Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ekspeditioner

Her finder du spændende bøger om Ekspeditioner. Nedenfor er et flot udvalg af over 76 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Rejseberetninger om ekspeditioner og udforskning, for den alment interesserede læser.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - En dansk ekspedition 1761-67
  af Thorkild Hansen
  43,94 - 247,95 kr.

 • af Knud Rasmussen
  72,95 - 269,95 kr.

  Beretningen om den længste færd, der nogensinde er foretaget med hunde og slæder. Fra Grønland langs Ishavet om Canada til Alaska og Sibirien i årene 1921-24. Knud Rasmussen forener i denne klassiske rejsebog en opdagelsesrejsende, en videnskabsmands og en digters egenskaber.

 • af Kristian Hvidtfelt Nielsen, Peter Andreas Toft, Jesper Kurt-Nielsen, mfl.
  617,95 kr.

  I Dansk ekspeditionshistorie mødes danmarks- og verdenshistorien i beretningen om en perlerække af kendte og ukendte kultur- og naturvidenskabelige ekspeditioner og ekspeditionsdeltagere gennem næsten 500 år. Undervejs har ekspeditionerne skiftet karakter, i takt med at Danmarks rolle i verden, de teknologiske muligheder og videnskaben har ændret sig. Det er fortællinger om store bedrifter og lige så store tragedier, men også om kulturmøder, videnskabelige erkendelser og udenrigspolitiske interesser. Værket består af tre bind: Bind 1: I kongens og oplysningens tjeneste 1600-1850Bind 2: For fremskridtet og nationen i imperialismens tidsalder 1850-1945Bind 3: Kold krig, afkolonisering og nye horisonter 1945-2020

 • - En togrejse
  af Torbjørn Færøvik
  137,95 - 247,95 kr.

  Velkommen til en velfortalt og sansemættet rejse fra London til Samarkand med den berømte Orientekspressen. Orientekspressen var et eksklusivt og legendarisk tog, der i knap hundrede år fra 1883 til 1977 fragtede passagerer mellem Paris og Istanbul. Ruten blev især berømt takket være krimiforfatteren Agatha Christie, der lader et af sine mest berømte mord foregå om bord på netop dette tog. Journalist og forfatter Torbjørn Færøvik rejser i denne bog på sporet af nogle af historiens mest centrale kulturpersonligheder - fra Ernest Hemingway til Stefan Zweig, Imre Kertész og Kemal Atatürk - på en virkelig togtur fra London til Samarkand. Rejsen fører læseren fra det velkendte Europa til det ufremkommelige Centralasien. Undervejs fortæller Færøvik, inspireret af de historiske landskaber, han kan se fra sit togvindue, om store slag og kulturmødet. Og når han slentrer gennem byer som Paris, München, Budapest og Istanbul, blander fortidens bygninger og begivenheder sig med nutidens lugte og lyde. Orientekspressen er en original og velfortalt rejseskildring, der genopliver togturen som langsom og bæredygtig rejseform med tid og plads til at lade sansninger, historiens vingesus og eksistentielle refleksioner rodfæste sig undervejs. Om forfatterenTorbjørn Færøvik, født 1948, er prisvindende norsk forfatter og journalist. Han var i næsten tre årtier journalist ved Arbeiderbladet og udenrigskorrespondent hos NRK mellem 1991 og 1999. Har udgivet flere anmelderroste rejseskildringer og er til dato den eneste norske forfatter, der har modtaget den prestigefyldte faglitterære Bragepris hele tre gange.

 • af Ejnar Mikkelsen
  43,94 - 247,95 kr.

  Farlig tomandsfærd handler om et af den grønlandske histories mest eventyrlige afsnit. Bogen fortæller om en lille håndfuld mænds uforfærdede kamp for i årene 1909–12 at løfte resten af det slør, der endnu hvilede over Mylius-Erichsens, Høeg-Hagens og Jørgen Brønlunds sidste tragiske rejse under »Danmarks-ekspeditionen« 1906–08. Bogen udkom første gang i 1955.

 • - Fra gamle gravskatte til vikingerov, sørøversølv og forsvundet naziguld
  af Klaus Aarsleff
  72,95 - 247,95 kr.

  Guldet venter! I grotter og i huler i Andesbjergene ligger der måske skjult offerguld og tempelsølv fra det gamle inkafolk for milliarder af kr. På bunden af Det Caribiske Hav og på strandene i Caribien ligger der spanske skatte for utallige millioner. I USA har en rigmand begravet en skat til 12 millioner og han har udfordret alle med skattejagt i blodet til at finde den. Og i Europa leder man stadig efter guld og kunstskatte, som forsvandt under 2. Verdenskrig. På Egeøen ved Canadas Atlanterhavskyst og på Seychellerne i Det Indiske Ocean har eventyrere ledt efter store piratskatte i generationer. Nær Cape Cod ved Boston er en skattejæger i disse år ved at hæve en sørøverskat, der er mellem en og to milliarder kr. værd. Og i en saltmine i Tyskland fandt amerikanske soldater i 1945 guldbarrer og guldmønter for 85 milliarder kr. I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet og om, hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.

 • - En sand historie om at overleve
  af Lasse Spang Olsen
  122,95 - 197,95 kr.

  Dette er den sande historie om to mænds heroiske, men tilsyneladende umulige kamp for at overleve. En skibskok er strandet i en luftlomme i vraget af et sunket skib 34 meter under havets overflade. Med næsten ingen ilt og uden at nogen aner, at han er i live. Men nogen kommer ham alligevel til undsætning.Tre dage senere ankommer et redningsskib for at bjærge de døde. En nyuddannet dykker bliver som den første sendt ind, og til sin skræk og store overraskelse finder han kokken i live, dybt inde i det sunkne skib.Men det er først nu problemerne virkelig begynder, og de er begge i livsfare.Bogen bygger på Lasse Spang Olsens nye dokumentarfilm; på Lasses interviews med alle involverede samt blandt andet på de utrolige autentiske optagelser fra dykkerhjelme, kameraer og radiokommunikation. Og bogen er rigt illustreret med Lasse Spang Olsens egne stills, framegrabs og fotos.

 • af Hans Egede
  246,95 kr.

  I 1721 stævnede den dansk-norske præst Hans Povelsen Egede ud fra Bergen med skibet Håbet for at sejle mod nord og forkynde den kristne lære for grønlænderne. Egede havde læst, at der i Grønland fandtes kirker og klostre fra tidligere nordiske bosættelser og blev optændt af en drøm om at genskabe en tabt kristen kultur. Han ankom med sin hustru og deres fire børn d. 3. juli 1721 til en ø i den vestgrønlandske skærgård, som han kaldte Håbets Ø, og grundlagde siden kolonien Godthåb i 1728.Hans Egede blev i Grønland i 15 år og efterlod sig dybt og komplekst spor i den dansk-grønlandske kulturarv. Under sit ophold førte han en omfattende dagbog, som oprindelig blev udgivet i 1738 under titlen Omstændelig og udførlig Relation angaaende den Grønlandske Missions Begyndelse og Fortsættelse […]. Bogen er Egedes personlige fortælling om det skæbnesvangre møde mellem den dansk-norske mission og de grønlandske inuitter. Den åbner et vindue til kolonihistoriens dagligliv og beskriver alt fra kampen for at fange laks og skyde ryper til dramatiske sammenstød med inuitternes åndemanere. I Dagbog 1721-36 præsenteres Egedes dagbogsværk for første gang i nudansk udgave.

 • - Knud Rasmussen og hans tid
  af Kirsten Hastrup
  287,95 - 397,95 kr.

  Kirsten Hastrups storværk Vinterens hjerte - Knud Rasmussen og hans tid er ikke en biografi i klassisk forstand, men derimod en rejse med polarforskeren ind i vinterens hjerte. Forfatterens ærinde er at forstå, hvad der drev ham ud i det yderste øde, og hvorfor hans rejseberetninger vandt så stor popularitet i samtiden, som de gjorde. Hvad var det for en tid og et samfund, der gjorde ham til helt og bannerfører for langt mere omfattende ideer? Knud Rasmussens mange Thule-ekspeditioner og hans beretninger om dem vandt ham et ry som nationalhelt og anerkendt forsker - og han er ikke til at komme uden om, hvis man er det mindste interesseret i arktisk kultur og historie. Hans omfattende forfatterskab rummer skønlitterære ansatser, rejseberetninger, oversættelser af eskimoiske sagn samt videnskabelige fremstillinger af eskimoisk kultur. Og det er først og fremmest hans fortjeneste, at København længe var eskimoforskningens verdenshovedstad.Knud Rasmussen er biograferet flere gange før, oftest i begejstrede helteportrætter, men fælles for dem alle er, at det historiske bagtæppe er mere eller mindre usynligt. Kirsten Hastrup fortæller en historie, som er meget større end Knud Rasmussens egen – det er også videnskabens, nationens og kolonialismens historie, som her bliver fortalt. Kirsten Hastrup drømte som barn om at blive polarforsker, men endte i stedet som professor i antropologi ved Københavns Universitet og præsident for De Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. "Seks hjerter." - Politiken "Fire stjerner." - Berlingske Tidende "Fire stjerner." - Jydske Vestkysten "Fire stjerner." - Jyllands-Posten

 • - eller En atemporal rejse fra Paris til Marseille
  af Julio Cortázar & Carol Dunlop
  296,95 kr.

  ”På de store rastepladser med servicestation, butik og som regel restaurant vokser der hver nat en lille, flygtig og omskiftelig by frem, som kun vil eksistere en enkelt gang for så at blive erstattet af en anden, der ligner, men er anderledes end den foregående dags. Pludselig er byen fyldt op, og det er verdens mest internationale by med bulgarske, franske, tyske, spanske, græske og belgiske huse, dybe huse med påskrifter eller store presenninger, der dækker over mysteriet …” Ud fra devisen rejser skal være digte sætter de forelskede ’autonauter’ Julio Cortázar og Carol Dunlop sig en varm forårsdag i 1982 for at gennemføre en 33 dage lang rejse ad ’kosmostradaen’ fra Paris til Marseille i dragen Fafner – et langsommeligt rødt Folkevognsrugbrød – med hver en skrivemaskine. Og motorvejen mod syd og dens 65 rastepladser forvandles umærkeligt fra grå asfalt til klingende poesi gennem finurlige cortazarske og dunlopske betragtninger over stort og småt. Her dokumenteret ved hjælp af dagbogsoptegnelser, brevvekslinger, fotografier, skitser over ruten og ikke mindst fri fantasi. Beretningen i sin bogform er også en endelig afsked og sidste kærlighedserklæring; Carol Dunlop døde få måneder efter hjemkomsten, bare 36 år gammel.

 • af Nicky Nielsen
  218,95 - 347,95 kr.

  Da arkæologen Howard Carter efter ti års ihærdig søgen den 4. november 1922 fandt indgangen til barnekongen Tutankhamons grav, var hans lykke gjort. Der var nok guld til at gøre ham og hans sponsor, adelsmanden lord Carnarvon, både berømte og stenrige. Men ikke alt var fryd, guld og gammen. Fundene førte til slagsmål mellem journalister, styrkede nationalistiske strømninger i Egypten og var med til at forværre det anspændte forhold mellem Egypten og Storbritannien. Jagten på Tutankhamon er ikke kun en dramatisk fortælling med helte og skurke, forbandelser og ørkenstøv, glitrende guld og rygter om et 3.000 år gammelt kongemord. Det er i høj grad også en historie om skattens betydning, det oldegyptiske samfund og Carters egyptiske kolleger – de kvinder, mænd og børn, som er blevet glemt. Det er historien om Tutankhamons korte liv og den lange søvn, som Carter vækkede ham af. Og endelig er det fortællingen om, hvordan fundene kom til at præge den vestlige verdens syn på de gamle egyptere. Nicky Nielsen er lektor i egyptologi ved University of Manchester. Den danske forsker har deltaget i en lang række udgravninger i Egypten. Jagten på Tutankhamon er hans første bog på dansk.

 • - En beretning om en sejltur i en lille båd langs vestkysten fra syd til nord
  af Peter Bang
  287,95 kr.

  GRØNLAND OM STYRBORD er en spændende beretning om en 4500 kilometer tomands-ekspedition i en lille 17 fods havjagtbåd langs Grønlands vestkyst fra syd til nord. En rejse i en storslået natur, hvor storis, storm, tåge og farlige skær var en del af hverdagen. I bogen fortælles om oplevelser med natur og dyreliv, jagt og fiskeri og møder med mennesker i verdens nordligst beboede egne. En ønskebog om Grønland. Rigt illustreret med over 100 fotos i farve og sort-hvid.

 • af Gitte Holtze
  92,95 - 237,95 kr.

  Gitte Holtze sætter ud på en vandring ad Hærvejen op gennem Jylland. Hun gør det især for at få en timeout fra en alt for hektisk hverdag, men forventer ikke mere end det. For selv om Hærvejen med sine knapt 500 km er den længste vandrerute i Danmark, er det jo bare Danmark.Det viser sig, at Hærvejen er meget mere end det. Gitte fortæller om at gå langsomt gennem lommer af et Danmark, der lever stille og hengemt. Om tankevækkende møder med fremmede. Om glæden ved det enkle liv i en rygsæk. Om tyste nætter alene i en dansk natur meget større, end hun troede. Om en vandretur, der på forunderlig vis altid giver det, Gitte har brug for. Og om hvordan hun skridt for skridt på sin vej nordpå slipper hamsterræset og mærker sig selv mere og mere.Gitte Holtze er erfaren udi lange vandringer og er især kendt for at have gået den over 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Dengang gjorde hun det for at vokse sig ud af et smadret selvværd, og hun vendte hjem med en ny tro på sig selv og på, at vandring er vejen til et helt liv.Hvad Hærvejen gav er en bog om alt det, vandring giver, også selv om man 'bare' går i Danmark.

 • af Christiane Ritter
  152,95 kr.

 • - Knud Rasmussen på nært hold
  af Niels Barfoed
  43,94 - 164,95 kr.

   Niels Barfoed har tegnet et både følsomt og nærgående portræt af mennesket Knud Rasmussen, af manden, vennen, kollegaen, kvindebedåreren, kunstneren. Han lader os møde en række af de mennesker, der var tæt på Knud Rasmussen - nogle i korte glimt, andre igennem lang tid, enkelte hele livet. Hvordan så de ham, hvad betød han for dem? For nogle var han et forbillede, for andre et dyrt bekendtskab.Andre har fulgt Knud Rasmussens slædespor - i sit nærbillede af Knud Rasmussen følger Niels Barfoed hans livs spor i de mennesker, han mødte, betog og – brugte.Læs mere om forfatteren, Niels Barfoed.

 • - Oplevelser gennem over 30 år og tilbageblik i bestigningshistorien
  af Bo Belvedere Christensen
  297,94 kr.

  Denne bog om Himalaya beskriver udforskningen af Himalaya fra de første beretninger om de store bjerge over de første bestigninger og opmålingen af bjergene.Bogen tager dig gennem forfatterens egne oplevelser og bestigninger af nogle af de allerstørste samtidig med at du får et indblik i, hvordan de første som mødte disse bjerge gennemførte de store bedrifter, som bestigninger i ukendt terræn på verdens allerhøjeste bjerge er.Men du får også et indblik i hvordan Himalaya overhovedet er opstået, samt hvordan bjergene er af yderste vigtighed for menneskene omkring og for klimaet i store dele af Sydøstasien.

 • - via Gokyo and Cho La
  af Bo Belvedere Christensen
  105,95 - 297,95 kr.

  This book on the very popular Everest Trek via Gokyo and the Cho La pas is an image based narrative by mountain climber and guide Bo Belvedere Christensen. It's is based on a trek that he led during an autumn trip and the experiences that met him and his group during this beautiful trek through one of The Worlds most amazing mountain regions. The descriptions are based on the authors extensive experience with the area since arriving here first time in 1988 to climb Ama Dablam, and since spending several years in total in the Everest region.

 • af Peter Freuchen
  422,95 kr.

  Polarforsker Peter Freuchen fortæller her fabulerende, men autentisk, historier fra sit liv som ekspeditionsrejsende i især de barske arktiske egne. Hans kærlighed til de dengang såkaldt primitive folkeslag gennemsyrer fortællingerne, der er rige på både hårdføre naturoplevelser og ren overlevelse.Samhørende med \"Min grønlandske Ungdom\"Peter Freuchen (1886-1957). Dansk forfatter og journalist. Skrev især om sine mange ekspeditioner som opdagelsesrejsende, blandt andet sammen med Knud Rasmussen, med hvem han i 1910 etablerede en udforskningsstation i Thule. Peter Freuchens ekspeditioner gik som oftest til de hårdføre og endnu uudforskede arktiske områder, men i 1935 besøgte han tillige Afrika. Hans forfatterskab er bredt og strækker sig fra rejseskildringer til romaner og selvbiografiske værker – gennemsyret af stor passion.

 • - – en moderne vikingesejlads i Grønland
  af Kristoffer Flakstad, Ingeborg Gayle Nielsen & Ole Sand
  72,95 - 247,95 kr.

  Skjoldungen er beretningen om otte danskeres dramatiske togt fra det sydligste Grønland til Nuuk i sommeren 2016. Turen foregår om bord på rekonstruktionen af et vikingeskib, der er bygget af fagfolk i Roskilde, og som har været anvendt af de nordboere, der boede i Grønland frem til 1300-tallet. Det viser sig hurtigt, at besætningen kommer ud for uforudsete vejrforhold, og der lurer mange farer undervejs fra isbjørne til lumske isbjerge og skær. Samtidig kommer sammenholdet under en konstant prøve i den lille træbåd, og konflikterne er uundgåelige under den benhårde rejse. Den ældste om bord er 60 år, mens den yngste blot er en 18-årig gymnasieelev. I løbet af de seks uger fra juni til august bevæger båden Skjoldungen sig langsomt op gennem grønlandske fjorde og skærgårde. Vi tages med til et moderne Grønland med hjælpsomme lokale, kaffemik og affolkede bygder. Og vi dykker med besætningen ned i den grønlandske historie fra Erik den Rødes tid til den amerikanske indflydelse under anden verdenskrig. Historikerne ved, at skibe som Skjoldungen blev brugt i Grønland, og de mange nordbo-ruiner fortæller, at her har eksisteret ret store vikingesamfund. Mens besætningen kæmper for at nå til Nuuk til rette tid, konfronteres de igen og igen med det store spørgsmål: Hvor blev de grønlandske nordboere af?

 • - Rejseeventyr i Nordcanada
  af Peter Bang
  297,95 kr.

  Vildmarksklassikeren AFSTED handler om skov, flod og stilhed, jagtmarker og fiskevande, eventyrlyst og naturglæde. Og om at tage afsted, gøre det man har lyst til og leve livet, mens man har det. Det er beretningen om to unge danskere, udstyret med med det, der er plads til i en kano - og omgivet af tusinder kvadratkilometer canadisk vildmark. Det er en bog om at være alene - og om, hvad der kan ske - midt i en stor natur, uden kontakt med omverdenen. - Jeg ville ud i en ren og vild natur, ud og høre stilhedens sang, tænke klare, rene tanker, være tæt på alting og mærke sundhed i hjertet...Pressen skrev:"Bogen er elementært spændende og giver også en fin beskrivelse af den storslåede canadiske natur." / Kristeligt Dagblad"Bogen giver en forståelse af den urgamle drivkraft, som kan få mennesker til at foretage sig ting, der bringer både livet og døden ind på helt tæt hold." / JyllandsPosten"Det er en spændende, dramatisk og flot bog. Oplagt til gavebrug. For alle som drømmer om vildmarksliv må det være en ønskebog." / BTBogen er rigt illustreret med farvefotos.

 • af Gisela Bormann
  352,95 kr.

  Bei zehn Trekking-Touren in Nepal lässt Gisela Bormann uns teilhaben an Ihren Erfolgen mit großen Glücksmomenten, sowie Scheitern gesetzter Ziele, die trotzdem immer für sie mit positiven Ergebnis enden Sie berichtet von der gigantischen Bergkulisse im Himalaya und lässt dabei die Ehrfurcht vor unserer wunderbaren Natur nie außer Acht. Sie beschäftigt sich mit Menschen, hilft wo sie kann und lernt dabei, wie man mit kleinen Taten große Dinge bewegen kann.

 • af Daniel Light
  226,95 kr.

  A riveting journey through the history of mountaineering - before Everest.

 • - Den yderste grænse 2
  af Bjørn Harvig
  247,95 kr.

 • af Rosemary Cadden
  167,95 kr.

  An (un)settling road trip through the centre of Australia to discover how settler colonisation has altered the landscape and the lives of people who call this strip of country their home.

 • af Steve Bonham
  177,95 kr.

  A trek from Mt. Toubkal to the Sahara, featuring a Krupp cannon, secret service, warlords, dwarfs, a spirit dog, and an amorous camel. A tale of resilience, companionship, history's weave, and the essence of adventure.

 • af Tim Voors
  294,95 kr.

  5.000 Kilometer durch Amerika - Tim Voors nimmt uns mit auf die einzigartige Wanderung entlang des Continental Divide Trail.Als längster Fernwanderweg, der durch ein einziges Land führt, steht der CDT auf der Wunschliste jedes ambitionierten Wanderers. Bekannt für seine Schönheit und gleichzeitige Unberechenbarkeit ist der CDT ein Ausdauertest, der Vielseitigkeit und Anpassungsfähigkeit an die Launen der Natur abverlangt. Jedes Jahr machen sich nur wenige auf, um dieses Ziel tatsächlich zu erreichen. Tim Voors war 2022 einer von ihnen. Im Alter von 50 Jahren hat er die Strecke in unter fünf Monaten zurückgelegt und damit nach dem Pacific Crest Trail, auf dem wir ihn in dem mit gestalten veröffentlichten Allein begleiten konnten, den zweiten der drei Triple-Crown-Wege begangen. Sieben Millionen Schritte und die 15-fache Anzahl der Höhenmeter, die es braucht, um den Mount Everest zu besteigen, sind nur zwei Zahlen, die versuchen, diese Herausforderung fassbar zu machen.The Great Divide ist mehr als nur eine Geschichte - es ist eine Einladung, eigene Grenzen zu erkunden und das Unbekannte zu umarmen.

 • af Jules Verne
  182,95 - 257,95 kr.

 • af Leif Aidt
  172,95 kr.

  Bogen er nummer tre i en lille serie om vigtige fartøjer i Grønlands historie. De to første er ”Sonja kalippoq – Den grønlandske hvalfangst i perioden 1924-58” og ”Misigssût – Kampen mod TB i Grønland fra 1950’erne til i dag”. Denne tredje bog handler om umiat – på dansk konebåde, inuits fangst- og rejsebåde, der blev roet af kvinder, og som var forudsætningen for, at inuit-kulturen kunne bevæge sig fra Alaska til Nordgrønland for godt 800 år siden. Umiaq er således det vigtigste fartøj i Grønlands historie.Bogen fortæller om umiaq, den store skindbåd, og viser et eksempel på, hvordan dette fartøj var selve forudsætningen for, at man kunne rejse i isfyldte farvande og dermed, at Gustav Holms konebådsekspedition kunne gennemføres for 140 år siden. Bogen henvender sig til alle med interesse for Grønland.

 • af Mick Fowler
  156,95 kr.

 • af Rafael Schäfer
  236,95 kr.

  Nahtoderfahrungen beim Surfen, Wanderungen mit Durchfall sowie Roller-Unfälle beschreiben nur einen Bruchteil der zahlreichen, negativen Erfahrungen, die Rafael während seiner Reise gemacht hat. In anderthalb Jahren erkundete er 13 verschiedene Länder und wurde dabei vor allerlei Herausforderungen gestellt. In 17 Kapiteln erzählt der Autor unverblümt von den Schattenseiten des Reisens, welche man in den sozialen Medien nur selten zu sehen bekommt. Gleichzeitig sind die wahren Geschichten auch witzig, interessant und lehrreich ¿ zumindest im Nachhinein.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.