Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
Den fjerde rytter af Poul Duedahl Du sparer 19% ift. forlagets pris Spar 19%

Den fjerde rytter - E-bog

- 10.000 års epidemihistorie

Bag om Den fjerde rytter

I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden. For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig. Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende. Denne bog fortæller hele historien, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712064473
 • Udgivet:
 • 9. Oktober 2020

Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Prøv GRATIS i 14 dage
 • 188,95 kr.
 • 232,00 kr.
 • 43,05 kr. (19%)
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Straks på e-mail
Beskrivelse af Den fjerde rytter
I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden.

For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.

Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.

Denne bog fortæller hele historien, fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.
Brugerbedømmelser af Den fjerde rytter
 • Lars-Erik H. 24. Februar 2021

  God og forståelig gennemgang af de epidemier, der har ramt os.
  Der er ikke løftede pegefingre ang behandlingsformer, men en god beskrivelse af, hvorfor man gjorde, som man gjorde.
  Lettere sort humor undervejs, et stort plus.

 • Klaus K. 18. Februar 2021

  Fantastisk historie om de kendte pandemier, mennesket har gennem- og overlevet. Det sætter den nuværende covid i perspektiv. Både ifht hvor hurtigt covid spredte sig denne gang, fordi vi så stort på karantænerne i globalt integrerede økonomier og civilisationer. Men også hvor effektivt, vi har holdt dødsfaldene nede denne gang. At verdens metropoler blot vokser og vokser i Asien, Afrika og Americas virker som opskriften på en kommende katastrofe, hvilket vi også har oplevet under COVID19. Heldigvis bor under 1/3 af den danske befolkning i de 4 store byer, og mere end 1/3 del i byer med under 5.000 indbyggere. Efter at have læst "Den fjerde rytter" takker jeg vor forfædre og hverdagens helte for, at vores landbrugs- og industreksporti holder julene igang, nu hvor Kbh er gået helt i stå.

 • Nina B. 19. Januar 2021

  Super godt skrevet og underholdende

 • Gunhild A. 9. November 2020

  Den fjerde rytter er en bog, der forener to synsvinkler på fremragende vis - historikerens og arkæologens. Poul Duedahl og Jeanette Varberg gør os klogere på den nuværende pandemis forhistorie og mulige efterspil. Jeg var ikke klar over, at samspillet mellem husdyr og mennesker har haft så store konsekvenser i form af dødelige sygdomme gennem de sidste årtusinder, eller at malaria også i Danmark har været så udbredt, som tilfældet er for bare 150 år siden. Tankevækkende, at malaria uddøde, efterhånden som vådområderne i Danmark blev drænet, i en tid, der satser på at genindføre vådområder! Det viser, hvor kompliceret samspillet mellem menneske og natur er.


Find lignende bøger
Bogen Den fjerde rytter findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.