistischen Mediävistik und Frühneuzeitforschung, aus der Romanistik, der Neueren Geschichte und Kunstgeschichte eingeladen, einschlägige Forschungsfragen ,von Neuem' zu debattieren und eigene Perspektiven aus aktueller Arbeit einzubringen. Der Band bietet ein breites Panorama grundlegender Untersuchungen zu literarischen, philosophischen und bildkünstlerischen Novationsdynamiken zwischen dem 13. und dem 18. Jahrhundert.

 • af Carel Gabriel Cobet
  417,95 kr.

  This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, you will see the original copyright references, library stamps (as most of these works have been housed in our most important libraries around the world), and other notations in the work.This work is in the public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.As a reproduction of a historical artifact, this work may contain missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af Irad Malkin
  240,95 - 1.038,95 kr.

 • af Snorri Sturluson
  152,95 - 262,95 kr.

  Discover the world of Viking mythology with Snorri Sturluson's 13th-century masterpiece, the Eddas. Unearth ancient narratives passed down through generations!

 • af Johann Friedrich Christ
  397,95 kr.

  This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, you will see the original copyright references, library stamps (as most of these works have been housed in our most important libraries around the world), and other notations in the work.This work is in the public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.As a reproduction of a historical artifact, this work may contain missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af John Colin Dunlop
  442,95 kr.

 • af William Langland
  337,95 - 427,95 kr.

 • af Aristophanes
  62,95 - 162,95 kr.

  An honest and irreverent look at the power dynamics between men and women. Lysistrata and Other Plays by Aristophanes, highlights the ongoing struggle for control within a patriarchal society. Dissatisfied with traditional rules of engagement, one woman seeks to topple the status quo, disarming men where they least suspect it.

 • af A S G Edwards
  1.003,95 kr.

  Essays about the creation, circulation, and collection of medieval manuscripts.

 • af Angela Jane Weisl
  1.204,95 kr.

  Discusses contemporary medievalism in studies ranging from Brazil to West Africa, from Manila to New York.

 • af Roberto Calasso
  197,95 kr.

  Brilliant, inspired, and gloriously erudite, Literature and the Gods is the culmination of Roberto Calasso's lifelong study of the gods in the human imagination. By uncovering the divine whisper that lies behind the best poetry and prose from across the centuries, Calasso gives us a renewed sense of the mystery and enchantment of great literature.From the banishment of the classical divinities during the Age of Reason to their emancipation by the Romantics and their place in the literature of our own time, the history of the gods can also be read as a ciphered and splendid history of literary inspiration. Rewriting that story, Calasso carves out a sacred space for literature where the presence of the gods is discernible. His inquiry into the nature of "absolute literature” transports us to the realms of Dionysus and Orpheus, Baudelaire and Mallarmé, and prompts a lucid and impassioned defense of poetic form, even when apparently severed from any social function. Lyrical and assured, Literature and the Gods is an intensely engaging work of literary affirmation that deserves to be read alongside the masterpieces it celebrates.

 • af John Carey
  362,95 kr.

 • af Francis William Bourdillon
  362,95 kr.

 • af Virgil
  339,95 - 427,95 kr.

  A masterpiece of Latin literature, Virgil's Aeneid is an epic tale of love, loss, and heroism that has captivated readers for centuries. This edition of Book II, with its lucid translation and insightful commentary, is an ideal introduction to this timeless work.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.