Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Politisk undertrykkelse og politisk forfølgelse

Her finder du spændende bøger om Politisk undertrykkelse og politisk forfølgelse. Nedenfor er et flot udvalg af over 66 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Aleksandr Solzhenitsyn
  145,95 - 245,95 kr.

 • af Axel Holm
  92,95 - 924,95 kr.

  Det er kommet adskillige bøger om Danmarks frihedskamp. Denne bog er ikke som de andre. Det er bogen om kromanden og nogle bønder og håndværkere i Hvidsted, som dannede Hvidsten-Gruppen, hvoraf tyskerne skød de otte. Det er bogen om det største drama i Danmarks kamp mod besættelsesmagten.Axel Holm har fortalt denne historie med den ro og det lune, som karakteriserede Hvidsten-folkene, men også med den spænding, kampen gav. Vi lærer nogle ualmindelige danskere at kende, elskere af livet, modige i døden.Forfatteren har løftet beretningen op i et plan, så den er mere end Hvidsten. Den er i sammentrængt form forudsætningen for og forløbet af den danske modstandsbevægelse.Bogen slutter med offentliggørelsen af de henrettedes sidste breve - meget gribende dokumenter.Hvidsten-Gruppen spillede en afgørende rolle under den danske modstandskamp. Gruppen opererede fra 1942-44, indtil den blev afsløret og taget af tyskerne.Axel Holms bog om Hvidsten Gruppen står som en af de stærkeste fortællinger om modstandskampen i Danmark. Den udkom første gang i november 1945, og blev i løbet af det første år trykt i over 30.000 eksemplarer.Lydbogen er konverteret fra lydbånd til mp3-fil. Bemærk at lydbogen er fra 1960’erne - kvaliteten svarer derfor ikke til en nutidig indlæsning.

 • - Et liv
  af JONATHAN EIG
  317,95 - 362,95 kr.

  Martin Luther King Jr. var den modige leder af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, men i dag er det kun de færreste, der kender mere til ham end hans fire simple ord: “I have a dream”.Som det så ofte sker, når vi kommer til at gøre virkelighedens helte til superhelte og forenkler betydningsfulde mænd og kvinders liv i et forsøg på at sammenfatte den lektie, de forsøgte at lære os, mister vi deres storhed af syne. Så formår vi ikke at ære dem som virkelige mennesker, der opnåede virkelige resultater. Denne fejl er vi så småt ved at begå med Martin Luther King. Tiden er derfor rigtig til at kaste et frisk blik på hans liv, og behovet for det er presserende: Tusinder af tidligere ukendte dokumenter har set dagens lys, og mange af Kings venner, følgere og fortrolige har været ivrige efter at fortælle. Og dem, som stadig kan give førstehåndsberetninger, nærmer sig det punkt i deres liv, hvor de skal høres nu, hvis ikke deres historier skal være tabt for altid.Bogen om King er et omfattende portræt af den ikoniske figur, der dykker ned i og yder retfærdighed til nogle af hans radikale visioner og den betydning han har haft. Bogen kaster ikke blot nyt lys over Kings bemærkelsesværdige karriere, men humaniserer ham på en måde, der gør ham til mere end blot et symbol på håb og trods, men også til en fejlbarlig mand, en humoristisk mand, en familiefar og en ægtemand.

 • af Morten Thing
  97,95 kr.

  Jeg er vokset op med en jødisk mor og en selvfølgelig positiv holdning til Israel. Selvfølgelig tog jeg på kibbutzophold, da jeg var 20. Efter1967 gik det op for mig, at Israel var blevet til ved, at jøderne havde fordrevet landets indbyggere, palæstinenserne. At forstå det medførteen enorm skam i mit sind. Men da det gik op for mig, at der fandtes en jødisk fascisme, som havdeværet helt afgørende for fordrivelsen, var det endnu hårdere. Og at indse, at hele konstruktionen af den jødiske stat hvilede på racisme, den opfattelse, at ikke blot palæstinenserne, men også de arabiske jøder, stod på et lavere civilisationstrin end os europæiske jøder, var et bjerg at komme over.Morten Thing, kulturhistoriker, født 1945 er forfatter til bøger om bl.a. jødisk historie: Næste år i Jerusalem, 1999; Forsøg til en lille personlig jødisk ordbog, 2000; Den historiskejøde. Essays & ordbog, 2001; Anti. Begreberne antikommunisme– antisemitisme og deres historie, 2003; Jiddish bogfortegnelse, Jiddish tryk i Danmark, 2004; Alfred Nossig– en mærkelig mand. Et essay om jødisk modernitet, 2006; Jiddishland i København. Den jødiske indvandring 1905-14,2005; De russiske jøder i København 1882-1943, 2008; Min mors historie, 2009; Jiddish teater i København 1906-56,2012; Jyllands-Posten, diktaturet, krystalnatten og jøderne,2013; Antisemitismens bibel. Historien om smæde skriftet Zions Vises Protokoller, 2014; Min jødiske familie. En indvandringshistorie,2021.

 • af Jens Toldstrup
  287,95 kr.

  "Uden kamp ingen sejr" er beretningen om tiden og mentaliteten under den tyske besættelse af Danmark i årene 1940-45 fortalt af en de af mest kendte danske modstandsfolk, Jens Toldstrup. I bogen fortæller han om de mange aktioner, som modstandsfolkene gennemførte, blandt andet de mange nedkastninger, sabotager og den illegale sejlads til Sverige. Men Toldstrup fortæller også om de danske unge modstandsfolks mentalitet og sindstilstand under besættelsen.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlJens Toldstrup (1915-1991) var en dansk forfatter og modstandsmand. Han var reserveofficer og fik derfor hurtigt efter besættelsen i 1940 kontakt til modstandsbevægelsen, hvor han spillede en stor rolle. I 1944-45 blev han leder af modstandsbevægelsen i Nordjylland, Region 1. Han skrev efterfølgende bogen "Kamp og sejr" (1976), der er en beretning fra Danmarks besættelse 1940-45.

 • af Hans Edvard Teglers
  267,95 kr.

  "Gestapomanden pressede utålmodigt pistolen mellem mine ribben, og vi begyndte at gå over Jernbanegade. Da vi var nået ud midt i sporvognsskinnerne, råbte jeg pludseligt: Pas på bilen! Uvilkårligt drejede manden hovedet, og i næste nu havde jeg hånden i inderlommen og skød skråt bagud gennem frakken... "SABOTAGE er en samling af beretninger om typiske sabotageaktioner, fortalt af en række af modstandsbevægelsens mest aktive sabotører. Teglers skildrer et utal af spændende og dramatiske episoder, der på fornem vis indkapsler modstandsbevægelsens bitre kamp mod den tyske besættelsesmagt i 1940-45. Sorg, skam og bitterhed over nazismens voldsherredomme var de vigtigste drivkræfter bag modstandsfolkenes oprør. Hans Edvard Teglers gør rede for modstandskampens mål og metoder og fortæller om skæbner i den livsfarlige gerning. Det er spændende og tankevækkende læsning om et enestående kapitel i dansk historie. Gateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlHans Edvard Teglers (1925-1988) var forfatter, debattør og tidligere modstandsmand. Han har både skrevet samfundskritiske romaner og debatbøger, men han er bedst kendt for sine kritiske analyser af magtspillet og de forskellige institutioner i Danmark.

 • af Morten Thing
  127,95 kr.

  Hadet til jøderne er en gammel historie. historien begynder i 300-talet med at den kristne religion vil være den dominerende. Den udvikler sig til mange forestillinger om jøder, fx at de bruger blod fra kristne drenge til deres usyrede brød. i 1880erne bliver hadet udvidet fra athandle om jøders religion (antijudaisme) til at handle om jøder som sådan. Det bliver til en racisme som får navnet antisemitisme. Den udvikling fuldbyrdes med holocaust eller drabet på op imod 6 millioner jøder under anden verdenskrig.I 1948 erobrer jøder en stor del af Palæstina og får deres egen stat. De ville afskaffe antisemitismen. Men det ser ud til, at den er i fremvækst. hvad er der sket?

 • af Maya Wind
  212,95 kr.

  How Israeli universities collaborate in Israeli state violence against Palestinians

 • af Monica Macias
  152,95 - 185,95 kr.

 • af Kris Manjapra
  127,95 kr.

  'One of the most important and timely books I've had the privilege to read' Corinne Fowler, author of Green Unpleasant LandA revelatory historical indictment of the long afterlife of slavery in the Atlantic world To fully understand why the shadow of slavery haunts us today, we must confront the flawed way that it ended. We celebrate abolition - in Haiti after the revolution, in the British Empire in 1833, in the United States during the Civil War. Yet in Black Ghost of Empire, acclaimed historian Kris Manjapra argues that during each of these supposed emancipations, Black people were dispossessed by the moves that were meant to free them. Emancipation, in other words, simply codified the existing racial caste system - rather than obliterating it. Ranging across the Americas, Europe and Africa, Manjapra unearths disturbing truths about the Age of Emancipations, 1780-1880. In Britain, reparations were given to wealthy slaveowners, not the enslaved, a vast debt that was only paid off in 2015, and the crucial role of Black abolitionists and rebellions in bringing an end to slavery has been overlooked. In Jamaica, Black people were liberated only to enter into an apprenticeship period harsher than slavery itself. In the American South, the formerly enslaved were 'freed' into a system of white supremacy and racial terror. Across Africa, emancipation served as an alibi for colonization. None of these emancipations involved atonement by the enslavers and their governments for wrongs committed, or reparative justice for the formerly enslaved-an omission that grassroots Black organizers and activists are rightly seeking to address today. Black Ghost of Empire will rewire readers' understanding of the world in which we live. Paradigm-shifting, lucid and courageous, this book shines a light into the enigma of slavery's supposed death, and its afterlives.

 • af Eduardo Galeano
  126,95 kr.

  ... Der er megen råddenskab, som skal druknes på havets bund under genopbygningen af Latinamerika. De udplyndrede, de ydmygede, de fordømte er dem, der skal løse denne opgave. Det latinamerikanske problem er frem for noget et socialt problem. For at Latinamerika kan fødes på ny, må man begynde med at styrte dets herskere, land for land. Tiden til oprør og ændringer er nær. Der er dem, som tror, at skæbnen hviler i gudernes skød, men sandheden er, at den som en brændende udfordring arbejder i menneskets bevidsthed... Eduardo Galeano (1940 – 2015) regnes som en af Latinamerikas store forfattere og venstrefløjsprofiler. Især kendt for Latinamerikas Åreladning og trilogien: Ildens erindring. Latinamerika Åreladning blev udgivet i 1971. Bogen læses stadig for sin analyse af den globale ulighed – og sit blomstrende sprog. Bogen er historien om Amerika fra den europæiske erobring til det nutidige Latinamerika, og beskriver virkningerne af Europa og senere USA’s økonomiske udnyttelse og politiske dominans over regionen.

 • af Nova Reid
  117,95 - 246,95 kr.

 • af Steven Evans
  426,95 kr.

  Critical Geography examines the power structures, inequality, and the dominant ideologies that shape physical space. By critically analyzing these forces, the publication stimulates conversations about social justice, environmental sustainability, and transformative change. The artistic practices featured in the book shed light on systemic oppression, violence, and pressing environmental issues, and encompass a wide range of image-based practices that make inequality visible in both colonial and postcolonial contexts, including mapping, social media, and technology. FOTOFEST is a Houston-based contemporary arts organization co-founded by photojournalists Frederick Baldwin and Wendy Watriss. The use of photography or related media to examine social, cultural, and political histories as well as contemporary life is central to FotoFest's mission. In addition to year-round programming, FotoFest organizes a city-wide biennial project that includes large-scale central exhibitions, curated lectures, performances, a symposium, and a film program.

 • af Liesbeth Decan
  410,95 kr.

  This book is a comprehensive tribute to the Polish-Belgian artist Tapta (Maria Wierusz-Kowalska). Her work transcends traditional artistic boundaries, captivating audiences with her innovative exploration of fluid spaces and dynamic interactions. Her work, an important contribution to twentieth century sculpture, is essentially divided into two major sections: the textile works of the 1960s to 1980s and the subsequent neoprene works of the last years of her life. Her practice moved away from traditional weaving through experimental techniques and evolved into three-dimensional works-first made of cords, then of neoprene sheets-that interacted with the space and the viewer. TAPTA (*1926-1997) was born in Poland and came to Belgium as a political refugee with her husband, Krzysztof Wierusz-Kowalski, after taking part in the Warsaw Uprising of 1944. She studied weaving at the La Cambre National School of Visual Arts, Brussels, from where she graduated in 1949. Shortly afterwards, the couple moved to the Belgian Congo (now Democratic Republic of the Congo), where they lived from 1950 to 1960. On their return to Belgium in 1960, until her sudden death in 1997, she worked in Brussels as an artist and-from 1976 until 1990-as a professor at La Cambre.

 • af Wilfried Friedwill
  272,95 kr.

  Der kleine Wilfried will endlich Frieden. Selbst ins Gefängnis würde er dafür gehen, so unerträglich ist seine Situation inzwischen. Seit seiner Geburt musste er große Herausforderungen bewältigen. Aufgrund der eklatanten Familienverhältnisse und einer komplexen Verletzung seiner oberen Halswirbelsäule wurde sein Leben letztendlich ein Kampf ums Überleben.Sein Klagen über die schmerzhaften und schwer einschränkenden körperlichen Symptome stieß ausschließlich auf Belächeln und Missachtung. Bis er scheinbar willkürlich in den Wahnsinn getrieben wurde. Das Inhalieren seiner Kräutermischung empfand er nämlich eindeutig als medizinisch wirksam zur Linderung der Symptome.Dennoch scheiterte er beruflich. Infolge wurde er von seiner Omi und seiner Mutter, die ihn so sehr liebten und für ein kleines Genie hielten, durch öffentliche Diffamierung zerstört. Die regelrechte Verfolgung durch die Elektroindustrie, klein Wilfried war offenbar ein gefragter Ingenieur, brach ihm letztendlich sein bereits angeknackstes Genick. So groß und verrückt wurde die Aktion.Im Laufe der Jahre konnte er sein Leiden letztendlich begreifen. Begann Literatur und Beschwerden zu studieren, und versuchte alles Mögliche um diese zu kurieren. Längst wollte er einen Rechtsanwalt finden, um endlich diese Zerstörung seiner Person zu unterbinden. Doch vorerst gab es keine Alternative als die erneute Flucht vor diesem folgenschweren Fluch, und so verfasste er dieses autobiografische Buch.

 • af Tahir Hamut Izgil
  127,95 - 185,95 kr.

 • af Roger Moorhouse
  127,95 - 245,95 kr.

 • af Tom Harris
  207,95 kr.

  A first-hand account of the high-profile Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) animal liberation campaign

 • af Narges Mohammadi
  137,95 kr.

  With a foreword by Shirin Ebadi, Nobel Peace Prize winner 'A must-read for anyone concerned with human rights in Iran. A gripping, moving and utterly shocking account.' Kylie Moore-Gilbert New introductions written by Shannon Woodcock and Nayereh Tohidi Extended solitary confinement has been condemned as a severe violation of human rights. Yet it is still widely used in Iranian prisons. In White Torture, thirteen women, including Nazanin Zaghari-Ratcliffe, share their experiences of imprisonment: harassment and beatings by guards, total blindfolding and denial of medical treatment. Angry interrogators threaten their families and lie about their whereabouts. One prisoner is even told she is dead. None of the women have committed crimes they are prisoners of conscience or held hostage as bargaining chips. Through psychological torture, the Iranian state hopes to remake their souls. These interviews, carried out while each woman was in prison or facing charges, are astounding documents of resistance and integrity. White Torture unveils the rot at the heart of the Iranian legal system and calls on us to act for change.

 • af Charlotte Lydia Riley
  127,95 kr.

  Imperial Island shows how empire and its ever-present aftermath have divided and defined Britain over the last seventy years.'An eye-opening study of the empire within' SHASHI THAROOR'Clear, bold, refreshing' LUCY WORSLEYAfter the Second World War, Britain's overseas empire disintegrated. But the effects of empire lived on, shaping its population and politics and dominating its relationship with the world ever since. Drawing on a mass of new research, from personal letters to pop culture, Imperial Island tells this dramatic story of imperial demise and its potent legacy, from the Suez Crisis to the Falklands War, from the invasion of Iraq to Brexit. It is a story of immigration and social unrest, multiculturalism and extremism, and a nation continuously wrestling with its past.'Incisive, important and incredibly timely . . . for anyone wanting to understand how Britain became the nation it is today ' CAROLINE ELKINS'Marvellous . . . A thought-provoking delight that absolutely everyone should read' STEPHEN BUSH'Absorbing . . . dexterously handled and carefully sourced' Financial Times'Masterful, ingeniously written. You won't look at Britain in the same way ever again' OWEN JONES

 • af Jacques Myard
  182,95 kr.

  La France s¿interroge, elle doute, inquiète et en colère, abasourdie par les multiples ruptures qui mettent à nu la fragilité de la cohésion nationale. Les dernières émeutes des banlieues ont terrifié les Français, l¿incroyable guérilla urbaine est arrivée. L¿heure n¿est plus aux propos lénifiants. Jacques Myard, après une analyse sans concession des défis que la France doit relever, appelle au nécessaire sursaut.Qui sera le Cincinnatus qui restaurera la République et la Nation, socles irremplaçables de nos libertés et de notre destin ?Ancien diplomate, Jacques Myard est membre honoraire du Parlement et maire de Maisons-Laffitte. Esprit libre, il est un homme politique à l¿expérience aguerrie et aux convictions gaullistes affirmées. Il est le président fondateur depuis 2003 du Cercle Nation et République (CNR) et préside l¿Académie du Gaullisme.Préfacé par Jean-David Haddad.

 • af Marty Dannenfelser
  297,95 kr.

  Black Americans have arguably arrived at the height of their cultural prominence. In politics, entertainment, academia, and nearly every sphere of influence, "black issues" dominate the national discussion. Yet many black Americans are suffering more than ever from the blight of poverty, physical and mental health struggles, lack of opportunity, and failing schools. How do these signs of success on the surface coexist with social stagnation on the ground in the black community?This edited volume, sponsored by the Center for Urban Renewal and Education and featuring contributions from W.B. Allen, Judge Janice Rogers Brown (ret.), Ian Rowe, Sally Pipes, Stephen Moore, and others, addresses this question in light of American values and the history of constitutional jurisprudence. In the 1860s, black America was promised emancipation but continued to experience subjugation. In the 1960s, black America was promised equality but was frequently exploited. Racial discrimination played a role, but in the intervening decades misguided progressive policies and the normalization of victimhood rhetoric has proven even more disastrous. By failing to live up to American ideals, our nation denied many black Americans their chance at the American Dream. The scholars and luminaries who contributed to this volume believe that what has been lost can be recovered. If our nation recognizes the history of our current predicament, embraces the founding principles that made America an economic powerhouse, and commits to an agenda of empowering fiscal, educational, and faith and family-affirming policies, then black Americans can overcome the obstacles that most hamper progress in their communities.

 • af Jay McGuinness
  107,95 kr.

  An explosive new, dystopian romantasy YA, perfect for fans of TheHunger Games, The Atlas Six and Leigh Bardugo, based on where Jaygrew-up, focussed on themes of poverty, class divide and addiction.

 • af Kakwenza Rukirabashaija
  307,95 kr.

  This is a narration of the excruciating torture the author went through in a Chieftaincy of Military Intelligence (CMI) dungeon as a result of his published novel, The Greedy Barbarian, which is a political fiction that mirrors gerontocratic, kleptocratic, nepotistic and murderous African regimes.

 • af Alice Nakhimovsky
  1.297,95 kr.

  This volume examines the intertwined lives of six women and three men, Russian Jews in the first half of the twentieth century, as their belief in the Soviet dream unraveled. Under what circumstances did they bow to political pressures, and under what circumstances did they resist, even heroically?

 • af Barbara Martin
  262,95 - 1.497,95 kr.

 • af Hilde Isaak
  259,95 kr.

  Am 6. Oktober 1910 kommt Hilde Isaak in einem jüdischen Elternhaus zur Welt, in Leverkusen wie auch ihre Schwestern Ruth, Johanna und Grete. Sie arbeitet im Haushaltswarengeschäft ihres Vaters bis zu ihrer Emigration nach Amsterdam im Jahre 1937. Nachdem Hitler 1940 die neutralen Niederlande überfallen hat, nimmt das Unglück seinen Lauf. Hilde Isaak wird von den Deutschen ins Konzentrationslager Vught zur Zwangsarbeit gebracht. Dies ist der Ausgangspunkt einer tragischen Odyssee durch zahlreiche Konzentrations- und Arbeitslager. Ihr Glück im Unglück war, dass sie gemeinsam mit Hunderten anderen für die Firma Philips kriegsrelevante Produkte (u.a. Radioröhren) fertigen musste. Hilde Isaaks Manuskript wie auch die Texte der anderen Autorinnen in diesem Buch belegen, dass durch das mutige Engagement und durch wiederholte Interventionen der niederländischen Philips-Mitarbeiter ein großer Teil dieser Zwangsarbeiter, der so genannten "Philipsgruppe", überlebt hat.

 • - Øjenvidneberetninger fra det besatte Palæstina
  af Asbjørn Nielsen (red)
  165,95 kr.

  I 2002 rasede den anden intifada på den besatte Vestbred, i Gaza og resten af det israelsk besatte Palæstina. I skyerne fra tåregas og lyden af kampvogne og skud mødtes en gruppe internationale aktivister. De var rejst dertil fra hele verden for at bære vidnesbyrd om palæstinensernes kamp og dokumentere Israels overgreb. Mødet blev begyndelsen på netværket International Solidarity Movement (ISM), der nu i 2022 har fungeret i tyve år. Den danske del af ISM går under navnet Palæstina Fredsvagter og har gennem tiden faciliteret hundredvis af frivilliges rejse til Palæstina, så de med egne øjne kunne bevidne konsekvenserne af israelsk besættelsen og støtte op om kampen for et frit Palæstina. Vi har her samlet beretninger fra flere end 30 forskellige fredsvagter, unge som gamle, der alle for altid er berørte af deres oplevelser i Palæstina. Vi håber, at deres vidnesbyrd vil tjene til inspiration for fremtidige generationer og bidrage til en voksende støtte for landet, der strækker sig fra floden til havet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.