Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

De danske piger - Steen B. J. - E-bog

Bag om De danske piger

Ude i Aarhusbugten observeres noget, der stikker op af vandet. Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei, Ibsen samt deres chef Anton Jan Milton, sættes på sagen. Det observerede er allerede forsvundet dagen efter, men det sker netop i disse dage, hvor nogle gymnasiepiger med et skrøbeligt sind meldes savnet. Der frygtes det værste, mens en anden ung gymnasiepige, Vanessa, stalkes. Vanessa hjælpes dog af en gruppe gymnasiedrenge med forkærlighed for at deltage i demonstrationer mod det stigende milliardforbrug på indvandring, som de finder uretfærdigt at skulle afbetale på resten af deres voksenliv. Spørgsmålet for Team Milton er blot, hvad der er hoved og hale i denne komplicerede og omfangsrige sag om de danske piger, og vil det lykkes at finde dem, før det er for sent? Søs tror, hun er en profet og er endelig på vej i behandling for den vrangforestilling. Ella ser kvinden, der hentede penge i glaskrukken i Ellas have, men kvinden var også sammen med en minkpelsklædt brunhåret ældre dame. Ella synes, denne dame virker bekendt, men hun ser hende kun på afstand. Uddrag af bogen En grædende kvinde løb mod ham. Det var Vanessa, der græd. “Hjælp mig, Sigge, han sagde, at han kun ville tage modelbilleder af mig, men pludselig hev han mine trusser af og ville forgribe sig på mig,” klynkede Vanessa. “Og hvad skete der så?” spurgte Sigge. “Det er netop det, der er så frygteligt, at jeg ikke kan sige det. Sigge, jeg tror, at jeg har slået ham ihjel,” nærmeste hviskede Vanessa med rystende stemme. Sigge gjorde store øjne og trak hende med ud af blokken. “Skynd dig at komme med mig,” sagde Sigge, da han fandt det bedst at komme så langt væk fra gerningsstedet som muligt. Han styrede Vanessa ned mod sin cykel, så kunne de gående forlade stedet. Vanessa prøvede at tørre sine øjne. Sigge spejdede efter politibiler. “Fortæl mig så, hvad der skete,” sagde Sigge lidt senere, selvom Vanessa stadig rystede i hele kroppen. Om forfatteren Steen B. J. (f. 1965) skriver en serie af krimier med hverdagsrealisme, der henvender sig til krimiinteresserede læsere i alle aldre. Krimierne handler mest om mennesker og skæbnefortællinger frem for blod, sex, vold og action. Sproget er hverdagsagtigt og uden manipulerende billedsproglige virkemidler. Det giver læseren en unik frihed til selv at danne sig uforglemmelige og personlige billeder ud fra de menneskelige relationer i den fremadskridende handling, hvor mord og andre krimigåder løses.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772187310
 • Udgivet:
 • 18. November 2019
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af De danske piger

Ude i Aarhusbugten observeres noget, der stikker op af vandet. Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei, Ibsen samt deres chef Anton Jan Milton, sættes på sagen. Det observerede er allerede forsvundet dagen efter, men det sker netop i disse dage, hvor nogle gymnasiepiger med et skrøbeligt sind meldes savnet. Der frygtes det værste, mens en anden ung gymnasiepige, Vanessa, stalkes.

Vanessa hjælpes dog af en gruppe gymnasiedrenge med forkærlighed for at deltage i demonstrationer mod det stigende milliardforbrug på indvandring, som de finder uretfærdigt at skulle afbetale på resten af deres voksenliv. Spørgsmålet for Team Milton er blot, hvad der er hoved og hale i denne komplicerede og omfangsrige sag om de danske piger, og vil det lykkes at finde dem, før det er for sent?

Søs tror, hun er en profet og er endelig på vej i behandling for den vrangforestilling. Ella ser kvinden, der hentede penge i glaskrukken i Ellas have, men kvinden var også sammen med en minkpelsklædt brunhåret ældre dame. Ella synes, denne dame virker bekendt, men hun ser hende kun på afstand.Uddrag af bogen

En grædende kvinde løb mod ham. Det var Vanessa, der græd.

“Hjælp mig, Sigge, han sagde, at han kun ville tage modelbilleder af mig, men pludselig hev han mine trusser af og ville forgribe sig på mig,” klynkede Vanessa.

“Og hvad skete der så?” spurgte Sigge.

“Det er netop det, der er så frygteligt, at jeg ikke kan sige det. Sigge, jeg tror, at jeg har slået ham ihjel,” nærmeste hviskede Vanessa med rystende stemme. Sigge gjorde store øjne og trak hende med ud af blokken.

“Skynd dig at komme med mig,” sagde Sigge, da han fandt det bedst at komme så langt væk fra gerningsstedet som muligt. Han styrede Vanessa ned mod sin cykel, så kunne de gående forlade stedet. Vanessa prøvede at tørre sine øjne. Sigge spejdede efter politibiler.

“Fortæl mig så, hvad der skete,” sagde Sigge lidt senere, selvom Vanessa stadig rystede i hele kroppen.Om forfatteren

Steen B. J. (f. 1965) skriver en serie af krimier med hverdagsrealisme, der henvender sig til krimiinteresserede læsere i alle aldre. Krimierne handler mest om mennesker og skæbnefortællinger frem for blod, sex, vold og action. Sproget er hverdagsagtigt og uden manipulerende billedsproglige virkemidler. Det giver læseren en unik frihed til selv at danne sig uforglemmelige og personlige billeder ud fra de menneskelige relationer i den fremadskridende handling, hvor mord og andre krimigåder løses.

Brugerbedømmelser af De danske piger

 • Krimiormen s. 9. Marts 2021

  Det er ikke første gang at jeg har stiftet bekendtskab med krimi-serien Team Milton. Jeg har skam også endnu en bog liggende i serien. Min største udfordring med serien har været at finde ud af den rigtige rækkefølge.

  Emnet som Steen B. J. tager op i ”De Danske Piger” er alvorligt og yderst aktuelt. ”De Danske piger” har et bedre sprog end forgængeren. Skrivestilen er dog stadig uden mange billedsproglige virkemidler. Historien i ”De Danske piger” hænger godt sammen og plottet er ganske godt tænkt.

  Er du til en krimi med mere psykologisk mysterium end bloddryppende sider, så får Team Milton og ”De Danske piger” bestemt mine anbefalinger med på vejen.

  Vurdering: 4/6 Roser.

  Krimiormen.dk


Find lignende bøger
Bogen De danske piger findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.