Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sundhedspsykologi

Her finder du spændende bøger om Sundhedspsykologi. Nedenfor er et flot udvalg af over 175 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Stress rigtigt, sov bedre, yd mere og lev længere
  af Torkil Færø
  101,95 - 247,95 kr.

  Vil du vide, hvordan du kan opnå mere viljestyrke, energi og livskraft? Hvor meget motion, søvn og mad, du har brug for eller kan tolerere, og hvordan du kan forebygge alvorlig sygdom? Med Pulskuren og en pulsmåler eller smartphone som guide kan du opnå det hele!Pulskuren er både for dem, der er småsyge og trætte og gerne vil genvinde energien, og for dem, der er ved godt helbred, men som gerne vil opleve mere vitalitet og forbedre deres viljestyrke, udholdenhed, nærvær og glæde i hverdagen.Nøglen er variation i hjerterytmen eller HRV. Ved at lære dit nervesystem og din pulsat kende vil du forstå, hvad der dræner dig for kræfter og gør dig syg, og hvad der omvendt giver dig energi, viljestyrke og vitalitet. Du vil sove bedre, føle dig mere frisk og glad og være mere til stede i nuet. Og så vil du have meget bedre forudsætninger for at leve et sundt og aktivt liv langt ind i alderdommen.Denne bog tager dig med på en rejse gennem dit nervesystem, og du vil garanteret blive overrasket undervejs. Torkil Færø er alment praktiserende læge og akutlæge, dokumentarfilmskaber, forfatter, fotograf og globetrotter. Han har arbejdet som læge i over 25 år og haft titusindvis af konsultationer, hvorigennem han har opnået en unik indsigt i de sygdomme, som påvirker os.

 • af Alain de Botton
  165,95 kr.

  The essential guide to mental health from the bestselling author of THE SCHOOL OF LIFE. De Botton follows the arc from mental crisis and collapse to convalescence and recovery. Written with kindness, knowledge and sympathy, it is both a practical guide and a source of consolation and companionship in what might be our most anguished moments.

 • - En guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle
  af Ilse Sand
  177,95 kr.

  Magasinet Psykologi skrev: "I Elsk dig selv - en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle af Ilse Sand er der gode konkrete bud på, hvordan man tackler sin sensitivitet i hverdagen. Budskabet er blandt andet, at det er helt ok at leve livet langsomt og insistere på nærvær og dybde - man behøver ikke at brænde igennem og powerpræstere. Ilse Sand er selv blandt de særligt sensitive og hendes pointer virker troværdige og relevante. En fin lille og letlæst bog, som kan være en øjenåbner og en hjælpende hånd til følsomme væsner. "Psykologi 8/11 – 2010 Anden udgave indeholder et nyt kapitel om forskningen på området. I bogen kan du teste din egen sensitivitet i Ilse Sands test, som er udviklet specielt til danske særligt sensitive. Du kan desuden finde en liste med forslag til sysler, som giver dig glæde og velvære, hvis du er en følsom natur. Bogen er oversat til 19 sprog. Den henvender sig også til psykoterapeuter, psykologer og andre behandlere - og pårørende til særligt følsomme mennesker. Læs mere på ilsesand.dk

 • - Selvindsigt og samtalepraksis
  af Ole Fogh Kirkeby
  475,95 kr.

  Bagsidetekst:Protreptik selvindsigt og samtalepraksis er afrundingen på Ole Fogh Kirkebys mangeårige projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition og er uomgængelig læsning for enhver, som ønsker at arbejde som protreptiker.I bogen går Ole Fogh Kirkeby i dybden med de bærende tanker bag den nye protreptik. Læseren får således en teoretisk indføring i translokutionaritetens princip; den grundlæggende erkendelsesteori baseret på funktionen af vores indre stemmer; ordets rolle i erkendelsen og etymologiens betydning; værdiernes funktion i bevidstheden; fornuftens hierarkier og deres forhold til magt; såvel som selvets struktur og metaforik samt relationen til psykoanalysens bevidsthedsmodel.Protreptik selvindsigt og samtalepraksis er også en brugsbog, der gennem diverse tematikker, analyser af erfaringen af det andet menneske og eksempler på samtaler giver vejledning i, hvordan man gennemfører protreptiske dialoger. Bogen behandler en række temaer, herunder den psykologiske sans, kroppen, fortællingen, myten, allegorien, analogien, metaforen, den dialogiske begivenhed, retorikken, samtalesymmetrien og det protreptiske ethos. Kommentar/statement: Ole Fogh Kirkeby gennemførte to samtaler med to frivillige. Jeg meldte mig og oplevede at blive suget ind i en samtale om værdier, der tog udgangspunkt i begrebet at gæste , men som på 20 minutter kom omkring mange vigtige grundsten i et menneskeliv, så som kærlighed, omsorg, livsmod og drivkraft. Jeg oplevede at glemme alt om tilstedeværelsen af plus/minus 30 fremmede mennesker i lokalet. Med fare for at lyde overdrivende og omvendt , vil jeg betegne denne samtale som et vigtigt (vende)-punkt i mit lederskab (og i mit liv). Jeg har siden den dag oplevet en nysgerrighed på det sagte ord og et fokus på værdibegrebet i mit samvær med andre i faglig såvel som i privat regi. Inspirationen efter mere viden og erfaring med det protreptiske grundlag er drevet af stor indre motivation: Et stort ønske om at tage mit liv såvel som mit lederskab alvorligt. (Overlæge Thea Kølsen Fischer)

 • - guide til grænser, glæde og mening
  af Ilse Sand
  177,95 kr.

  Min første bog: ”Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle” udkom første gang i 2010 og er blevet en bestseller i flere lande.Siden har jeg lyttet til mange særligt sensitive og introverte i min psykoterapipraksis, og når jeg har holdt foredrag om emnet. De har fortalt mig om deres udfordringer, og jeg har rådgivet dem i, hvilke strategier der kan anvendes i forskellige situationer. Jeg har desuden også selv personligt som både introvert og særligt sensitiv gjort mig nye erfaringer, som jeg videregiver i denne bog.Bogen er skrevet til særligt sensitive og til introverte. Dens råd og anvisninger er desuden også meget anvendelige for mennesker, der midlertidigt eller af andre grunde er i en følsom situation fx på grund af stress, traumer eller udbrændthed.Første kapitel beskriver den introverte personlighedstype, det særligt sensitive karaktertræk og det kraftigt-reagerende temperament. De efterfølgende kapitler indeholder gode råd og konkrete forslag til, hvordan du kan sætte grænser, beskytte dig mod overstimulering, stå ved dig selv, nyde at være selskabelig på din egen måde og finde glæde og mening.I slutningen af bogen finder du to selvtests, hvor du kan få en idé om, hvor introvert eller sensitiv du er.Forfatteren er psykoterapeut MPF, cand. teol. og tidligere sognepræst. Læs mere på ilsesand.dkHent billeder i høj opløsning af bogforside og forfatter her: https://ilsesand.dk/til-pressen/Anmeldelse fra Introvert.dk, dansk blog for introverteIlse Sand trækker i bogen åbenhjertigt på sine egne erfaringer fra hverdagslivet som introvert, og hun giver intelligente og livskloge råd og tips til, hvordan du som introvert kan sætte grænser, beskytte dig mod overstimulering, og skabe mere mening og glæde i en støjende ekstrovert verden.Boget er skrevet i et letforståeligt sprog med mange illustrerende eksempler, som jeg let kan genkende mig selv i. I alt er det en bog præget af stor dybde, visdom og eftertænksomhed.Jeg kunne ikke læse bogen på én gang, men måtte tage mange pauser og dage til at reflektere over kapitlerne.Absolut den bedste guide for introverte med dansk udgangspunkt.

 • af Ilse Sand
  177,95 kr.

  Magasinet Psykologi skriver: “Ilse Sand guider dig med enkle råd og konkrete øvelser gennem følelsernes labyrint, så du lærer at give slip på gamle uhensigtsmæssige mønstre og får sat handling på følelserne. Og ikke mindst opnår en større accept og forståelse for dine og andres følelser.” Psykologi 2/1 – 2012 Citat fra lektørudtalelse: “Nærværende bog fortjener bestemt en plads på bibliotekets hylder pga. måden et alment “problem” gøres lettilgængeligt.” Hør Ilse Sand fortælle om bogen i P1 morgen 19/11 2011 (7 min) www.dr.dk/Forms/Published/PlaylistGen.aspx?qid=2463942 Læs bogens bagsidetekst her: Mange problemer skyldes manglende viden om følelser. Nogle mennesker sidder fast i uheldige mønstre, fordi de forsøger at ændre noget, som ikke lader sig forandre. Andre græder over omstændigheder, som faktisk godt kunne ændres, mens andre igen gang på gang ryger ind i unødvendige konflikter på grund af uhensigtsmæssige tankevaner, som kan rettes, hvis man har den nødvendige indsigt. I ”Find nye veje” bliver psykologiske sammenhænge beskrevet i et letforståeligt og erfaringsnært sprog, og du vil som læser kunne spejle dig i mange konkrete eksempler. Bogens enkle råd vil kunne hjælpe dig til: • at finde nye veje, der hvor dit liv er svært • at lade dine følelser munde ud i handlinger eller give slip og komme ud af fastlåste mønstre eller situationer • at give udtryk for de bløde og sårbare følelser i vreden og opleve, hvordan lydhørheden hos den, følelsen er rettet mod, vokser • at finde nye strategier, som kan give dig mere glæde i dine relationer • at få en større forståelse af dine egne og andres følelser og reaktioner, så du bliver i stand til at handle fleksibelt • at acceptere dig selv, uanset hvilke følelser du indimellem rummer. Læs mere om bogen på www.ilsesand.dk

 • af Lars Mygind & Nadia Zarling Kamel
  317,95 kr.

  En introduktion til hvordan fysiske symptomer og følelser kan hænge sammen gennem den Psykosomatiske Traumemodel og et opslagsværk over en lang række symptomer og hvad der er den følelsesmæssige årsag bag.

 • - Slip dit faglige mindreværd
  af Ann C. Schødt & Rebekka J. Knudsen
  267,95 - 287,95 kr.

  Er du skuffet over dig selv, fordi du burde have opnået meget mere? Frygter du, at de andre opdager, hvor lidt du i virkeligheden kan og ved? Føler du dig som en fiasko, selvom du udefra set klarer dig godt? Hvis du kan genkende følelserne, har vi tre gode nyheder til dig: Der findes et navn for det, du kæmper med: Impostor-komplekset. Du er langt fra alene – der er mange, der har det ligesom dig. Med denne bog i hånden kan du gøre noget ved det! Impostor-komplekset er hverken en diagnose eller noget, der kommer udefra. Det er et mønster, der findes i dit hoved – og det kan brydes! Med viden, vejledning og gennemprøvede øvelser giver bogen en trin-for-trin-guide til et mere realistisk og hjælpsomt billede af dine egne evner. Gennem erkendelse af dit problem og træning i, hvordan du kan håndtere det, viser bogen dig, hvordan du slipper de invaliderende følelser af mindreværd. Hvert af bogens trin har levende og konkrete beskrivelser af, hvordan den ene af bogens forfattere, der selv har kæmpet med impostor-komplekset, har overvundet det.

 • af Hannah Gadsby
  117,95 - 195,95 kr.

  'There is nothing stronger than a broken woman who has rebuilt herself.' Hannah Gadsby, NanetteHannah Gadsby's unique stand-up special Nanette was a viral success that left audiences captivated by her blistering honesty and her ability to create both tension and laughter in a single moment. But while her worldwide fame might have looked like an overnight sensation, her path from open mic to the global stage was hard-fought and anything but linear. Ten Steps to Nanette traces Gadsby's growth as a queer person from Tasmania - where homosexuality was illegal until 1997 - to her ever-evolving relationship with comedy, to her struggle with late-in-life diagnoses of autism and ADHD, and finally to the backbone of Nanette - the renouncement of self-deprecation, the rejection of misogyny and the moral significance of truth-telling. Equal parts harrowing and hilarious, Ten Steps to Nanette continues Gadsby's tradition of confounding expectations and norms, properly introducing us to one of the most explosive, formative voices of our time.

 • - Udvikling & muligheder
  af Pernille Rasmussen
  186,95 kr.

  Bliver man den samme igen efter at være ramt af stress? Livet efter stress handler om, hvad der sker af forandringer med fx hukommelse, koncentration, vaner og valg i livet, når man har været ramt af stress. Bogen beskriver, og viser via cases, hvordan du kan bruge stress til at udvikle dig. Bogen giver håb og opmuntring, fordi der er et liv efter stress, og ofte et bedre og mere balanceret liv end før. Læs den hvis du har eller har haft stress tæt inde på livet, eller blot er interesseret i emnet.

 • - Skab det liv, du ønsker, gennem kærlighed til dig selv og andre
  af Frank Johansen & Jo Sommer
  377,95 kr.

  Jo Sommer og Frank Johansen præsenterer dig i Tak for kærlighed for et nyt og bredere kærlighedsperspektiv, der rækker langt ud over Hollywood-kys og forældrekærlighed. Kærlighed føles nemlig ikke bare godt men udvider dit sind, opbygger dit selvværd, styrker dine relationer og har en helt fantastisk indflydelse på din glæde og velvære. Det er en uudtømmelig energikilde og en naturlig healer af angst, depression, negativ stress og alle de livsstilssygdomme, vi plages af i Vesten. Ja, faktisk er kærlighed dit universalmiddel til et sundere, lykkeligere og mere meningsfuldt liv.Bogen kombinerer det bedste fra videnskaben, filosofien og den spirituelle verden og viser dig kærlighedens selvforstærkende dominoeffekt – både i dit familieliv, fritidsliv og arbejdsliv.Herudover introducerer Jo Sommer og Frank Johansen deres kærlighedspsykologi, der bygger bro mellem anerkendte psykologi- og terapiformer, den nyeste forskning i sjælelivet og flere tusinde år gammel spirituel visdom.Uanset hvem du er, eller hvor du står i tilværelsen, viser Tak for kærlighed dig nye muligheder i forhold til at håndtere svære følelser og situationer, så du kan træffe mere (selv)kærlige valg og møde livet med større overskud, passion og taknemmelighed, der spreder positive ringe i hele din omverden og aktiverer din krops selvhelbredende kraft.

 • - Et mindfulnessprogram til at lære børn og unge at dæmpe stress og vanskelige følelser
  af Amy Saltzman
  173,95 kr.

  Hjælp børn og unge med at opleve stilhed og ro i øjeblikket. Mange børn og unge oplever pres i skolen, fra kammeraterne og hjemme. For at håndtere presset er det afgørende at give dem færdigheder og værktøjer, så de kan være sunde og glade – både nu og under deres rejse ud i den voksne verden. Mindfulness som praksis - at vise øjeblikket opmærksomhed med et venligt og nysgerrigt sind - giver ro og kan hjælpe børn med at arbejde med vanskelige følelser, forstærke positiv kommunikation og drage omsorg for sig selv og andre. Videnskabelige undersøgelser har også vist, at mindfulness kan dæmpe angst og depression og forstærke opmærksomhed, læring og modstandskraft hos børn og unge. Det stille og rolige sted af Amy Saltzman tilbyder lærere, terapeuter, rådgivere og forældre et otteugersprogram i mindfulness, der indeholder trinvise instrukser og redskaber, så facilitatorer selv kan stå for gennemførelsen af hele programmet eller dele af det. Programmet er især velegnet til grupper. De enkle øvelser og hjemmeopgaver er børnevenlige og opdelt efter alder. Der hører audioguidede mindfulnessøvelser til bogen, som kan downloades.

 • - Slut fred med maden,og få styr på dine spisevaner
  af Alice Apel Hartvig, Majbritt Louring Engell & Julie Navne-van Vliet
  236,95 kr.

  Drop yo-yo kure, forstå din spisning, og få mere sundhed og balance i dit liv. Det starter her!Måske fylder vægten, maden og slankekurene meget i dit liv? Måske har du kæmpet i årevis, uden rigtig at nå derhen du gerne vil? Måske har du følt skyld og skam og har spist i det skjulte? Der er hjælp at hente og lys forude! Men det er et andet sted end vægten, du skal tage fat.STÅ AF VÆGTEN giver dig gode råd og konkret vejledning til, hvordan du skaber balance i dit forhold til mad og får mere sundhed i dit liv. Bogen viser dig vejen til forandring, der holder. Det er ikke et quick fix, men giver dig en dybere forståelse af dit spisemønster, af hjernen og af de trespor, din spisning følger: mentalt, socialt og fysisk. Hvordan stopper du kampen, prioriterer rigtigt og undgår højrisikosituationer?STÅ AF VÆGTEN hjælper dig til at mærke efter, tage hånd om dit forhold til mad og forstå, hvad der skal til på den lange bane. Det er vejen til forandring på den gode måde, der ikke slider på humøret, selvtilliden og det sociale liv. Bogen hjælper dig til at finde ind til dine værdier – og giver dig støtte og mod, også når det er svært.Bogen giver dig:- En sund vej til bedre balance, gode spisevaner og et sundt forhold til mad.- En masse lækre og familievenlige opskrifter.- Ugeplaner med opskrifter, så det er nemt at komme i gang.- Træning, der kun tager 6 minutter om dagen.- Mentale øvelser, der motiverer, gør dig klogere og skaber ro.*)- Gode råd til, hvordan du passer på dig selv.- Hjælp til planlægning af indkøb og tips til sunde snacks.*) Bogens mentale øvelser er udarbejdet i samarbejde med psykolog Maja Schondel.

 • - Slip fri af spiseforstyrrelser og træningsafhængighed gennem trygge relationer
  af Mia Beck Lichtenstein, Cecilie Hermanni & Hanne Miris Møller
  257,95 kr.

  For første gang på dansk præsenteres en selvhjælpsbog, der med afsæt i tilknytningsteorien giver læseren redskaber til at arbejde med spiseforstyrrelser og træningsafhængighedDen traditionelle behandling af spiseforstyrrelser og træningsafhængighed har ofte fokus på regulering af maden, vægten og træningen. Men lidelserne kan være en måde at håndtere livet på, hvor kroppen bliver gidsel i forsøget på at komme væk fra følelsesmæssig smerte. Denne bog kan vise dig en vej ud af smerten og frem mod et friere og rigere liv. Har du eksempelvis tidligt i livet erfaret, at andre mennesker gør dig usikker og forvirret? Har du ikke lært at trøste og berolige dig selv, men skullet tage dig af de voksnes bekymringer og trivsel? Har du været nødt til at finde en strategi, hvor du kunne finde den tryghed, som du ikke har fået i dine tidlige nære relationer? Med kroppen som gidsel giver dig råd og vejledning til at komme ud af spiseforstyrrelsen eller træningsafhængigheden. Trin for trin får du en omsorgsfuld gennemgang af symptomer, forklaringer og redskaber. Som forælder står du mange gange alene og kan registrere at noget er galt, men hvordan tager du fat om problemet og hvad skal du gøre for at hjælpe dit barn. Gennem bogen får du hjælp til at forstå dit barn, og vejledning til at støtte helingen. Behandlere vil kunne finde redskaber til at arbejde tilknytningsbaseret. Bogens ene forfatter Mia Beck Lichtenstein er psykolog, ph.d. og forsker. Igennem 20 år har hun arbejdet med spiseforstyrrelser og træningsafhængighed og den psykiske smerte og længsel bag lidelserne. Mia har som fagperson deltaget i TV udsendelser om emnet, bl.a. indenfor sportens verden.Sammen med to tidligere klienter, Hanne og Cecilie, beskriver Mia en behandlingstilgang, der sætter fokus på de tidlige tilknytningserfaringer. Forfatterne deler, rørende og personligt, deres erfaringer med hungeren efter nærende relationer, livet med smerten, og vejen ud af kropsfængslet gennem trygge relationer. -- For nogle er det behov, som spiseforstyrrelsen dækker over, en dyb længsel efter at være forbundet til andre mennesker. En længsel efter at blive værdsat og elsket. Maden og træningen udfylder her et tomrum, hvor nære, tætte og trygge relationer skulle have været. Denne bog er den første af sin slags, fordi den går i dybden med, hvordan utryghed og mangel på omsorg i barndoms - hjemmet kan lægge kimen til en spiseforstyrrelse. - Anne Gaardmand & Morten Elsøe, MadroInstituttet---Privatpraktiserende psykolog Karin G. Rasmussen skriver om Med kroppen som gidsel: "Der har været megen 'berøringsangst' hos fagpersoner og i den offentlige debat de seneste mange år i forhold til at se på forældrenes rolle og ansvar ('skyld' og 'svigt') i udviklingen af psykiske forstyrrelser eller lidelser hos deres børn. Man har selvfølgelig ikke villet ende i 'Mor er roden til alt ondt'-grøften, men det har så betydet, at rigtig meget er blevet gjort til et spørgsmål om genetik og kemi, mens tilknytningens betydning er blevet negligeret."

 • - Guide til at hele en beskadiget relation - eller give slip
  af Ilse Sand
  177,95 kr.

  Klog og vigtig bog skrevet i en let og fin tone på en måde, så alle kan være med.Line Crump HorstedRæk din hånd frem. Forny en brudt eller visnet relation – eller sig ordentligt farvel Har du et familiemedlem eller en ven, du savner, men ikke længere ser? Eller ses I, men kan ikke længere opnå den åbenhed og følelsesmæssige forbindelse, I engang havde? Denne bog præsenterer forskellige strategier, som kan være hjælpsomme, når du gerne vil genoprette, forbedre – eller afslutte – en relation. Det gør den med mange eksempler og med helt konkrete bud på ord og sætninger, du kan bruge i forskellige situationer.I slutningen af bogen finder du en nyudviklet test, hvor du kan måle din egen villighed til at strække dig frem for at nå den, du savner. Forfatteren, Ilse Sand, er psykoterapeut MPF og tidligere sognepræst. Hun har blandt andet skrevet den internationale bestseller "Elsk dig selv".Læs mere på ilsesand.dkHent billeder i høj opløsning af bogforside og forfatter her: https://ilsesand.dk/til-pressen/

 • - En traumepatients møde med hospitalsverdenen
  af Heidi Honig Spring
  197,95 kr.

  Heidi Honig Springs liv ændrer sig på et splitsekund, da hun på en løbetur bliver kørt ned af en højresvingsbilist. Hun overlever mirakuløst, og kæmper sig tilbage til livet i løbet af et langt hospitalsophold. Fortællinger fra stue 62 er Heidis hudløst ærlige, hjerteskærende og galgenhumoristiske beretning om at være patient i det danske hospitalsvæsen. Der er både stor taknemmelighed og inderlig ros, men også kritik – fx, når man som patient oplever at blive trængt i baggrunden af ressourcer, kultur og organisering, og når relationskompetencen hos de professionelle til tider lader noget tilbage at ønske. Bogen giver også læseren et billede af, hvad det vil sige at miste sit liv og sin værdighed – og alligevel kæmpe for at leve og finde håb i en håbløs situation. Der er noget at lære for os alle – sundhedspersonale, patienter, pårørende og alle andre, der interesserer sig for det enkelte menneskes erfaringer med identitetstab, sorg, krise og veje til bedring.

 • af Anders Hansen
  145,95 kr.

  Introducing 'The Happiness Cure', a captivating book by the esteemed author Anders Hansen. Published by Random House UK Ltd in 2023, this book is a must-read for anyone seeking a journey into the depths of happiness. The genre of this book is a blend of self-help and psychology, providing readers with an insightful look into the human psyche. The Happiness Cure is not just a book; it is a guide that helps you navigate your life towards a happier state of being. It is a product of Hansen's years of research and expertise. The book was published on 16th February 2023, marking a significant milestone in literature. The Happiness Cure is much more than a book; it is a journey, a guide, and a friend that will help you discover the true essence of happiness. Grab your copy today from Random House UK Ltd and embark on this enlightening journey.

 • af Mette Bender & Alberte Clement Meldal
  187,95 - 207,95 kr.

  Alberte Clement Meldal tager et tiltrængt opgør med de vrangforestillinger, der får kvinder og piger til at leve i evig krig med deres vægt og deres spejlbilleder.”Jeg vil så gerne være tynd. Jeg tænker hele tiden på det, men jeg æder og æder. Dellerne hænger ud over bukserne og jeg har bare lyst til at græde.” Sådan skrev Alberte Clement Meldal i sin dagbog, da hun som teenager og feteret international fotomodel arbejdede i Milano, Paris og London. Dengang var hun meget tynd. I dag er hun 45 år og 30 kilo tungere. Sorgen over kroppen fylder stadig. Uanset hvor mange forsider, Alberte har prydet, og hvor meget professionel anerkendelse hun har opnået i sit voksne liv.I Vægtløs - hvordan jeg stoppede krigen mod min krop tager hun os med ud for at undersøge, hvor hadet til tykhed og idealet om den tynde krop stammer fra. Er følelsen af at være tyk og forkert et personligt problem eller resultatet af stigmatisering og fordomme? Er det virkelig usundt at være lidt tyk, eller er det mere usundt at føle sig forkert?Alberte går til Inger Bols, der som diætist arbejder med intuitiv spisning og vægtneutral sundhed. Her lærer hun at samarbejde med sin krop og sin sult. Undervejs besøger hun mennesker, der beskæftiger sig med vægt, sundhed og skønhedsidealer.Hun hører om modeverdenens indflydelse på vores selvbillede. Om spiseforstyrrelser, epigenetik, tykfobi og vægt som resultat af sociale strukturer i samfundet. Hun forstår det afgørende i at opleve sin krop og sin seksualitet indefra – og ikke udefra.Vægtløs - hvordan jeg stoppede krigen mod min krop er et tiltrængt oprør på vegne af alle de kvinder og piger, der bliver fastholdt i fjendskab med deres egne kroppe, og viser vejen til at slutte fred med den skikkelse, der møder dem i spejlet. Bogen er udviklet og skrevet i samarbejde med Mette Bender.

 • - Selvhjælpsbog til kronikere
  af Birgitte Bentsen
  167,95 kr.

  En kronisk sygdom er en ubuden gæst, der er trådt ind i dit liv og som er kommet for at blive. Uanset hvad du gør, kan du ikke få den til at forlade dit liv igen. Og det kan være svært at acceptere. Spørgsmålet er, hvordan finder du dig til rette i dit liv sammen med den ubudne gæst? Med udgangspunkt i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) tager psykolog Birgitte Bentsen dig med på en rejse til et meningsfuldt liv. Ved hjælp af enkle øvelser bliver du bedre til at acceptere de svære livsudfordringer, der er forbundet med en kronisk sygdom. Du bliver opmærksom på de kritiske tanker og svære følelser og lærer at håndtere dem på en anvendelig måde. Du får rettet dit fokus på det, som du værdsætter og får indstillet dit kompas efter den værdifulde retning. Bogen er første skridt på en rejse, hvor du kan leve et frit liv sammen med sygdommen. Om forfatterenBirgitte Bentsen er autoriseret psykolog fra Aalborg Universitet. Birgitte har i sit arbejde koncentreret sig om at forstå, hvorledes vi psykisk bliver påvirket af at være ramt af sygdom, og hvilken betydning den psykiske reaktion har for vores hverdag. Birgitte er i dag privatpraktiserende psykolog. Hun tilbyder behandling via individuelle- og gruppeforløb. Hun tilbyder desuden supervision og undervisning af psykologer med henblik på autorisation og tværfagligt personale.

 • - En komplet guide med veldokumenterede teknikker
  af Anncatrine C. F. Petersen
  297,95 kr.

  Jeg ville ønske, at jeg selv havde haft netop denne bog, da jeg fyldte 15 år.OVERVIND ANGSTEN er den vigtigste bog til dig, der kæmper med angst. Den giver dig nøjagtig den viden og de redskaber, du behøver, for at forstå og håndtere din angst.Bogen er et uundværligt værktøj og en komplet guide, som vil hjælpe dig tilbage til et trygt og normalt liv.Bogen blander dybdegående videnskabelig viden med forfatterens personlige erfaringer i en grundig gennemgang af angstens natur. Bogen rummer værdifulde, velafprøvede og veldokumenterede teknikker til at håndtere angst, herunder mindfulness, meditation, vejrtrækningsøvelser, tapping, grounding teknikker og visualisering. Desuden inkluderes råd om sunde vaner som motion, søvn og kost, som alle spiller en central rolle i at overvinde angst.Om forfatterenAnncatrine C. F. Petersen (f. 1981) er uddannet Body SDS Kropsterapeut, Ph.D. i Nanomedicin og Civilingeniør i Bioteknologi. Hendes personlige erfaringer og viden fra klienter samles i bogen, der guider læseren fra forståelsen af angstens natur til håndgribelige redskaber og strategier til at overvinde den.

 • af Anja Ida Hansen & Lea Provstgaard Larsen
  147,95 - 197,95 kr.

  Hvad er en hjernerystelse? Hvad sker der i hjernen, og hvad er de typiske følger efter en hjernerystelse?KORT & GODT OM HJERNERYSTELSE giver dig viden om, hvad hjernerystelse er, og hvad man konkret kan gøre for at komme sig. Du kan læse om de typiske symptomer, fx lyd- og lysfølsomhed, svimmelhed og træthed, men også om de kognitive udfordringer som problemer med hukommelse, opmærksomhed og koncentrationsbesvær.Hvad skal man gøre – på kort og på lang sigt? Hvad må og kan man? Er symptomerne farlige?Der er også viden og gode råd om behandlingsmuligheder, hvordan man forvalter sin energi og om at vende tilbage til job eller studie.KORT & GODT OM HJERNERYSTELSE er til dig, der har fået en hjernerystelse, til pårørende og til professionelle. Og så er den letlæst, overskuelig og klart struktureret – også for mennesker med hjernerystelse.

 • - -Sedona-metoden
  af Hale Dworskin
  287,95 kr.

  Her er bogen til dig som gerne vil forbedre din livskvalitet, sætte fut i dit kærlighedsliv, få gang i din karriere, og få succes med alt det andet, du også foretager dig.Søger du at nyde følelsen af en dyb indre ro, der giver dig mere livsglæde i din hverdag, og vil du slippe fri af gamle følelsesmæssige udfordringer som frygt og angst, depressioner, vredesudbrud og andre tilstande, der måske fylder i dit liv, så bør du læse "Spørgsmål som forløser"Du får værktøjer til at turde være sig selv, prioritere i livet - og gå efter det mest interessante, som livet byder på. Har du et mål om at sætte sætte en endegyldig stopper for afhængigheds skabende og dårlige vaner - for eksempel at ryge, drikke eller spise for meget … … så er bogen noget for dig! Bogen hjælper dig til en effektiv frigørelsesproces, bestående af nogle få helt enkle spørgsmål, der er lette at gå til, og som lærer dig, hvordan du giver slip på de følelser og tanker, der forhindrer dig i at få det liv, du i virkeligheden drømmer om.Om forfatteren:HALE DWOSKIN har arbejdet med Sedona-metoden i mere end 30 år. Han overtog ophavsretten til den fra sin mentor, Lester Levenson og har undervist tusindvis af enkeltpersoner og virksomheder. Han er en ligeledes en anerkendt foredragsholder, som har optrådt i masser af radio- og tv-programmer.Bogen er udarbejdet i et tæt samarbejde med ID ACADEMY, hvor den indgår, som en vigtig del af undervisningen på psykoterapeutuddannelsen.

 • - bliv lykkeligere på 31 dage
  af Ragnhild Bang Nes
  207,95 kr.

  Lykke avler lykke – det er videnskabeligt bevist. At føle glæde og have positive oplevelser er ikke kun rart i sig selv, men giver os et bedre helbred, bedre forhold til andre mennesker – og et længere liv. Glæde fungerer som en modgift mod stress og mindsker angst og bekymringer. Så hvad kan vi gøre for at blive mere lykkelige? Psykolog Ragnhild Bang Nes har forsket i lykke i næsten 20 år. I Lykkekuren præsenterer hun en kur i 31 etaper, svarende til et 31-dages kursusforløb. I hvert kapitel giver hun konkrete råd og øvelser og præsenterer videnskaben bag dem i et sprog, hvor alle kan være med. Nes opfordrer til at gøre bogens ’lykkekneb’ til livsvarige vaner – men tager man udfordringen op og går ind til en måneds kurforløb, kan man slet ikke undgå at opleve et lykkeboost.

 • af Hadley Freeman
  127,95 - 165,95 kr.

 • - Sådan virker social ulighed i sundhed
  af Kristian Larsen & Morten Sodemann
  347,95 kr.

  Social ulighed i sundhed er mere end tør statistik; det er virkelige menneskers historier, der udspiller sig hver dag i sundhedsvæsenet. Denne bog hjælper dig med at forstå, hvordan vi forskelsbehandler i sundhedsvæsenet – oftest uden at tænke over det og i modstrid med idealerne.Gennem seks fiktive, men realistiske cases – fire patienter og to studerende – illustrerer forfatterne, hvordan sociale faktorer som social arv, uddannelse, indtægt, arbejde, diagnose og bolig klumper sig sammen og forstærker hinanden. Med teorier fra sociologi, sundhedssociologi, epidemiologi, medicinsk antropologi samt uddannelses- og sprogforskning fortolker og forklarer forfatterne, hvordan og hvorfor nogle grupper får fordele i sundhedsvæsenet, mens andre, som måske har mere brug for hjælp, overses.Bogen retter sig mod studerende og ansatte i sundhedsvæsenet, men er også relevant for studerende inden for folkesundhed, antropologi, pædagogik og sociologi samt for kommende patienter, ledere og politikere. Den er essentiel læsning for enhver, der ønsker at forstå dybden og bredden af ulighed i sundhed, og som er motiveret for at ændre den.

 • - En psykobiologisk forståelse
  af Dion Sommer & Mette Kjær Busk
  314,95 kr.

  AMMEBOGENMOR | BABY | FARaf Mette Kjær Busk og Dion Sommer!Når det første lille menneskebarn kommer til verden, fødes en familie. Denne bog handler om amning og dens mangefacetterede betydning for den lille familie, der her tæller mor, baby og far. Vellykket amning initierer en lang række positive følgevirkninger – fra de vigtige biologiske og ernæringsmæssige til de psykologiske og sociale – og tilbage igen.Igennem syv kapitler præsenteres amning i et psykobiologisk perspektiv, hvor der stilles skarpt på ammeetablering og forløbet, brystmælkens indhold og typer, hormonerne prolaktin og oxytocin, vigtigheden af hud-mod-hud-kontakt samt fædres rolle i og påvirkning af et ammeforløb – alt sammen funderet ud fra et epigenetisk fagsyn.Bogen henvender sig primært til relevante fagprofessionelle, såsom sundhedsplejersker, sygeplejersker og jordemødre, hvor viden om amning er essentiel, men andre faggrupper inden for psykologi, psykobiologi og sociologi kan også få glæde af bogens indhold.

 • - 7 veje til mere energi og overskud
  af Gitte Just
  237,95 kr.

  Livsbalance er en overskuelig bog til dig, der savner mere ro, overskud og energi i hverdagen. Med små ændringer og fokus på nye vaner kan du øge din trivsel markant og få mere balance i dit liv.Ved hjælp af viden, teknikker og øvelser guider bogen dig ad 7 forskellige veje:Mærk, hvordan du egentlig har det.Søvn er alfa og omega.Få et tættere forhold til naturen.Skab ro med fordybelse.Din livsstil er nøglen til dit helbred.Dit åndedræt er en superkraft.Mærk verden med sanserne.Gitte Just har på egen krop mærket, hvordan et højt tempo og præstationer kan lede til stress og få kroppen ud af balance. Livsbalance er baseret på hendes livserfaringer, faglige viden og mangeårige erfaring som leder, coach og underviser.Man kan ikke forandre alt på samme tid, så vælg et område og begynd dér.

 • af Lizzie Black
  272,95 kr.

  Whether you are of African descent or simply a seeker of holistic health practices, this book offers a unique and enriching experience that will inspire you to incorporate these time-honored secrets into your daily self-care routine.

 • af Antoine Bioy
  1.659,95 - 1.668,95 kr.

 • af Nick Kanas
  682,95 - 733,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.