Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Novo Nordisk er Skandinaviens mest værdifulde selskab; mere værdifuldt end A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg, Danske Bank, Lundbeck, Vestas og Coloplast – tilsammen! Novo Nordisk har sammen med søsterselskabet Novozymes gjort hovedaktionæren, Novo Nordisk Fonden, til en af verdens mest velhavende fonde med en formue under forvaltning på omkring 350 milliarder kroner. Alligevel er historien om denne helt ekstraordinære danske virksomhed aldrig skrevet. Før nu.De renfærdige er en uafhængig fortælling om de mennesker, begivenheder og produkter, der skabte Novo Nordisk. Fra den spæde start i 1923, da nobelpristageren August Krogh kom hjem fra Canada med opskriften på det nye mirakelmiddel insulin over brødrene Pedersens start af en konkurrerende virksomhed, Novo, og de to selskabers rivaliseren gennem 64 år indtil fusionen i 1989.Det er en beretning om, hvordan Mads Øvlisen byggede bro fra den familieejede til den børsnoterede virksomhed, så de humanistiske værdier kom tørskoede over, samt hvordan Lars Rebien globaliserede virksomheden, mangedoblede dens værdi og blev udnævnt til verdens bedste CEO af det estimerede Harvard Business Review. Og det er en fortælling om den stræben efter renfærdighed, der løber som et uudsletteligt spor i virksomhedens dna.Bogen bygger på omfattende research samt interview med alle bogens nulevende hovedpersoner og en lang række nøglepersoner i og omkring virksomheden.Hanne Sindbæk (f. 1962), journalist, forfatter og foredragsholder. Har siden 1998 fokuseret på at beskrive dansk erhvervslivs top indefra – i interviews, portrætartikler, bøger og foredrag. Hun har især skrevet for Berlingske Nyhedsmagasin og Berlingske Tidende og er forfatter til bogen om Saxo Bank, Tyren, Bjørnen og Banken (2009), Comeback Kid (om Anders Samuelsen) (2013) og Vi kan ikke sidde her til juleaften. Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked (2015). Medforfatter til Kammerherrens nye klæder. Frits Schur. Manden og myterne (2012).
”Danmarks største erhvervsskandale” er sammenbruddet i oliehandelsselskabet OW Bunker blevet kaldt i pressen. Og som sådan er sagen blevet fremstillet i offentligheden. Noget helt andet er, hvordan de ca. 600 ansatte, der havde deres daglige gang i firmaet, oplevede kollapset. Hvornår fandt de ud af, at der var noget galt? Hvordan oplevede de selve konkursen? Og hvordan ser de på efterspillet?Jakob Skouboe har talt med en lang række af de tidligere ansatte i OW Bunker og giver her beretningen om alt det, der foregik inde bag murene i OW Bunker. Det er en insiderfortælling om flittighed og dygtighed såvel som dårlig ledelse og manglende gearing til en børsnotering – og ikke mindst om grådighed!
Niels B. Christiansen blev udnævnt til leder af Danfoss med 23.000 medarbejdere blot to uger før, finanskrisen brød ud i 2008. Krisen ramte virksomheden hårdt og gjorde det nødvendigt at fyre flere tusinde medarbejdere. Trods krisen lykkedes det at lægge en ny og langsigtet strategi, der har vakt international opmærksomhed, og Danfoss har siden præsteret en større værdiskabelse end konkurrenter som mastodonterne tyske Siemens, amerikanske Emerson Electric og svensk-schweiziske ABB. Erhvervsjournalist og forfatter Niels Lunde fortæller om, hvordan Danfoss fra 2008 arbejdede intensivt med deres strategi for at komme på fode igen. For første gang har en af landets største virksomheder givet en forfatter fri adgang til interne dokumenter fra sin strategiproces. Læseren får et enestående indblik i, hvordan en moderne topchef leder sin virksomhed. Læs om Niels B. Christiansens strategiske overvejelser, om hans fremgangsmåder og værktøjer og om, hvad andre ledere og virksomheder kan lære af Danfoss.
Historien om dansk whisky handler om stædighed, iderigdom, iværksætteri, tålmodighed, udfordringer, lange arbejdsdage og ikke mindst god smag. Gennem personlige portrætter af whisky-producenterne fortælles en helt ny side af dansk spiritushistorie.DANSK WHISKY er en coffee table-bog i et stort, lækkert og læsevenligt format. Det er en bog for nydere, men også for nørder.DANSK WHISKY udgives som et samarbejde mellem Byens Forlag, Gren & Lund Reklamebureau og pgkommunikation.
Guldjyderne er en overflyvning over det jyske land fra Grenen til grænsen med radaren indstillet på de store jyske formuer. Det er interessant, fordi der de seneste årtier er sket en markant forskydning af formuer fra det østlige Danmark til det vestlige. Troede man, at de danske milliardærer først og fremmest befandt sig i de københavnske velhaverkommuner, må man vænne sig til nye tider - de største formuer skabes nemlig af byggematadorer, svinebaroner og kvotekonger i Jylland.
"Gullaschbaronen" er dramaet om Harald Plum, Det Transatlantiske Kompagni og Landmandsbanken.Bogen beretter den fantastiske historie om Harald Plum, der blev centrum for Danmarkshistoriens største erhvervsskandale med Landmandsbankens kollaps i 1922. Det er en erhvervshistorisk fortælling om købmandsslægten Plum i Assens, opbygningen af Det Transatlantiske Kompagni, stridighederne med ØK og H.N. Andersen, og et finansielt luftkastel, der førte til Landmandsbankens sammenbrud og truede hele landets økonomi.Efter nedturen genopbyggede Harald Plum stik imod alle odds en helt ny koncern med 50 selskaber, der blev holdt sammen med økonomisk ekvilibrisme. Målet var nu at købe nødlidende selskaber, bringe dem på ret køl og derpå sælge dem videre, men en ekstraordinær revision vælter Harald Plums finansielle korthus, der er bygget med falske garantier og decideret svindel.På sin private ø, Thorø, betaler Harald Plum i oktober 1929 den ultimative pris. Gennem omfattende arkivmateriale og politirapporter beskrives Harald Plums sidste hektiske dage på Thorø før det dobbelte selvmordsforsøg.Gullaschbaronen er et stykke dramatisk Danmarkshistorie om alle tiders største erhvervsskandale, der stadig er aktuel i lyset af nutidens finanskrise.ANBEFALES AF BØRSEN
Forfatter og professor i retshistorie Ditlev Tamm fortæller i De klogeste og skarpeste historien om, hvordan Carlsberg har udviklet sig fra at være et regionalt bryggeri med et internationalt kendt brand til at være en af de tunge spillere i verdens superliga af bryggerikoncerner. Bogen tager afsæt tilbage i 1876, da grundlæggeren af Carlsberg, J.C. Jacobsen, testamenterer bryggerierne til Carlsbergfondet, og læsernes føres helt frem til fundatsændringer i 2000, 2007 og 2013, der blev skabt, for at koncernen kunne være med på det mere og mere konkurrenceprægede internationale ølmarked.Bogen er blevet til på baggrund af omfattende research, og forfatteren har talt med en lang række af de nulevende nøglepersoner i og omkring Carlsberg og fondet.
The reader gets unique insight into how a modern chief executive manages his enterprise. Read about Niels B. Christiansen’s strategy considerations, about his procedures and tools and what other leaders and enterprises can learn from Danfoss.A mere two weeks before the financial crisis broke out in 2008, Niels B. Christiansen was appointed top executive of Danfoss with a staff of 23,000 employees. The crisis hit the enterprise hard, requiring the layoff of several thousands of employees. In spite of the crisis, Danfoss has succeeded in establishing a new, long-term strategy, which has attracted international attention, and Danfoss has since achieved more value creation than its competitors, such as the juggernauts German Siemens, American Emerson Electric and Swedish-Swizz ABB.Here is the book that tells the story.
Benzinstationens historie tager læseren med rundt på mere end 110 års benzinstationer. Historien er fortalt med næsten 800 fotografier og mere end 130 andre illustrationer. Bogen er meget aktuel nu, hvor den grønne omstilling ad åre vil ændre benzinstationen som vi så godt kender til noget helt ukendt. Mange ældre vil nikke genkendende til Caltex, Esso, Mobil, Jansen og mange andre.
Arvingerne er beretningen om de tre styrtende rige familier bag LEGO, ECCO og Bestseller – om hårdt arbejde, held og talent; om familiestridigheder, børnemilliardærer og social opstigning; om vilde investeringer, ekstravagance og formuer i skattely; men ikke mindst om, hvad der sker, hvis danske familievirksomheder mister deres lovhjemmel til at lade arbejdspladser og formuer gå i arv fra en generation til den næste.Seks ud af ti private arbejdspladser i Danmark er i familieeje, og op imod 40 procent af omsætningen i den private sektor kommer fra familievirksomheder. Hvordan arv og skifte i disse familievirksomheder foregår, er derfor ikke kun en privatsag, men også et samfundsanliggende.
Der er mere end 60.000 familieejede virksomheder i Danmark, som beskæftiger mere end 800.000 mennesker. Hver eneste by i Danmark har disse familier, for hvem virksomheden fylder og former en overordentlig stor del af deres liv, og for hvem pligten og loyaliteten over for familiens historie og navn kommer først. De er en rygrad i dansk økonomi, og i denne bog kan du læse, hvordan driftighed og omstillingsevne lever videre, fra slægtled til slægtled, og sætter varigt aftryk på vores samfund. Bogen her handler om fem af disse familier. Om forretningsmæssige op- og nedture. Og om hvordan man lever og overlever med en virksomhed, der har rødder i 1800- og 1900-tallets Danmark.Hvordan lykkes man med at holde en forretning i familieeje i vidt forskellige erhverv som hofjuvelerer, svinebønder, korn- og foderstofhandlere, læderhandlere og fabrikanter?Hvordan kæmper men sig igennem følgerne af økonomiske kriser, krige og menneskelige tragedier?Og hvordan bibeholder man lysten og energien til at forny og forandre tidligere generationers livsværk?Flemming Højbo (f. 1959) har gennem 40 år beskæftiget sig med dansk og nordisk erhvervsliv som erhvervs- og finansjournalist, chefredaktør og kommunikationsrådgiver. Han har blandt andet arbejdet for Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten, Børsen, Berlingske Nyhedsmagasin og Nordea Asset & Wealth Management. Flemming Højbo er forfatter til bogen Det sidste Kompagni – ØKs storhed og fald.
Fortællingen om ØK repræsenterer et unikt stykke dansk erhvervshistorie, som nutidens og fremtidens beslutningstagere kan lære af.Østasiatisk Kompagnis historie, specielt for de sidste tredive års vedkommende, er af mange grunde omstridte. Denne bog beskriver flere af de afgørende hovedtræk i Kompagniets enestående historie helt fra H. N. Andersens initiativ i 1884 til Kompagniets endelige lukning i 2020.Perioden fra 1992-2020 tiltrækker sig særlig opmærksomhed. Adskillige bøger og artikler om ØK har kolporteret fortællingen om, at frasalgene, afviklingen og lukningen skyldes arrogance og ledelsesmæssig indavl. Selv om udtrykket indavl er meget firkantet, kunne skudsmålet i nogen grad forsvares, såfremt ØK virkelig var lukket og krakket efter direktør Henning Sparsøs fratrædelse i 1992, dvs. mens firmaet stadig var under ledelse af ØK-uddannede ledere. Men det var ikke tilfældet. ØK stod i en alvorlig krise i 1992 men efter lukningen af skibsruterne leverede Kompagniet igen overskud allerede fra 1993.Det var de udefra kommende ledelser og bestyrelser som efterfølgende frasolgte eller fejlede med driften af de mange lukrative ØK-forretninger. Frasalgene, strategiske fejlbeslutninger og ødelæggelse af Kompagniets værdier i perioden 1993- 2020 andrager mellem 10 og 15 milliarder kroner. En tragedie i dansk erhvervshistorie, mener denne bogs forfatter.
I Kære Irma fortælles Irmas historie igennem de seneste fem år. Hvordan kæmpede virksomheden sig ud af store underskud og blev årets dagligvarekæde, blandt Danmarks bedste arbejdspladser og skabt fornyet ""power"". Der sættes spotlight på decentralisering, motivation gennem lokalt købmandskab og værdiledelse. Et tillidsbaseret ledelseskoncept byggende på åbne informationer og et tæt kommunikationssystem til at binde virksomheden sammen. Og et Stifinder-udviklingsprogram, hvor ledere og medarbejdere udvikles ud fra en hel opfattelse af livet, og gennemført af Irmas egne ledere.
During the '80s, Michael Milken at Drexel Burnham created the corporate raiders. He was the billionaire Junk Bond King. But, in the corner stood the U.S. District Attorney waiting to file criminal and racketeering charges.
Med velsmagende specialøl og unikke etiketter har det danske bryggeri Mikkeler fundet vej til ganer i hele verden.Danmark har en stolt og lang tradition for ølbrygning. Bogen om Mikkeller tilføjer et nyt og spændende kapitel i dansk ølbrygningshistorie. Det er en fortælling om et enestånde og autentisk brand, som har placeret Danmark i toppen af specialølproduktion i verden.Det hele begyndte hjemme i et køkken på Vesterbro i 2006, hvor skolelæreren Mikkel Borg Bjergsø sammen med en ven begyndte at eksperimentere med humle, malt og gær. I dag er Mikkeller et millionforetagende, der sælger til 50 forskellige lande verden over. I bogen udfoldes hele historien om Mikkellers rejse fra mikrobryggeri til verdenskendt brand.
Din datter fylder snart 18 år, og du vil give hende et kørekort i fødselsdagsgave. Der er tre køreskoler i jeres by, og du undersøger priserne. Overraskende nok koster køreskolernes pakker præcis det samme! Hvis du har været ude for noget lignende, har du måske været udsat for aftalt spil. Eller med et andet ord: Karteller.I Danmark har vi en lang tradition for samarbejde virksomheder imellem. Men i visse tilfælde bliver samarbejdet lige tæt nok. Især når det foregår mellem virksomheder, som ifølge loven burde konkurrere. Hubert Buch-Hansens Karteller – Afsløringen af aftalt spil i dansk erhvervsliv fortæller historien om karteller i dansk erhvervsliv. Buch-Hansen har undersøgt, hvordan karteller fungerer i praksis, og hvilke konsekvenser de har. Læs desuden, hvordan karteller bliver afsløret og straffet.
Fortællingen om MATAS er et stykke danmarkshistorie i striber og farver om en virksomhed, som danskerne har et nært forhold til. Gennem 75 år har generationer af mænd og kvinder over hele landet handlet og arbejdet i deres lokale, ofte familiedrevne materialhandel. Vi får historien om de berømte striber og den unikke beretning om en virksomhed, der tidligt uddanner kvinder til handel, drift og ledelse. Matas er grundlagt i 1949 af en række foretagsomme materialister - alle mænd. I dag er butikkerne i overvejende grad drevet og ledet af kvinder.Den stribede danmarkshistorie er samtidig et strejftog gennem Matas’ mange varer, der spænder fra citronsyre over high-end-kosmetik og helseprodukter til sexlegetøj. I dag er Matas Danmarks største detailkæde og har en medlemsklub, der tæller mere end 1,8 millioner danskere. Og 99 % af alle danske kvinder har kendskab til kædens varer.Bogen er rigt illustreret med farverige reklamer, plakater, tegninger og fotos fra danmarkshistorien fra 1940'erne og frem til i dag.
Første del af den dokumentariske fortælling om Carmen Curlers storhed og fald. Andet bind udkommer i efteråret 2023. Efter DR’s serie om Carmen Curlers fra 2022 kender mange til historien om hvordan Arne Bybjerg ofrede både sin formue og sit ægteskab for at få succes med sine nyopfundne elektriske papillotter. Men færre ved at hans karriere på mange måder var et bedrag, og at der faktisk var hold i det, når de lokale i Kalundborg kaldte Bybjerg for “Fiduskrøllen”.På basis af interviews, mangeårig research og en systematisk gennemgang af Det Kgl. Biblioteks arkiver fortæller Søren E. Jensen – en af inspirationskilderne til DRs Carmen-serie – den utrolige historie om en lokal radio- og tv-forhandler som måtte lyve og låne sig frem, indtil han takket være cykelrytteren Willy Bechmann omsider brød igennem med sit krølleapparat. Det er også fortællingen om frygten for kommunisternesbly midt i junglen, en nærdødsoplevelse nytårsaften, en libanesisk prinsesse, en gul Rolls-Royce og et bryllup så overdådigt at Holbæk aldrig før eller siden har set magen.Søren E. Jensen, født 1965, er teolog, forfatter og radiomedarbejder hvor han navnlig har beskæftiget sig med Polen, musik og cykelsport. Som journalist på Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad blev han af en læser i 2010 opfordret til at skrive om Carmen Curlers, hvad der kom en lang artikelserie ud af, som senere blev samlet i en bog.Carmen Curlers, Da papillotterne blev elektriske, er en ny og grundig dokumentarisk skildring af den sande historie om Carmen Curlers storhed og fald.
The gripping inside story of Paypal, the company that created the digital age as we know it.
From the Pulitzer Prize-winning New York Times reporter who first exposed the roots of the opioid epidemic and the secretive world of the Sackler family behind Purdue Pharma, Pain Killer is the celebrated landmark story of corporate greed and government negligence that inspired an upcoming Netflix series. "Groundbreaking . . . Pain Killer is the shocking account of the origins of today's opioid epidemic, the creators of this plague, and the way to help stop it."-Sam Quinones, author of Dreamland: The True Tale of America's Opiate Epidemic Between 1999 and 2017, an estimated 250,000 Americans died from overdoses involving prescription painkillers, a plague ignited by Purdue Pharma's aggressive marketing of OxyContin. Families, working class and wealthy, have been torn apart, businesses destroyed, and public officials pushed to the brink. Meanwhile, the drugmaker's owners, Raymond and Mortimer Sackler, whose names adorn museums worldwide, made enormous fortunes from the commercial success of OxyContin. In Pain Killer, Barry Meier tells the story of how Purdue turned OxyContin into a billion-dollar blockbuster. Powerful narcotic painkillers, or opioids, were once used as drugs of last resort for pain sufferers. But Purdue launched an unprecedented marketing campaign claiming that the drug's long-acting formulation made it safer to use than traditional painkillers for many types of pain. That illusion was quickly shattered as drug abusers learned that crushing an Oxy could release its narcotic payload all at once. Even in its prescribed form, Oxy proved fiercely addictive. As OxyContin's use and abuse grew, Purdue concealed what it knew from regulators, doctors, and patients. Here are the people who profited from the crisis and those who paid the price, those who plotted in boardrooms and those who tried to sound alarm bells. A country doctor in rural Virginia, Art Van Zee, took on Purdue and warned officials about OxyContin abuse. An ebullient high school cheerleader, Lindsey Myers, was reduced to stealing from her parents to feed her escalating Oxy habit. A hard-charging DEA official, Laura Nagel, tried to hold Purdue executives to account. In Pain Killer, Barry Meier breaks new ground in his decades-long investigation into the opioid epidemic. He takes readers inside Purdue to show how long the company withheld information about the abuse of OxyContin and gives a shocking account of the Justice Department's failure to alter the trajectory of the opioid epidemic and protect thousands of lives. Equal parts crime thriller, medical detective story, and business exposé, Pain Killer is a hard-hitting look at how a supposed wonder drug became the gateway drug to a national tragedy.
The rise of the platform economy into statelike dominance over the lives of entrepreneurs, users, and workers.The early Internet was a lawless place, populated by scam artists who made buying or selling anything online risky business. Then Amazon, eBay, Upwork, and Apple established secure digital platforms for selling physical goods, crowdsourcing labor, and downloading apps. These tech giants have gone on to rule the Internet like autocrats. How did this happen? How did users and workers become the hapless subjects of online economic empires? The Internet was supposed to liberate us from powerful institutions. In Cloud Empires, digital economy expert Vili Lehdonvirta explores the rise of the platform economy into statelike dominance over our lives and proposes a new way forward.Digital platforms create new marketplaces and prosperity on the Internet, Lehdonvirta explains, but they are ruled by Silicon Valley despots with little or no accountability. Neither workers nor users can "e;vote with their feet"e; and find another platform because in most cases there isn't one. And yet using antitrust law and decentralization to rein in the big tech companies has proven difficult. Lehdonvirta tells the stories of pioneers who helped create-or resist-the new social order established by digital platform companies. The protagonists include the usual suspects-Amazon founder Jeff Bezos, Travis Kalanick of Uber, and Bitcoin's inventor Satoshi Nakamoto-as well as Kristy Milland, labor organizer of Amazon's Mechanical Turk, and GoFundMe, a crowdfunding platform that has emerged as an ersatz stand-in for the welfare state. Only if we understand digital platforms for what they are-institutions as powerful as the state-can we begin the work of democratizing them.
A thrilling investigation into the secret world of facial recognition technology from an award-winning journalist
The fascinating story of the enemy brothers behind Adidas and Puma, whose rivalry shaped the modern sports businessAdidas and Puma are two of the biggest global brands in sports, paying stars, clubs, and competitions to show off their labels in stadiums and across magazine pages. In Sneaker Wars, journalist Barbara Smit reveals the dramatic, character-driven story of these two powerhouses. Started in their mother's laundry room in Germany, Adi and Rudi Dassler's shoe business was an instant success. But a vicious feud soon pulled them apart: by the end of World War II, the brothers split the company, dividing their family and hometown.Adidas and Puma then revolutionized the world of sport, their rivalry introducing behind-the-scenes deals and multimillion-dollar contracts. A page-turning narrative, Sneaker Wars is a riveting blend of family drama, business, sports, and history."What does David Beckham's superstardom have to do with a pair of warring Bavarian brothers in the early 1900s? More than you think, according to this compelling book." -- Time Magazine
Amdi bliver til genskaber de første og formative 31 år af Tvind-skaberen Mogens Amdi Petersens liv, der trods myndigheders og mediers bevågenhed gennem årtier stadig er omgærdet af mystik.Amdi bliver til er den hidtil ukendte fortælling om Mogens Amdi Petersen og hans liv, som det udspiller sig i årene 1939 til 1969. En skelsættende og formativ periode, der ikke bare forandrede et dydsmønster til en kontrovershigende ener, men også støbte fundamentet til det verdensomspændende Tvind-imperium, som han har hersket over i et halvt århundrede.Med afstikkere til en dramatisk og broget slægtshistorie er vi med fra barndommen i Tønder og Ringe, hvor håndboldtalentet og spejderdrengen Mogens blindt adlyder sin far, byens markante skoleinspektør, der ude og hjemme håndhæver kæft, trit og retning. Vi oplever ham som genert og kuet gymnasieelev i Odenses konservative smørhul, som provokatør og lærerstuderende på seminariet i Haderslev, på fredsmarcher i ind- og udland som utøjlelig menig på jyske og sjællandske kaserner og meget andet.Undervejs bliver autoritære Mogens til antiautoritære Amdi – en langlemmet lederskikkelse, der tryner undervisere og befalingsmænd på stribe. Han grundlægger Danmarks første kollektiver, før ordet findes, og iscenesætter sig selv som pædagogisk pioner. En forfører, der frygtes af etablissementet og dyrkes af elever, politisk ligesindede, kvinder og journalister.Da Amdi nægter at klippe sig korthåret og under massiv medieopmærksomhed afskediges fra sit job som lærer, mens hans borgerlige barndomshjem krakelerer og afslører utilgivelige løgne, vender han skolevæsnet og samfundet ryggen. I stedet begiver han sig – med dødsforagt og et hengivent følge i hælene – ud i verden. Først som skibsreder, siden på jagt efter den sag og det kald, som kan matche hans retoriske evner.Amdi bliver til bygger på flere hundrede mundtlige og skriftlige kilder, granskning af kirkebøger, lokalarkiver, rigsarkiver, avisarkiver, privatarkiver og aktindsigter. Den udspiller sig blandt andet i Slagelse, Sofia, Sydney, Sønder Omme og Søndersø.Journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen har skrevet bogen, mens skuespiller Thure Lindhardt har bidraget til de mange øjenvidneinterviews. Makkerparret har siden 2016 arbejdet på at nå til bunds i myten og fænomenet Mogens Amdi Petersen, der gennem flere årtier er blevet jagtet af myndigheder og medier
Hvad betyder overklassen i dag? Har den nogen reel magt i nutidens Danmark? Søren Jakobsens korte svar er, at overklassens magt i erhvervs- og i kulturlivet er undervurderet. Fuldstændig undervurderet. Overklassemagt er en selvstændig fortsættelse af den anmelderroste Overklasseliv – fra landadel til magtelite og jetset. I denne bog søger Søren Jakobsen om bag overklasselivet og endnu dybere ind i, hvad overklassens magt i virkeligheden består af. Han inddrager både nye og velkendte virksomheder (som f.eks. Lego, Coloplast og Danfoss) og prøver at komme nærmere en forståelse af præcis, hvor magtfuld overklassen er – og hvordan magten bruges i praksis. Han søger dybt ind i fondsverdenen, som er en vigtig nøgle til at forstå de rigeste danske familiers betydelige kulturelle magt. Politik, derimod, afholder overklassen sig som oftest fra direkte indblanding i – med en enkelt greve i Folketinget som undtagelsen, der bekræfter reglen. Også det er der en forklaring på. Politik er nemlig det modsatte af ”tavshedens lov”, som er overklassens vigtigste leveregel. Alle ved, at samfundet er lagdelt, men meget få ønsker at tale om det. Og overklassen selv ønsker sig så lidt opmærksomhed og granskning, som overhovedet muligt. Alligevel er det lykkedes Søren Jakobsen at komme ind bag paraderne og tegne et underholdende og interessant portræt af den danske overklasses reelle magt. Søren Jakobsen (f. 1940) er journalist og forfatter og modtager af bl.a. Cavlingprisen, Poeprisen og Det Danske Kriminalakademis pris. Har senest udgivet Danske dynastier (2007), Lego-arven (2008) og Arvingerne (2015)
Den 24. december 1624 udsendte Christian IV "Forordning om Post-Budde". En forordning, som senere skulle blive kendt som det danske postvæsens fødselsattest. I samme øjeblik som den daværende kong Christians forordning udsendtes, startede også beretningen om Korsørs og omegnens posthistorie.Korsørs posthistorie er ikke kun spændende frimærker, mystiske stempler og postkort med interessante motiver. Posthistorie er i lige så høj grad lokalhistoriske beretninger om en række af byens og omegnens personligheder, gader og bygninger.At postvæsenet i Korsør igennem tiden har opereret både til lands og til vands, kommer vel bag på de færreste, men at også verdens første luftpostrute havde destination i Korsør, er måske en større overraskelse. Denne og flere andre historier omtales i nærværende bog, som er en gennemgang af snart 400 års lokal posthistorie, helt fra 1600-tallets spæde begyndelse og frem til det nye årtusinde.
Der er skrevet meget om stifteren af Det Østasiatiske Kompagni. I en helt ny bog giver forfatte¬ren en omfattende livsberetning om Andersen. Som baggrund har forfatteren udnyttet sin erfaring fra mange års arbejde i ØK's forretningsverden og han har trukket på sin omfattende indsigt i og viden om ØK's arkiver og historie. Bogen foregiver ikke at være et eventyr. Den lægger vægt på både alvor og spænding i sin beretning om den mand, der i løbet af 85 år skabte sig et liv så mangfoldigt, men også så særpræget, at det stadigt er værdifuldt at fordybe sig i. Andersen blev kendt og anerkendt for sine evner og blev tidligt en af sit århundredes mest markante personer i Danmark. Men han var først og sidst et menneske.En smædekampagne startet i september 1923 blev indledningen til en voldsom fordrejning af virkeligheden, der i dag har udviklet sig til at være den offentlige version af Andersens historie. Derfor har bogen også en økologisk synsvinkel - et ønske om at rense op i al den forurening af denne histories forløb, der gennem så mange år har fået lov at vokse sig større og større.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.