Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Af forfatteren til GOPLER ÆLDES BAGLÆNSEn lille brun fugl med hang til store blå æg. Biller i ørkenen, som parrer sig medtomme ølflasker. Og mennesker, der tømmer chipsposer, mens de stirrer på en skærm. Hvordan er vi endt som ufrie vanedyr?Vi spiser usundt, vi spilder tid på telefonen, og vi binger Netflix. Men er det vores eget valg, eller har en hær af forskere, hyret af de største industrier, truffet det for os?Det ligger i alle arters instinkt at ville have mere, større og bedre. Den viden har verdens store virksomheder – fra fødevarer til sociale medier – brugt i deres udvikling af afhængighedsskabende superstimuli.Individets viljestyrke er oppe imod topforskere med hjernescannere, højteknologiske laboratorier og viden om menneskets biologi. Men det betyder ikke, at kampen er tabt. Forstår du først, hvordan de forskellige mekanismer virker, kan du tage magten tilbage.Civilisationskritisk, videnskabeligt, underholdende. Nicklas Brendborg afslører tilværelsens vanestyrede bagside som årsag til århundredets mistrivsel.Nicklas Brendborg er født i 1995, ph.d.-studerende ved Københavns Universitet. Forfatter til storbestselleren GOPLER ÆLDES BAGLÆNS – VIDENSKABENS SVAR PÅ ET LÆNGERE LIV fra 2021. Udgivet i 27 lande verden over.
En grundbog af høj kvalitet, som gennemgår alle kroppens organer og de interne sammenhænge mellem organsystemerne. Her får du de bedste rammer for læring, så du kan klare dig godt på studiet og i klinisk praksis. Er primært til sygeplejestuderende, men kan også bruges af andre sundhedsuddannelser.Du får: 16 OPDATEREDE KAPITLER om kroppens basale opbygning og funktion PÆDAGOGISKE FORKLARINGER som skaber forståelse og sammenhæng VISUEL FORMIDLING med mange illustrationer, tabeller og modeller FAGSPROG som matcher klinisk praksis 1:1 LÆRINGSBOKSE som fremhæver det vigtigste og giver kliniske eksempler TJEKLISTER med overblik over centrale fagbegreber TEST DIG SELV med afvekslende opgaver og forståelsesspørgsmål KLAR STRUKTUR med præcise overskrifter og fremhævede nøgleord KRYDSHENVISNINGER på tværs af bøgerne og de enkelte fagområder ORDLISTE med alle de vigtigste begreber
Mikrobiologi – hånden på hjertet er en grundbog i mikrobiologi. Bogen gennemgår de vigtigste hovedgrupper af mikroorganismer; bakterier, virus, svampe og parasitter samt deres grundlæggende egenskaber centrale emner som smittespredning og afbrydelse af smittekæden, kroppens forsvar samt diagnostik, behandling og forebyggelse af infektionssygdomme de vigtigste infektionssygdomme i de forskellige organsystemer, specielt relevante for vores breddegrader, samt vigtige og meget aktuelle emner som bakterieresistens og hospitalsinfektioner Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med farverige figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, så læseren får mulighed for at få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer undervejs. Målgruppe Mikrobiologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget mikrobiologi og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende indenfor det sundhedsfaglige område fx jordmoder- eller radiografstuderende kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog, og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.
Kommunikation for sundhedsprofessionelle giver indsigt i de mest relevante teorier og metoder, som sundhedsprofessionelle har brug for i den mundtlige og skriftlige kommunikation med patienter, pårørende og kollegaer. Denne femte udgave af bogen er udvidet med to nye kapitler, som omhandler fortællingens sprog og åben dialog som kommunikativ tilgang. Bogens tidligere kapitler er gennemrevideret med den nyeste forskningsbaserede viden. Desuden er bogen opdateret i forhold til læringsmålene i de nyeste bekendtgørelser og studieordninger på de sundhedsfaglige professionsuddannelser og i forhold til sundhedsvæsenets generelle udvikling. I første del af bogen præsenteres grundlæggende perspektiver på kommunikation i sundhedsvæsenet. I hovedtræk berøres nutidens tendenser omkring kommunikation i korte kontakter samt velfærdsteknologiske løsninger, og der argumenteres for en humanistisk, dialogisk tilgang til patienten for at forstå hans reaktioner og behov. I bogens anden del præsenteres kommunikative metoder, dvs. teoretiske værktøjer, der diskuteres i en sundhedsprofessionel kontekst. I præsentationen af metoderne inddrages forskellige former for empiri og cases for at eksemplificere, hvordan teorierne kan anvendes i praksis. Bogen kan anvendes som lærebog i faget kommunikation og kommunikative færdigheder i de sundhedsfaglige professionsuddannelser og på postgraduat niveau. Bogens forskningsmæssige forankring gør den også anvendelig på master- og kandidatniveau. Endelig kan bogen være en inspirationskilde til refleksion for færdiguddannede sundhedsprofessionelle, som gerne vil blive bedre til at kommunikere med såvel patienter, pårørende som andre fagprofessionelle.
Farmakologi – hånden på hjertet giver en bred og grundlæggende indføring i faget farmakologi. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som kan læses på fx en pc eller en tablet, overalt, hvor der er internetadgang. Bogen omhandler grundlæggende principper for, hvad der sker med et lægemiddel i organismen efter indtagelsen, dvs. hvordan lægemidlet optages, fordeles og udskilles samt hvilke virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger lægemidlet har. Bogens opbygning Farmakologi – hånden på hjertet er overordnet inddelt i tre dele: Almen farmakologi, der gennemgår generelle farmakokinetiske og -dynamiske forhold, bivirkninger, interaktioner og dosering af lægemidler. Lægemiddelhåndtering, der giver en indføring i sygeplejerskens ansvars- og kompetenceområde, relevante arbejdsmiljøregler og patientsikkerhedsaspekter, medicinrummets opbygning og funktion. Desuden indeholder kapitlet en introduktion til lægemiddelregning, en gennemgang af medicineringsprocessen, samt et kapitel om medicineringsfejl. Specialfarmakolgi, der gennemgår de enkelte lægemiddelgrupper i forhold til deres virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger. Målgruppe Farmakologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område, fx jordmoder- eller radiografstuderende, kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.
Sygdomslære – hånden på hjertet er en grundbog i sygdomslære. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som ud over bogens tekst og illustrationer bl.a. indeholder opgaver, animationer, quizzer, notesbog og meget andet ekstra materiale. Bogens opbygning Bogen er opbygget i forhold til kroppens organsystemer, og den dækker de hyppigste sygdomme. Alle kapitler har samme struktur. Først beskrives organsystemernes normale anatomi og fysiologi. Herefter forklares de observationer og symptomer, der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og de undersøgelser, som bruges ved diagnosticering. Til slut følger en gennemgang af de specifikke sygdomme, der er knyttet til de enkelte organsystemer. Der er især lagt vægt på sygdommenes patofysiologi, så læseren kan forstå, hvilke symptomer der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og hvordan man kan overvåge sygdomsforløbet hos den enkelte patient. Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, og læseren kan undervejs få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer. Målgruppe Sygdomslære – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget sygdomslære og kan bruges gennem hele uddannelsen, både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område kan også have stor glæde af bogen. Den kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog med opdateret viden på området. Hånden på hjertet Hånden på hjertet er en bogserie inden for det naturvidenskabelige område, der foreløbigt tæller Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi og Mikrobiologi. Bøgerne suppleres af en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
Klinik er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til udøvelsen af klinisk sygepleje, og målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at arbejde systematisk, vidensbaseret og situationsbestemt med centrale problemstillinger inden for sygeplejen. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. Klinik er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen af den trykte bog. I-bogen indeholder videoer, quiz og andre ekstramaterialer. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.
Dette er 7. udgave af FOREBYGGENDE SUNDHEDSARBEJDE, der for længst har skrevet sig ind som en klassiker inden for områderne forebyggelse og sundhedsfremme. Bogen har over en periode på 35 år fået status af et alment accepteret opslagsværk og er en foretrukken grundbog på en række professionsbacheloruddannelser samt på kandidatuddannelser som medicin,folkesundhedsvidenskab og sociologi. Siden den første udgave udkom i 1986, har værket behandlet centrale områder inden for forebyggelse og sundhedsfremme og har for hver ny udgave afspejlet den aktuelle udvikling inden for området og i samfundet som helhed.Forebyggelse og sundhedsfremme har i de senere år fået en stadig mere central rolle i sundhedsvæsenet. I dag er inddragelse af brugeren og dennes aktive rolle blevet endnu mere afgørende, ligesom klimalovgivning og de seneste ændringer i sundhedslovgivningen er nye vigtige tiltag. Derfor er der i denne udgave mere fokus på brugerinvolvering, udvikling af kompetencerog handlekraft, men også på individets egne værdier og præferencer. Mere generelt afspejler 7. udgave den nyeste udvikling i teori og praksis på tværs af sundhedsvæsenet, og der er gennemført et grundigt redaktionsarbejde for at forny bogen.Den praktiske virkelighed, hvor det forebyggende sundhedsarbejde udføres, udgør en rød tråd i samtlige udgaver af FOREBYGGENDE SUNDHEDSARBEJDE. Bogen rummer også en række teoretiske og metodiske kapitler, som giver læseren en solid forståelse af baggrunden for det praktiske arbejde. Denne kombination af teori og praksis gør bogen særdeles velegnet somlærebog for en bred målgruppe.
Sundhedsvæsenet på tværs beskriver de faglige og menneskelige kompetencer, som er afgørende i et komplekst og specialiseret sundhedsvæsen. Hvis man som sundhedsprofessionel skal kunne agere selvstændigt, er det centralt, at man har fornødne tværfaglige og organisatoriske kompetencer. Det kræver et kendskab til de økonomiske vilkår og andre regulerende rammefaktorer i et sundhedsvæsen, som overvejende er offentligt finansieret og drevet. Bogens primære målgruppe er de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. Den kan bl.a. benyttes på fællesmodulet for sundhedsprofessionelle samt i undervisning i organisation og ledelse. Bogen henvender sig også til studerende på naturvidenskabelige, sociale og andre uddannelser, hvor de studerende efter afsluttet studium får arbejde inden for sundhedsvæsenet eller kommer til at indgå i et tæt samarbejde med professionelle i sundhedsvæsenet. Sundhedsvæsenet på tværs har fokus på sundhedsvæsenets aktører, opgaver, struktur, finansiering og regulering. Det samme gælder sundhedsvæsenets organisation og ledelse. Målet er at behandle sundhedsvæsenet på tværs, så læseren får en samlet helhedsforståelse. Dels på tværs af sundhedsvæsenets mange institutioner, dels på tværs af de mange forskellige sundhedsfaglige indsatser, hvor tværfaglighed er en kernekompetence. Dette er 2. udgave af Sundhedsvæsenet på tværs. Her er foretaget en generel opdatering, og flere kapitler er omskrevet, bl.a. kapitlet om sammenhængende og koordinerede patientforløb. Der er også kommet øget fokus på tværfaglighed, som nu beskrives i et selvstændigt kapitel.
Om morgenen den 8. april 2009 fortalte Thomas Oldrups kæreste ham, at to blå streger på en lille strimmel pap netop havde meddelt hende, at hun var gravid – og at han skulle være far. I deres søgen efter information om, hvad der nu lå foran dem, blev kæresten mødt af talrige bøger om emnet. Tykke og tynde, alvorlige og sjove, af jordemødre og kendte mødre i al almindelighed. Han selv blev derimod mødt af et forkølet lille udvalg, hvor mænd som regel er sådan nogle anstrengende og distraherende typer, der flakser rundt i periferien og mest er til besvær, fordi de hele tiden vil have sex.Med Du skal være far har Thomas Oldrup taget sagen i egen hånd og skrevet den bog, han selv manglede. Det er en bog, som tager det at blive far seriøst, og som uhøjtideligt og med masser af lune og humor fortæller om alt det, man går og tumler med i den situation: Vil ens liv nu forandre sig fuldstændigt? Hvornår skal man fortælle sine venner og forældrene, at man skal være far? Og hvad er egentlig en nakkefoldsscanning…? Og hvad er det man skal igennem, når ens søde kæreste rammes af kvalmeanfald, voldsomme humørsvingninger og uimodståelig trang til kl. 2 om natten at få nogle lune frikadeller med asier – NU! Om man læser bogen uge for uge eller ud i ét stræk kan være lige godt. Men bogen er skrevet, så mænd gider læse med, selvom der sikkert også er nogle vordende mødre, som kunne lære noget…Bogen er smækfyldt med information om barnets og kærestens udvikling – og om alt det, som de fleste kommende fædre gennemlever i løbet af de 40 uger på vej på mod den nye titel som FAR!
Dyk ned i hemmelighederne bag en ungdommelig glød og strålende hud med yogalærer og influencer Dorte Andersen. Med mere end 240.000 dedikerede følgere på de sociale medier er Dorte en pioner inden for ansigtsyoga – en revolutionerende træningsmetode, der ikke kun styrker og toner ansigtsmusklerne, men også kan forynge din udstråling.Dorte deler alt, hvad hun ved om ansigtsyoga. Fra at løfte kindbenene til at reducere rynker og afslappe spændte muskler. Her finder du en omfattende samling af øvelser og teknikker, der kan give dig den ungdommelige udstråling, du altid har drømt om.Med fokus på ansigtsudtryk, strækninger og massage er ansigtsyoga ikke blot en træningsrutine, det er en livsstil.Oplev fordelene ved forbedret blodcirkulation og stimuleret kollagenproduktion, mens du finder indre ro gennem dyb vejrtrækning og koncentration.DORTE ANDERSEN har 240.000 følgere på Instagram under @yogafacelift og er meget efterspurgt for tiden. Hun er 73 år, yogalærer, ansigtsyogainstruktør og influencer. Hun forlod arbejds- markedet som 67-årig, men hun kunne ikke se sig selv sidde i sofaen med et helt livs kompetencer, og hun rejste derfor til Indien og uddannede sig til yogalærer. Da hun kom hjem, fik hun ret hurtigt job som yogalærer hos Salig Yoga på Østerbro. Nu da yogaverdenen var hendes dagligdag, åbnede der sig en ny og spændende tid. Hun fortsatte med at tage yogakurser, så hun kunne undervise bredere i yoga. Her opdagede hun ansigtsyogaen, og den startede et helt nyt liv og karriere for hende. Efter at have levet 68 år uden at give sit ansigt særlig opmærksomhed blev ansigtsyoga en stor del af Dortes dagligdag. Nu træner og masserer hun sit ansigt dagligt med både hænder og Gua Sha, og hun giver det iskolde bade. På kort tid har hun set en kæmpe forandring. Siden 2019 har hun holdt regelmæssige workshops både fysisk og online i ansigtsyoga.
Bogen hviler på følgende grundantagelser. Alle børn skal mødes i udviklingsstøttende samspil med en voksen. Det er de samme grundingredienser som virker udviklingsfremmende – og støttende for alle børn. Og det er afgørende at disse samspil bliver tilpasset barnet med autisme.Bogen har ligeledes det sigte, at give dig en oplevelse af at få viden og indsigt i noget meget komplekst og svært tilgængeligt inden for neuropsykologisk viden. Her beskrevet på en måde, som opleves som let at forstå, og som let at omsætte i en families hverdag.De udviklingsstøttende metoder og strategier i bogen er med udgangspunkt i hverdagsaktivitet, leg og nysgerrig udforskning, og kræver ikke faglig uddannelse for at kunne omsætte. Med viden fra denne bog, skal du blot tilsætte nysgerrighed, tålmodighed og masser af kærlighed. Så har du den perfekte kombination, der støtter dit barns vej ud i livet med muligheder for udvikling af potentiale, kompetencer, håb og drømme.
Lægemiddelregning er 2. udgave af den populære bog Medicinregning.Bogen indeholder en lang række beregningsopgaver samt detaljerede løsningsforslag til alle opgaverne. Bogen er forsynet med en række nyttige formler og regnetrekanter, der gør regnearbejdet lettere. Denne del er i den nye udgave udvidet og gjort mere forklarende.Lægemiddelregning er en supplerende titel til Farmakologi – hånden på hjertet. Lægemiddelregning henvender sig primært til sygeplejerskestuderende og sygeplejersker, men kan naturligvis anvendes af alle, som har brug for at øve sig på medicinregning.
I lov om uddannelse til professionsbachelor er det beskrevet, at ud over at give viden om og forståelse for et fagområdes teori og praksis, skal uddannelse til professionsbachelor også kvalificere den studerende til relevant videreuddannelse. Siden loven kom har de fleste af de mellemlange videregående uddannelser fået bekendtgørelser, der bl.a. indeholder krav om, at de studerende skal blive i stand til at fortsætte teoretisk og klinisk kompetencegivende videreuddannelse. For at opfylde disse krav er det nødvendigt, at de sundhedsprofessionelle professionsbachelorer kan bruge af den kolossale mængde af sundhedsvidenskabelig forskningslitteratur, der findes. Det kræver en grundlæggende viden om sundhedsvidenskabelige forskningsmetoder og en af retningerne i sundhedsvidenskabelig forskning, som det er vigtigt, at studerende introduceres til, er forskningen i folkesundhed. Til denne forskning anvendes i særlig grad epidemiologi som metode, og denne bog er en indføring i grundlæggende forskningsmetoder i folkesundhed og epidemiologi.Professionernes udvikling går mod øget akademisering og krav om evidensbasering af det kliniske arbejde. Det er derfor et håb, at bogen vil finde anvendelse i den kliniske praksis. Det er også et håb, at bogen kan inspirere til videreudvikling af professionerne til gavn for hele befolkningen og sundhedsvæsenet.Formålet med denne bog er derfor at introducere både studerende på de mellemlange videregående sundhedsuddannelser, studerende på diplomuddannelse samt klinikerne til folkesundhed og epidemiologi samt epidemiologiske forskningsdesign samt kritisk læsning og analyse af forskningsartikler. Bogen tilstræber en samlet helhed, idet begreber og metoder ofte forklares ved eksempler ud fra de samme to videnskabelige epidemiologiske artikler, som analyseres eksemplarisk sidst i bogen. Der er dog enkelte overlapninger, idet nogle få begreber naturligt har skullet beskrives i flere kapitler. Derved gives læseren mulighed for at læse kapitlerne uafhængigt af hinanden.Den primærmålgruppe er studerende på professionshøjskolernes sundhedsuddannelser dvs. sygepleje-, fysioterapi-, ergoterapi-, jordemoder-, bioanalytiker- og radiografstuderende samt studerende i ernæring og sundhed.
At trappe ud af psykofarmaka – eller psykiatrisk medicin – er ofte en sværere og mere krævende proces, end man forventer. Det gælder fx antidepressiv medicin, benzodiazepiner, antipsykotika og stemningsstabiliserende midler. Bogen er vigtig læsning for alle, der skal igennem et udtrapningsforløb, og for professionelle, der arbejder med mennesker, der er i udtrapning. Men dens nyskabende tilgang til psykofarmaka og psykisk lidelse gør også, at bogen kan læses bredere af enhver med interesse for psykisk lidelse, psykiatri og medicinfri behandling. Anders Sørensen, psykolog, ph.d. i psykiatri og mangeårig forsker i udtrapning af psykofarmaka, åbner for ny dialog om psykofarmaka og psykisk lidelse og forklarer den nyeste forskning på en fængende måde. Han giver et forskningsbaseret indblik i, hvordan psykofarmaka virker (og ikke virker), hvad psykisk lidelse er (og ikke er), og hvad der sker i hjernen og kroppen, når man trapper ned. Han peger på, at mange udtrapninger går galt, fordi de foregår for hurtigt – og uden at man får de nødvendige redskaber til at klare sig uden medicin som strategi. Bogen giver konkret og brugbar vejledning i, hvordan man trapper langsomt og sikkert ud, og hvordan man undervejs i processen tackler faldgruber og abstinenser som angst, følelsesmæssige udsving og fysiske symptomer. Men en stor del af bogen handler også om et ofte overset aspekt af udtrapning, nemlig hvordan man håndterer vanskelige følelser, tankemylder og andre psykiske udfordringer i et efterfølgende medicinfrit liv. Her trækker forfatteren på redskaber fra metakognitiv terapi, emotionsreguleringsterapi og traumeorienterede tilgange, som han videreudvikler til udtrapningsprocessen.
Den foreliggende udgave af ICD-10's psykiatriske del er en kortfattet, praktisk vejledning til hjælp ved den diagnostiske udredning af psykiske lidelser.Oplaget er revideret i henhold til de seneste ændringer fra Sundhedsstyrelsen vedr. transkønnethed, men er i øvrigt stadig ICD-10 og altså den officielle diagnoseguide mens vi venter på ICD-11.Appendiks 2 omhandler fortsat "Kodning og registrering" men er tilrettet, så det svarer til de ændrede krav for indrapportering til Landspatientregistret. Diagnosticeringseksemplerne afspejler dette, og listen med psykiatriske aktionsdiagnoser er reduceret betydeligt. Definitionen af "Obs. pro" er i overensstemmelse med anvendelsen inden for somatikken.Målgruppen er læger, psykologer, sygeplejersker og socialrådgivere inden for psykiatrien.Praktiserende læger og andre speciallæger med interesse for psykiatri har også glæde af denne håndbog. Medicinstuderende bruger ofte bogen som et supplement til lærebøger i forbindelse med deres klinikophold. Endvidere vil socialforvaltninger og retsvæsen have brug for kendskab til diagnoserne og de diagnostiske kriterier.Oplaget er udarbejdet af Diagnoseudvalget for Dansk Psykiatrisk Selskab og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab.
Succesforfatteren Stefanie Stahl har skrevet en ny bog, der kan inspirere til arbejdet med det ”indre barn”. Det ”indre barn” er summen af alle de prægninger fra barndommen, som vi har modtaget gennem vores forældre og andre personer, som vi har haft en tilknytning til. Bogen tager udgangspunkt i det sårede ”skyggebarn”, som er præget af de krænkelser og psykiske mén fra barndommen, som har sat sig spor dybt inde i det ubevidste, og som hindrer os i som voksne at udleve vores fulde potentiale. Hvis vi kan finde ud af at blive venner med vores skyggebarn, så får solbarnet frihed til være helt sig selv. Solbarnet er den kerne i os, som let, ubesværet og glad er vendt mod livet, den kerne, som muliggør lykkelige relationer og giver livet fylde og god mening. Bogen er beregnet til selvterapi i forbindelse med negative og hæmmende følelser i hverdagen og er skrevet i et lettilgængeligt sprog. Med talrige eksempler og erfaringer både fra sin praksis og fra livet udenfor det terapeutiske rum viser Stefanie Stahl os, hvordan vi kan lære vores indre barn at kende, ikke bare med dets skygger, men også som det positive solbarn, det også er. Teksten ledsages af praktiske øvelser, som skal hjælpe os til at slippe gamle mønstre, som bare konstant har ført os ud i blindgyder og ulykke. Vi lærer, hvordan vi ved at tage et skridt ad gangen kan finde frem til nye, hensigtsmæssige holdninger og adfærdsformer og dermed forbedre vores relationer og vores oplevelse af at lykkes. Bogen er med sin selvterapeutiske metode blevet en bestseller, hvor salget i Tyskland det første år nåede 180.000 eksemplarer og efter tre år ultimo 2018 rundede 500.000 stk.. Den er blevet solgt til udgivelse i 21 lande, og den har de sidste tre år ligget nummer ét på Spiegels bestsellerliste for årets mest solgte faglige paperbacks. “En bog man ikke alene vil læse mere end én gang, men som også vil blive en livslang ledsager.” – Psychologie bringt dich weiter
Kristin Leer var 44 år gammel, mor til tre børn og på vej til at uddanne sig til psykiater, da hun endelig fandt ud af, hvad det var, hun kæmpede med. Til trods for sin lægeuddannelse forstod hun ikke selv, hvorfor simple hverdagsopgaver var uoverkommelige eller hvorfor hun havde problemer med at huske aftaler, at betale regninger til tiden og følge med i børnenes fritidsinteresser. Samtidig var hun så stresset på sit job, at hun overvejede at forlade arbejdsmarkedet.Det var en stor lettelse for forfatteren at få at vide, at det er fordi, hun har ADHD. Og et af hendes budskaber i denne bog er, at man får et bedre liv med en diagnosticeret og behandlet ADHD. En ubehandlet ADHD kan let føre til, at man som voksen bliver ensom, ikke får en uddannelse, glider ud af arbejdsmarkedet og bruger alkohol eller stoffer som selvmedicinering. ADHD kan have nogle forbløffende positive sider, men kan også betyde et liv med mange svære udfordringer, og spændet i funktionssvigt kan være meget stort. Kristin Leers bog giver nye indfaldsvinkler til, hvordan ADHD kan forstås, den gennemgår diagnosekriterier og behandlingsformer og tilbyder fremragende mestringsstrategier for hverdagen. Bogen er skrevet til dig der har ADHD, din kæreste, forældre, søskende, lægen, læreren og alle andre, der gerne vil være klogere på, hvordan et liv som barn, ung og voksen med ADHD kan leves og mestres. Kristin Leer er fra Trondheim og er uddannet psykiater og psykofarmakolog. Hun arbejder i dag med misbrugere og underviser sundhedspersonale og pårørende om ADHD.
Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator er en forholdsvis ny uddannelse. Her får du den første grundbog skrevet direkte til uddannelsen. Samtidig er bogen velegnet til videreuddannelse af de mange lægesekretærer, som i mange år har været en central kraft i det sundhedsadministrative arbejde.Det er en grundbog som giver et indgående blik på det sundhedsadministrative fag og faglighed samt de mange muligheder som et fag som dette byder på. Bogen beskriver også det samlede sundhedsvæsen og giver dig en organisatorisk forståelse ved at beskrive organiseringen, styring, digitalisering og den økonomiske opbygning i det samlede sundhedsvæsen.Og sidst i bogen stiller forfatterne skarpt på kommunikation og samtale, som er en afgørende kompetence for at løse kerneopgaven i forhold til patienter og borgere, men også i forhold til samarbejdet tværfagligt i organisationen
Fag er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til de faglige, organisatoriske og uddannelsesmæssige rammer, sygeplejen udfolder sig indenfor. Målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at arbejde refleksivt med sygepleje som et fag, der praktiseres i en kontekst bestemt af historiske, sociale og politiske forhold. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen af den trykte bog. I-bogen indeholder videoer, quiz og andre ekstramaterialer. Fag er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.
Medicinhåndtering i sygepleje er en lærebog for de sundhedsfaglige professionsbachelorer og grunduddannelser og er bygget op, så den kan fungere både som lærebog og som opslagsbog. Bogen er skrevet af erfarne klinikere med stor viden inden for deres fagspeciale og indfører læseren grundigt i professionel medicinhåndtering, herunder juridiske ansvarsforhold, administrationsformer og -måder samt opbevaring og sikker håndtering af lægemidler. Lærebogen er beriget med digitalt ekstramateriale, fx i form af opgaver, refleksionsspørgsmål, videomateriale og webbaserede kilder, der kan skærpe læserens forståelse af stoffet. Materialet kan tilgås på bogens hjemmeside eller via den gratis app Gad Ekstra.
• Føler du, at du har mistet dig selv i dit forhold?• Er din længsel efter kærlighed endt med at blive en ulykkelig kamp?• Savner du svar på, hvorfor du har så svært ved at slippe ham og stå op for dig selv?Når man gør et andet menneske til sin største kilde for kærlighed, stilles man i en sårbar og afhængig position. Følelsesmæssig afhængighed er en pinefuld tilstand, der medfører smerte, stress og afmagt.Jagten efter kærlighed og anerkendelse får dig til at ofre egne grænser og værdier. Som følelsesmæssig afhængig er du desværre ofte et match til personer med narcissistiske træk eller andre dysfunktionelle mønstre.Kvinder der mister sig selv giver dig indblik i hvorfor du ender med at opgive dig selv, og må kæmpe så hårdt for kærligheden. Bogen udstyrer dig med viden, der fortæller dig hvordan du kan slippe ud af dine hjertesorger, ved hjælp af kærligheden til dig selv. Du lærer hvad Selvkærlighed er og får vejledning og øvelser i at tage små, trygge skridt til at genvinde din indre ro, og dit selvværd. Om forfatterenNicole Albæk (f. 1971) Uddannet som Coach og Afhængighedsrådgiver med speciale i at hjælpe kvinder, der lider af ulykkelig kærlighed på grund af følelsesmæssig afhængighed. Hendes personlige rejse har givet hende stor viden og erfaring, samt et dybt ønske om at give sin viden og værktøjer videre til dem, der sidder fast i ødelæggende forhold.
Grundforløb 2, Sosu er skrevet til elever på grundforløbet til uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Vi har valgt at lave én bog, der dækker begge uddannelser, da de fleste mål for de to uddannelser er ens. Bogen behandler en række meget forskellige emner, som både vedrører eleven selv, samarbejdet med borgeren og samfundet som helhed. De forskelige emner skal bidrage til, at eleven her i starten af uddannelsen både lærer at passe på sig selv og andre og bliver opmærksom på den rolle og de opgaver, som han eller hun selv har i det samlede sundhedsvæsen, i det tætte samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser. Bogens indhold lægger sig tæt på ad uddannelsens vidensmål og færdighedsmål og giver dermed eleverne baggrund for at udvikle deres kompetence inden for faget. Den tilhørende i-bog har masser af supplerende tilbud i form af lydfiler, opgaver og quizzer. Således tilbyder det samlede materiale en mangfoldighed af måder at lære og tilegne sig stoffet på. Faglig læsning er integreret i bogen, fx ved at teksten er let at læse, fagudtryk er forklaret, og der er oplæg til forskellige opgaver, der aktiverer læserens forforståelse af stoffet.
En trin for trin-guide mod smerter overalt i kroppenEt triggerpunkt er som en lille knude i muskelvævet. Det opstår i forbindelse med særlige belastninger eller ulykkestilfælde og skaber en permanent spændingstilstand i m
Med denne introduktion til Acceptance and Commitment Therapy (ACT) præsenterer forfatterne en helt ny retning inden for kognitiv terapi. ACT er en accept- og eksponeringsbaseret behandlingsform, som er forankret i den nyeste psykologiske forskning. Med ACT arbejdes der hen imod at udvikle psykologisk fleksibilitet, så man bliver i stand til at udleve personlige værdier frem for at befinde sig i en uendelig kamp mod sine egne negative tanker, følelser og kropslige fornemmelser. Mindfulness er en vigtig del af ACT. Evnen til at være i kontakt med nuet trænes, fordi det er en vigtig proces i udviklingen af psykologisk fleksibilitet. ACT handler om at tage imod det, som livet tilbyder, og peger på en vej ud af lidelse ved at rette fokus på det, som virkelig betyder noget i ens liv. ACT er en behandlingsform, der anvendes på tværs af mange symptombilleder som f.eks. angst, depression, PTSD, misbrug, kroniske smerter og spiseforstyrrelser. Frem for alt er ACT en særlig måde at være i verden på og som sådan til gavn og inspiration for alle mennesker.Introduktion til ACT er en bog til klienten i et ACT-forløb, men kan også læses af fagfolk, professionelle behandlere og andre, der er interesseret i at lære ACT at kende.Introduktion til ACT er en bog til klienten i et ACT-forløb, men kan også læses uafhængigt heraf. Bogen kan også læses af fagfolk, professionelle behandlere og andre, der måtte være interesseret i at lære ACT at kende.
Menneskekroppen - anatomi, fysiologi og sygdomme er et anatomisk atlas til mennesket i det 21. århundrede. Gennem de computergenererede 3d-billeder og fantastiske illustrationer kan man opleve menneskekroppen i hidtil uset detaljegrad og skønhed. Lag for lag afdækkes kroppens bestanddele, og hver eneste lille aspekt af kroppens funktioner - dens fysiologi - bliver bragt til live af de suveræne illustrationer og de levende visualiseringer på dvd'en. Over 200 almindelige sygdomme illustreres og beskrives i detaljer, både deres symptomer og behandlingen af dem. Er meget velegnet både til studerende, sundhedspersonale og som opslagsbog for familien. Den fantastiske dvd, der følger med bogen, giver en ekstra dimension til læsningen med smukke animationer og interaktive illustrationer af kroppens systemer. Bogen er skrevet af professor Robert Winston (forord) og Steve Parker. Læge og videnskabsjournalist Jerk W. Langer har stået for bogens oversættelse og bearbejdelse til dansk.
Smertefri fødsel af Anja Bay giver dig konkrete fødeteknikker til en aktiv fødsel uden angst og med meget mindre smerte – hvis nogen overhovedet. Uanset om du skal være mor for første gang, eller du har prøvet det før, vil disse fødeteknikker hjælpe dig til at komme styrket og bevidst igennem fødslen. Metoden er udviklet med skarpt fokus, på hvordan du kontrollerer smerten eller endda helt fjerner den, og den kan læres af alle. Bogen guider dig igennem et femtrins-hjemmekursus, der består af kombinationsafspændinger, laborovejrtrækning, fokusvisualisering, presseteknik og sidst men ikke mindst, kroppens eget apotek, der lærer dig om kroppens hormoner, og hvordan du påvirker dem.
Den nyeste forskning afslører den centrale rolle, som sammensætningen af menneskets mikroorganismer spiller for hjernens helbred. I HJERNENS NYE LIV forklarer David Perlmutter det potente samspil mellem tarmens mikrober og hjernen. Han beskriver, hvordan tarmens mikroorganismer udvikler sig fra fødslen og frem baseret på omgivelserne, hvordan de kan blive ”syge” og hvordan det at nære tarmfloraens sundhedstilstand gennem nogle få nemme strategier kan ændre hjernens tilstand til det bedre.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.