Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne klassiske havebog blev udgivet første gang i Danmark i 1980. Den nye udgave er stærkt revideret, udvidet og er trykt i farver. For Frank Erichsen, bonderøven fra DR, var Håndbog i selvforsyning hele grunden til, at han blev selvforsynende. Som 11-årig fandt han bogen på skolebiblioteket, og det blev hans bibel. I denne bog får man alt den nødvendige information om selvforsyning – levende fortalt og rigt illustreret. Skrevet af legenden indenfor selvforsyning, John Seymour, og anbefalet af Bonderøven.
Giv dit tøj nyt liv med broderi og lær smuk og praktisk ”visible mending”, som skjuler småhuller og får tøjet til at holde sig smukt længere. At brodere er som at tegne med tråd – let, legende og frit.En introduktion til broderi og visible mending. I bogen gennemgås en række basis broderisting, som klæder dig på til at lave dine første broderier. Du finder også en masse tips, som er gode at kende, inden du går i gang, og et helt afsnit med inspiration til motiver og anvisninger til, hvordan du kan gøre dem efter. Bogen er lavet til begynderniveau, så alle kan være med, også dig som er øvet, da der er masser af inspiration og ideér til motiver. Med LILLE KLODE har Natasja Hjerrild Rosenquist skabt et kreativt og æstetisk univers med udgangspunkt i at vejlede, inspirere og opmuntre til at genoptage gamle håndværkstraditioner. På sin instagram profil og ved hendes ofte udsolgte broderikurser giver Natasja tøj og tekstiler nyt liv med broderi. Hun bruger også den populære teknik visible mending, hvor du, ved hjælp af broderi, dækker pletter eller lapper huller og dermed forlænger levetiden på tøj og tekstiler. Det er både godt for klimaet og pengepungen, og så inviterer det til fordybelse, ro og mentalt velvære.Natasjas mission er at inspirere til at give tøjet længere levetid. Og vise at broderi og lapninger kan være smukke og moderne. Det er både værdifuldt og enormt meningsfuldt.LILLE KLODE kan bruges af alle: Begynderen lærer det basale, mens den øvede kan hente inspiration og ideer til motiver.
Find din indre bonderøv frem og bliv en pioner indenfor moderne madkultur.Du behøver ikke eje en bondegård for at holde spisekaniner. En have eller en altan er rigelig med plads til at forsyne dig og din familie med sundt, klimavenligt og velsmagende kaninkød. Du vil hurtigt opdage, at din fascination af disse dejlige dyr vil smitte af på dine børn og dine omgivelser. Især hvis du involverer dem og gør det til en hyggelig proces at finde frem til jeres første avlsdyr, bygge burene og passe dyrene i det daglige. Det er en beskæftigelse, der vil bringe jer i tættere kontakt med naturen og give jer et ansvar for, hvordan dyrene har det, inden de havner på middagsbordet.Denne bog guider dig trygt og sikkert i mål som Urban Farmer.12 gode grunde til at holde kaninValg af raceByg et bur Den daglige pasningSlagtningKaninkød på menuenRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen i kaningården og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter.Om forfatteren:TINE KORTENBACH er agronom og journalist. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv blevet en erfaren og passioneret avler. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om såvel udfordringen som glæden ved at være selvforsynende med spisekaniner.
Frank Erichsen - ung, seriøs bondemand på Djursland - giver i denne bog sit bud på, hvordan man på én sæson klarer: - at bygge et drivhus, - høste sine æbler og lave cider af dem (sammen med nabo Claude), - holde gæs og bygge dem et hus, - lave sin egen økse, - slå sit eget hø med egen hjemmekonstruerede le, - få det bedste udbytte af sine bønner i køkkenhaven – og få det daglige arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed. ”Siden ganske ung har jeg haft en stor interesse for at arbejde med det, man under en hat kan kalde for selvforsyning. Selvforsyning som målet og midlet for min tilværelse var dog noget der først langt senere kom ind i billedet. For mig var det og er det stadig den euforiske fornemmelse af at tilegne sig kundskaber, der gør en i stand til at klare sig selv, der var motivationen. Hvad end det så er at holde hest, sætte rypesnare, lufte en traktor eller dyrke gulerødder uden orm.”
Lægen Bo Egelund og hans familie, der bor i det sydfynske nær Svendborg, "gør det selv" - Altså dyrker egne grøntsager og det kød, de spiser, producerer strøm, varme og vand - og er på de fleste områder stort set selvforsynende. Qua erfaring og faste rutiner er det lykkedes dem at kombinere et nogenlunde almindeligt arbejdsliv med en høj grad af egenproduktion. Og skabe et liv, der tilfredsstiller deres ambitionsniveau, giver masser af gode oplevelser og et lykkeligt samvær.Bogen er en inspirations- og oplysningsbog, illustreret med fotos - og videoklip (via qr-koder i margen), samt en række smukke og instruktive akvareller malet af Susanne Weitemeyer.Format ca. 21 x 25,7 cm
GØR DET TIL EN FEST at have tømmermænd!Opskrifterne er inddelt efter, hvor hårdt du er ramt!Den ultimative tømmermændskogebog hjælper dig til at lave alt det, din alkoholramte krop behøver eller har lyst til.Reparationsdrinks, snacks og mad er tilpasset tømmermændsgrad 1 til 4.Jo flere tømmermænd, jo lettere er retterne at lave!Bogen indeholder desuden en uundværlig guide til det forrådskammer af færdigvarer, der gør alting meget lettere. Samt tips, tricks og gode råd til forberedelse af dagen derpå – og lidt om, hvad fagkundskaben siger om at kurere tømmermænd.Meget bedre end at gå på grillen, lige så nemt – og med endnu bedre efterscoringseffekt.
I en tid, hvor statistikker melder om stress og udbrændthed, og hvor mange oplever en økonomisk usikkerhed, inspirerer journalist og mor til fire, Maj My Humaidan, til at turde tro på, at livet kan leves anderledes og mere meningsfuldt. Sammen med sin mand valgte Maj My Humaidan at sige farvel til hamsterhjulet og et materielt overdådigt liv i storbyen og begynde en ny tilværelse på en lille gård på Ærø. De meldte børnene ud af vuggestuen, børnehaven og skolen, smed vækkeuret ud og levede i fire år et liv på kanten af samfundet, hvor de dyrkede afgrøder, badede, tegnede, byggede og øvede sig i at leve bevidst. De opdagede friheden i at vælge materielle goder fra og mavefornemmelsen til.Maj My Humaidan kaster gennem sin egen fortælling - og med sin stærke, poetiske pen - et knivskarpt blik på de ofte ubevidste normer, som flertallet lever efter, og som efterlader mange forpustede. Det gør hun med et håb og en optimisme for øje, idet hun minder om, at vi helt selv kan vælge, hvordan vi vil leve vores liv.
Frank Erichsen og hans familie har i årevis søgt efter andre måder at leve på end den “brug løs, og smid væk”-tankegang, som har gjort os allesammen rige på penge, men fattige på natur, og som truer vores fremtid. I Udsigt fra en malkeskammel deler Frank Erichsen personligt og usentimentalt sine tanker om, hvordan en radikalt anderledes tilgang til livet ikke bare er nødvendig for planeten, men måske også for os selv. Den grønne omstilling kommer nemlig til at kræve forandringer overalt i samfundet, men det begynder og slutter hos os selv.Med udgangspunkt i sit eget familieliv og arbejde på Kastaniegaarden har Frank Erichsen i samarbejde med journalist Susanne Sayers skrevet en jordnær appel for genopdagelsen af håndværket, det langsomme, det genanvendelige og det bæredygtige. Bogen giver samtidig et indblik i Frank Erichsens liv og de oplevelser og erfaringer, der har overbevist ham om, at vi har brug for at forandremåden, vi lever og forbruger på.Theresa Maria Jessing, der er gift med Frank Erichsen, har illustreret.
Hvordan kan jeg spare mere på mit energiforbrug og passe bedre på jordens ressourcer? Hvordan kan jeg leve mere uafhængigt af den kommercielle fødekæde og profit til gigantvirksomheder? Hvilke former for gammel selvforsyningsvisdom er gået i glemmebogen? Almindelige spørgsmål som disse fik journalist Niklas Kämpargård til at foretage små ændringer i sit eget liv for at komme tættere på naturen. I denne bog har han samlet 100 eksempler - store og små - til at inspirere dem, der har den samme længsel. Det er brugbare og praktiske råd om at begynde at holde bier, udnytte solenergi, lave sit eget naturlige førstehjælpsudstyr og meget mere. Denne vidunderlige, gennemillustrerede bog har tips til enhver - storbymennesker og landboer og alle dem midt imellem.
Step into the enlightening world of 'The Body Code' by Bradley Nelson. Published recently in 2023 by Random House UK Ltd, this book is a fascinating journey into the realm of self-discovery. As a pioneer in the genre of self-help and personal growth, Nelson has once again proven his mastery in understanding the human psyche. 'The Body Code' is not just a book; it's a guide to unlocking your potential, a key to understanding your own body and mind. The author's insightful narrative and thought-provoking ideas will captivate you from the first page to the last. Don't miss out on this masterpiece from one of the most respected authors in the field.
Poppykalas og de magiske blomster er en fortryllende bog skrevet af Thilde Maria Haukohl Kristensen. Denne bog, udgivet af Gyldendal i 2023, tager læserne med på en magisk rejse gennem en verden af blomster. Hvert kapitel er fyldt med farverige beskrivelser og levende fortællinger, der vil holde dig fast fra start til slut. Genren er en blanding af eventyr og fantasy, der gør det til en perfekt læsning for dem, der elsker at drømme og udforske nye verdener. Thilde Maria Haukohl Kristensens evne til at skabe unikke og mindeværdige karakterer er virkelig bemærkelsesværdig. Dette er en bog, du vil ønske at genlæse igen og igen. Takket være Gyldendal for at bringe denne fantastiske bog til verden.
Syltet tilbehør til alle måltiderModerne syltning er meget mere end syltetøj og marmelade, og det ses tydeligt i Syltedronningens anden syltebog. Her finder du opskrifter på: Remoulade pickles, Signatur sennep, Syltet kinaradise, Teriyaki sauce, Fyldte chili, Karamelliserede figner, Fermenteret knoldselleri og mange andre – 50 opskrifter i alt.Bogen er skrevet til alle sylteglade havefolk, gourmeter, vegetarer, miljøbevidste m.fl.Syltet tilbehør kan give variation til alle måltider. Det er en uundværlig del af den danske madkultur, og der findes mange flere muligheder end de traditionelle syltede agurker og rødbeder.Helena Grayston giver også gode ideer til, hvordan vi kan bruge syltede rester - helt i tråd med ønsket om at reducere madspild – og hånd i hånd med det smukke i at opbruge de syltede råvarer, som ellers ville gå til spilde. Der er også tænkt på opskrifter uden sukker, men med alternativer, der alligevel kan bringe sødme til det syltede.Syltning handler om bevaring og forædling af råvarer, og der er et væld af muligheder for at opbygge et lille forråd af lækre sager, der kan pifte ethvert måltid op.Dette er Helena Graystons anden syltebog. Fra hun udkom med sin første syltebog ”Syltedronningen”, har hun opbygget en forretning med syltede specialiteter, som sælges i en række små og store butikker.
Af forfatteren til klima-bestselleren Den store omstilling – fra systemkrise til grøn økonomi, der er solgt i 9500 eksemplarer i to udgaver. Journalist og forfatter Jørgen Steen Nielsen har i en periode isoleret sig i det forblæste, nordvestlige hjørne af Skotland, i Scoraig, kun befolket af en lille gruppe mennesker, der her lever bæredygtigt ved at producere egen el, brænde og de fleste fødevarer. Ved selv at praktisere bæredygtigheden og gennem samtaler med menneskene på stedet har Jørgen Steen Nielsen hentet inspiration til en tankevækkende og udfordrende debatbog om den økonomiske model, der i dag er stort set enerådende i verden, men nu synes kørt fast. Bogen belyser, hvordan svigtende evne til at skabe økonomisk vækst, tiltagende miljø- og klimaproblemer samt menneskelig mistrivsel skaber tvivl om den økonomiske vækstmodels levedygtighed. Men forfatteren diskuterer samtidig åbent tvivlen om, hvorvidt og hvordan vi kan gøre op med denne model og stille om til en mere langtidsholdbar økonomi. Fra sin udkigspost på den anden side af Nordsøen konkluderer han, at den vanskelige vej til omstilling og forandring går via nye fællesskaber om konkrete løsningsstrategier samt via en genopdagelse af den følsomhed og kontakt med naturen, det moderne menneske har mistet. OM FORFATTEREN Jørgen Steen Nielsen, biolog, mangeårig miljøjournalist ved Information og Cavlingprisvinder, forfatter til bl.a. den anmelderroste Den store omstilling – fra systemkrise til grøn økonomi og Fra frihedens slagmarker
Måske er du allerede vegetar, eller måske drømmer du om at spise mere plantebaseret og let, samtidig med at du gerne vil tabe dig nogle kilo. 21 vegetariske dage til vægttab har en plantebaseret kostsammensætning, der hurtigt giver dig en dejlig lethed, en sund tarm, en smuk hud og et knivskarpt immunforsvar. Der er ikke færdigprodukter og e-numre i bogen, men kun rigtig mad, der virker anti-inflammatorisk og som udover at få dig til at gå ned i vægt også kan sænke dit kolesteroltal og minimere din risiko for at udvikle livsstilssygdomme. Gevinsterne ved en plantebaseret kost er mange, men det kan være svært at kombinere med et vægttab, da mange vegetarer får for lidt protein, for mange kulhydrater og generelt for mange kalorier. Derfor har Majbritt og Alice udviklet en ‘kur’ der sikkert og med videnskabelig dokumentation, giver dig et plantebaseret vægttab. Du får 59 opskrifter, du kan følge og sætte sammen, så dine tre uger ikke bliver ens. Opskrifterne er til alle dagens måltider, og der veksles mellem boost, basis og ekstra boost. På den måde kan du selv skrue op og ned for dit vægttab. Du får også en skræddersyet madplan og indkøbsliste til dine 3 uger, så du ikke behøver at bruge tid på selv at sætte ugerne sammen. Vil du helst selv styre det, lærer du, hvordan du bruger opskrifterne, så du har frihed til selv at sætte dine uger sammen. Hvis du gentager de 21 dage i alt 3 gange kan du tabe dig op til 10 kg. For at gøre dit vægttab endnu mere effektivt er træning en god ide. Derfor finder du i bogen også inspiration til små træninger, du kan lave derhjemme. Bogen er for lakto-ovo-vegetarer (spiser æg og mælkeprodukter), samt pesco-vegetarer (spiser æg, mælkeprodukter og fisk en gang imellem). Er du ikke vegetar, kan du bruge bogen til at få flere plantebaserede dage ind i din hverdag.
Embrace off-grid green living and imagine a more sustainable future with the original guide to self-sufficiency. For over 40 years, John Seymour has inspired thousands to make more eco-friendly choices with his advice on living sustainably. The New Complete Book of Self-Sufficiency offers step-by-step instructions on everything from chopping trees to harnessing solar power; from growing fruit and vegetables, and preserving and pickling your harvest, to baking bread, brewing beer, and making cheese. Seymour shows you how to live off the land, running your own smallholding or homestead, and raising (and butchering) livestock.In a world of mass production, intensive farming, and food miles, Seymour's words offer an alternative: a celebration of investing time, labour, and love into the things we need. While we won't all be able to move to the countryside, we can appreciate the need to eat food that has been grown ethically or create things we can cherish, using skills that have been handed down through generations. This bestselling classic is a balm for anyone who has ever sought solace away from the madness of modern life.
JORDENS BEDSTE KOGEBOG er bygget op om et 80/20-princip: Der er skruet gevaldigt op for det grønne og ned for kødet. Valgt at fokusere mest på lokale råvarer og mindre udenlandsk. Det er bæredygtigt og godt for Jorden. I opskrifterne er 80 % af den samlede energi i måltidet vegetabilsk i form af frugt, grønt, korn, bælgfrugter og krydderurter. 20 % får du fra de animalske fødekilder som mejerivarer, kød, fjerkræ og fisk. Aarstiderne udbreder med denne bog også PLANETAR-konceptet, der handler om at spise og leve på en måde, så vi passer på vores planet. Fokus er på mad, der er velsmagende, nemt at lave og som ikke belaster klimaet med megen transport eller emballage.
"A definitive twenty-first century permaculture manual for human flourishing in an age of disconnection, disease, and decline. Drawing from twenty years of experience as a land designer and site developer, in The Resilient Farm and Homestead, Revised and Expanded Edition author Ben Falk describes how he has transformed a degraded hillside in the frigid climate of Vermont into a thriving Garden of Eden that now provides year-around abundance and regeneration for his family and community. First published in 2013, The Resilient Farm and Homestead is a comprehensive how-to guide for building durable and productive land-based systems through the reciprocal interplay of humans and the natural world. In the ten years since he first published this seminal work, Falk has only deepened his wisdom in harnessing nature-based solutions for an increasingly perilous planet. Coming on the heels of the unprecedented upheaval of Covid-19, this new and expanded edition of The Resilient Farm and Homestead couldn't be more timely. More than just a collection of tricks and techniques for regenerative site development, the book covers nearly every strategy Falk and his team have tested at the Whole Systems Research Farm over the past two decades. The book includes detailed information on earthworks, gravity-fed water systems, soil fertility management, growing nutrient-dense food and medicine, fuelwood production and processing, agroforestry, managed grazing, and much more. The book presents a viable home-scale model for an intentional food-producing ecosystem in cold climates and beyond. Inspiring to would-be homesteaders everywhere, Falk is an inspiration for what can be done by working with and guiding natural systems and making the most of what we have by reimagining what's possible. Complete with full-color photography and detailed design drawings, The Resilient Farm and Homestead, Revised and Expanded Edition includes new information on: -Designing greenhouses and microclimates -Zone 4 permaculture -Reinvigorating human health -Raising children on a homestead -Top-performing plants -The power of woodchips -Efficient and resilient energy systems -Beekeeping -And much, much more!"--
The ultimate eco-conscious guide to household cleaning and home care
Står man ved Åboulevardens indkørsel til København, er det svært at se, at man er kommet til en bæredygtig succeshistorie. Bispeengbuens støj og trafik trænger sig på. Men bag biler og beton gemmer sig en anden virkelighed: København er grundlæggende grøn. De fleste bor småt, tæt og højt, de smider mindre ud til affald, de kører mindre i bil og mere på cykel. Og en københavners udledning af klimagasser er blot halvdelen af den almindelige danskers. Alligevel har København få venner i debatten. Den er blevet kaldt ”banal”, et ”parallelsamfund for overklassen” og et ”parcelhuskvarter på højkant”. Skiftende regeringer er enige om at flytte arbejdspladser og uddannelser væk. Og når byen tager initiativ til at vokse, møder tusinder op med skilte og vrede budskaber om at stoppe byggeri på byens åbne arealer. Men København er hverken en økokatastrofe eller rigmandsghetto, tværtimod er byen et værn mod klimakrisen. Og med udsigt til 300.000 flere indbyggere de kommende 15 år bør danskerne opgive drømmen om selvforsynende økosamfund på landet og i stedet lade de store byer vokse sig større. Denne bog er et faktabaseret forsvar for storbyen. Og den bringer provokerende og nye indsigter til kampen mellem land og by.Simon Kjær Hansen (født 1977) har de seneste seks år været global direktør i den verdensomspændende sammenslutning af byer C40 Cities. Han har været rådgiver for to københavnske overborgmestre samt embedsmand i Finansministeriet og i den engelske regerings Cabinet Office. Selv har han studeret og levet i storbyer det meste af sit liv.
Bestseller med 23 oplag i USA.Weston A. Price (1870-1948) er blevet kaldt ”ernæringens Charles Darwin”, og er blandt fagfolk mest kendt for sine enestående rejseberetninger om naturfolk i hele verden. Hans dokumentation af hvad der skaber et stærkt helbred var forud for sin tid, og giver den dag i dag antageligvis stadig en fremragende referenceramme for menneskers sundhed. Fysisk degeneration opleves i dag i utallige afskygninger, både hos os selv, familie, venner og bekendte. Men hvad indebærer en god fysik egentlig? Og hvad betyder kosten for et stærkt helbred uden livsstilssygdomme? Naturfolks gode helbred er en kendt sag, og i 1930’erne besluttede den højt respekterede amerikanske tandlæge, Weston A. Price, sig for selv at få syn for sagen. Sammen med sin hustru rejste han ud i verden for at finde hemmeligheden. I stedet for at fokusere på sygdom undersøgte han sunde og raske mennesker, og udfordrede sig selv til at forstå, hvordan lige netop disse mennesker opnåede så forbløffende godt helbred. Svarene, han fandt, var overraskende set i forhold til de moderne opfattelser af, hvad der forstås ved korrekt ernæring: de forskellige naturfolk fik gennem deres kost en række livsnødvendige næringsstoffer, der gav dem styrke og immunitet mod sygdom, og denne bog beskriver deres nedarvede visdom nærmere. Med videnskabelige metoder konkluderede Dr. Price, at naturfolks opskrift på et sundt helbred i virkeligheden er den målestok, som moderne mennesker bør sammenligne deres levevis med - en tankevækkende og kontroversiel konklusion, dengang og nu. Weston Prices enestående rejsebeskrivelser med analyse og fortolkning af de naturlige principper for optimal ernæring foreligger nu på dansk.Forord af Globetrotter Jens Bjerre.
I det meste af den tid, vi har levet på Jorden, har ingen fortalt os, hvad vi skal spise. Der var ingen, som talte kalorier eller kulhydrater. Og selv i samfund med god adgang til mad var det de færreste, der blev overvægtige. I dag får vi fortalt, hvad vi skal spise. Alligevel bliver flertallet af os overvægtige, og mange bliver syge af deres kost. Hvad er der galt med vores kost, og hvorfor er der så mange modstridende budskaber om, hvad vi skal spise? Hvem har ret – hvis nogen da har ret?Denne bog giver dig et nyt blik på, hvad vi egentlig skal spise, og hvorfor. Det er i virkeligheden meget nemt at spise sundt, hvis bare du ved, hvad du skal navigere efter. Her får du opdateret og forskningsbaseret information om det vigtige samspil mellem kroppen og maden, så du kan træffe bedre valg om det, du spiser – med et sundere helbred som resultat.HVAD og HVORNÅR skal vi spise? er solgt i mere end 70.000 eksemplarer i Norge, hvor den har sat gang i en bred debat om moderne kostråd, spisevaner og industrialiseret fødevareproduktion.Tre vigtige pointer fra bogen:Et stort antal studier har vist en sammenhæng mellem et højt indtag af ultraforarbejdet mad og sundhedsproblemer.Ultraforarbejdet mad forstyrrer biologiske signaler, der styrer sult og mæthed, og indeholder ofte mange tilsætningsstoffer, som er mangelfuldt testet.Periodisk faste er en universalmetode til at genoprette et godt helbred og renovere kroppen indefra.
I 25 år har Aarstiderne og inspireret os i køkkenet. Det fejrer vi med en stor, smuk samling af alle de bedste opskrifter.Få ideer har haft så stor gennemslagskraft de sidste 25 år som den, Søren Ejlersen og Thomas Harttung fik med Aarstiderne. Med et ønske om at gøre verden til et grønnere sted introducerede han danskerne for måltidskasserne, der for første gang gjorde den økologiske tanke oprigtigt tilgængelig i hverdagen og køkkenet. Siden fulgte mange nye, succesfulde initiativer, og i dag er Aarstiderne kendt af næsten alle danskere. Men 25 år er ingen alder, og Aarstiderne er nu på en gang en klassiker og under evig forandring.Det fejres her med en stor samling af Aarstidernes allerbedste opskrifter i indbundet pragtudgave. På over 600 sider dækker vi alle måltider til hverdag og fest med fokus på det, der ligger Aarstiderne nærmest: det grønne, lækre måltid, der både er en fryd for øjet, ganen og planeten, så vi holder CO2-regnskabet nede og nydelsen helt i top.
Naturkrea er sjovt og nemt, og alle kan være med!"NATURKREA for børn – Året rundt" indeholder flere end 50 enkle opskrifter på kreative projekter for børn, som kan laves af naturmaterialer til alle årstider. Forvandl et blad til et dyr, en grankogle til en natsværmer, en nød til et jordbær eller en strandskal til en sommerfugl og meget, meget mere. Med simple hjælpemidler og almindelige genbrugsmaterialer kan I sammen skabe vidunderlig naturkunst.MARIA BØGH er kendt fra sin instagramprofil @favnenfuld, hvor hun deler ud af sine smukke kreationer og DIY-projekter for børn, som hun laver sammen med børnene i sin dagpleje.
"Practical, well written, and comprehensive. . . . Read this book cover to cover, or keep it handy as a reference for all aspects of goat care."--Sarah Flack, author of The Art and Science of Grazing This one-of-a-kind guide will empower even novice goat owners, offering expert guidance on maintaining a healthy herd--whether they are dairy, meat, fiber, or pet goats Goats have provided humankind with essential products for centuries; indeed, they bear the noble distinction of being the first domesticated farm animal. From providing milk and meat for sustenance and fiber and hides for clothing and shelter to carrying packs and clearing brush, there isn't much that goats cannot do. Managing goats successfully requires an understanding of how nature designed them to thrive, including nutritional and psychological needs, as well as how to identify a problem and intercede before it's too late. For more than a decade, Gianaclis Caldwell and her family have operated Pholia Farm Creamery, an off-grid, raw milk goat cheese dairy. In Holistic Goat Care, Caldwell offers readers a comprehensive guide to maintaining a healthy herd of goats, whether they are dairy goats, meat goats, fiber goats, or pet goats. Holistic Goat Care will empower even novice goat owners to confidently diagnose and treat most of the ailments that goats might experience. For the experienced goat farmer, the book offers a depth of insight and approaches to treatment not found in any other book. Caldwell places special emphasis throughout on holistic, natural, and alternative approaches to caring for goats, including information on: Handling and managing goats using their natural instincts as an asset Developing good farm management practices such as appropriate housing and fencing systems and manure and mortality management Making feeding decisions based on understanding goats' ruminant digestive system and their evolutionary needs Growing forage and garden crops as feed and utilizing wild browse Troubleshooting health problems based on assessing symptoms Implementing advanced health procedures such as pain control, fecal testing, and transplanting rumen microbes from healthy to sick goats Diagnosing, treating, and preventing more than 75 common goat ailments Whether your herd is two or two hundred, this first-of-its-kind, comprehensive book will help you keep your goats healthy, safe, and productive and give you a deep and enjoyable insight into the wondrous creature that is the goat.
DYRK LIVET handler om en simpel idé med et stort potentiale: skolehaver. Udgangspunktet er foreningen Haver til maver, der tilbyder skoleklasser et otte ugers forløb i det fri, men ideen er langt større end det. Det er visionen om, at børn fra alle landets skoler skal opleve naturen tæt på i vækstsæsonen fra forår til efterår. De skal lære at dyrke livet sammen – selve det at så, luge, høste og tilberede planter. Ja, de skal opleve utroligheden helt tæt på. Gennem 10 kapitler kommer læseren med ud i mulden, når medstifter af Haver til maver og Aarstiderne, Søren Ejlersen, udbreder sin skolehave-mission og inviterer ind i sin verden, hvor magi og nærhed regerer. Hans budskab er ligetil: Vi og vores børn skal for vores egen og jordens skyld tættere på naturen igen. Vi skal ud i haven, ned i jorden og op i træerne. Lige nu er vi amputeret fra naturen, kan man sige. Man kan også sige, at vi har mistet jordforbindelsen. Skolehaver er en del af løsningen. Den tilbyder både konkret læring og ukonkret livskvalitet.
Fermentering er trendy, men Aarstiderne har gjort det længe. Her er alle tips, tricks og opskrifter samlet på ét sted.I 2015 udgav Aarstiderne den første danske bog om fermentering, som på det tidspunkt var under genopdagelse i køkkenerne hos nogle af de mest trendsættende restauranter i Norden, heriblandt Noma. Siden fulgte Fermentering 2.0 og Det fermenterede køkken, og alle tre bøger har nået et stort publikum.Siden er interessen for fermentering eksploderet, i takt med at madlavningselskere får øjnene op for, hvor nemt og lækker en metode det er til at fordybe smagsoplevelserne i køkkenet, mens holdbarheden forlænges markant med naturlige processer. Men mange tror stadig det er komplekst og tidskrævende, og det er det, Aarstiderne gerne vil gøre op med her, for ALLE KAN FERMENTERE.Vi har samlet alt det bedste fra de tre fermenteringsbøger i Den store bog om fermentering, en smuk, farverig, grundig, men let tilgængelig kogebog om alt det, der kan skabes hjemme i køkkenet, når fermentering bliver en del af hverdagspaletten.
BYG EN BEDRE VERDEN MED SHANE er en samtale- og byggebog, som forklarer FN's 17 Verdensmål, så de er nemme at forstå og lette at huske.Bogen indeholder også 17 kreative byggeprojekter med genbrugsmaterialer. Forhåbentlig kan byggelegene inspirere børn og voksne til at lege og tale sammen om, hvordan vi kan gøre en forskel for den verden vi lever i.Bogen forklarer de 17 verdensmål på en måde der er nem at forstå og let at huske. Blandt de 17 verdensmål er STOP SULT, SUNDHED & TRIVSEL, MINDRE ULIGHED, KLIMA, FRED samt:VERDENSMÅL 12: Ansvarlig forbrug og produktionVi bruger i dag alt for mange ting, som ofte er pakket al for meget ind i plastik og pap. Og vi smider tingene væk, selvom de ikke er gået i stykker.I dette afsnit viser Shane Brox hvad man kan gøre for at mindske overforbrug fx at bygge sit eget legetøj ud af gamle og ødelagte ting eller ændre noget som er klart til nyt liv.Alle byggeprojekterne er baseret på genbrugsmaterialer.Målgruppe: 5+En rigtig fin bog, der falder helt i tidens trend med fokus på FNs verdensmål og bæredygtighed. Shane formår på fin vis at kombinere sin kreativitet med et gedigent budskab om, at barnet selv kan være med til at bygge og skabe en bedre verden. Bogen egner sig særdeles fint som udgangspunkt for en samtale mellem barn og voksen om verdensmålene.LEKTØRUDTALELSEN
Drømmer du også om at få tid til det, der er vigtigt?Mere tid til familien eller dine interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte dit eget? Det kan godt lade sig gøre.Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet afbrydelser ud med koncentration og sit overarbejde ud med en kort arbejdsuge. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:”Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid.”Mød også flowforskeren, klimarådgiveren og stresseksperten, som alle ved, hvad der skal til for at opnå et liv i balance. Læs om virksomheden, der har indført en 4-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening. Og få gode råd af en lang række andre mennesker, der på forskellig vis er blevet rige på tid.
»Kompost i byen« er en praktisk og enkel guide til hvordan man kommer i gang med at kompostere – på altanen, i baggården eller i haven. Bogen har simple trin for trin-guides til både køkken- og haveaffald, samt anvisninger på hvordan kompost kan bruges optimalt i krukker og haver. Kompostering reducerer affaldsmængder, giver jorden næringsstofferne tilbage og fjerner behovet for kunstgødning, så stop med at smide ud – begynd at komposter!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.