Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I Diana Jagtjournal med det kendte, kvadratiske format, er der ikke kun plads til at notere udbyttet fra omkring 1300 jagtdage i oversigtskolonnerne.Der er også plads til at knytte yderligere bemærkninger til hver jagtdag, og bagest i journalen er der afsat god plads til uddybende beskrivelser og til at indsætte fotos.Den nye 7. udgave indeholder desuden, som den eneste danske jagtjournal, 28 skemaer til udbytte og fakta fra jagtrejser - en tilpasning til, at danske jægere i disse år rejser som aldrig før.En jagtjournal er - næst efter jagttegnet - jægerens vigtigste personlige dokument. På journalens sider gemmes og bevares de mange minderige jagter, der tilsammen har gjort én til den jæger, man er.Når jagtåret er omme, er det jagtjournalens tekster og tal, der opsummerer sæsonen. Dermed får man ikke blot selv et overblik over oplevelserne; man får også en pålidelig kilde til at indberette sit udbytte til årets vildtudbyttestatistik.Denne årlige sammenfatning af alle jægeres udbytte er et vigtigt redskab til at sikre en bæredygtig jagt og dermed dybest set også til at sikre jagtens fremtid. En præcis indberetning af det nedlagte vildt kendetegner derfor den ansvarlige jæger.Men den personlige jagtjournal er mere end bare kolonner og tørre tal til statistikkerne. Den tid, en jæger bruger på at indføre sit jagtudbytte og sine jagtoplevelser får han/hun tusindfold igen, når der senere bladres tilbage gennem årene.Med journalen som grundlag har man muligheden for, jagtdag for jagtdag, at genopleve de situationer, revirer, hunde og jagtkammerater, der udgør ens jægerliv.
Wildcards giver dig mulighed for at øve færdigheder i vildtkending og lære den basale biologi, du skal kunne for at gå til jagtprøve.På kortet finder du alle de informationer, du skal bruge. Der er også gjort plads til, at du selv kan udfylde kortene med dine egne huskeregler samt jagttider og informationer om regulering.Farven på kortets bagside fortæller, hvad du skal vide om hver enkelt art:• Brun: skal du kunne genkende og vide mest om. Artsbestemmelse på baggrund af et foto og grundlæggende kendskab til artens biologi (yngleforhold, bestandsomsætning, krav til levesteder, relevante sygdomme og parasitter og udbredelse i Danmark).• Grøn: skal du genkende og vide lidt om. Artsbestemmelse på baggrund af et foto og grundlæggende kendskab til artens biologi (krav til levesteder, føde og udbredelse i Danmark).• Blå: skal du kunne genkende. Artsbestemmelse på baggrund af et foto.
Dansk Jagtordbog er en samlet fortegnelse over det danske jagtsprog i ordbogsform.Jagten i Danmark har en rig kultur med masser af traditioner og skikke. Og ikke mindst har jægerne deres helt eget sprog. Et sprog, der er formet i en smeltedigel af ord og udtryk fra især tysk, engelsk og fransk, der er blevet blandet med ærkedanske udtryk. Der er masser af slang, lydbeskrivende ord, farverig jargon og dialektord i jagtsproget. Bogen vil være nyttig for læsere af gammel dansk jagtlitteratur, men også for jægere og sproginteresserede, der ønsker at dygtiggøre sig i den sproglige jagtkultur.
Det, du sidder med i hånden, er mere end bare en bog. Det er begyndelsen til din fremtid, som jæger. Det er en fremtid, der vil indeholde mange oplevelser og udfordringer, men også frustrationer og følelsesmæssige rutscheture, som man har svært ved at forstå, før man selv har prøvet det. Det, at gå på jagt, er nemlig meget mere end bare en hobby. Det er en lidenskab – og den ligger så dybt i mennesket, at den har formet vores historie, vores landskab, ja selv vores genetik. Mennesket har nemlig altid været jæger. Og selvom verden i dag er anderledes, end dengang vi gik på jagt med stenalderredskaber, så er der stadig mange aspekter af jagten, der ikke har ændret sig.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.