Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

De profundis og lidelsens mening - Bo Green Jensen - E-bog

- En bog om Oscar Wilde

Bag om De profundis og lidelsens mening

Da Oscar Wilde som fyrreårig i 1895 blev anklaget, dømt og fængslet for homoseksualitet, stod han succesombrust på toppen af sin karriere som æstet, kunstner, selskabsløve og mediepersonlighed. Dommen og fængslingen var et dybt fald, og det var i fængslet at Wilde skrev sit berømte bekendelsesbrev, De Profundis (da. 1927). Brevet er et monument over myten Wilde, men samtidig er det en konfrontation med sorgen, skylden og lidelsen og i sidste instans et dybtgående selvopgør. Ud fra en læsning af brevet forsøger Bo Green Jensen at give et billede af kunstneren og personen Oscar Wilde, op til og efter katastrofen. Bogen indeholder desuden en kronologi over Wildes liv og et udvalg af samtidige reaktioner og kommentarer til skandaleretssagen og Wildes fængsling.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788702223132
  • Udgivet:
  • 10. Oktober 2016
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af De profundis og lidelsens mening

Da Oscar Wilde som fyrreårig i 1895 blev anklaget, dømt og fængslet for homoseksualitet, stod han succesombrust på toppen af sin karriere som æstet, kunstner, selskabsløve og mediepersonlighed.

Dommen og fængslingen var et dybt fald, og det var i fængslet at Wilde skrev sit berømte bekendelsesbrev, De Profundis (da. 1927).

Brevet er et monument over myten Wilde, men samtidig er det en konfrontation med sorgen, skylden og lidelsen og i sidste instans et dybtgående selvopgør.

Ud fra en læsning af brevet forsøger Bo Green Jensen at give et billede af kunstneren og personen Oscar Wilde, op til og efter katastrofen.

Bogen indeholder desuden en kronologi over Wildes liv og et udvalg af samtidige reaktioner og kommentarer til skandaleretssagen og Wildes fængsling.

Brugerbedømmelser af De profundis og lidelsens meningFind lignende bøger
Bogen De profundis og lidelsens mening findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.