Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Englen over din nabos hus - Carsten Müller Nielsen - Lydbog

Bag om Englen over din nabos hus

"Englen over din nabos hus" er en fortælling om Danmark. Om et lille provinsbysamfunds udvikling fra årene umiddelbart før Anden Verdenskrig og frem til slutningen af 1990‘erne.Her vokser hjulmandens børn op. De kan ikke leve af at lave hjul, men de kommer til at hedde Hjulmand. Her bor smeden, der har bygget sit eget hus. Her bor familien Hardis, der er fine på den og spiser en kaktus ved navn artiskok. Her bor Bodil, hvis mor tog nogle uheldige piller, mens hun var gravid, Jon, der siges at være nynazist, og Bent, svineavler, der mener, at socialdemokraterne er ved at sælge landet en gros til bolsjevikkerne. Mennesker dør, børn fødes: Nogle tager væk, nogle bliver hængende. Andre prøver at tage væk, men kommer aldrig videre. Og rundt om dem: de ting vi bruger, de ting vi hænger op på væggene, de ting ingen ved, hvor kommer fra – og de huse vi bor i. Så ens og alligevel så forskellige. Parcelhuse og villaer, den gamle manufakturhandel, den gamle skole, den nye skole. Huset der brændte ned, og huset der blev bygget i stedet for. Kun træerne synes til sidst at være de samme. "Englen over din nabos hus" er på en og samme tid en poetisk og hverdagslig fortælling om 70 år, hvor alting ændrede sig, uden at nogen lige lagde mærke til det. Det er ikke de store begivenheder, som kan høres i radioen og ses i Tv-avisen, men de små, som er mindst lige så indviklede og måske fortæller noget mere centralt. LEKTØRUDTALELSE "Romanen er ambitiøst anlagt, men kan læses bredt. Velegnet til læsekredse, da der er mange vinkler at anskue den fra. Den består af 65 korte tekster, der sammen skaber et tidsbillede af en nordsjællandsk landsby fra ca. 1920 til efter 2000. Bogen fænger. Skønt der ikke er et gennemgående plot, er her tale om en stor fortælling." - Lektør: Anne-Meta Lind Brunsborg Carsten Müller Nielsen (f. 1977) er en dansk forfatter og digter.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711332528
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 1. Maj 2014
 • Oplæser:
 • Jesper Bøllehuus
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Englen over din nabos hus

"Englen over din nabos hus" er en fortælling om Danmark. Om et lille provinsbysamfunds udvikling fra årene umiddelbart før Anden Verdenskrig og frem til slutningen af 1990‘erne.Her vokser hjulmandens børn op. De kan ikke leve af at lave hjul, men de kommer til at hedde Hjulmand. Her bor smeden, der har bygget sit eget hus. Her bor familien Hardis, der er fine på den og spiser en kaktus ved navn artiskok. Her bor Bodil, hvis mor tog nogle uheldige piller, mens hun var gravid, Jon, der siges at være nynazist, og Bent, svineavler, der mener, at socialdemokraterne er ved at sælge landet en gros til bolsjevikkerne.

Mennesker dør, børn fødes: Nogle tager væk, nogle bliver hængende. Andre prøver at tage væk, men kommer aldrig videre. Og rundt om dem: de ting vi bruger, de ting vi hænger op på væggene, de ting ingen ved, hvor kommer fra – og de huse vi bor i. Så ens og alligevel så forskellige. Parcelhuse og villaer, den gamle manufakturhandel, den gamle skole, den nye skole. Huset der brændte ned, og huset der blev bygget i stedet for. Kun træerne synes til sidst at være de samme.

"Englen over din nabos hus" er på en og samme tid en poetisk og hverdagslig fortælling om 70 år, hvor alting ændrede sig, uden at nogen lige lagde mærke til det. Det er ikke de store begivenheder, som kan høres i radioen og ses i Tv-avisen, men de små, som er mindst lige så indviklede og måske fortæller noget mere centralt.

LEKTØRUDTALELSE

"Romanen er ambitiøst anlagt, men kan læses bredt. Velegnet til læsekredse, da der er mange vinkler at anskue den fra. Den består af 65 korte tekster, der sammen skaber et tidsbillede af en nordsjællandsk landsby fra ca. 1920 til efter 2000. Bogen fænger. Skønt der ikke er et gennemgående plot, er her tale om en stor fortælling." - Lektør: Anne-Meta Lind Brunsborg

Carsten Müller Nielsen (f. 1977) er en dansk forfatter og digter.

Brugerbedømmelser af Englen over din nabos husFind lignende bøger
Bogen Englen over din nabos hus findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.