Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Etisk resiliens - Carl F. Kähler - Bog

- en undersøgelse af den etiske karakterstyrke

Bag om Etisk resiliens

Med udgangspunkt i en række voksne skilsmissebørns beretninger om deres oplevelser af følgerne af forældrenes skilsmisse undersøger Carl F. Kähler i sin nye bog den etiske karakterstyrkes betydning for børnenes måde at komme igennem krisen på. En skilsmisse opleves ofte som et tillidsbrud af børnene, der kan få svært ved at finde tilbage til værdier som forpligtelse og tillid. En skilsmisse kan betyde, at børnene ikke får konsolideret deres mentale modeller af det, der er rigtigt og forkert, men må leve med en usikkerhed i de nære relationer. Resiliens betegner generelt en positiv personlig udvikling, hvor især unge bliver i stand til at indhente deres jævnaldrende og gennemføre de livsmål, der karakteriserer det liv, den uddannelse og karriere, de vælger på trods af meget vanskelige opvækstvilkår. I bogen bruges cases fra skilsmissebørn, der har formået at bruge værdibaseret viljestyrke til at overvinde den modstand, de har været udsat for. Etisk resiliens forudsætter, at barnet eller den unge forstår, at der er en årsagssammenhæng mellem det, det gør, og det, der sker, også når det undlader at gøre noget. Den etiske resiliens er forudsætningen for, at individet kan opfylde sine formål og ændre på de punkter, der strider imod dets ideelle mål. Den etiske resiliens er i modsætning til offermentalitet en forudsætning for den modenhed, der kan følge af at komme bedre igennem vanskelige opvækstvilkår end forventet.Bogen Etisk resiliens – en undersøgelse af den etiske karakterstyrke henvender sig til psykologer, socialrådgivere, socialpædagoger og andre, der møder børn og unge, der har oplevet svære opvækstvilkår. Carl F. Kähler er mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med sidefag i psykologi, filosofi og oldtidskundskab. Han har undervist i mange år, bl.a. på Københavns Universitet, Folkeuniversitetet og i gymnasiet. Han er desuden forfatter til flere bøger og har bidraget med artikler om såvel psykologiske som filosofiske emner i både danske og udenlandske tidsskrifter.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772164311
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 160
 • Udgivet:
 • 10. August 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 152x220x14 mm.
 • Vægt:
 • 288 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 1. Juni 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Etisk resiliens

Med udgangspunkt i en række voksne skilsmissebørns beretninger om deres oplevelser af følgerne af forældrenes skilsmisse undersøger Carl F. Kähler i sin nye bog den etiske karakterstyrkes betydning for børnenes måde at komme igennem krisen på.

En skilsmisse opleves ofte som et tillidsbrud af børnene, der kan få svært ved at finde tilbage til værdier som forpligtelse og tillid. En skilsmisse kan betyde, at børnene ikke får konsolideret deres mentale modeller af det, der er rigtigt og forkert, men må leve med en usikkerhed i de nære relationer.

Resiliens betegner generelt en positiv personlig udvikling, hvor især unge bliver i stand til at indhente deres jævnaldrende og gennemføre de livsmål, der karakteriserer det liv, den uddannelse og karriere, de vælger på trods af meget vanskelige opvækstvilkår.

I bogen bruges cases fra skilsmissebørn, der har formået at bruge værdibaseret viljestyrke til at overvinde den modstand, de har været udsat for. Etisk resiliens forudsætter, at barnet eller den unge forstår, at der er en årsagssammenhæng mellem det, det gør, og det, der sker, også når det undlader at gøre noget. Den etiske resiliens er forudsætningen for, at individet kan opfylde sine formål og ændre på de punkter, der strider imod dets ideelle mål.

Den etiske resiliens er i modsætning til offermentalitet en forudsætning for den modenhed, der kan følge af at komme bedre igennem vanskelige opvækstvilkår end forventet.Bogen Etisk resiliens – en undersøgelse af den etiske karakterstyrke henvender sig til psykologer, socialrådgivere, socialpædagoger og andre, der møder børn og unge, der har oplevet svære opvækstvilkår.

Carl F. Kähler er mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med sidefag i psykologi, filosofi og oldtidskundskab. Han har undervist i mange år, bl.a. på Københavns Universitet, Folkeuniversitetet og i gymnasiet. Han er desuden forfatter til flere bøger og har bidraget med artikler om såvel psykologiske som filosofiske emner i både danske og udenlandske tidsskrifter.

Brugerbedømmelser af Etisk resiliensFind lignende bøger
Bogen Etisk resiliens findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.