Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
DANSK CHOKOLADEMAGER UDGIVER SPÆNDENDE BOG OM KAKAO OG CHOKOLADEOm Bogen "Chokolade er..." ”Chokolade er…” er en bog der giver læserne på det danske marked helt ny indsigt i hvordan chokolade bliver til. Bogen er skrevet af Henrik Bodholdt, der er både økologisk kakaobonde og chokolademager og som har boet de sidste 20 år i det mellemamerikanske land Costa Rica. I bogen beskrives med stor detaljerigdom hvordan hverdagen i en økologisk og bæredygtigt dyrket chokoladeskov udspiller sig; dyre- og planteliv, høst-, fermenterings- og tørringsprocesser, glæderne og sorgerne og alt sammen illustreret med flotte farvefotos og med interaktive QR-koder, der linker til referencer, videoer og merviden, der gør læseoplevelsen interaktiv og bringer læseren så tæt på kakaoproduktionen at man næsten kan ane duftene og smagene… Bogen er på 172 gennemillustrerede sider og koster 249,- d.kr. Bogen har kapitler der, ud over selve kakao- og chokoladeproduktionen, også beskriver kakaoens temmelig grumme historie som menneskeføde – der indgår både missioneren, slavehandel og ublu ingredienser – og kigger også kort på de stadige udfordringer chokoladeindustrien har (og som der pt. skrives en del omkring i de danske medier. se f.eks. følgende artikel af Henriks Bodholdt: https://pov.international/slavekakao/) ved at skabe troværdige bæredygtige levevilkår for de mennesker, der lever på især Afrikas kakaofarme. Desuden indeholder bogen et kapitel, der beskriver kakaoens betydning og anvendelse hos de oprindelige folkeslag, der stadig lever af og med kakaoen i Mellemamerika. Afslutningsvis indeholder bogen desuden, som noget helt nyt på det danske marked, et fyldigt gør-det-selv-kapitel. En velbeskrevet og grundig guide til produktion af egen chokolade. Hjemme ved køkkenbordet. Kapitlet har desuden et medfølgende videolink, som grundigt illustrerer processen og som dermed giver læseren mulighed for selv at give sig i kast med chokolademageriet. Bogen afspejler den større trend, der igennem det sidste årti har præget den internationale chokoladescene, hvor et større og større antal mindre chokoladeproducenter producerer gourmetchokolade til det kræsne publikum, med både smags-, holdnings- og klimabevidsthed. Ligesom det f.eks. er sket indenfor øl- og kaffebranchen. Vi har endnu til gode at se trenden virkelig slå igennem på det danske marked, der stadig i overvejende grad domineres af den masseproducerede chokolade med masser af tilsætningsstoffer. Om forfatteren Henrik Bodholdt debuterer som forfatter med ”Chokolade er…”. Han er 54 år, født og opvokset på Københavns Vestegn og har igennem de sidste 20 år været bosiddende i Costa Rica Han er selvlært entreprenør, har været gennem Hærens Specialskoles afhøringsofficersuddannelse og har hvad der svarer til en bachelorgrad i russisk og har bl.a. boet i Moskva i 91-92 som Area Manager for Egmont Publishing. Han har været formand for Dansk Backgammon Forbund, han har spillet poker på ret højt niveau, været frontløber indenfor Next Stop-bevægelsen og for små ti år siden kastede han sig over chokolademageriet efter et skelsættende møde med den oprindelige kakaoforarbejdning hos det oprindelige folkeslag Bribri i junglen i Costa Rica. Det var så at sige kærlighed ved første duft . Lige siden har han, i hvert fald ifølge hans egen søn, haft ”un corazon de chocolate” - et hjerte af chokolade. Henrik er direktør og daglig leder af firmaet Maleku Chocolate, der også har en dansk webshop, der leverer bæredygtigt produceret økologisk chokolade til den kræsne og bevidste del af det danske chokoladepublikum. https://malekuchocolate.dk
This book offers a unique insight into the recent research completed on achieving sustainable management of tropical forests. Chapters review the factors which determine tropical forests, the process of forest landscape restoration, as well as the interactions between forest ecosystems and the climate system.
Written by a "Bean to bar" chocolate maker based in the Caribbean and a certified professional taster, CacaoSource draws the curent scene of fine chocolate makers and their supply chain. Interviews of farmers and chocolate makers from countries as diverse as Madagascar, Colombia, the Philippines and Myanmar provide a human face this landscape.
The Vintage Journal Greetings from San Rafael, California pocket journal features an illustration of two flowers, a poinsettia. This journal has full color decorative vintage art on the cover, and is the perfect companion for your next trip, writing project, to-do list, or any occasion where a handy notebook is needed. Found Image Press Vintage Journals feature vintage art that celebrates your favorite places, hobbies and interests. The front cover design features a classic piece of art from the Found Image Press collection of over 60,000 pictures. - 4 x 6 inches - 100 lined opaque pages - Soft matte finish
The Vintage Journal Greetings from San Rafael, California pocket journal features an illustration of woman and man on a sailboat at sea . This journal has full color decorative vintage art on the cover, and is the perfect companion for your next trip, writing project, to-do list, or any occasion where a handy notebook is needed. Found Image Press Vintage Journals feature vintage art that celebrates your favorite places, hobbies and interests. The front cover design features a classic piece of art from the Found Image Press collection of over 60,000 pictures. - 4 x 6 inches - 100 lined opaque pages - Soft matte finish
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.