Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kirsten Engholm er slotsgartner på Fredensborg Slot.Med udgangspunkt i Orangeriets historie genemgås dyrknng og pasning af de fleste traditionelle orangeriplanter. Inspiration til alle, der drømmer om at skabe sit eget lille eller store orangeri.Størstedelen af bogens fotos er optaget i Orangeriet på Fredensborg Slot.
Vi drømmer alle om forår, og på denne årstid har mange haver en nærmest paradisisk stemning. Claus Dalby har besøgt en række forårshaver rundt omkring i Europa og viser, hvor forskellige haver sæsonens første måneder kan tage sig ud. Der er ikke alene fokus på løgvækster, men også på buske og stauder, der udfolder sig i foråret.
JANE AUSTEN ∙ SUZANNE BRØGGER ∙ FREUD ∙ FRUGTHAVE ∙ GEORGE HARRISON ∙ MAGNOLIA ∙ MONETS KØKKENHAVE ∙ MÆLKEBØTTE ∙ NAPOLEON ∙ NATTERGALEN ∙ PLANTEJÆGERE ∙ PRÆRIEHAVE ∙ PÆONER ∙ PIET OUDOLF ∙ ROSARIER ∙ SISSINGHURST ∙ SOLBRUD ∙ SOMMERFUGLE ∙ SYRENTID ∙ TAGHAVER ∙ VERTIKALE HAVER ∙ VILDE HAVER ∙ VIRGINIA WOOLF ∙ WOODLAND ∙ ZENHAVEHaver er levende fortællinger. Selv den vildeste have gemmer på historier om de mennesker og planter, der har formet haven og fyldt den med liv. I 33 kapitler fortæller Birgitte Krejsager i et farvestrålende kalejdoskop af ord og billeder om planter, passionerede havedyrkere og haver. Det er fortællinger om menneskers samhørighed med havens natur og bogens havehistorier strækker sig fra de ældste haver til i dag.Bogens kapitler kan læses uafhængigt af hinanden. På overraskende vis krydser menneskenes og havernes veje hinanden og nye historier og facetter føjes til det allerede kendte billede på denne dannelsesrejse for havedyrkere.Bogen er gennemillustreret af forfatteren med 39 smukke decoupager, der inviterer øjet til at gå på opdagelse i havehistorien. En illustreret tidslinje er anbragt bag i bogen sammen med et register.”Ganske enkelt: - en aldeles fremragende bog!” - Kristian F. Møller boghandel “En skøn og anderledes havebog” -Jyllands-Posten "én af de mest fantastisk skønne havebøger jeg længe har læst... Jeg følte mig sendt ud på en dannelsesrejse i planternes, havernes og kunstnernes historie og kultur... den ene interessante historie efter den anden.... Jeg er meget imponeret over denne bog. Den er ganske enkelt fremragende. Det er en bog, som både haveelskere og kulturelt og historisk interesserede vil få stor glæde af" - Rudersdal Bibliotek "en spændende, vidtfavnende og velskrevet fremstilling af haver, kunst og passion gennem tiden. De 39 decoupager er meget smukke og indbyder til fordybelse" -Lektørudtalelsen
I haver foldes menneskers drømme ud som et 'anderledes sted' forskånet for tilværelsens sorger og bekymringer, et arkadien, et elysium, et levende paradis. Myten er velkendt, og dog må man undre sig: Hvorfor er paradisforestillingen specielt knyttet til en have?Meningen med at dyrke sin have har ændret sig gennem tiden fra middelalderens klosterhaver til nutidens urban gardening. Historisk har alt fra små rosenhaver til store romantiske landskabshaver været rum for religiøs fordybelse og kontemplation, for høvisk og erotisk kærlighed, for lærdom og anet sammenhæng mellem menneske og natur.Haven som begreb, dens historie og praktisk-sanselige dimension flettes i denne bog sammen med litteratur tilbage fra Augustins åbenbaringer over Jane Austins pittoreske landskaber og helt frem til moderne økopoesi og ny viden om planter i kunst, arkitektur og medieformidling, hvor herhjemme Søren Ryge Petersen, Signe Wenneberg, Rasmus Ejrnæs, Christian Yde Frostholm, Camilla Berner, Stig L. Andersson og andre inspirerer naturfølelse og hverdagsliv i haven. Det sker med visionen om et bæredygtigt samfund, der bygger på økologi, biodiversitet, grøn aktivisme og et genfortolket ideal om det aktive liv, vita activa.
Prinsesse Alexandra inviterer på en sjælden havevandring i anlæggene omkring Egeskov Slot og øser ud af sin store viden, som man kan bruge hjemme i sin egen have.Sammen med sin mand, greve Michael Ahlefeldt- Laurvig-Bille, er H.H. Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg ansvarlig for haverne på slottet, og hun har designet og arrangeret flere nye anlæg.I En have for livet får læseren lov til at komme med helt indenfor i de vidunderlige slotshaver med de mange smukke rosen- og staudebede, og undervejs deler prinsessen ud af sin erfaring og viden om havedesign og farvekomposition. Den stammer fra hendes studier inden for blandt andet design samt fra hendes livslange kærlighed til haven og blomsterne, der er nedarvet i familien fra blandt andre prinsessens mor, prinsesse Benedikte, og mormor, dronning Ingrid.Med udgangspunkt i fem populære haverum på Egeskov Slot – Rosenhaven, Den Hvide Have, Dufthaven samt staudehaverne Solens Have og Livets Have – gennemgår prinsessen placering og valg af blomster, farver og dufte og giver samtidig sine personlige og konkrete råd til alle haveejere om anlægning og fornyelse af bede, pasning og pleje. Undervejs giver slotsgartner Peter Bonde Poulsen sit besyv med.Bogen er rigt illustreret med skønne og stemningsfulde fotos og indeholder desuden prinsessens smukke håndmalede bedplaner, der viser, hvordan man selv kan skabe lidt af Egeskovs skønhed i sin egen have.
Ukrudt er planter, som med deres utrolige egenskaber og sammenspil med vores insekt- og dyreliv er en kilde til glæde, oplevelser, biodiversitet og liv i haven. Ukrudt er også traditionelt planter, der er uønskede, og som igennem mange år er blevet bekæmpet og luget væk. Men hver en ukrudtsplante har sin egen historie, og vores syn på, hvilke planter der er uønskede er så småt ved at ændre sig. I denne bog har forfatteren samlet 50 af de mest interessante ukrudtsarter og fortæller planternes historie. Alle fortællingerne er smukt illustreret med de klassiske og unikke Flora Danica-tegninger.
Håndbogen beskriver hårdføre palmer, og alle aspekter af deres dyrkning i det danske klima. Bogen er til dig der gerne vil lykkes med palmer i haven. Om du er nybegynder eller erfaren er uden betydning, for bogen gennemgår på en let forståelig måde hvordan det gøres.Skrevet af Henrik Pedersen der er ekspert i hårdføre palmer, uddannet miljøgeolog og søn af en planteforsker. Han har spiret en palme som i dag er 4 meter høj, og han har egen palmeproduktion på friland. Det er derfor også historien om iværksætteri uden sidestykke i Danmark.
Aldrig før har så mange ønsket at få en mere vild have. Men hvordan kommer man i gang, og hvad skal man gøre anderledes?TV-værten Lene Beier elsker sin have, for her er plads til pindsvin, insekter, fugle, blomster og selvfølgelig ukrudt. Men alligevel vil hun gerne vide endnu mere om den vilde natur. Derfor tager Lene Beier os med rundt i Danmark for at se, hvordan forskellige haveejere griber netop det an.VILDERE HAVE er historien om Lene Beiers egen frodige have, fortællinger fra otte spændende steder og ekspertens råd om biodiversitet. Og så er bogen fuld af smukke, inspirerende billeder og tips til alle, der gerne vil have mere vildskab ind bag hækken.
Denne bog beskriver udviklingen af kongelige og adelige haver og havebrug i vort klima- og kulturområde i 1600-tallet. Arbejdet med disse haver, de erfaringer man gjorde sig med anlæggelse, plantesortiment og dyrkningsfaciliteter, blev optakten til de meget kendte og grundigt beskrevne haver fra 1700-tallet, som f.eks. Frederik IV’s smukke haver ved Fredensborg, Frederiksberg og Frederiksborg.Før 1600-tallet dyrkedes næsten kun nytteplanter i haverne i vort klima- og kulturområde; dvs. uden for de områder, som havde været under romersk indflydelse.Inspirationen til det moderne havebrug kom sydfra. Man begyndte at importere kostbare planter og frø, og man hentede udenlandske gartnere til landet. Både Christian IV og Frederik III arbejdede intenst med Rosenborghaven – sidstnævnte med hjælp fra Paul Klingenberg – men den helt store haveanlægger var Frederik III’s dronning Sophie Amalie.Hendes meget righoldige arkiv fortæller om anlæggelsen af Sophieamaliehaven ved Sophieamalienborg. Til anlæggelsen indkaldte dronningen fire franske gartnere, den ene efter den anden. Da dronningen døde i 1685, var haven fuld af blomster og springvand.Den store udfordring lå i at få de sarte planter til at overleve i vort klima. På dette tidspunkt gjorde ”Den lille Istid” – en usædvanligt kold periode, som var værst i årene fra 1650 og ca. 70 år frem – ikke de dyrkningsmæssige udfordringer mindre. Dronning Sophie Amalie løste problemet med sine kakkelovnsopvarmede ”pommerantzhuse”, hvor hun dyrkede et stort udvalg af importerede planter, som kun kom ud i haven i sommerperioden.Annie Christensen har foretaget en minutiøs gennemgang af private arkiver, bevarede regnskaber i Rigsarkivet, og Det kongelige Biblioteks store samling af havelitteratur fra 1600-tallet. Hun beskriver haverne ved Gottorp, Nykøbing Slots haver, haven omkring Rosenborg, Dronning Sophie Amalies haver og en række andre haver fra 1600-tallet, bl.a. Frederiksdalhaven, hvorfra der findes fyldige plantelister, som belyser hvordan man tilplantede bedene i 1600-tallet.I bogen citeres talrige plantelister fra 1600-tallet og det giver et unikt indblik i udviklingen af plantesortimentet i århundredet. Her findes selvstændige kapitler om dyrkningsfaciliteter og plantesortiment på Gottorp, dyrkning af eksotiske planter og dyrkning af køkkenurter. Hertil kommer fyldige bilag, appendiks, litteraturliste og kilder, som kan hjælpe interesserede videre i udforskningen af den tids havebrug.Indbundet, shirtinghelbind, med smudsomslag. Stort format, ca. 25 x 32,5 cm. 2000. Bogen er på 396 sider og indeholder 30 smukke farvegengivelser fra Gottorfer Codex, samt mere end 50 sort-hvide illustrationer, som bl.a. viser datidens haveredskaber, drivhuse, samt planer og stik med gengivelser af udvalgte haver og slotte.Forsiden viser Kong Frederik III og dronning Sophie Amalie til hest, omgivet af blomster og løvværk. Kunstneren er O. Ellinger. De danske Kongers kronologiske Samling, Rosenborg.”Annie Christensens bøger er rige på viden og tanker, meninger og holdninger. De rager op over havelitteraturens frodige underbevoksning som store bredkronede træer”. (Marie Louise Paludan, anmeldelse af Annie Christensens bøger i Weekendavisen).Havehistorikeren Annie Christensen er cand.hort. med afgangsopgave i klimatologi 1979. Licentiatgrad, lic.agro., i 1986, på en afhandling om udviklingen af Gisselfelds haver 1500-1900. Annie Christensen har også udgivet ”The Klingenberg Garden Day-Book 1659-1722” (1997) og ”500 år i en dansk have - tusinder af hænders arbejde” (om Gisselfeldhaven, udgivet i 2004) hos os.
HAVEINSPIRATION FRA RENÆSSANCEN Rette linjer og stringente, geometriske mønstre var fundamentet i renæssancens haver. Men bøger om hvordan man etablerede den slags haver, måtte danskerne lede længe efter, før gartner Hans Raszmussøn Block i 1647 udgav Horticultura Danica, ’Dansk havekunst’. Denne, Danmarks første havebog, giver et unikt indblik i datidens metoder og teknikker, men den er trykt med gotiske bogstaver, sproget er forældet, og mange planter har skiftet navn i løbet af de knap 400 år, der er gået siden udgivelsen. Dertil kommer manglen på billeder af planterne. Alt dette råder cand.scient. i matematik, forfatter, madhistoriker og urteekspert Gunvor Maria Juul bod på i denne bog. Hele Horticultura Danica gengives i et let tilgængeligt sprog, planter nævnes med både datidens og nutidige navne, Blocks havemønstre gøres tilgængelige, og begreber og havepraksis i 1600-tallet forklares. Desuden er hele bogen rigt illustreret med samtidige illustrationer af planter, redskaber osv. Omsat til nutiden kan Hans Raszmussøn Block stadig inspirere – et af hans smukke mønsterbede vil let kunne anlægges i en moderne have, og hans store udvalg af blomster og stauder er en sand guldgrube for enhver haveelsker.
"A visual feast of garden design inspiration and guidance that embraces diversity and teaches you how to create a lush, colorful, magical, and meaningful garden wonderland of your own"--
Hverdagshaven – året rundt tager gennem personlige fortællinger læseren med i haven og forklarer på en lettilgængelig måde, hvordan den dyrkes året rundt. Bogen egner sig til alle niveauer og giver den nye og erfarne haveejer et grundlæggende indblik i, hvordan haver anlægges, dyrkes og vedligeholdes med vægt på biodiversitet og økologiske dyrkningsprincipper.Bogen henvender sig til læsere med store og små haver, så her kan både landbohaveejeren, drivhusdyrkeren og børnefamilien med krukker på altanen finde ny viden og inspiration uanset ambitionsniveauet.Forfatteren folder havens udfordringer ud og giver konkrete svar på, hvordan de løses. Gennem praktiske tiltag gennemgås havearbejdet med blomster, grøntsager og frugt året rundt. Fra forspiring, såning, høst og vinteropbevaring til afsnit om beskæring, kompost, gødning og efterafgrøder formidles et dybdegående indblik i havelivets mange aspekter på en simpel måde.Læseren guides til valg af haveredskaber og får DIY-forslag til, hvordan man på bæredygtig vis kan lave sine egne eller bruge haven til hygge, når arbejdsredskaberne stilles i skuret.Christine Granild har formidlet sin store praktiske og teoretiske viden i landsdækkende medier og driver havemagasinet HVERDAGSHAVEN.dkCHRISTINE GRANILD fik sin første have lang tid før, hun begyndte i skole. Den var fyldt med farvestrålende sommerblomster, og senere voksede rækker med ærter, gulerødder og radiser frem. Det blev begyndelsen på et liv med hverdagshaver og jord under neglene.Fra sit landsted dyrker hun i dag en selvforsynende køkkenhave på 400 m2, har to drivhuse og alt det løse, hvor blomster, træer og buske folder sig ud. Året rundt er haven et levende sted med sommerblomster, grøntsager, stauder, frugttræer, bærbuske, ukrudt mellem rækkerne og skræppende høns, ænder, bier, insekter og sommerfugle.
Featuring the work of dozens of talented artists, this richly illustrated and redesigned sequel to Purchia and Rooney's Fairy Homes & Gardens further spurs the imagination with images and stories of more than 50 new fairy dwellings.
Renowned landscape historian Michael Symes explores the history and techniques of printmaking and how prints of landscape gardens reflected and influenced fashion - sometimes at the expense of reality.
"Keep your garden in great condition all year round with the bestselling guide from expert gardener Ian Spence. What is the best time for pruning rose bushes? When will your potatoes be ready to harvest? How do you encourage healthy plants to grow back each year? Discover what to do when with Gardening Through the Year. Keep on top of gardening tasks with month-by-month chapters and handy to-do lists. Be inspired by photo galleries that showcase each month's best plants and flowers, or explore more than 350 varieties in the illustrated Plant Directory. Packed with essential gardening advice, and fully updated with sustainable practices and guidance on supporting local biodiversity, Gardening Through the Year is a must-have book for new gardeners and a trusty reference for those more experienced." -- back cover
Beautifully illustrated, personal story of an artist's garden in Ireland.
I denne smukke bog får du et indblik i Jim Lyngvilds mest poetiske side, når han præsenterer sine nye fotografier af roser.Han har selv lagt navn til rosen 'Jim the Viking' og været med til at døbe flere andre roser, og hans have ved Ravnsborg på Fyn er naturligvis prydet af skønne roser, nøje udvalgt efter farve, duft og udseende.Bogen er en kalejdoskopisk rejse gennem forskellige aspekter af rosen rolle i kunst, kultur og gastronomi. Rejs med, og bliv inspireret.
In A Short History of Flowers, Advolly Richmond of Gardeners’ World explores the exciting stories behind the most popular garden flowers.
All the Presidents' Gardens' tells the untold history of the White House Grounds. Starting with the seed-collecting, plant-obsessed George Washington and ending with Michelle Obama's focus on edibles, this rich and compelling narrative reveals how the story of the garden is also the story of America.
"For 125 years Country Life has presented its readers with the finest insider s tour of everything quintessentially British. Now in one volume, this spectacular collection of images offers the best of life in the British countryside, from charming Cotswolds villages to panoramic views across the Yorkshire dales and Glastonbury for readers who will revel in tramping across the heather filled moors to see King Charles s favorite view in all England, the white cliffs of Dover, and the Dark Hedges of Northern Ireland. Discover on these pages the culture and seasonal activities of country life, whether it be a gentleman farmer showing off his prize cattle, fly fishing in the Scottish highlands, swan upping on the Thames, or cricket on the village green. Country Life is renowned for its unprecedented access to the magnificent castles and palaces, as well as private estates and manor houses that dot the countryside from Dorset to the Scottish highlands, revealing many to its fans for the first time. In this volume readers are treated to the loveliest and most important houses and gardens from the last century, from Holkham Hall, Chatsworth, and Burghley, to Munstead Wood, Sissinghurst, and Kelmscott. This book satisfies readers seemingly insatiable desire to capture in their own lives a small slice of the romance of English countryside living."--Publisher description.
In this fascinating visual collection, garden writer and gardener Ruth Chivers explores garden history, design, horticulture, literary inspiration, folklore and poetry in 365 daily entries. Visually stunning, the book has beautiful paintings of gardens, historic plans, botanical painting and the best garden photography there is.
This is a totally subjective book of photographs of a treasured Glasgow icon within another amazing place known to all Glaswegians, the Botanical Gardens. The gardens and the palace seem to perfectly merge into each other in a totally seamless pattern of perfect harmony.
Discover 60 of the world's most spectacular gardens plus 120 travel ideas to ignite a love of outdoor spaces. Featuring the history of every botanical gem, beautiful photography and trip planning tips, this uplifting book explores the restorative effects of flora and fauna, and the joy to be experienced from each of the inspiring gardens inside it.
The definitive reference guide to garden design, its rich history, and the creative art of gardening - a luxuriously illustrated A-Z compendium of more than 200 garden elements, styles, features, and ornaments for gardeners around the globe With its easy-to-use A-Z format, The Garden examines over 200 modern and historical garden styles, features, types and ornaments, with definitions and informative descriptions and more than 500 spectacular images. This accessible, inspirational book is perfect for both amateur gardeners and specialists alike. Its entries, written by garden expert and historian Toby Musgrave - author of Phaidon's bestselling book The Gardener's Garden - range from Allée, Borrowed Landscape and Coastal Garden, to Minimalism, New Perennial Planting, Pool, Vista and Xeriscape Garden and form a unique, illustrated 'glossary' for gardeners, featuring more than 400 gardens, both public and private, iconic and lesser known. Examples include spaces such as the Baroque gardens of Versailles and rarely published tropical courtyards from contemporary designers, alongside artist creations such as Frida Kahlo's courtyard in Mexico and Derek Jarman's coastal garden in Dungeness, England. Alongside the work of private garden owners and makers, the book also showcases the work of emerging and eminent designers, including Andrea Cochran, Emily Erlam, Raymond Jungles, Dan Pearson, and Piet Oudolf. Whether creating an English cottage garden or tending a Japanese Zen landscape, the range and beauty of The Garden will inspire gardeners and garden lovers everywhere as never before.
Today there are 1,775 botanic gardens around the world, forging the way in conservation efforts and scientific research, but the roots of these horticultural institutions are much older. From early blueprints such as the 4th century BC garden of Aristotle, the first true botanic gardens are generally considered to be the Garden of the University of Padua established in 1543. Designed as spaces of study and research, botanic gardens are where the lavish beauty of the natural world collides with cutting-edge scientific developments. Throughout history the role of botanic gardens has shifted according to the context of the time, from primarily places of medical research to key theaters in the age of exploration, and more recently with a focus on conservation in the face of the escalating climate challenges. From the Renaissance gardens of Italy to the futuristic Singapore Botanic Gardens, this gorgeous book tells the story of these unique institutions. It is a history of science and learning, of politics and national interests, of societal concerns and individual passions. But, most of all, it is a compelling history of the power and possibility of the natural world, that we are still merely scratching the surface of.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.