Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med naturvejleder Morten D.D. Hansen som guide dykker man i Insekternes bog ned i insekternes forunderlige liv. Vores kriblekrablende medskabninger gemmer nemlig både på fascinerende historier og uløste mysterier.Find ud af, hvorfor sommerfuglelarven sortplettet blåfugl camouflerer sig som myre det meste af sit liv, kom med bag gåden om, hvordan edderkopper spinder et af de stærkeste materialer, vi kender til, og tag med på skattejagt efter rovbiller, månetorbister og fantomer. Der skal ledes i vandløb, i skoven og på heden – i solskin, på dage med tåge og i sene nattetimer.Undervejs fortæller Morten D.D. Hansen om, hvordan vores natursyn ændrer sig i disse år, fra et nyttigt til et unyttigt. Han tager os både på tur gennem naturhistorien og Mols Bjerge og forklarer, hvorfor det er på høje tid at tage vare på mangfoldigheden – og skønheden ikke mindst. Ikke fordi vi skal, men fordi vi kan.Insekternes bog er en bog om altings samhørighed, en kærlighedserklæring til insekter og en længsel efter at genfortrylle verden. Det er en fortælling om det vidunderlige spektakel, der foregår lige uden for din dør og under dine skosåler – og som du kan lære at få øje på, hvis bare du tager dig tid. Fremfor alt er det en historie fuld af håb fortalt af en af Danmarks dygtigste naturformidlere.
Nordens sommerfugle er en komplet felthåndbog over alle dagsommerfugle, som kan ses i Danmark, Sverige, Norge og Finland.Bogen beskriver og illustrerer alle 152 arter af dagsommerfugle samt Køllesværmere, idet den i alt indeholder over 600 fotos taget af nogen af Nordens dygtigste naturfotografer. Bogens fotos viser såvel vingeoversider som -undersider og, hvis hanner og hunner ikke er ens, begge. Kortene viser arternes aktuelle udbredelse og diagrammer giver en oversigt over arternes flyvetider.Efter bogens gennemgang af de forskellige arter følger afsnit om sommerfuglenes liv, deres økologi og en beskrivelse af de vigtigste sommerfuglebiotoper. Til sidst i bogen præsenteres et antal af de bedste sommerfuglelokaliteter i Norden samt arternes status i Norden. Bogen indeholder desuden arternes navne på alle 4 sprog samt engelsk og latin.
Den mest omfattende danske håndbog om insekter og leddyr nogensinde. Danmarks insekter er en ægte felthåndbog, der er bygget nemt og overskueligt op, så den er en stor hjælp til bestemmelse af de forskellige arter. Bogen beskriver mere end 1200 arter med illustrationer og oplysninger om såvel størrelse, findetid, levested, hyppighed og andre karakteristika. For yderligere at hjælpe i bestemmelsen er bogen forsynet med en nøgle til de forskellige insektordener. Bogen indeholder desuden afsnit om leddyrenes opbygning og levevis, indsamling, præparering og konservering samt et omfattende register. Bogens ca. 1500 tegninger er tegnet af tre af Danmarks absolut førende inden for illustration af naturens planter og dyr. Alle oplysninger er udarbejdet og kontrolleret af specialister inden for de enkelte grupper.
I „Drømmen om en lille økologisk æbleplantage“ fortæller biolog, fotograf og økologisk æbleavler Jens H. Petersen gennem tekst og masser af billeder om at plante, dyrke, høste og sælge økologiske æbler.Det er en personlig fortælling om følelsen af ansvar for de 3 hektar gammel landbrugsjord på Djursland, som han og familien overtager og om følelsen af ansvar for det stykke af kloden, der nu er kommet i deres varetægt. Og det er en beretning om praktisk økologisk jordbrug, om biodiversitet og om at invitere naturen tilbage.
En varm og vidende bog om et af naturens og havens vigtigste væsner: Humlebien. Dave Goulson, Englands førende ekspert i humlebier, fortæller her om sine eventyr og opdagelser og om sit (nogle gange temmelig skøre) liv som forsker på en måde, der er så fuld af humor og smittende videbegær, at man ikke kan andet end at lade sig rive med. Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskers banebrydende opdagelser om humlebierne, deres gådefulde liv og ikke mindst deres forsvinden, fører Goulson os ud i naturen, naturhistorien og videnskaben. Underholdende og uanstrengt viser han os ukendte og uanede sammenhænge i insekternes og planternes globale mikrokosmos, der er lige så fantastisk som det er skrøbeligt. Bogen er en uforbeholden kærlighedserklæring til humlebien, som ikke kun er et lille flyvende mirakel, hvis vingekonstruktion trodser fysikkens love, men også et uundværligt nyttedyr, hvis uddøen ville få fatale konsekvenser for os mennesker. ”Dave Goulsons bog er underholdende, fascinerende og vigtig […] Man lærer meget, ikke kun om humlebier, og man keder sig ikke et øjeblik. […] Men – måske er det bedst at læse bogen, når man er alene. Lige fra starten var enhver, der kom i nærheden af mig, i fare for at blive bombarderet med Fascinerende Fakta, jeg havde opsnappet …” The Guardian Dave Goulson læste biologi på Oxford og er nu professor på University of Sussex. Han har publiceret nærved 200 videnskabelige artikler om bier, sommerfugle og andre insekter. Han er grundlægger af den ansete britiske Bumblebee Conservation Trust og prisbelønnet innovator. Goulsons bog om humlebier har ligget længe på Sunday Times bestsellerliste, udkommer nu i en række lande – og efterfølgeren ”Summen over engen”, hvor Goulson køber en ruin i Frankrig for at skabe en stor og frodig eng, kommer på dansk til efteråret.
Bierne er vigtige bestøvere af både vilde og dyrkede planter, men de vilde bier er gået voldsomt tilbage i antal. For at hjælpe bierne må vi beskytte vores vilde natur og tilbyde bierne gode levesteder. Det gør vi bl.a. ved at indrette haven bi-venligt og undlade at sprøjte med giftstoffer. Susanne Harding, der er entomolog, beskriver en række vilde biers levevis og de planter, der året igennem kan hjælpe bierne med at overleve. Illustreret med fotos og tegninger af adskillige kunstnere.
Den nye grundbog om biavl fortæller bl.a. om: bier i byen og bier i haven, den sunde bigård, året rundt med bier, pasning og honninghøst.En ny generation af biavlere fokuserer på selvforsyning og bæredygtighed. Bogen udgives i samarbejde med Danmarks Biavlerforening.
Små dyr i hus og have er en let tilgængelig og overskuelig guide til det lavere dyreliv i vore hjem og vores have: insekter, snegle, orme, mider, edderkopper m.m. Bogen omtaler mere end 700 dyrearter - både nyttedyr, skadedyr og dyr, vi nyder at se på - og er den mest omfattende bog om emnet. Grundige beskrivelser af dyrenes kendetegn, levevis, levesteder, udbredelse, forvekslingsmuligheder m.m. samt en lang række spændende og nyttige ekstraoplysninger om dyrenes liv. Over 800 detaljerede farvetegninger udarbejdet af en af Danmarks dygtigste naturtegnere gør det nemt at bestemme dyrene. Oversigtsplancher giver overblik over typiske levesteder og dyrespor.
Sommerfuglene i Nordeuropa viser og beskriver alle de ca. 150 dagsommerfuglearter, der findes i Danmark og Nordeuropa.. Hver art vises med én eller flere farvetegninger og beskrives med en udførlig tekst om kendetegn, levested, adfærd og udvikling. Dertil kommer ajourførte oplysninger om udbredelse, bevaringsstatus og sammenligningsplancher over arter, der ligner hinanden. Sommerfugle i Danmark indeholder foruden artsbeskrivelserne afsnit om sommerfuglenes liv og om at anlægge en sommerfuglesamling. Bogen kan bruges af både børn og voksne.Birgitte Rubæk har tegnet de smukke og præcise illustrationer.
Små dyr i sø og å en let tilgængelig og overskuelig guide til det lavere dyreliv i vore søer og åer: insekter, snegle, orme, mider, edderkopper, salamandre og frøer - samt en række ferskvandsfisk. Bogen omtaler mere end 500 dyrearter og er den mest omfattende bog om emnet. Grundige beskrivelser af dyrenes kendetegn, levevis, levesteder, udbredelse, forvekslingsmuligheder m.m. samt en lang række spændende og nyttige ekstraoplysninger om dyrenes liv. Over 800 detaljerede farvetegninger udarbejdet af en af Danmarks dygtigste naturtegnere gør det nemt at bestemme dyrene. Oversigtsplancher giver overblik over typiske levesteder, fødekæde m.m.
De er berygtede for deres flid og erobringstrang. De har husdyr, kemiske våben og avanceret landbrug. Menneskene? Nej, myrerne! Joachim Offenberg, forsker ved Aarhus Universitet, beretter om det småkryb, som end ikke hans barske onkel Preben - der forsøgte at brænde dem i helvedes flammer - kan få bugt med. Ifølge Preben fortjener de ilden! Især når de kannibaliserer, tager slaver og undergraver vores terrasser. Men vi burde dog i stedet domesticere dem og dermed samarbejde med 1/4 af verdens animalske biomasse. Så bered dig på at blive myrmekofil!
Små dyr i sø og å en let tilgængelig og overskuelig guide til skovens lavere dyreliv: insekter, snegle, orme, mider, edderkopper m. m.. Bogen omtaler mere end 800 dyrearter og er den mest omfattende bog om emnet - uundværlig for alle som færdes i skoven, om måske har ungerne med. Grundige beskrivelser af dyrenes kendetegn, levevis, levesteder, udbredelse, forvekslingsmuligheder m.m. samt en lang række spændende og nyttige ekstraoplysninger om dyrenes liv. Over 900 detaljerede farvetegninger udarbejdet af en af Danmarks dygtigste naturtegnere gør det nemt at bestemme dyrene. Oversigtsplancher giver overblik over typiske levesteder og dyrespor.
Vi vil ha’ mere natur i haven Sommerfugle og vilde bier forsvinder fra den danske natur. Nyheden var en mavepuster for mange, og blev anledning til overvejelser om hvad man selv kan gøre for at hjælpe insekterne – og i den sammenhæng er haven et oplagt sted for en indsats. Siden 2012 har biolog Ditte Dahl Lisbjerg skrevet på bloggen VildeHaver.dk, og har her forsøgt at inspirere helt almindelige haveejere til at gøre enkle ting, der kan give mere plads til naturen inden for havelågen. Helt konkret anvises syv små tiltag, som er lige til at gå i gang med – hvad enten man har en stor have, et lille frimærke eller en altankasse. Alle steder kan der skabes plads og grundlag for mere biodiversitet; flere sommerfugle og vilde bier. At have en vild have er ikke bare at lade stå til. Haven skal stadig passes, men bl.a. kan plæneklipperen tage en slapper. Gift skal selvfølgelig ud, og kvasbunken skal ikke altid køres på genbrugsstationen, men kan derimod blive et påskønnet gemmested for pindsvin, insekter og småfugle. Bogen er holdt i et enkelt og letforståeligt sprog. Den emmer af smittende begejstring, og er det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil give plads til natur uden for sin egen dør. Med en lille bog fuld af inspiration håber biologen, at dette blive det næste ’hønsestrik’, så de danske haver kan komme til at summe af liv.
I denne handy lommeguide får man beskrivelser af 55 arter af dag- og natsommerfugle, som man kan møde i den danske natur. Sommerfuglene er nok de mest fascinerende og populære insekter i den danske natur. Man kan glæde sig over sommerfugle overalt i landskabet, hvor de kan finde føde til sig selv og deres larver. Bogen kommer også ind på sommerfugles udvikling og levevis, og hvordan man får flere sommerfugl.
To klassiske felthåndbøger i en opdateret udgave med ny viden og helt nyt design og samlet i en smuk kassette – lige til at tage med ud i naturen.Hvad finder jeg på stranden er den klassiske felthåndbog til en tur langs kysten. Alle bogens mange dyr, planter, sten og fossiler er grundigt beskrevet. De smukke, detaljerede akvareller gør det nemt at bestemme det, man finder, og det overskuelige layout gør bogen let at slå op i. Bogen henvender sig til alle naturinteresserede – såvel begynderen som den mere erfarne.I bogen:• Søstjerner, krebsdyr og andre smådyr• Snegle, muslinger og blæksprutter• Planter, tang, mos og laver• Strandsten, knogler og fossiler• Fisk, krybdyr og padder.Hvad finder jeg i skoven er en klassisk felthåndbog og praktisk ledsager til skovturen for den, der gerne vil lære skovens smådyr at kende. Hvert dyr beskrives med kendetegn, forekomst, levevis og forvekslingsmuligheder. De mange smukke, livagtige tegninger gør det nemt at kende de forskellige arter fra hinanden – også for begynderen.I bogen:• Orme og bænkebidere• Tusindben og skolopendere• Græshopper, cikader og tæger• Sommerfugle og biller• Hvepse, bier og myrer• Fluer og myg• Edderkopper og mejere• Snegle• Padder og krybdyr• Galler
Det er spændende at iagttage havens mindste beboere, deres forunderlige liv, biologi, historie og samspil.I ”Flyvende admiraler og andet småkryb” kan du læse om insekternes biologi og udvikling, deres samspil med andre arter og de mange sjove og kreative strategier og specialiseringer, insekter har udviklet – blandt andet for at skaffe føde, score en partner og beskytte sig mod fjender.Man kan få endnu større glæde af haven, når man ved noget om insekternes adfærd og behov og ikke mindst om de mange spændende tilpasninger og samspil mellem insekter og andre artsgrupper, som er helt nødvendige for at opretholde robuste økosystemer og sunde haver.Over 300 fotografier.
Politikens Børnebøgers læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor er omdrejningspunktet for vores læs selv-serie nogle af vores absolutte yndlingsnørder, heriblandt Vicky Knudsen. I Vicky Knudsens tre nye læs selv-bøger skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. I Mikro-monstre skal vi kigge nærmere på nogle af de dyr, der normalt får os til at hvine højt af skræk med deres kriblende adfærd og lidt for lange følehorn.I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken igler, lus, krager eller skolopendere – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en zebraedderkop på hovedpuden.
Politikens Børnebøgers læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor er omdrejningspunktet for vores læs selv-serie nogle af vores absolutte yndlingsnørder, heriblandt Vicky Knudsen. I Vicky Knudsens tre nye læs selv-bøger skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. I Banditter og blod-sugere kommer vi helt tæt på parasitter, lus og andre der prøver at snylte sig til det gode liv.I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken igler, lus, krager eller skolopendere – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en zebraedderkop på hovedpuden.
Politikens Børnebøgers læs selv-serie rummer både nyskrevne tekster og bearbejdede udgaver af vores største titler, så de kan bruges til selvlæsning og læsetræning.Hos Politikens Børnebøger er nørden vores superhelt, og derfor er omdrejningspunktet for vores læs selv-serie nogle af vores absolutte yndlingsnørder, heriblandt Vicky Knudsen. I Vicky Knudsens tre nye læs selv-bøger skal vi se nærmere på nogle af de dyr, vi ellers ofte prøve at undgå. Frygt-løse fugle tager os omkring nogle af de største fugle, vi har herhjemme – fugle, der ikke altid er lige søde ved hverken artsfæller eller andre arter.I Vickys optik er der dog ingen grund til at undgå hverken igler, lus, krager eller skolopendere – for de er hver især nogle helt fantastiske arter, der igennem årtusinder har forfinet deres overlevelse i naturen. Der er altså snarere grund til jubel end til panik, hvis der pludselig er en zebraedderkop på hovedpuden.
Sommerfugle er nogle af de mest fantastiske skabninger i naturen. På hele kloden findes der omkring 180.000 forskellige slags, og de kommer i alle farver, former og størrelser. Naturillustrator Ben Rothery har udvalgt de mest betagende eksemplarer i denne bog for alle aldre, fra den populære monark til den iøjnefaldende blå morfo. Opdag mere om sommerfuglene og få indblik i, hvad det er, der gør dem så fantastiske.
In the words of the author, "Once you get to know them, you'll love them."
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.