Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den dømte mand - Peer Kaae - E-bog

- Mysteriet om Erik Solbakke og Danmarkshistoriens største drabssag

Bag om Den dømte mand

I 1989 dømmer retten i Hillerød en retarderet mand skyldig i 36 drab. I en tilståelsessag uden vidner tager han ansvaret for 35 menneskers død i mordbranden på Hotel Hafnia i 1973 og for drabet på en 15-årig pige på Fanø i 1980. Med to liv på samvittigheden i forvejen bliver han med ét den absolut værste seriemorder i nyere Danmarkshistorie. 40 år gammel spærres den 38-dobbelte morder inde på en lukket institution på Lolland. I 1997 dør den dømte mand 49 år gammel. Men var han også den skyldige? Journalist Peer Kaae graver sig i denne bog ned i mysteriet om den tragiske eksistens Erik Solbakke. En svagt begavet dreng, der fik en mistrøstig start på tilværelsen og først fandt et menneske, der lyttede opmærksomt, da han mødte rejseholdsmanden Per Casper. De udviklede et nært forhold og fremstod som et af dansk kriminalhistories mest umage par – den ene i rollen som afhøringseksperten, der knækkede sag på sag. Den anden i rollen som manden med forklaringerne, der fik mordgåderne til at falde på plads.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793825741
 • Udgivet:
 • 20. April 2020
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Den dømte mand

I 1989 dømmer retten i Hillerød en retarderet mand skyldig i 36 drab. I en tilståelsessag uden vidner tager han ansvaret for 35 menneskers død i mordbranden på Hotel Hafnia i 1973 og for drabet på en 15-årig pige på Fanø i 1980. Med to liv på samvittigheden i forvejen bliver han med ét den absolut værste seriemorder i nyere Danmarkshistorie. 40 år gammel spærres den 38-dobbelte morder inde på en lukket institution på Lolland. I 1997 dør den dømte mand 49 år gammel.
Men var han også den skyldige?

Journalist Peer Kaae graver sig i denne bog ned i mysteriet om den tragiske eksistens Erik Solbakke. En svagt begavet dreng, der fik en mistrøstig start på tilværelsen og først fandt et menneske, der lyttede opmærksomt, da han mødte rejseholdsmanden Per Casper. De udviklede et nært forhold og fremstod som et af dansk kriminalhistories mest umage par – den ene i rollen som afhøringseksperten, der knækkede sag på sag. Den anden i rollen som manden med forklaringerne, der fik mordgåderne til at falde på plads.

Brugerbedømmelser af Den dømte mand

 • Michael S. 24. Juni 2020

  Grundlæggende en rigtig god bog, hvor forfatteren grundigt og ordentligt beskæftiger sig med personen og justitsmordet. Man får måske lidt indtryk af, at det skulle gå lidt hurtigt med at få bogen ud, idet der er mange meget korte kapitler, der med fordel kunne være skrevet sammen. Det havde givet et lidt mere sammenhængende indtryk. Men bestemt læseværdig!

 • Kim B. 30. Maj 2020

  Frenragende, spændende, og ikke mindst tankevækkende bog.
  En alt i alt god og detaljeret gennemgang af sagerne, og helt klart et dokument, som bør fremtvinge en reaktion fra myndighederne.


Find lignende bøger
Bogen Den dømte mand findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.