Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Entreprenørens ekstraarbejder - Kristian Skovsgaard - Bog

Bag om Entreprenørens ekstraarbejder

Entreprenørens ekstraarbejder er den første samlede, danske fremstilling, der på retsvidenskabeligt grundlag analyserer og systematiserer regler, principper og afgørelser om ekstraarbejder. Bogen behandler både retsstillingen, i tilfælde hvor AB 92 er aftalt mellem parterne, og retsstillingen, i tilfælde hvor AB 92 ikke er aftalt. Blandt de emner, der tages op til behandling, er grænsen mellem kontraktsarbejde og ekstraarbejde, ændringsretten, betydningen af formkravsaftaler, nødvendige ekstraarbejder, sikkerhedsstillelse og forsikringsspørgsmål samt retsvirkningerne af ekstraarbejder. Centralt i fremstillingen står en redegørelse af forskellige ofte forekommende typetilfælde af ekstraarbejde, der først og fremmest tager udgangspunkt i en omfattende analyse og systematisering af rets- og voldgiftspraksis Om forfatteren Kristian Skovsgaard er advokat (L), ph.d. ved DAHL Advokatfirma med speciale i entrepriseret og konfliktløsning. Bogen baserer sig på Kristian Skovsgaards ph.d.-afhandling. Indhold Forord Del 1. Indledning Kapitel 1. Emne, metode og materiale Kapitel 2. Hvad er ekstraarbejde? Del 2. Bygherrens ændringsret Kapitel 3. Ændringsretten i entrepriseforhold Kapitel 4. Bygherrens ændringskompetence Del 3. Tilfælde af ekstraarbejde Kapitel 5. Indledning Kapitel 6. Ekstraarbejder, der udspringer af bygherrens forhold Kapitel 7. Ekstraarbejder, der udspringer af udefrakommendeforhold Kapitel 8. Ekstraarbejder, der udspringer af entreprenørens forhold Del 4. Formkrav til aftaler om ekstraarbejder Kapitel 9. Indledende om formkrav Kapitel 10. Formkravsaftaler: dansk pragmatisme Kapitel 11. En udvikling mod formalisme? Del 5. Nødvendige ekstraarbejder Kapitel 12. Nødvendige ekstraarbejder Del 6. Retsvirkninger af ekstraarbejde Kapitel 13. Retsvirkninger af ekstraarbejder Kapitel 14. Forældelse og fortabelse af krav Del 7. Sammenfatning Kapitel 15. Sammenfatning Resumé Summary of the Thesis Forkortelser Litteratur Kendelser i T:BB gengivet i KFERets- og voldgiftspraksis Stikordsregister

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757439175
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 334
 • Udgivet:
 • 1. Juni 2017
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 156x223x30 mm.
 • Vægt:
 • 560 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 30. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Entreprenørens ekstraarbejder

Entreprenørens ekstraarbejder er den første samlede, danske fremstilling, der på retsvidenskabeligt grundlag analyserer og systematiserer regler, principper og afgørelser om ekstraarbejder.

Bogen behandler både retsstillingen, i tilfælde hvor AB 92 er aftalt mellem parterne, og retsstillingen, i tilfælde hvor AB 92 ikke er aftalt. Blandt de emner, der tages op til behandling, er grænsen mellem kontraktsarbejde og ekstraarbejde, ændringsretten, betydningen af formkravsaftaler, nødvendige ekstraarbejder, sikkerhedsstillelse og forsikringsspørgsmål samt retsvirkningerne af ekstraarbejder.

Centralt i fremstillingen står en redegørelse af forskellige ofte forekommende typetilfælde af ekstraarbejde, der først og fremmest tager udgangspunkt i en omfattende analyse og systematisering af rets- og voldgiftspraksis

Om forfatteren
Kristian Skovsgaard er advokat (L), ph.d. ved DAHL Advokatfirma med speciale i entrepriseret og konfliktløsning. Bogen baserer sig på Kristian Skovsgaards ph.d.-afhandling.

Indhold
Forord
Del 1. Indledning
Kapitel 1. Emne, metode og materiale
Kapitel 2. Hvad er ekstraarbejde?

Del 2. Bygherrens ændringsret
Kapitel 3. Ændringsretten i entrepriseforhold
Kapitel 4. Bygherrens ændringskompetence

Del 3. Tilfælde af ekstraarbejde
Kapitel 5. Indledning
Kapitel 6. Ekstraarbejder, der udspringer af bygherrens forhold
Kapitel 7. Ekstraarbejder, der udspringer af udefrakommendeforhold
Kapitel 8. Ekstraarbejder, der udspringer af entreprenørens forhold

Del 4. Formkrav til aftaler om ekstraarbejder
Kapitel 9. Indledende om formkrav
Kapitel 10. Formkravsaftaler: dansk pragmatisme
Kapitel 11. En udvikling mod formalisme?

Del 5. Nødvendige ekstraarbejder
Kapitel 12. Nødvendige ekstraarbejder

Del 6. Retsvirkninger af ekstraarbejde
Kapitel 13. Retsvirkninger af ekstraarbejder
Kapitel 14. Forældelse og fortabelse af krav

Del 7. Sammenfatning
Kapitel 15. Sammenfatning

Resumé
Summary of the Thesis
Forkortelser
Litteratur
Kendelser i T:BB gengivet i KFERets- og voldgiftspraksis
Stikordsregister

Brugerbedømmelser af Entreprenørens ekstraarbejderFind lignende bøger
Bogen Entreprenørens ekstraarbejder findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.