Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie - Asser Amdisen - E-bog

Bag om En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie

Tag med på en tour de force gennem 15.000 års danmarkshistorie – fra dengang isen smeltede og indtil for nylig. Veloplagt og uden filter giver historiker Asser Amdisen sin version af vores fælles fortælling uden at gå af vejen for en god myte eller saftig sladder fra svundne tider. Det er sjov, underholdende og oplysende danmarkshistorie uden fodnoter og lange videnskabelige udredninger, en bog, som gerne må både ophidse, provokere og begejstre undervejs. Bogen indeholder en tidslinje over de vigtigste årstal og begivenheder og kongerækken. Politiken skrev i 2018 bl.a.: ”Bogen er skrevet som et stykke folkeoplysning i højskolens ånd. Det er en befriende bog, som er skrevet uden noter eller videnskabelig tyrker-musik. Men bag den læservenlige og indbydende tekst står forfatterens overlegne kendskab til central forskning og store kildegrupper. Derfor er det muligt for forfatteren i løbet af den lange fortælling at stoppe op og dvæle ved udvalgte passager af historien. Forfatteren bringer læseren tættere på historiens nøgleaktører og dramaet omkring dem og bevarer samtidig forbindelsen til den store historie, uden at fortællingen forsvinder i detaljer."

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788727005393
  • Udgivet:
  • 13. September 2023
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie

Tag med på en tour de force gennem 15.000 års danmarkshistorie – fra dengang isen smeltede og indtil for nylig. Veloplagt og uden filter giver historiker Asser Amdisen sin version af vores fælles fortælling uden at gå af vejen for en god myte eller saftig sladder fra svundne tider. Det er sjov, underholdende og oplysende danmarkshistorie uden fodnoter og lange videnskabelige udredninger, en bog, som gerne må både ophidse, provokere og begejstre undervejs. Bogen indeholder en tidslinje over de vigtigste årstal og begivenheder og kongerækken.
Politiken skrev i 2018 bl.a.: ”Bogen er skrevet som et stykke folkeoplysning i højskolens ånd. Det er en befriende bog, som er skrevet uden noter eller videnskabelig tyrker-musik. Men bag den læservenlige og indbydende tekst står forfatterens overlegne kendskab til central forskning og store kildegrupper. Derfor er det muligt for forfatteren i løbet af den lange fortælling at stoppe op og dvæle ved udvalgte passager af historien. Forfatteren bringer læseren tættere på historiens nøgleaktører og dramaet omkring dem og bevarer samtidig forbindelsen til den store historie, uden at fortællingen forsvinder i detaljer."

Brugerbedømmelser af En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorieFind lignende bøger
Bogen En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.