Bag om Erhvervslejeloven med kommentarer
Få overblik over erhvervslejelovens fortolkningsspørgsmål
Erhvervslejeretten er lovgivningsmæssigt ikke så kompliceret som lejeretten i øvrigt. Men der findes alligevel en række fortolkningsspørgsmål, som det kan være nødvendigt at underkaste en nærmere vurdering.
Erhvervslejeloven med kommentarer er tænkt som en hjælp ved indgåelse af nye kontrakter eller ved udarbejdelse af tillæg til ældre kontrakter. Forfatterne indkredser de mange forskellige overvejelser, der kan være relevante i forhold til den omfattende aftalefrihed i erhvervslejeloven.
Hver kommentar søger metodisk at give svar på aktuelle fortolkningsspørgsmål med inddragelse af forarbejder, domspraksis - både trykt og utrykt - og relevant litteratur.
Bogen indeholder en række praktiske bilag, bl.a.:
Afskrift af typeformularerne fra 1959 og frem til 1996 for lejemål i private udlejningsejendomme Erhvervslejeloven og By- og Boligministeriets tjekliste i engelsk sprogversion Nyt i 2. udgave
2. udgaven medtager et stort antal domme afsagt efter medio 2014 til og med maj 2019. Ikke så få af afgørelserne har givet anledning til indgribende ændring af hidtidig retspraksis, og til at anlægge en anden vurdering af lovens enkelte bestemmelser end i 1. udgaven.
Målgruppe
Bogen kan være til nytte for advokater og jurister, der i privat eller offentligt regi beskæftiger sig med omsætning eller administration af fast ejendom, samt med finansiering af fast ejendom.
Om forfatterne
Katja Paludan er partner i Husen Advokater, og har som advokat stor erfaring indenfor lejeretten samt udvikling af udlejningsejendomme. Hun er lektor i lejeret på Københavns Universitet, og fungerer som lægdommer ved flere boligretter. Endvidere er hun medforfatter til Boliglejemål 1 og 2, 2017 fra Ejendom Danmark.
Lars Langkjær har dels som advokat dels fra en tidligere ansættelse i Ejendomsforeningen Danmark stor erfaring med såvel erhvervslejeretten som de mere processuelle aspekter ved løsning af tvister mellem lejer og udlejer. Han underviser i lejeret på Københavns Universitet og for DJØF. Han har tidligere i en årrække undervist i procesret på Københavns Universitet.
Vis mere