Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Castros mand i København - Bent Blüdnikow - E-bog

- Afdækningen af spionsagen der støbte kuglerne til Danmarks nuværende udlændingelov

Bag om Castros mand i København

Den 1. april 1977 blev en ung mexicaner ved navn Jaime Okusono Martinez arresteret i København. PET mistænkte ham for spionage til fordel for Fidel Castros Cuba. Anholdelsen og truslen om udvisning skabte et ramaskrig på venstrefløjen. Der blev samlet underskrifter, skrevet protestsange og Johannes Møllehave skrev et digt mod den socialdemokratiske justitsminister Orla Møller, der havde beordret mexicaneren udvist. PET, politiet og den danske regering var overbevist om, at Jaime Okusono Martinez var udsendt af Fidel Castro for at skabe et terror- og spionnetværk, der skulle hjælpe europæiske terrorister med at underminere de vesteuropæiske demokratier. Sagen fik den konsekvens, at udlændinges retsforhold blev taget op, og gennem en kommission ledte det til udlændingeloven fra 1983, som blev starten på de senere årtiers debat om danskhed og udlændinge. Med unik adgang til PETs og Justitsministeriets arkiver kan historiker og journalist på Berlingske, Bent Blüdnikow, nu fortælle historien og afdække sagen om mexicaneren.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788799742110
  • Udgivet:
  • 7. juni 2014
  • BLACK NOVEMBER
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Castros mand i København

Den 1. april 1977 blev en ung mexicaner ved navn Jaime Okusono Martinez arresteret i København. PET mistænkte ham for spionage til fordel for Fidel Castros Cuba. Anholdelsen og truslen om udvisning skabte et ramaskrig på venstrefløjen. Der blev samlet underskrifter, skrevet protestsange og Johannes Møllehave skrev et digt mod den socialdemokratiske justitsminister Orla Møller, der havde beordret mexicaneren udvist.
PET, politiet og den danske regering var overbevist om, at Jaime Okusono Martinez var udsendt af Fidel Castro for at skabe et terror- og spionnetværk, der skulle hjælpe europæiske terrorister med at underminere de vesteuropæiske demokratier.

Sagen fik den konsekvens, at udlændinges retsforhold blev taget op, og gennem en kommission ledte det til udlændingeloven fra 1983, som blev starten på de senere årtiers debat om danskhed og udlændinge.

Med unik adgang til PETs og Justitsministeriets arkiver kan historiker og journalist på Berlingske, Bent Blüdnikow, nu fortælle historien og afdække sagen om mexicaneren.

Brugerbedømmelser af Castros mand i København



Find lignende bøger
Bogen Castros mand i København findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.