Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Bullshit af Camilla Stockmann Du sparer 12% ift. forlagets pris Spar 12%

Bullshit

- Fortællingen om en familie

Bag om Bullshit

Pia fra Vestamager er 16 år, da hun i 1978 bliver kærester med det kriminelle bandemedlem Makrel. To drab begået med seks dages mellemrum bringer parret sammen: Makrels skolekammerat er skudt på Daddy’s Dance Hall i det indre København, og på Islands Brygge er en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge. Makrels bande og Pias venner søger hævn. Sammen danner de klubben Bullshit og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden, den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de største væbnede kampe i Danmark siden anden verdenskrig, og op gennem 1980’erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret. BULLSHIT er en dokumentarisk beretning – skrevet på baggrund af et stort kildemateriale – om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet og lavede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub. Og det er historien om Makrel, der blev præsident for Bullshit og siden myrdet for øjnene af Pia.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788702193572
 • Udgivet:
 • 25. oktober 2017
 • 73,95 kr.
 • 84,00 kr.
 • 10,05 kr. (12%)
 • 0,00 kr.
 • Straks på e-mail
Eller spar samlet 23% som medlem
 • 64,95 kr.
 • 19,05 kr. (23%)

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Camilla Stockmann
Se alle titler
Beskrivelse af Bullshit
Pia fra Vestamager er 16 år, da hun i 1978 bliver kærester med det kriminelle bandemedlem Makrel.

To drab begået med seks dages mellemrum bringer parret sammen: Makrels skolekammerat er skudt på Daddy’s Dance Hall i det indre København, og på Islands Brygge er en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge.

Makrels bande og Pias venner søger hævn. Sammen danner de klubben Bullshit og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden, den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de største væbnede kampe i Danmark siden anden verdenskrig, og op gennem 1980’erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret.

BULLSHIT er en dokumentarisk beretning – skrevet på baggrund af et stort kildemateriale – om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet og lavede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub. Og det er historien om Makrel, der blev præsident for Bullshit og siden myrdet for øjnene af Pia.
Brugerbedømmelser af Bullshit
 • Michael W. 17. juni 2020

  "Bullshit - Fortællinger om en familie" er en rejse ind i tid hvor København var en helt anden by end idag.
  Det var en nedslidt by, som flere steder virkede som om bydelene og kvartererne var blevet helt opgivet. Samtidigt skulle drømmen for flere arbejderfamilier, om at få et hus på Amager som man kan betale, i landlige omgivelser, men tæt på byen, vise sig i nogle tilfælde ende ud i bristede illusioner. Og det var så det børnene af dette projekt måtte sande.
  Der var ikke så meget at tage sig til i de sumpede og trøstede områder, andet end at lave lidt ballade og danne små bander, der med tiden skulle gå fra at være lidt uskyldige ungdomsknallertbander, til hardcore rockergrupperinger, og langsomt eskalerer voldsparatheden - Grænserne flyttes.
  Vi møder Henrik Norbert Knudsen aka Makrellen, som egentlig starter sin karriere som rocker inde i Jægersborggade på Nørrebro og hurtigt arbejder sig opad i hierakiet pga. hans medfødte evner som leder.
  Grupperingerne dengang hed Filthy Few, Galloping Goose, Dirty Angels, Iron Skulls, o.a. (navne som bl.a. er blevet foreviget i Sods navnkundige sang, “Copenhagen”).
  På Amagers sumpede marker var knallertgruppen i mellemtiden blevet til Nøragersmindebanden, og da tingenes tilstand gik fra småkonflikter i gaderne til decideret drab og kulminerede i krigslignenede tilstande, fusionerede flere af banderne, og ud af det kom “Bullshit” som holdt til på Amager og Hells Angels som havde resten af København som territorium.

  “Bullshit” er en meget velskrevet og levende skildring af nogle miljøer hvis gerninger man sikkert har læst en del om, men hvor man her får lov til at komme bag facaden, der rummer en fortælling om opvækst i voldelige hjem, udvikling af ekstremisme på kort tid, men er også en kærlighedsfortælling mellem Henning Norbert Knudsen og Pia Soldthved Larsen. To forslåede sjæle der sammen prøver at navigere i verden af vold, men også et sammenhold der giver dem en følelse af at have den familie, de ikke havde hjemmefra.

  Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen har lavet en meget detaljeret bog som aldrig mister sit momentum og til tider lader læseren få empati for mennesket bag rygmærket.


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Bullshit findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.