Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
At sanke og spise af de vilde planter omkring os er ikke forbeholdt natureksperter og Michelin-kokke med hang til ny nordisk gastronomi. Alle kan med lidt vejledning, øvelse og gode råd gå ud og sanke vilde planter til eget forbrug. Denne bog giver både garvede naturinteresserede og sanke-novicer en hjælpende hånd til at høste af den vilde natur.Bogen indeholder beskrivelser og billeder af ca. 70 almindeligt forekomne spiselige planter fra den danske natur, samt ca. 80 opskrifter, man kan lave med sin vilde høst. Derudover behandler bogen emner som forurening, truede planter, naturpleje, biodiversitet, smagsnuancer og køkkenteknik.Forfatterne Johanne S. Bjørndahl og Julie A. Swane-underviser i og skriver om vilde spiselige planter. -afholder de sanketure og kurser -har tidligere udgivet bogen Mad med gran -skriver faste madopslag til magasinet Natur & Miljø. -har udgivet artikler i madmagasiner som Copenhagen Food og Mad & Venner
KEND TRÆERNE I SKOVEN OG LANDSKABETDANMARKS TRÆER OG BUSKE af skovrider Henrik Staun og forstkandidat Peter Friis Møller er en omfattende bog om skovens og det åbne lands træer og buske. Her er spændende historier om træer og skovhistorie krydret med botaniske fakta, oprindelse, brug og forekomst. De mange vellignende fotos – flere af hver art - gør bogen utrolig brugbar og uundværlig for enhver, der er natur- og haveinteresseret samt for den professionelle bruger.Udførlige beskrivelser af danske træer og buske med gennemgang af kendetegn, økologi og anvendelse, navnets oprindelse, forvekslingsmuligheder og forekomst Illustreret med 40 kort og 600 fotos Træernes og buskenes bygning, deres udviklingshistorie og forekomst i Danmark, deres udnyttelse og voksesteder, navngivning og systematik. Illustreret nøgle over træer og buskes kendetegn gør det muligt at finde frem til den rigtige art eller slægt.Oversigt over de omtalte vedplanters navne på dansk, latin, svensk, norsk, engelsk og tysk.En bog for den seriøst interesserede. 2. opdateret udgave. 1. udgave udkom som Politikens Håndbøger.336 sider med 40 kort og 600 fotos, indbundet.
I 1992 gik startskuddet på et af de mest ambitiøse projekter inden for botanikken i nyere tid: Atlas Flora Danica. Medlemmer af Dansk Botanisk Forening inddelte landet i 1.300 kvadrater på hver 5 X 5 kilometer fordelt i hele landet og gik i gang med at undersøge floraen.Kvadrat for kvadrat, år for år og egn for egn har fritidsbotanikere, professionelle såvel som amatører, organiseret under Dansk Botanisk Forening registreret voksesteder for vilde planter i alle egne af landet.Det er blevet til næsten 1 million fundoplysninger fordelt på cirka 3.000 plantearter. De udgør grundlaget for de 2.125 udbredelseskort, der præsenteres i bogen, som nu – 23 år efter opstarten – endelig er færdig.For alle fundne arter og underarter gøres kort rede for, hvornår og hvordan de er kommet til landet, hvilke voksesteder de foretrækker, og hvor i landet de er fundet. Der gives også et bud på, om de er blevet sjældnere eller mere almindelige. De mange informative baggrundskapitler giver forståelse for, hvorfor planterne vokser, hvor de gør. Derved får man optimalt udbytte af at studere udbredelseskortene og opnår en større glæde ved at finde, iagttage og udforske planterne i naturen
"Danmarks flora efter voksested" er en ny fotografisk flora, der tager udgangspunkt i de vilde planters naturlige voksesteder. I bogens første del beskrives 11 plantesamfund.Efter beskrivelsen af hvert plantesamfund vises en oversigt over voksestedets 50 -100 mest karakteristiske planter. Væksttyperne urter, siv, græsser og halvgræsser, dværgbuske, træer og buske samt karsporeplanter er medtaget. Bogens anden del består af et mere traditionelt opslagsværk, hvor 475 arter er beskrevet. Også i disse artsbeskrivelser er der lagt meget vægt på at fortælle om de forskellige planters særlige tilpasningsstrategier. Desuden beskrives forvekslingsmuligheder grundigt, hvor det er relevant.
Med det nye nordiske køkken er der sket en opblomstring af interessen for alle de spiselige vilde urter. Det har bl.a. betydet, at mange dygtige kokke nu har kastet sig over brugen af vilde planter til pynt og i maden, og det smitter selvfølgelig af på alle os andre. Spiselige vilde planter bliver pludselig vigtige, og mange vil gerne vide, hvilke vilde planter de kan bruge og til hvad. Der er virkelig mange muligheder, men det er vigtigt at kende de planter man kan spise, og hvilke der er giftige. Derfor bringer denne bog vellignende tegninger af alle de planter, der anbefales til spisning. Der er selvfølgelig endnu flere vilde planter, der kan spises, men vi har valgt dem, der er specielt gode og lette at kende.I 2. udgave er tilføjet Fødevarestyrelsens bemærkninger til nogle af planterne samt et lille leksikon over de indholdsstoffer, man skal være opmærksom på.Anemette Olesen, erfaren have- og madskribent, har udvalgt planterne og lavet opskrifterne. Hun har også skrevet bøgerne: Spiselige blomster, Mit grønne apotek og Duftende planter i denne serie.Kirsten Tind har malet de mange planter.
Danmarks har en kystlinje på 8.750 km, og der er masser af skønne råvarer derude. Med Høst ved havet i hånden kan du på din gåtur langs stranden supplere dit køkken med frisk tang, skaldyr og urter.Karen Lise Krabbe deler i bogen sin viden om, hvordan man kender de enkelte tangarter fra hinanden, hvor de vokser, hvordan og hvornår man høster, og hun giver tips til, hvordan de kan bruges i køkkenet. Hun har udvalgt de mest oplagte brun-, grøn- og rødalger, der findes i Danmark.Selvom tang er bogens hovedvægt, byder den også på information om forskellige muslinger og krebsdyr, når du nu alligevel står i vandkanten. Ved stranden kan du også sanke nogle af de mest delikate vilde spiseplanter, og i denne bog får du et udpluk af de mest velsmagende. Julie A. Swane, der er medforfatter til bogen SANK – spis af naturens køkkenhave, giver en beskrivelse af, hvor, hvornår og hvilke plantedele, du kan sanke.Tina Brok Hansen har fotograferet til Høst ved havet, og bogen er fyldt med smukke fotos, der supplerer beskrivelserne, så du kan få succes med din høst og få endnu mere fornøjelse af en tur ved havet.
Mere end 100 nordiske plantearter er giftige. De indeholder stoffer, der kan skade ved hudkontakt eller hvis de spises af mennesker og husdyr.Giftige planter og plantestoffer findes overalt omkring os – og undertiden i den mad, vi spiser. Det er ”in” at spise naturens vilde planter og dermed vigtigt at sikre sig, at det man indsamler, ikke er giftigt. Heldigvis er dødelige forgiftninger sjældne, men giftige planter er til stor bekymring for mange. Derfor er det nødvendigt at kende planterne, så forveksling kan undgås. Mange planteforgiftninger er heldigvis ”falsk alarm” – men ét fejltrin er ét for meget.I denne grundbog er der i tegning og tekst lagt vægt på identifikation af de giftige planter. Bogen omtaler også, hvilke giftstoffer planterne indeholder, hvordan stofferne virker og forgiftningens symptomer. Desuden vejledes i, hvornår man skal søge hjælp hos læge eller på skadestue - samt giver anvisning på eventuel selvbehandling.Teksten krydres af interessante forgiftningshistorier ”fra det virkelige liv”: Hvad er giftig honning? Hvorfor dør heste af at græsse på strandengen? Kan man begå selvmord med stormhat? Hvad er krysantemum-allergi? Kan man overdosere med naturlægemidler? Findes ”det perfekte giftmord”?Forfatteren Per Mølgaard, botaniker, lektor, ph.d. ved det tidligere Farmaceutiske Fakultet, Københavns Universitet, har i mange år forsket og undervist i læge- og giftplanters indholdsstoffer.Botanisk tegner Kirsten Tind er mester for alle de vellignende og smukke plantetegninger.Bogen er udarbejdet i samarbejde med GIFTLINJEN. GIFTIGE PLANTER henvender sig til alle, der indsamler planter eller har småbørn. Den er også en uundværlig hjælp til dem, der professionelt har brug for viden om de giftige planter: læger, sygeplejersker, landmænd, kokke, dyrlæger, konsulenter, hesteejere, medarbejdere i daginstitutioner, skoler, grønne afdelinger, naturforvaltninger m.fl.Ca. 350 sider i stort format, indbundet, rigt illustreret Udkommer 29. august 2014
Den nordiske natur byder på spiselige oplevelser hele året! Masser af ting i naturen kan spises, men bogen her har fokus på de ting, der faktisk smager godt og som kan spises med behag. Vore forfædre vidste det og brugte det i langt større udstrækning end vi gør i dag. Det vil forfatter Helle Buchardt Boyd gøre noget ved og lære os igen at sætte tænderne i naturen og lære af dens variation. Og hun understreger, at man hverken behøver være natur-uddannet eller gourmetkok for at finde gode spiselige ting i naturen. Alle kan være med!Velegnet som tag-med-lommeguide for familier, daginstitutioner, spejdere og andre naturskattejægere. Bogen indeholder nøje beskrivelser, masser af flotte fotos, findested og advarsler, hvis der findes giftige "fætre" som skal undgås. Endelig angiver bogen hvornår de enkelte planter er bedst og hvad de hedder på både latin, engelsk, tysk, norsk og svensk.
Gennem sæsonerne følger vi blomsterbonde Rikke Lentz og hendes arbejde med at dyrke økologiske blomster ved den økologiske gård Mangholm i Nordsjælland. Vi følger, hvordan Rikke fremtryller magiske buketter af de første forårsblomster, som skyder op af den stadig kølige jord i maj, og videre gennem den frodige og gavmilde sommer med et sandt blomsterorgie, helt indtil sæsonen går på hæld i oktober. Bogen er til dig, der gerne vil lave en økologisk skærehave, men også til dig, der bare nyder at kigge på lækre billeder af smukke og betagende blomster. Emnerne er: - Hvordan du selv kan dyrke blomster efter økologiske principper. - Dyrkning af sommerblomster og stauder til overdådige buketter. - Frøsåning, spiring, brug af soilblocker, udplantning og høst. - Essentiel pleje af jorden for at få et frodigt udbytte. - Hvilke blomster der passer sammen i bedet – og i buketterne. - Guide til buketbinding og blomsteropsatser uden brug af plastikfyldt oasis. Rikkes budskab er, at vi skal passe bedre på jordens ressourcer og dyreliv, og vi skal handle lokalt med et minimum af transport og derved mindske vores CO2-aftryk. Især budskabet om at undgå kontakt med unødige giftstoffer er det direkte formål med at skrive en bog om økologisk blomsterdyrkning. Det er de små skridt i den rigtige retning mod en større bevidsthed om, hvad vi selv kan bidrage med for et sundere og grønnere miljø, så vi kan passe på naturen, alle insekterne, os selv og vores drikkevand. Om forfatterneRikke Lentz er selvlært økologisk blomsterbonde og har siden 2017 dyrket blomster fuldtid. Rikke er uddannet socialrådgiver med en kandidatgrad i socialt entreprenørskab, og hendes økologiske blomsterhave rummer derfor et socialt element og fun- gerer som samlingssted for dem, der er interesserede i at lære mere om blomsterdyrkning og mærke naturens helende kræfter på egen krop. Tina Brok Hansen er freelance fotograf og skribent og har fulgt Rikke Lentz gennem 3 år i hendes fascinerende blomstermarker. Gennem de seneste 6 år har Tina leve- ret adskillige artikler til danske magasiner med fokus på økologi og et bæredygtigt liv. Tina har endvidere fotograferet til flere kogebøger.
Danmarks Natur – Planter er en let og overskuelig håndbog, der beskriver og illustrerer de mest almindelige planter, du kan finde i den danske natur. Planter - beskriver og illustrerer mere end 170 af de mest almindelige planter i Danmark med relevante oplysninger om deres udseende, blomstringstidspunkt, udbredelse, historie og anvendelse. Bogen er opdelt efter blomsternes farve, hvilket gør den nem og hurtig at slå op i.
En super guide til de bedste danske spisesvampe. Med opskrifter på lækre retter med de indsamlede svampe. Bogen rummer beskrivelser af de ca. 30 bedste spisesvampe med oplysninger om kendetegn, voksesteder og sæson samt muligheder for forvekslinger. Illustreret med fotos af hver enkelt art - hele såvel som gennemskårne. Billedteksterne henviser til kendetegn man skal være særlig på vagt overfor. Bogen indeholder desuden mere end 30 opskrifter på lækre retter med svampe, fx Karl Johan og kammusling på karrysuppe, Bruschetta med kantarel og gedeost og Havtaske med brungul rørhat og grønsager.
Med det "Nordiske køkken" er der i Skandinavien sket en ”opblomstring” af interessen for alle de vilde og dyrkede urter. Det har bl.a. betydet, at mange dygtige kokke nu har kastet sig over brugen af blomster til pynt og i maden, og det smitter af på alle os andre. Spiselige blomster er pludselig blevet vigtige, og mange vil gerne vide, hvilke blomster de kan bruge og til hvad, så de er sikre på ikke at tage nogle blomster, der ikke kan spises. I denne bog om spiselige blomster giver den erfarne have- og madskribent Anemette Olesen, der om nogen er dansk foregangskvinde med hensyn til at eksperimentere med havens og naturens frembringelser, sit bud på blomster, som kan plukkes og spises. Hun giver samtidig opskrifter og tips med på vejen.Nyt i 2. udgave er oplysninger fra Fødevareministeriet om de enkelte planters indholdsstoffer og deres spiselighed. Enkelte planter fra 1. udgaven er skiftet ud med nye.Kirsten Tind er mester for de meget smukke tegninger af blomsterne, der gør det let at genkende dem.
Dansk flora kan benyttes til bestemmelse af alle karsporeplanter og frøplanter, der forekommer vildtvoksende eller tilsyneladende vildtvoksende i det danske landskab. Såvel nøgler som beskrivelser er udarbejdet helt fra grunden til denne bog, idet der er lagt stor vægt på klarheden i de enkelte nøgle-punkters valgmuligheder. Desuden bruges et moderne og forenklet botanisk fagsprog. Som noget nyt er mange slægter og bestemmelsestekniske detaljer illustreret, ofte med farveillustration af hele planter eller blomster. I familie-, slægts- og artsbeskrivelserne er de karakter-træk, der er af betydning for bestemmelsen endvidere fremhævet. Bogen er udarbejdet af 21 erfarne specialister og undervisere i danske planter og illustrationerne er udført på grundlag af levende materiale af de to tegnere, som begge har mange års erfaring i videnskabelig illustration.
De spiselige, vilde danske planter er autentiske, velsmagende og ofte sundere end deres dyrkede slægtninge. De vilde planter beriger vores mad og bringer Det Nordiske Køkken på verdenskortet. Hver af de 52 arter, gennemgås med hensyn til: Udbredelse, hvornår de høstes, forvekslingsmuligheder, anvendelse og smag, ligesom der gives opskrifter på, hvordan de indgår i de foreslåede retter. Bruger du vilde planter i dit køkken, bliver du glad hele tre gange. Når du indsamler planterne, når du laver maden og sidst men ikke mindst, når du nyder et godt måltid. Velbekomme!
Vidste du, at træer kan påvirke jordens rotation? Eller at ulve kan ændre, hvordan floder løber? Eller at regnorme kontrollerer vildsvinepopulationen? Naturen består af et net af komplicerede forbindelser, og langt de fleste af dem lægger vi mennesker ikke mærke til. Men det er disse forbindelser, der holder naturens fine balance ved lige. Med udgangspunkt i de nyeste videnskabelige opdagelser og sine egne mange års erfaring som skovfoged viser Peter Wohlleben os, hvordan forskellige dyr, planter, floder, sten og vejrsystemer arbejder sammen, og hvad der er på spil, hvis disse delikate systemer kommer ud af balance. Jordens økosystemer er for komplekse til, at vi kan putte dem i kasser og formulere simple regler for årsag og virkning, men ”Naturens hemmelige netværk” giver os en chance for at få et indblik i naturens indre systemer og uventede makkerskaber. Og jo mere lys, der bliver kastet på forholdet mellem arterne, jo mere fascinerende bliver naturens hemmelige netværk.
»Spis strandurter« er en praktisk og enkel guide til hvordan man kommer i gang med at plukke, tilberede og spise urter fra strand og strandeng. Hæftet gennemgår 30 urter med fotos, beskrivelser og opskrifter. Hæftets opdeling i bladgrønt, grøntsager og krydderurter giver en grundlæggende forståelse for hvordan, og i hvilken mængde urterne kan bruges i køkkenet.
Krydderurter er skønne og uundværlige smagsgivere i vores mad, og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. Krydderurter er som navnet siger, et krydderi som kan bruges i maden. Aroma og smag (aromaen) stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne, de æteriske olier. Disse smagsstoffer kan med fordel ”indfanges” i olie eller i forbindelse med tilberedning af forskellige retter. De æteriske olier er også helsebringende, og en hel del af krydderurterne har været anvendt og bruges stadig som lægeplanter. Spist i rette dosis er mange af urterne gode for vores immunforsvar mv.I denne bog omtales mere end 40 almindelige krydderurter, deres egenskaber, dyrkning og der er opskrifter på deres anvendelse.Forfattere er Lene Tvedegaard, ejer af Gartneri Toftegaard, der er kendt for sine krydderurter, chili, tomater mv., og som også har skrevet bøgerne: Krydderurter - bogen for urteelskere, Den lille stærke om chili, Den nye røde om tomater, Smagen af tomat, Smagen af Chili samt Gunvor Maria Juul, der er madhistoriker og forfatter til: Danmarks første kogebog 1616 samt medforfatter til flere af Lene Tvedegaards bøger.
Denne bog er ment som en elementær oversigt over stængelplanternes systematik. Den omfatter et udvalg af familier og slægter med eksempler på arter, der er almindeligt forekommende som vildtvoksende i Danmark, eller som er almindeligt dyrkede (have- land- eller skovbrug), endvidere nogle meget almindelige udenlandske nytte- eller prydplanter. I beskrivelserne af arter, slægter og familier er tilstræbt at medtage de karakterer og oplysninger, der i forbindelse med figurerne skulle være nødvendige og tilstrækkelige til at give det tilsigtede systematiske og taxonomiske indblik.
Floristen Lars Jon giver her sine bud på smukke og unikke buketter, du kan binde eller samle i flotte dekorative kunstværker. Buketterne er bundet med blomster fra haven og dermed vil du kunne få endnu mere glæde af dit blomsterflor – både ude og inde.Der vil være 25 buketter, som du selv kan skabe – med detaljerede instruktionsfotos, så det er nemt at gå til. Buketterne kan være helt simple med små overraskende detaljer, der gør dem ekstra smukke og elegante.Lars Jon ynder at bruge sæsonens blomster og farver – alt fra forårets tulipaner til efterårets georginer – og sætter dem sammen i forskellige stilarter med forskellige teknikker:Klassisk buket bundet i spiralParallelbundet buketBuket arrangeret i vaseBuket i romantisk biedermeierstilVild buket, der er bundet mere løst.
Meningen med denne lille bog er at give den interesserede et hjælpemiddel til at blive dus med træerne og buskene, når sommerens klædning af blade, blomster og frugter er faldet, og stammer og grene tegner deres netværk mod himlen eller sneen. Bogen indeholder nøgler over bl.a. vildtvoksende vedplanter, stedsegrønne løvtræer og buske eller nåletræer. Illustreret med mange instruktive tegninger af grene og detailfotografier af nåletræsgrene.
JANE AUSTEN ∙ SUZANNE BRØGGER ∙ FREUD ∙ FRUGTHAVE ∙ GEORGE HARRISON ∙ MAGNOLIA ∙ MONETS KØKKENHAVE ∙ MÆLKEBØTTE ∙ NAPOLEON ∙ NATTERGALEN ∙ PLANTEJÆGERE ∙ PRÆRIEHAVE ∙ PÆONER ∙ PIET OUDOLF ∙ ROSARIER ∙ SISSINGHURST ∙ SOLBRUD ∙ SOMMERFUGLE ∙ SYRENTID ∙ TAGHAVER ∙ VERTIKALE HAVER ∙ VILDE HAVER ∙ VIRGINIA WOOLF ∙ WOODLAND ∙ ZENHAVEHaver er levende fortællinger. Selv den vildeste have gemmer på historier om de mennesker og planter, der har formet haven og fyldt den med liv. I 33 kapitler fortæller Birgitte Krejsager i et farvestrålende kalejdoskop af ord og billeder om planter, passionerede havedyrkere og haver. Det er fortællinger om menneskers samhørighed med havens natur og bogens havehistorier strækker sig fra de ældste haver til i dag.Bogens kapitler kan læses uafhængigt af hinanden. På overraskende vis krydser menneskenes og havernes veje hinanden og nye historier og facetter føjes til det allerede kendte billede på denne dannelsesrejse for havedyrkere.Bogen er gennemillustreret af forfatteren med 39 smukke decoupager, der inviterer øjet til at gå på opdagelse i havehistorien. En illustreret tidslinje er anbragt bag i bogen sammen med et register.”Ganske enkelt: - en aldeles fremragende bog!” - Kristian F. Møller boghandel “En skøn og anderledes havebog” -Jyllands-Posten "én af de mest fantastisk skønne havebøger jeg længe har læst... Jeg følte mig sendt ud på en dannelsesrejse i planternes, havernes og kunstnernes historie og kultur... den ene interessante historie efter den anden.... Jeg er meget imponeret over denne bog. Den er ganske enkelt fremragende. Det er en bog, som både haveelskere og kulturelt og historisk interesserede vil få stor glæde af" - Rudersdal Bibliotek "en spændende, vidtfavnende og velskrevet fremstilling af haver, kunst og passion gennem tiden. De 39 decoupager er meget smukke og indbyder til fordybelse" -Lektørudtalelsen
'Wild Flowers of Greenland - Grønlands vilde planter' er en ny håndbogs-fotoflora, der omfatter alle Grønlands godt 500 vildtvoksende plantearter. Teksten er fuldt 2-sproget dansk/engelsk i et populært, letforståeligt sprog, og 270 arter er afbildet med 435 farvefotos. Der er bestemmelsesnøgler, detailbeskrivelser og oplysninger om de enkelte arters udbredelse både på vestkysten og østkysten af Grønland. Floraen er den nye standardbeskrivelse af Grønlands planter, hvor de nyeste DNA-undersøgelser er anvendt i artsopfattelsen. Herved har en femtedel af alle de grønlandske planter fået andet latinsk navn end hidtil. Bogen angiver også planternes danske, engelske/amerikanske og grønlandske navne. - Forfatteren er kendt fra Danmarks Radio som tv-vært og fra flere andre naturbøger, bl.a. 'Gribskov' bind 1-2 (2009).
En indføring i faktorer og forhold af betydning for vegetationens sammensætning og dynamik under danske forhold. Bogen fortæller om de landskabselementer, der rummer størstedelen af vores vilde flora, herunder:KystvegetationMoserHedeGræs-urtevegetationKratSkovAgerlandet med dets småbiotoperBogen fungerer som lærebog for studerende, men kan også anvendes som håndbog af undervisere i biologi samt andre, der beskæftiger sig med administration, formidling og pleje af Danmarks natur.
"Man får lyst til at røre ved bogsiderne og gnide håndfladerne hen over det tykke papir" ❤️❤️❤️❤️ – PolitikenVelkommen til et museum, der er fyldt med alverdens planter! Her kan du finde mere end 160 arter at beskue i en fantastisk guide til planternes liv. Tag en tur gennem museets udstillinger, når som helst du vil – det er altid åbent! Ledsaget af oplysende tekst indeholder hvert kapitel smukke illustrationer af en bestemt gruppe planter. Fra flerårige planter over løg til tropiske arter udstiller bogen en vidunderlig mængde botanisk viden, med flotte tværsnit af planternes indre mekanismer.Botanicum er en del af serien Velkommen til museet, som også rummer Dinosaurium og Animalium. Om Animalium sagde pressen:"Verdens smukkeste børnebog" – Bogmagasinet❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken
Få inspiration til smukke, naturlige buketter med 100 konkrete ideer til vilde buketter hen over året.Snitblomster er ofte fløjet ind fra oversøiske destinationer og har et højt CO2-aftryk pga. brug af gødning, vand, varme, pesticider og flytransport. De mest bæredygtige buketter, du kan pynte op med i dit hjem, er derfor dem, du selv plukker af naturens overflod forår, sommer, efterår og vinter. Helt gratis. Denne bog indeholder 100 smukke buketter med planter indsamlet i den vilde natur gennem de fire årstider. Buketterne viser den mangfoldighed af farver og former, som den danske natur byder på. Selv nælder og tidsler er dekorative og kan bruges i buketter. I buketterne indgår over 200 forskellige plantearter, hvoraf de fleste er vilde, danske planter indsamlet i naturen – langs vejen, på stranden, på heden, i skoven og i mosen. Ingen af planterne er købt eller indsamlet i haver og parker, ligesom der selvfølgelig er taget højde for ikke at plukke truede, vilde, danske plantearter. Buketterne er i centrum på alle billederne og præsenteret på en enkel baggrund, så former og farver har det fulde fokus. Det fremgår, hvilke planter, der indgår i buketten. Bagerst i bogen er der beskrivelser af alle planterne, information om, hvor man kan finde dem i naturen, og ikke mindst hvornår. Bliv inspireret – lav din egen, bæredygtige buket af naturens materialer – de er lige omkring dig!
Ingen anden opslagsbog om haveplanternes sygdomme og skadedyr har nogensinde eksisteret så længe som Den grønne bog, der udkom første gang i 1910, og ingen anden opslagsbog har været af så stor praktisk betydning på dette område. Når et værk har kunnet overleve på den måde, skyldes det først og fremmest, at det er blevet opdateret meget jævnligt af den eller de personer, der har været tæt knyttet til disciplinen, og at de samme personer har været opmærksomme på måden at formidle på set i forhold til målgruppen. Den grønne bog er derfor et praktisk og informationstæt opslagsværk og ikke en videnskabelig redegørelse eller lærebog.
Smukke, pompøse, farverige og sprudlende! Får man først øjnene op for de fascinerende dahliaer, også kaldet georginer, kan det let udvikle sig til et passioneret kærlighedsforhold. DAHLIA PASSION er med sit delikate billedunivers en hyldest til dahliaernes blomsterrigdom og en opfordring til at dyrke mange flere af dem i vores haver.Med en solid introduktion og guide kommer bogen rundt om alle praktiske forhold, så du kan få succes med at dyrke dahliaer og lære blomsternes væsen endnu bedre at kende. Her er både vigtig viden til nybegynderen og supplerende inspiration til den erfarne dahliadyrker.Som noget helt særligt giver også 10 passionerede og erfarne dahliadyrkere deres idérige bud på, hvordan dahliaer kan bruges i buketter. De viser, hvilke dahliasorter de har forelsket sig i, og hvilke andre blomster de dyrker sammen med dahliaerne, samt øser ud af tips og erfaringer med at dyrke disse skærehavens betagende sensommerdronninger.Bogen understøtter bæredygtig dyrkning af blomster i en sund muld efter naturlige og giftfrie principper.Om forfatterTina Brok Hansen er fotograf og skribent og har leveret smukke fotografier til 15 bøger, hvoraf hovedparten er udgivet på Muusmann Forlag. Dahliapassion er forfatterens første solobog, hvor hun både leverer fotografier og tekst. Tina Brok Hansen har solid erfaring med at bidrage med indholdsrige og nærværende artikler til danske magasiner, hvor hun fotograferer og skriver med fokus på havedyrkning, blomster, biodiversitet, økologi og ildsjæle. Desuden har hun en stor have, Tisvildehaven, hvor hun selv er ramt af dahliapassion.E-bogen er lavet i fixed format
Denne guide præsenterer dig for omkring 50 spiselige svampe, som du selv kan plukke i naturens overdådige forrådskammer. Teksten beskriver de enkelte svampes særlige kendetegn og voksesteder og eventuelle ”dobbeltgængere”, de kan forveksles med, samt giftige arter, så du undgår at plukke de forkerte svampe.Svampebeskrivelserne er ledsaget af naturtro tegninger, der fremhæver de enkelte svampes særlige træk, så de bliver nemmere at artsbestemme. Guiden har også tips og vejledning om, hvordan du bedst konserverer og bruger din høst, ligesom den kan benyttes i felten, da alle sider har en fugtbeskyttende overflade og kan aftørres med en fugtig klud. Anna-Elise Torkelsen er uddannet cand.real. med hovedfag i botanik. Hun har i mange år været daglig leder i Norges sopp- og nyttevekstforbund, og hun har skrevet flere bøger om svampe og afgrøder.Illustrationerne er tegnet af Hermod Karlsen, der er en af Norges førende inden for sit felt. Han har illustreret botaniske fagbøger siden 1983.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.