Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dette er en 3-i-én-bog:. 1: En længe ventet genudgivelse af den musikalske skolelederVictor Cornelins' erindringer, suppleret med 2: Journalist og TV-producer Alex Frank Larsens afdækning af det,som Cornelins ikke kunne fortælle. Tilsammen en rørende og stærk fortælling om to små børn, der blev revet bort fra deres fattige mødre i Dansk Vestindien for at blive udstillet i Tivoli. Alberta på 4 år døde alt for tidligt. Victor på 6 rejste sig mod diskrimination og racisme i et langt liv, der gjorde ham landskendt som en stor personlighed og den mest fremtrædende efterkommer af danske slaver. 3: Bogen markerer samtidig 125-året for hans fødsel.
Om danske lægers brug af LSD på psykiatriske patienter i begyndelsen af 1960'erne
Under den tyske besættelse var Informations grundlæggerBørge Outze Danmarks mest forfulgte journalist. Tyskerne udlovede en dusør til enhver, der pågreb ham, fordi Outze modigt og stædigt fortalte sine læsere, hvad der foregik i landet.Det fortsatte han med, da han på flugt for Gestapo måtte gå under jorden og stadig udsendte sine daglige nyheder i Danmark og til de allierede lande. Han vidste, at han dermedsatte livet på spil. Arbejdet i den underjordiske presse kostede 192 af hans kolleger livet under besættelsen.I denne bog fortæller den prisbelønnede journalist Alex Frank Larsen, hvordan hans tidligere redaktør overlevedesom flygtning i sit eget land, slap ud af tysk fangenskab og skabte den eneste avis med rod i den danske frihedskamp.
"'Skal vi gi ham den officielle version eller sandheden?'Således spurgte et rengøringsselskabs uddannelsesleder sin chefkollega i telefonen, da jeg ønskede deres forklaring på et bestemt problem. Det var åbenlyst, at jeg ikke skulle have hørt bemærkningen. Jeg fik den officielle version og måtte selv søge frem til sandheden."Graverjournalisten Alex Frank Larsen satte sig i 1975 for at undersøge de ansattes vilkår i rengøringsbranchen, der stort set kun omfattede kvindelige ansatte. Hans undersøgelse afdækker en uskøn sandhed om kvinders rettigheder i rengøringsbranchen og om de øvrige menneskers opfattelse af disse usynlige skikkelser, der i løbet af natten eller de tidlige morgentimer sørger for, at arbejdspladsen er fin og ordentlig, til når de andre møder ind. Samtidig beskriver han den tendens, der begyndte at forandre sig i 1970’erne, i takt med at kvinderne begyndte at kæmpe for deres rettigheder.Journalist Alex Frank Larsen er hædret med Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer om tamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit og LSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigt engagement i slavetidens historie med sine erfaringer som dybdeborende journalist for at fortælle om et af de mange slavegjorte børn, der skulle være eksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens store dramaer.
Naturen har i årevis været under pres fra menneskenes overforbrug og overbefolkning. Den kritiske journalist Alex Frank Larsen tager os med på en rejse til en af Afrikas ældste regnskove, hvor der findes flere forskellige plante- og dyrearter end i de fleste andre regnskove. Han viser os, hvordan den vestlige verdens hensynsløse forbrug af regnskovens ressourcer og lokalbefolkningens rovdrift har ført til, at regnskoven i dag er truet med udryddelse. Samtidig kommer han med en række bud på, hvordan udviklingen kan vendes, hvis man handler i tide.Journalist Alex Frank Larsen er hædret med Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer om tamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit og LSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigt engagement i slavetidens historie med sine erfaringer som dybdeborende journalist for at fortælle om et af de mange slavegjorte børn, der skulle være eksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens store dramaer.
"Der var Holbergs sorte degn, og der var Christian den Syvendes page Moranti, og så var der alle dem, som vi ikke hørte om – 100.000 sorte afrikanere, der blev gjort til nyttige danske slaver og siden stuvet af vejen i historiens store glemmebog.Hvorfor er de danskes afrikanske slaver skrevet ud af Danmarks historie? Fordi de var sorte? Fordi vi skammer os? Eller fordi denne dystre del af dansk historie strider så eklatant mod vores nationale selvopfattelse? Plejer vi ikke at vedstå arv og gæld?"I "Slavernes slægt" fortæller Alex Frank Larsen om et af de mørkeste kapitler i danmarkshistorien. Han lader de mange efterkommere af de danske slaver komme til orde og fortælle deres egen slægtshistorie, så vi kan forstå, hvad der blev af alle de mennesker, vi så nødigt taler om i dag. Mange af deres efterkommere bor i dag i det Danmark, der i vid udstrækning er bygget på slavernes hårde og umenneskelige arbejde.Journalist Alex Frank Larsen er hædret med Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer om tamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit og LSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigt engagement i slavetidens historie med sine erfaringer som dybdeborende journalist for at fortælle om et af de mange slavegjorte børn, der skulle være eksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens store dramaer.
På otte år forvandles det lille elektronikfirma Giga fra en rygende ruin til den mest lysende succes i dansk erhvervshistorie. Giga blev solgt til USA for ti milliarder kroner, det største industrisalg i Danmark. Alle ansatte blev millionærer via deres medejerskab af firmaet.Denne bog fortæller den fascinerende historie om det guldrandede IT-eventyr og manden, der løb i spidsen, den energiske og utraditionelle maratonløber, biavler og civilingeniør Finn Helmer.Journalist Alex Frank Larsen er hædret med Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer om tamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit og LSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigt engagement i slavetidens historie med sine erfaringer som dybdeborende journalist for at fortælle om et af de mange slavegjorte børn, der skulle være eksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens store dramaer.
Den legendariske journalist Alex Frank Larsen fortæller om danmarkshistoriens største politiske skandale, tamilsagen, der førte til at statsminister Poul Schlüter måtte træde tilbage. Med tv-programmet "Blodets Bånd" afslørede Alex Frank Larsen, hvordan justitsministeren havde nægtet de tamilske flygtninge deres rettigheder, hvordan der var blevet dækket over det, og hvordan både Folketinget og offentligheden blev ført bag lyset. I "Komplot mod folkestyret" fortæller Alex Frank Larsen selv om sin undersøgelse af historien, og hvilke konsekvenser den har haft for de indblandede og for ofrene.Journalist Alex Frank Larsen er hædret med Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer om tamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit og LSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigt engagement i slavetidens historie med sine erfaringer som dybdeborende journalist for at fortælle om et af de mange slavegjorte børn, der skulle være eksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens store dramaer.
En 9-årig afrikansk slavedreng blev i 1758 brutaltfjernet fra sin familie i Dansk Vestindien og forærettil det svenske hof. Her skulle han underholde somkulørt og sorgløs hofnar.Men da intrigerne i kongehuset udartede i jalousi oghad, splittelse og kongemord, trådte han i karaktersom en ansvarlig, intelligent og uundværlig personlighed.Kongehusets joker er en medrivendedokumentarfortælling om drengen fra Sankt Croix,der kom tæt på fem monarker og blev den mest prominenteafrikaner i Europas kongehuse.Journalist Alex Frank Larsen er hædretmed Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer omtamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit ogLSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigtengagement i slavetidens historie med sine erfaringersom dybdeborende journalist for at fortælleom et af de mange slavegjorte børn, der skulle væreeksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens storedramaer.AlexFrankLarsenLarsenAlex FrankinformationsforlagFra slavedrengtil slotsidolkongehusetsjokerkongehusetsjokerEn 9-årig afrikansk slavedreng blev i 1758 brutaltfjernet fra sin familie i Dansk Vestindien og forærettil det svenske hof. Her skulle han underholde somkulørt og sorgløs hofnar.Men da intrigerne i kongehuset udartede i jalousi oghad, splittelse og kongemord, trådte han i karaktersom en ansvarlig, intelligent og uundværlig personlighed.Kongehusets joker er en medrivendedokumentarfortælling om drengen fra Sankt Croix,der kom tæt på fem monarker og blev den mest prominenteafrikaner i Europas kongehuse.Journalist Alex Frank Larsen er hædretmed Cavling-prisen og kendt for TV-afsløringer omtamilsagen og lægers misbrug af det hvide snit ogLSD. I Kongehusets joker forener han et mangeårigtengagement i slavetidens historie med sine erfaringersom dybdeborende journalist for at fortælleom et af de mange slavegjorte børn, der skulle væreeksotisk pynt, men blev hvirvlet ind i tidens storedramaer.
Den store biografi om journalisten og grundlæggeren af Dagbladet Information. Børge Outze (1912-80) er en legende i dansk presse, en fremragende skribent og nyskabende bladmand, der satte nye standarder for dansk journalistik i det 20. århundrede. Hans historie handler om at ville det svære og nå det umulige. I skolen drømte han kun om at skrive. Som ung reporter fik han skriveforbud, og under krigen skabte han det illegale nyhedsbrev Information, der gjorde ham til en eftersøgt modstandsmand. Han slap kun ud af nazistisk fangenskab ved at lade sig hyre som spion i en mageløst dristig manøvre. Livet igennem måtte Børge Outze træffe valg, der gik på tværs af hans forhåbninger, og dog blev han en af de fremmeste i kampen for Danmarks frihed og det levende ord. Hans liv og værk er uden sidestykke i Danmarks historie. I denne biografi afdækker forfatterne Ole Lange og Alex Frank Larsen hele historien om Børge Outze og går bag om myter, begivenheder og hemmeligheder i hans dramatiske og eventyrlige liv som reporter, redaktør og revser.
Dette er historien om Danmarks længst levende statsminister og hans kampe som privat og offentlig person. Det er fortællingen om plejebarnet, der voksede op i et fattigt arbejderhjem, forlod skolen i 7. klasse og blev cykelbud, frihedskæmper og selvlært tillidsmand, inden han fik overladt statsministeriet og ansvaret for at samle det kriseramte Danmark. Dermed kom han i krydsild mellem modstandere og partifæller, der havde deres egne motiver til at bringe regeringschefen i knibe. Journalist Alex Frank Larsen har fulgt Anker Jørgensens liv og virke gennem 40 år og rapporterer om hans gribende og eventyrlige skæbne, om hans holdninger og udfordringer i krig og fred, om møder med verdens ledere og samfundets svageste, om politik og moral.
Denmark Vesey var bare 14 år, da han blev solgt som slave fra den dansk-vestindiske koloni Sankt Thomas. Han kom derefter til Haiti og Amerika, hvor det endelig lykkedes ham at købe sig fri af slaveriet.Efter et omtumlet liv blev han dømt til døden for at have planlagt det største slaveoprør i USA’s historie. Det har gjort ham til en berømt og omstridt frihedshelt i Amerika, mens han hidtil har været glemt og ukendt i Danmark.Alex Frank Larsen er gået i den danske slaves fodspor og fortæller her den dramatiske og overrumplende historie om den modige og solidariske Denmark, der kom i klemme i en barsk verdenshistorie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.