dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Bøger af Anja C. Andersen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Anja C. Andersen
    314,95 kr.

    Der sker hele tiden noget nyt og spændende inden for rumforskningen. I 2022 lykkedes det forskerholdet Event Horizon Telescope Collaboration at optage et billede af det sorte hul i Mælkevejen. James Webb Teleskopet leverer billeder af galakser, der ligger 13 milliarder lysår borte. De opdagelser, som den danske forsker Albert Sneppen har gjort omkring neutronstjerners sammenstød, kan måske bruges til at beregne universets udvidelseshastighed. I ”Det gådefulde univers” giver Danmarks mest anerkendte astrofysiker et overblik over himmelrummet fra Solsystemet og ud til de fjerneste galakser og over universets udvikling fra Big Bang frem til i dag.Universet blev skabt for 13,7 milliarder år siden. Et lysår er ca. 9,5 billioner kilometer, og afstanden til de fjerne kvasarer er 12 milliarder lysår. Når man beskæftiger sig med universet, handler det om svimlende tidshorisonter og afstande; men Anja C. Andersen formår at gøre det uoverskuelige begribeligt. Stor gavebog med fantastisk billedmateriale.

  • af Anja C. Andersen
    92,95 - 205,95 kr.

    Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt.

  • af Anja C. Andersen
    138,95 - 177,95 kr.

    Den 20. juli 1969 kl. 03.56 dansk tid satte Neil Armstrong som det første menneske sin fod på Månen. I denne bog med mere end 100 fotos fortæller Danmarks førerende astrofysiker, Anja C. Andersen hele den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet; kendsgerninger og konspirationsteorier, myter, fup og fakta. Frem til 1972 gennemførte NASA yderligere 5 bemandede månelandinger, og i alt 12 astronauter har betrådt Månen. Derudover har der været et utal af ubemandede månelandinger - senest den 3. januar 2019, da et kinesisk rumfartøj landede på Månens bagside. Men der er stadig meget, vi ikke ved: Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har den kun vand på den side, der vender mod Jorden? Hvordan påvirker Månen os mennesker?

  • af Anna Mejlhede & Anja C. Andersen
    147,95 kr.

    I begyndelsen er alt mørke. Og inde i mørket begynder en fortættet og uendelig varm kerne af energi at bevæge sig. Tætheden er så stor, at lyset ikke kan trænge igennem. Men pludselig undslipper et blegt lysglimt. Så lyder en dyb rumlen. Universet er født. Naturvidenskabens førende skabelsesberetning er Big Bang-teorien, og de fleste danskere - selv mange præster - er overbevist. Men ingen ved, hvad der kom før Big Bang, og ingen kan forklare, hvad det er for en kraft, der presser universet til at udvide sig stadig hurtigere og hurtigere. I Livet er et mirakel tilbringer astrofysiker Anja C. Andersen og sognepræst Anna Mejlhede en nat i henholdsvis Københavns Universitets gamle observatorium på Østervold og i Holmens kirke i København. Mens de kigger på nattens stjerner og kirkens historiske hvælvinger, taler de om videnskab og tro og om at kunne rumme begge kulturer. De to kvinder øser af deres professionelle viden og personlige historie, og de fortæller med hver deres baggrund om skabelsen, stjernerne, sjælen og døden. De diskuterer, hvad meningen er med livet, hvorfor nysgerrighed og kærlighed er afgørende urkræfter, og hvorfor præsten har valgt at have tillid til videnskabens forklaring på universets begyndelse, og astrofysikeren at blive døbt i Guds navn.

  • - et hundredårigt perspektiv
    af Anja C. Andersen & Allan Hornstrup
    297,95 kr.

  • af Anja C. Andersen & Thomas Brunstrøm
    74,95 - 147,95 kr.

    Et døgn på Venus varer kortere tid end et døgn på Venus.Mars har to måner, der hedder Skræk og Rædsel.På den ene halvdel af Uranus er det altid dag. På den anden er det altid nat.Der er tre LEGO-figurer på vej til Jupiter.Temperaturen på Merkur svinger mellem 200 minusgrader og 300 plusgrader.Universet er forunderligt og helt vildt spændende. Ikke mindst når det er astrofysiker og astronom Anja C. Andersen, der er rejsefører ud i Mælkevejen.Anja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser: Allan Mackintosh formidlingspris i 2000, Danmarks Forskningskommunikationspris i 2004, Danmarks Radios Rosenkjærpris i 2006, Svend Bergsøes Fonds Formidlingspris 2009, Københavns Universitets Naturvidenskabelige Fakultets Formidlingspris 2011, H.C. Ørsted Medaljen i Sølv i 2016 og Ebbe Muncks Hæderspris i 2018. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter. Thomas Brunstrøm er forfatter, freelancejournalist og filmanmelder. Han debuterede i 2015 med børnebogen "Dengang Sallys far var dreng" og har i årenes løb udgivet en lang række bøger blandt andet i samarbejde med videnskabsfolk.

  • af Søren Flott, Anja C. Andersen, Pia Søltoft & mfl.
    235,95 - 247,95 kr.

    Tre af Danmarks dygtigste fagfolk og bedste formidlere, astrofysikere Anja C. Andersen, biolog Anders Kofoed og teolog Pia Søltoft, sætter nye og aktuelle perspektiver på, hvad det vil sige at være et menneske i en verden, der både er præget af nye opdagelser og gamle forestillinger. De diskuterer forskellen mellem tro og videnskab og forholder sig fra hvert deres faglige ståsted til spørgsmål, der knytter sig til liv og eksistens. Resultatet er en tankevækkende, overraskende og morsom bog, som sætter tilværelsen i perspektiv.Søren Flott er journalist, foredragsholder og forfatter og har blandt andet skrevet bøgerne "Danmarks Titanic", "Rejsen mod syd – de danske udvandrere til Argentina" og "Ondskabens psykologi". Han er især begejstret for glemte historier og almindelige mennesker med usædvanlige fortællinger.Anja C. Andersen er astrofysiker og professor ved Københavns Universitet. Hun var fra 2005 til 2017 ansat som lektor ved Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet, og siden 2017 som professor for offentlighedens forståelse af naturvidenskab og teknologi samme sted. Forfatter til bl.a. "Stjernehimlen. 50+ ting du kan se med en almindelig kikkert", "Big Bang, rummissioner og liv på Mars", "Hvad skal vi med videnskaben?", "En lille bog om Månen" og "En lille bog om universet".Anders Kofoed er evolutionsbiolog og zoolog. Han har arbejdet i Zoo i København og var en af drivkræfterne bag etableringen af Den Blå Planet, det nye udvidede Danmarks Akvarium. Som naturekspert medvirker han ofte i Go’ Morgen Danmark på TV2. Forfatter til bl.a. "Meningen med livet – fra fødsels til død og lidt efter", "Anders Kofoeds store bog om naturen", "Naturen kalder – store oplevelser med Kofoed & Klein" og "Zombiemyren og den hostende snegl".Pia Søltoft er ph.d. i teologi og sognepræst ved Esajas Kirke på Østerbro og Christians Kirke på Christianshavn. Hun var i en årrække leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret og lektor i etik og religionsfilosofi. Hun formidler sin viden om Kierkegaard gennem bøger, foredrag, workshops og kurser. Forfatter til bl.a. "Kunsten at blive et ordentligt menneske", "Kierkegaard og kærlighedens kendetegn", "10 ting ledere kan lære af Kierkegaard" og "Kierkegaards kabinet. En nutidig introduktion".

  • af Anja C. Andersen
    36,95 - 50,95 kr.

    Under coronapandemien i 2020 rykkede videnskaben pludselig frem forrest i danskernes bevidsthed. Behovet for forskning var indlysende for de fleste, og forskernes formidling af deres viden og opdagelser blev efterspurgt i bedste sendetid.Det er gode nyheder i en tid med fake news, for befolkningens forståelse for, hvorfor videnskaben er vigtig, er helt central for dens status i samfundet og for de ressourcer, politikerne tildeler den.Problemet opstår, når det er mindre tydeligt, hvorfor videnskaben er afgørende i vores samfund. Det gælder ikke mindst den helt centrale – og oftest helt usynlige – grundforskning. Formidling, fundraising og dokumentation tager mere og mere af forskernes tid, samtidig med at behovet for videnskabelige landvindinger inden for bl.a. klima og sundhed vokser.Anja C. Andersen (f. 1965) er forsker, astrofysiker og professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr instituttet. Hun har mod- taget adskillelige priser for sin forskning og formidling.

  • af Anja C. Andersen & Jakob A. Andersen
    310,95 kr.

    Astrofotografering er en helt særlig disciplin, der kræver viden, tålmodighed og ikke mindst en masse af teknisk snilde. 'Himlen set fra Jorden' samler de bedste af astrofotograf Jakob Arthur Andersens fotografier og viser os, hvor utroligt og endeløst fascinerende universet er. Fotografierne er taget af den mørke nattehimmel over os, men de viser os alt det, der ikke kan ses med det blotte øje. 'Himlen set fra Jorden' præsenterer detaljerede fotografier af månen, solen, mælkevejen, stjernetåger og fjerne galakser og lader læseren drømme sig væk til de fjerneste afkroge af universet. Bogen indledes af et essay af astrofysiker og stjerneforsker professor Anja C. Andersen, der også har skrevet bogens tematekster, der gør os klogere på, hvad det er vi ser på fotografierne.

  • - 50 ting, du kan se med en almindelig kikkert
    af Anja C. Andersen & Sune Hermit
    138,95 - 198,95 kr.

    At stå ved en strand eller ved en åben mark en aften i september, mens solen går ned, og fuglene langsomt går til ro, er et magisk øjeblik. Vinden lægger sig, himlen får først et orange og senere et rødt skær, skygger og konturer udviskes. Og efterhånden toner de første, klare stjerner op på himlen. Langsomt dukker de op - en efter en - og pludselig myldrer det frem med stjerner.En observationsaften kan begynde - med genbesøg hos gamle himmelske bekendtskaber og måske nogle nye, som man ikke har hilst på før.Bogen giver praktiske råd til, hvordan man bedst studerer stjernehimlen, hvor de bedste dark sky-områder er, og om hvilke typer håndkikkert, der er bedst egnet.Hovedafsnittet er inddelt i årstider: sommer, efterår, vinter, sommer, og det beskrives grundigt, hvordan man bedst pejler sig frem til de enkelte stjernebilleder og galakser.

  • af Anja C. Andersen & Frances Andreasen Østerfelt
    268,95 kr.

    Marie Curie - Et lys i mørketMarie Curie var den første kvindelige professor ved Sorbonne i Paris og den første nogensinde til at modtage to Nobelpriser. Hendes forskning har været banebrydende for menneskeheden og en inspirator for alle videnskabskvinder verden over.Forsker i stjernestøv, Anja C. Andersen, og Dr.odont., Frances Andreasen Østerfelt, fortæller i Marie Curie - Et lys i mørket deres historie om en af nyere tids helt ekstraordinære personligheder.

  • af Hugh Fearnley-Whittingstall
    198,94 kr.

    ‘Hverdagsmad fra River Cottage’ er den ultimative grundkogebog for alle, der har en holdning til den mad, de spiser til daglig. Heri er samlet Hugh Fearnley-Whittingstalls bedste bud på økonomisk, sund og velsmagende hverdagsmad – og alle kan være med. Den frygtløse kok Hugh Fearnley-Whittingstall er kendt fra DR2’s programserie ‘River Cottage’, hvor han har lært danskerne om bedre madvaner, bæredygtighed og vigtigheden af gode råvarer. Ifølge Hugh er det nemlig sådan, at ændrer man menneskers holdning til mad, ændrer man deres holdning til livet! Og det er netop udgangspunktet for denne kogebog fra River Cottage, der med massevis af lækre opskrifter og tips til hverdagen giver et bud på en sundere hverdagskost for alle. Det er mad med holdning og velsmag.

  • af Søren Flott, Anja C. Andersen, Pia Søltoft & mfl.
    1.041,95 kr.

    Tre af Danmarks dygtigste fagfolk og bedste formidlere, astrofysiker Anja C. Andersen, biolog Anders Kofoed og teolog Pia Søltoft, sætter nye og aktuelle perspektiver på, hvad det vil sige at være et menneske i en verden, der både er præget af nye opdagelser og gamle forestillinger. De diskuterer forskellen mellem tro og videnskab og forholder sig fra hvert deres faglige ståsted til spørgsmål, der knytter sig til liv og eksistens. Resultatet er en tankevækkende, overraskende og morsom bog, som sætter tilværelsen i perspektiv. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    36,95 kr.

    Hvordan opstod universet? Og var der noget før det, eller var det kun tomhed og ingenting? Det kan være svært at forestille sig. Forskere har lavet en teori om universets begyndelse - den hedder Big Bang, som betyder det store brag. Det kan du høre om i første afsnit af Geniale Galakser. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Hvordan forbereder mennesker sig på at rejse ud i rummet? Hvorfor skal de have en rumdragt på? Og hvad gør de, hvis de skal på toilettet, mens de er i rumraketten? Det er nogle af de ting, som du kan høre om i afsnittet. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Måske har du kigget op på nattehimlen og fået øje på stjernebillederne. Det kan være du kender Karlsvognen, men kender du f.eks. stjernebillederne af jægeren Orion, de to hunde og de syv forheksede prinsesser? Det kan du blive klogere på i det her afsnit, og så kan du også høre om der virkelig var en ledestjerne dengang i Betlehem, som vi kender fra kristendommens historier, da Jesus blev født. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Hvordan er det at være astronaut ude i rummet? Hvad er den Internationale Rumstation for et sted? Og hvem var de første mennesker, der blev sendt ud i rummet? Det kan du høre om i dette afsnit. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Der falder i gennemsnit fem sten fra rummet til jorden hvert år. De kaldes for meteoritter. Gennem de seneste 200 år er der endda faldet fire af dem ned i Danmark. I det her afsnit kan du blandt andet høre om, hvordan det gik til, da 6-årige danske Melina fandt en af stenene i sin skolegård. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Tror du, der er liv i rummet? Findes der mon rumvæsner, som man ser det på film? Hvad gør vi, hvis der en dag lander en UFO på jorden - og hvem skal tage imod den? Det fortæller astronom Anja C. Andersen om i afsnittet, som også handler om de beskeder vi sender ud i rummet fra jorden, og hvordan vi lytter efter om nogen prøver at kontakte os. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Kender du til de otte store planeter i solsystemet: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun? Dem kigger vi nærmere på, når vi forestiller os, at vi sætter os ind i en rumraket og flyver ud i Universet. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • af Anja C. Andersen & Rikke Mia Skovdal
    46,95 kr.

    Hvad er en stjerne, en galakse og et stjerneskud egentlig? Og hvorfor er det nu, at det ligner månen har forskellige størrelser? Det kan du høre mere om i dette afsnit, hvor vi også taler om, at vi alle er lavet er stjernestøv og hvad det går ud på. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet Vært og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal Redaktør: Mette Hovmand- Stilling. Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte Breineberg Efter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.

  • - Den nyeste forskning fra Niels Bohr Institutet
    af Anja C. Andersen
    147,95 - 192,95 kr.

    Vidste du, at der flyver en helikopter rundt på Mars? At kvantecomputere rent faktisk virker? Eller at magneter kan være frustrerede? Niels Bohr Institutet blev indviet i 1921 og var fra begyndelsen med helt fremme i udviklingen af den moderne fysik. Nu, 100 år efter, summer de historiske bygninger stadig af forskning i absolut verdensklasse. De første år var arbejdet centreret omkring Niels Bohrs arbejde med udvikling af kvantefysikken, men i dag undersøger forskerne alle mulige fysiske fænomener – fra magnetiske mikrostrukturer til de fjerneste galakser. I denne bog fortæller nutidens efterfølgere til Niels Bohr om forskningen på instituttet. De tager dig med på en rejse gennem både verdensrummet og fysikhistorien og giver samtidig et indblik i helt ny forskning, der markant ændrer vores forståelse af verden. Forskerne beretter om deres egen fascination af fysikkens verden og kombinerer den med konkret viden om emner som klimaforskning, machine learning, Mars-ekspeditioner, exoplaneter og jagten på universets mindste bestanddele. Vi får også et bud på, hvilke gåder fysikerne vil forsøge at løse i fremtiden. Bogen er redigeret af astrofysiker Anja C. Andersen, som forsker i stjernestøv og arbejder med at kortlægge, hvordan støv dannes i universet, og hvilken indflydelse det har for planetdannelse, stjerneudvikling samt for observationer af det tidlige univers. Hun er forfatter til adskillige videnskabelige astrofysik publikationer, samt artikler inden for forskningspolitik.

  • af Anja C. Andersen
    93,95 kr.

    Under coronapandemien i 2020 rykkede videnskaben pludselig frem forrest i danskernes bevidsthed. Behovet for forskning var indlysende for de fleste, og forskernes formidling af deres viden og opdagelser blev efterspurgt i bedste sendetid.Det er gode nyheder i en tid med fake news, for befolkningens forståelse for, hvorfor videnskaben er vigtig, er helt central for dens status i samfundet og for de ressourcer, politikerne tildeler den.Problemet opstår, når det er mindre tydeligt, hvorfor videnskaben er afgørende i vores samfund. Det gælder ikke mindst den helt centrale – og oftest helt usynlige – grundforskning. Formidling, fundraising og dokumentation tager mere og mere af forskernes tid, samtidig med at behovet for videnskabelige landvindinger inden for bl.a. klima og sundhed vokser.Moderne Idéer handler om vor tids udfordringer: Flygtningekrise, klima, krig, ulighed, terrorisme, overvågning, uddannelse, m.m. Hvordan forholder vi os til udfordringerne, hvis overhovedet? Og kan vi tænke, diskutere og handle helt anderledes?Anja C. Andersen (f. 1965) er forsker, astrofysiker og professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr Institutet. Hun har modtaget adskillige priser for sin forskning og formidling.

  • af Anja C. Andersen
    922,95 kr.

    Månen har inspireret til både grufulde, sjove, romantiske og fantasifulde fortællinger. Rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen gav forskerne ny viden om Månen; men den første bemandede månelanding i 1969 har også givet anledning til mange konspirationsteorier. Danmarks førende astrofysiker, Anja C. Andersen, fortæller hele den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet: kendsgerninger, myter, fup og fakta.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

  • af Anja C. Andersen
    922,95 kr.

    Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt. Udgivelsen er en storskrift-udgave i et bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.