Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den svære samtale - Johannes Henning Jensen - E-bog

- - kan den blive en god oplevelse?

Bag om Den svære samtale

Når sundhedspersonale, behandlere, præster og pårørende skal tale med alvorligt syge eller døende om deres sygdom, kaldes det den svære samtale. Og netop den kunst behandler tidligere præst Johannes Henning Jensen i "Den svære samtale – kan den blive en god oplevelse?" Med cases og erfaringer fra mange slags samtaler i omsorgsarbejde og undervisning viser Johannes Henning Jensen, hvordan der kan være håb og muligheder, selv hvor livet er sværest. Indlevelsen i den nødstedte og kriseramtes følelser og behov for fortrolighed fremstilles i "Den svære samtale – kan den blive en god oplevelse?" som en fremgangsmåde med store muligheder. Den bygger på Johannes Henning Jensens arbejde som underviser af sundhedsstuderende og på kurser for socialt engagerede frivillige – og især på personlige samtaler om sorg og kriser med døende og deres pårørende som en af hverdagens opgaver i et sogn på Københavns vestegn og på hospice og plejeafdeling for døende. "Den svære samtale – kan den blive en god oplevelse?" er således en sjælelig førstehjælpskasse, hvor bogens første del behandler praktisk sjælesorg og er en god guide til at forstå begrebet sjælesorg, og hvordan man håndterer nogle af de udfordringer, man møder, når der er behov for sjælesorg. Anden del behandler den teologiske tilgang til sjælesorg og uddyber dele af første del.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793308893
  • Udgivet:
  • 15. September 2016
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Den svære samtale

Når sundhedspersonale, behandlere, præster og pårørende skal tale med alvorligt syge eller døende om deres sygdom, kaldes det den svære samtale. Og netop den kunst behandler tidligere præst Johannes Henning Jensen i "Den svære samtale – kan den blive en god oplevelse?" Med cases og erfaringer fra mange slags samtaler i omsorgsarbejde og undervisning viser Johannes Henning Jensen, hvordan der kan være håb og muligheder, selv hvor livet er sværest.

Indlevelsen i den nødstedte og kriseramtes følelser og behov for fortrolighed fremstilles i "Den svære samtale – kan den blive en god oplevelse?" som en fremgangsmåde med store muligheder. Den bygger på Johannes Henning Jensens arbejde som underviser af sundhedsstuderende og på kurser for socialt engagerede frivillige – og især på personlige samtaler om sorg og kriser med døende og deres pårørende som en af hverdagens opgaver i et sogn på Københavns vestegn og på hospice og plejeafdeling for døende.

"Den svære samtale – kan den blive en god oplevelse?" er således en sjælelig førstehjælpskasse, hvor bogens første del behandler praktisk sjælesorg og er en god guide til at forstå begrebet sjælesorg, og hvordan man håndterer nogle af de udfordringer, man møder, når der er behov for sjælesorg. Anden del behandler den teologiske tilgang til sjælesorg og uddyber dele af første del.

Brugerbedømmelser af Den svære samtaleFind lignende bøger
Bogen Den svære samtale findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.