Udvidet returret til d. 31. januar 2021
Den fjerde rytteraf Poul Duedahl Du sparer 19% ift. forlagets pris Spar 19%

Den fjerde rytter - E-bog

- 10.000 års epidemihistorie

Bag om Den fjerde rytter

I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden. For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig. Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende. Denne bog fortæller hele historien, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712064473
 • Udgivet:
 • 9. Oktober 2020
 • BLACK WEEK
  188,95 kr.
 • 232,00 kr.
 • 43,05 kr. (19%)
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Straks på e-mail
Eller spar samlet 43% som medlem
 • 164,95 kr.
 • 67,05 kr. (43%)

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Poul Duedahl
Vis alle titler
Beskrivelse af Den fjerde rytter
I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden.

For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.

Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.

Denne bog fortæller hele historien, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.
Brugerbedømmelser af Den fjerde rytter
 • Gunhild A. 9. November 2020

  Den fjerde rytter er en bog, der forener to synsvinkler på fremragende vis - historikerens og arkæologens. Poul Duedahl og Jeanette Varberg gør os klogere på den nuværende pandemis forhistorie og mulige efterspil. Jeg var ikke klar over, at samspillet mellem husdyr og mennesker har haft så store konsekvenser i form af dødelige sygdomme gennem de sidste årtusinder, eller at malaria også i Danmark har været så udbredt, som tilfældet er for bare 150 år siden. Tankevækkende, at malaria uddøde, efterhånden som vådområderne i Danmark blev drænet, i en tid, der satser på at genindføre vådområder! Det viser, hvor kompliceret samspillet mellem menneske og natur er.


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Den fjerde rytter findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.