Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Det vågne hjerte - Merete Pryds Helle - Lydbog

Bag om Det vågne hjerte

I det tidlige forår 1984 bliver Lis overfaldet i Utterslev Mose og hendes liv er med ét forandret. Om sommeren forsøger hun at bearbejde oplevelsen på Kvindehøjskolen i Visby, hvor healingholdet og byggeholdet lægger forskellige strategier for opgøret med patriarkatet. Det er også her Kirsten endelig overgiver sig til Lis kærlighed, men da hverdagen gør sit indtog hjemme i København, er tingene mere komplicerede end som så.   Det vågne hjerte er en selvstændig fortsættelse af Folkets skønhed og Vi kunne alt. Til sammen danner romanerne en stort anlagt trilogi, der kortlægger det 20. århundredes danmarkshistorie med kvinderne i centrum. Fra Langelands husmødre i 30erne, via 70ernes nye forstadsliv, når vi frem til kvindebevægelsens pulserende hjerte på Kvindehøjskolen, sommeren 1984. En stor fortælling om kærlighed og venskab, køn og seksualitet i en tid præget af opbrud og nybrud.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788728116937
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 2. Juni 2022
 • Oplæser:
 • Ellen Hillingsø
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Anmeldelser af Det vågne hjerte

  Beskrivelse af Det vågne hjerte

  I det tidlige forår 1984 bliver Lis overfaldet i Utterslev Mose og hendes liv er med ét forandret. Om sommeren forsøger hun at bearbejde oplevelsen på Kvindehøjskolen i Visby, hvor healingholdet og byggeholdet lægger forskellige strategier for opgøret med patriarkatet. Det er også her Kirsten endelig overgiver sig til Lis kærlighed, men da hverdagen gør sit indtog hjemme i København, er tingene mere komplicerede end som så.
   
  Det vågne hjerte er en selvstændig fortsættelse af Folkets skønhed og Vi kunne alt. Til sammen danner romanerne en stort anlagt trilogi, der kortlægger det 20. århundredes danmarkshistorie med kvinderne i centrum. Fra Langelands husmødre i 30erne, via 70ernes nye forstadsliv, når vi frem til kvindebevægelsens pulserende hjerte på Kvindehøjskolen, sommeren 1984.

  En stor fortælling om kærlighed og venskab, køn og seksualitet i en tid præget af opbrud og nybrud.

  Forlagets beskrivelse af Det vågne hjerte

  Det er forår 1984. Lis er ung i sin tid, aktiv på venstrefløjen og i kvindebevægelsen. Men en aften i Utterslev Mose sker der noget, som vender op og ned på alting.
  Om sommeren tager Lis på Kvindehøjskolen i Visby, hvor byggeholdet og healingholdet lægger forskellige strategier for opgøret med patriarkatet. Det viser sig imidlertid at være et helt andet opgør, Lis står overfor, nemlig forestillingen om hvem hun egentlig er.
  "Det vågne hjerte" er en roman om 80’ernes mange facetter. Om kærlighed og venskab i en tid præget af opbrud og nybrud.

  Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.

  Brugerbedømmelser af Det vågne hjerte  Find lignende bøger
  Bogen Det vågne hjerte findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.