Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Bjarne Gertz

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  137,95 - 277,95 kr.

  Engelskundervisningen i både 1z og 3ab har udviklet sig til et kursus i avanceret tekstfortolkning, men ved altid at starte med helt enkle spørgsmål angående handlingen sørger Kristian for at alle kan være med. Sommetider holder han, dels for sin egen fornøjelses skyld, for at holde sine sprogkundskaber ved lige, dels for at træne eleverne i at lytte, et kortere baggrundsorienterende eller perspektivudvidende foredrag, som om han forelæste på universitetet, idet han dog hele tiden giver alternative formuleringer og skriver svære ord og udtryk ned på tavlen. 1z vil læse horror stories, så Kristian foreslår faggruppen, udelukkende kvinder, at man skal indkøbe et sådant klassesæt, men det afvises, uden diskussion, af førertæven. I 3ab læser de om det vilde vesten, heltedyrkelse og maskulinitet. I 1z vælges, uden større begejstring, Lord of the Flies. På hjemmefronten bytter Kristian sin trompet med en altsax for at stimulere Silvia til at studere musik.

 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  137,95 - 277,95 kr.

  Kristian har fået en timelærerstilling, hvor han i en 3.g samfundssproglig, med engelsk på højniveau, samt i en 1.g matematiker skal vikariere for en lærer, der har taget orlov for at skrive et stykke om Salman Rushdie. Et forsøg med elementære grammatikøvelser i matematikerklassen saboteres af nogle urostiftere og må opgives. I 3.g kommer det under forældrekonsultationen til en pinlig episode, hvor Kristian nægter at ændre karakteren til en oversættelse som en elev og hendes mor mener er for lav. 3. g har valgt at læse en samling kritiske tekster om TV, TV On Trial. I 1.g læses Across the Barricades, om to unge i Nordirland, en katolik og en protestant, der trodser konflikten og finder sammen, foruden tekster om kvindefrigørelse. Kristian bruger megen tid på at forberede sig og rette skriftlige opgaver. Samtalerne i begge klasser forløber godt. Kristian føler, han kan være tilfreds med sig selv som pædagog.

 • af Bjarne Gertz
  200,95 kr.

  Kristian indleder via en kontaktannonce et lidenskabeligt forhold til forfatter og nyligt fraskilte, meget spændende, men også meget temperamentsfulde Henriette. På et tidspunkt foreslår han - trods Henriettes uligevægtighed - at de flytter sammen, i håb om at faste rammer vil stabilisere såvel hende som forholdet. Men Henriettes hysteriske vanvidsscener fortsætter, forværret af hendes psykiater, hvis terapi indskrænker sig til et: ”Hvorfor finder du dig i det, Henriette?” Henriette tåler ikke at blive modsagt og lader aldrig solen gå ned over sin vrede. Kristian må tålmodigt lægge øre til Henriettes triste traumer, der spænder fra barndommen til bruddet med hendes eks og acceptere alt uden kommentarer, foruden høre på at hun nedgør hans datter. Henriettes egen utilnærmelige, indbildske, møgforkælede datter går på Kunstakademiet som billedhugger. Kristian skaffer sig et midlertidigt, syv måneders pusterum ved at gå i jobtræning som bibliotekar, hvorefter han vil sætte alt ind på selv at blive forfatter. Uddrag af bogen Det er påfaldende så tit hun vender tilbage til Hans Henrik når de har deres søndagsfrokoster eller når hun går i sort efter en telefonsamtale. Hun kan ikke glemme ham. Ønsker ikke at gøre det. Hun ville helst have udtømt sin vrede over ham uden tvivl. I stedet bruger hun ham. Men det er ret nedslående med denne fiksering på Hans Henrik. Han havde foretrukket - og forventet - at de skulle starte en ny tilværelse sammen, ham og Henriette, begynde på en frisk. La vita nuova. Hvad tjener ellers en forelskelse til? Er det ikke ønsket om at starte sit liv om igen? At annullere fortiden? Gøre sig fri af sin bagage?Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  208,95 kr.

  Eksamen nærmer sig. Kristian manuducerer 3ab i de værste faldgruber i engelsk grammatik, mens timerne i 1z går med at følge og beskrive nedtællingen på Goldings tropeø indtil den mirakuløse redning i sidste øjeblik. Bogens politiske og moralske budskab diskuteres afsluttende. Som censor på et gymnasium syd for København uddeler Kristian 13-taller med rund hånd. 3abs besvarelser i skriftlig engelsk ligger alle under terminskaraktererne, grundet grove fejl i grammatikken. Til den mundtlige eksamen går det bedre, de dygtige bliver belønnet og bundskraberne slipper nådigt. Til den afsluttende lærerfrokost prøver Kristian forgæves at få en anbefaling fra rektor. Et årsvikariat i engelsk er slået op, men han kommer ikke i betragtning, betror en kollega ham, fordi Inger Becksteen, førerhunnen i faggruppen, har vendt tommelfingeren nedad. Kristian følger med en lille gruppe kolleger på værtshus, i håb om at score attraktive Anja, men må nøjes med nogle melankolske betroelser fra bøssen Ole. Uddrag af bogen Eksamenssituationen sammenfatter hele skolegangens væsen. Indespærring og kontrol. Hvis ikke den udtrykker hele livets væsen, hele det borgerlige samfund, det borgerlige menneskes foretrukne tilværelsesform. Afretning, tilpasning, stræben og konkurrence. Orden og system. Friheden er det frygtede. Ved nogen hvad frihed er efter ti års skoledressur? Men der findes ikke noget andet samfund. Han har prøvet at blive lukket ind, igen og igen. Men det er mislykkedes og vil også gøre det denne gang, er han overbevist om. Lige meget hvor meget han anstrenger sig, bliver han ikke lukket ind. Det er slet ikke det det kommer an på, at anstrenge sig, at knokle, at bevise hvor god man er, meritere sig. Det er sindelaget der tæller. Og han er for længst blevet gennemskuet. Om forfatterenBjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 22
  af Bjarne Gertz
  147,95 - 247,95 kr.

  Kristian lever og ånder for sit musikstudium, kun afbrudt af weekendbesøg hos Katja og Sofus, nogle gange i selskab med Silvia. Lejerne siger op og Kristian opgiver at genudleje. For at beskytte Katja mod den totale ruin, hvis lejligheden, der står i hendes navn, går på tvangsauktion, beslutter han at overtage den. Han har ingen indtægt eller noget job, så hvad kan det skade ham? Han henvender sig på studenternes retshjælp. Måske kan de hjælpe ham. Det kan de. Da de alligevel skal skilles, kan lejligheden tilskødes ham i kraft af en bodelingsoverenskomst. Dokumentet skal bare tinglyses. Kristian udfærdiger dokumentet og får det tinglyst. Det er anden gang han ridderligt redder Katjas betrængte økonomi. Katja er imponeret, men virker ikke specielt taknemmelig. Så dukker Gertrud pludselig op, og Kristian taber et øjeblik hovedet, men bliver, efter de har elsket, nøgtern igen og smider hende brutalt ud. Intet må forstyrre studierne.

 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  130,95 - 194,95 kr.

  Dette er første bind af “Beretning fra det 20. århundrede”, en romanserie, der med udgangspunkt i forfatterens eget liv blander fantasi og virkelighed. Historien starter i 1943, hvor iskusk Svend Jensen, gift med Gudrun og far til syv, trods familiens modstand, køber en gammel, forsømt gård for at realisere en længe næret drøm om at blive landmand. Men snart bliver drømmen et mareridt. De tre store drenge, Vilhelm, Frederik og Thomas, henholdsvis 17, 15 og 13, har deres egne planer og lader ham i stikken. Gudrun er trofast, men mangler erfaring. Kun de tre mindste, den 3-årige Kristian, den 6-årige Søren og den 9-årige Grete tager den voldsomme forandring som en spændende oplevelse.Mens Svend, ene mand, slås med kvikgræsset og flyvehavren og Gudrun knokler med at passe hjem og børn og køkkenhave, lave mad og reparere tøj og fodre høns, gæs og ænder, udvikler børnene sig, de små så vel som de store, og slår ind på deres respektive baner, alt efter temperament og evner.

 • - Beretning fra det tyvende århundrede bind 3
  af Bjarne Gertz
  141,95 kr.

  I 3. bind af Beretning fra det 20. århundrede er hovedvægten lagt på den yngste søn Kristians skolegang, fra 3. klasse til 4. mellem, med hvis øjne begivenheder og personer opleves og skildres. Men også hans søskendes gøren og laden inddrages i fortællingen. Familien er efter det mislykkede eventyr på landet flyttet til en mindre købstad, hvor Svend endnu en gang får brug for sine håndværksmæssige færdigheder i forbindelse med istandsættelsen af det gamle byhus han erhverver sig for en billig penge. Familien foretager en kort afstikker til København (hvor Kristian rykker op i mellemskolen, får sin første byplads og sin første sædafgang), men må på grund af en ekspropriation vende tilbage til deres endnu ikke solgte hus i Sundby. Kristian oplever glæden ved sprog og problemer med pigerne, får en god kammerat i Arne, med hvem han tager på spejderlejr og danner band. Men så rammer en katastrofe familien.

 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  147,95 kr.

  Kristian er årsvikar på et uddannelsescenter i Sydvestsjælland. Det går i begyndelsen godt. Han bliver udråbt til skolens bedste lærer af sin 1. hf-klasse. Han er endvidere så heldig i en periode at komme til at vikariere for en sygemeldt kollega i musik. Men pludselig forandres alting. Nogle nyankomne piger i hf-klassen, hvis engelskkundskaber er nærmest ikkeeksisterende, får klassen med på en klage til rektor, med en påstand om at Kristian kun underviser for de dygtige. Kristian svarer med at give klassen en opsang på grund af manglende samarbejdsvilje og almindelig slendrian. Derefter eskalerer tingene, og han udsættes for grov chikane, en regulær personhetz, anført af to kvindelige elever, der får deres krudt fra en kollega, der tilsyneladende har set sig gal på ham, måske fordi hun trak det korte strå i en diskussion på lærerværelset, og som, på grund af latinbifaget, føler sig berettiget til at kalde ham ”autoritær”.

 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  147,95 kr.

  Den arbejdsløse akademiker Kristian Jensen søger efter tre forliste ægteskaber og nogle frugtesløse forelskelser en mening med tilværelsen og forsøger gennem en intens og hudløs, flere gange afbrudt og genoptaget, korrespondance med den jævnaldrende jyske billedkunstner Dora at gøre status over sit liv og nå til en afklaring. Sin 50-års fødselsdag fejrer han hos Katja, hans seneste eks, hvor han svines groft til af sin nevøs 23-årige kæreste, der kalder ham mandschauvinist og samfundsnasser. Efter diverse flytninger ender han, for at glæde sin 15-årige datter, i en toværelses lejlighed på Christianshavn, klos op ad ”Christiania”, men savner en kæreste. Dora har flere gange inviteret ham, men han turde ikke. I stedet forsøger han sig med nogle tilfældige kontakter, uden at det fører til noget. Da det bliver forår og sidste hånd er blevet lagt på det store Shakespeare-projekt, skriver Kristian til Dora at han er parat til at besøge hende.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 23
  af Bjarne Gertz
  147,95 - 257,95 kr.

  Kristian, under et besøg hos Katja, hører chokerende nyt om Gertrud, der har begået en handling så frygtelig, at hun for bestandig har sat sig udenfor det menneskelige selskab. Kristian kæmper med kaotiske følelser, mens Katja synes lettet. Lejligheden i Violagade bliver solgt, og Kristian køber en diminutiv etværelses ved Kgs. Have. Semestret starter. Udover de faste fag tilmelder Kristian sig et kursus i ”Jazzimprovisation”. Efter lang tids tøven skriver han et brev til Gertrud, der er kommet i forvaring på en lukket anstalt. Han får et kort, lakonisk svar, senere fulgt op af et længere, hvori hun lidt sært beskriver det hun har gjort. Kristian analyserer brevet og danner sig en teori om grunden til hendes utilgivelige handling. Julle kommer uventet på besøg. Kristians genvisit får på grund af en indiskretion angående hans mor, dramatiske konsekvenser, og Kristian må igen på besøg for at prøve at reparere på fadæsen.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 24
  af Bjarne Gertz
  147,95 - 257,95 kr.

  Kristian går i gang med at forberede det ”udvidede specialemne” i musikhistorie, da han modtager endnu et brev fra Gertrud, som han må tage stilling til. Anfægtet af sit manglende samfundsengagement melder han sig ind i Socialdemokratiet, men fortryder. Herefter koncentrerer han sig om musikhistorie, læser en række monografier, laver referater og skriver kommentarer og indleverer til sidst sit petitum i tre emner: værkbegrebet og den kunstneriske personligheds udvikling hos Haydn, Mozart og Beethoven; begrebet ”romantisk” i musikken, samt ”Louis Armstrong, jazzens første, største og eneste stjerne”. Opgaven han får bliver i værkbegrebet. Han afleverer sit omfangsrige, ambitiøse foredrag i kapløb med tiden, men bliver på grund af et kommunikationssvigt snydt for en topkarakter. Aftenen før eksamen i sang og klaver, får han besøg af Katja og møder op til prøven næste dag efter få timers søvn. Et forsøg på at forføre en figurstruttende, indvandret, polsk musikstuderende falder til jorden.

 • af Bjarne Gertz
  257,95 kr.

  Den arbejdsløse akademiker Kristian Jensen søger efter tre forliste ægteskaber og nogle frugtesløse forelskelser en mening med tilværelsen og forsøger gennem en intens og hudløs, flere gange afbrudt og genoptaget, korrespondance med den jævnaldrende jyske billedkunstner Dora at gøre status over sit liv og nå til en afklaring. Sin 50-års fødselsdag fejrer han hos Katja, hans seneste eks, hvor han svines groft til af sin nevøs 23-årige kæreste, der kalder ham mandschauvinist og samfundsnasser. Efter diverse flytninger ender han, for at glæde sin 15-årige datter, i en toværelses lejlighed på Christianshavn, klos op ad ”Christiania”, men savner en kæreste. Dora har flere gange inviteret ham, men han turde ikke. I stedet forsøger han sig med nogle tilfældige kontakter, uden at det fører til noget. Da det bliver forår og sidste hånd er blevet lagt på det store Shakespeare-projekt, skriver Kristian til Dora at han er parat til at besøge hende. Uddrag af bogen Han har lidt nederlag tre gange i sit forhold til kvinder og er rundhåndet blevet frakendt alt, lige fra potens til faderegenskaber, mens omgivelsernes sympati hver eneste gang har samlet sig om den stakkels undertrykte kone, det uskyldige offer for hans mandschauvinistiske dominans, eller hvad den konkrete anklage i hvert enkelt tilfælde er gået ud på. Karen følte sig forsømt. Ingrid frakendte ham evner som far. Og Katja siger nu han spilder hendes tid. Hende der uden at blinke har spildt år af hans liv, men som nu ikke længere har brug for ham fordi Sofus er blevet voksen. Stakkels undertrykte kvinder. Hvis han savner dem, er det ikke deres skyld. Han er blot en trofast sjæl, der har svært ved at kappe båndene til mennesker han har lært at kende. Engang ville han have været en eksemplarisk ægtemand og en ansvarsbevidst far. Nu er han en tyran og en klæber. Et fortidslevn af en mand.Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  267,95 kr.

  Kristian er årsvikar på et uddannelsescenter i Sydvestsjælland. Det går i begyndelsen godt. Han bliver udråbt til skolens bedste lærer af sin 1. hf-klasse. Han er endvidere så heldig i en periode at komme til at vikariere for en sygemeldt kollega i musik. Men pludselig forandres alting. Nogle nyankomne piger i hf-klassen, hvis engelskkundskaber er nærmest ikkeeksisterende, får klassen med på en klage til rektor, med en påstand om at Kristian kun underviser for de dygtige. Kristian svarer med at give klassen en opsang på grund af manglende samarbejdsvilje og almindelig slendrian. Derefter eskalerer tingene, og han udsættes for grov chikane, en regulær personhetz, anført af to kvindelige elever, der får deres krudt fra en kollega, der tilsyneladende har set sig gal på ham, måske fordi hun trak det korte strå i en diskussion på lærerværelset, og som, på grund af latinbifaget, føler sig berettiget til at kalde ham ”autoritær”. Uddrag af bogen Måske er han ”autoritær”, i den forstand at han optræder som den strenge far der kræver noget af sine elever. Og jo, disciplin går han også ind for. Arbejdsro. Koncentration. På det punkt er han uhyre gammeldags. Han kan ikke se det positive i konstant småsnakken, eller at timen først kan begynde når eleverne finder det for godt at ankomme, eller holder op med at snakke privat. På den måde er han nok ”autoritær”. Han ville selv kalde det ansvarsbevidst og samvittighedsfuld, for ikke at sige engageret. Han er ikke ligeglad med sine elever eller sit fag. De to ting er for ham det samme. Hans interesse for eleverne går gennem faget. Han er der for at lære dem noget. Ikke for at lege hyggeonkel eller pusle om dem. Det synes han selv er at vise dem respekt. Han går ud fra de er voksne mennesker og seriøse studerende. Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, kostskolelærer i England, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., samt oversætter af Shakespeare og anden elizabethansk poesi, har skrevet romaner, skuespil, hørespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, hvis historie, fra besættelsen til 90’erne, også er Danmarks.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 21
  af Bjarne Gertz
  187,95 kr.

  Kristian, der nu er blevet alene, lejer lejligheden ud til et ungt par, mens han selv flytter i kælderen. Med mellemrum tager han til Heldved for at hjælpe Katja eller være sammen med børnene. Han lærer 39-årige Jean, der er invalidepensionist, at kende via en kontaktannonce, og befinder sig godt i hendes selskab, men frastødes af hendes fedme. Det krævende musikstudium lægger beslag på al hans flid og tid. Han gør gode fremskridt i sang, mens timerne i klaverspil ikke forandrer ret meget. Kurset i musikanalyse indfrier alle Kristians forventninger, mens musikhistorietimerne fortsætter med at være lige indsigtsgivende og inspirerende. Udlejningen af lejligheden giver mange ærgrelser og hovedbrud, da Karina vil have lejen sat ned og en fremlejekontrakt, selv om Kristian har forklaret at det er umuligt. Salget af lejligheden går trægt, og Kristian skifter ejendomsmægler. Hvis den ikke snart bliver solgt, ender den på tvangsauktion, for terminspengene er brugt.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 20
  af Bjarne Gertz
  197,95 - 198,94 kr.

  Kristian og Katja er flyttet til København for at Kristian, der har ondt i sit bifag, kan studere musik. Men da det ikke lykkes ham at skaffe sig beskæftigelse, må han afbryde studiet og melde sig arbejdsløs. Da han erfarer, at langtidsledige kan få uddannelsesstøtte i to år, satser han på det og begynder at lytte til og optage klassisk musik fra radioen på kassettebånd. Seksuelle adspredelser bliver der også tid til. Udover regelmæssige besøg af børnene og Julle, dukker Gertrud op og giver Kristian nyt håb, men lader ikke høre fra sig igen. Som en sidste hurdle må Kristian forrette syv måneders jobtræning som bibliotekar og portvagt på det nystartede rytmiske konservatorium. Den 27. juli modtager han brev fra den koordinerede tilmelding om at han ikke er blevet optaget på KU på grund af pladsmangel. Kristian er i chok. Skal alle hans planer gå i vasken lige før målstregen?

 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  147,95 kr.

  Kristian og Katja inviterer nye og gamle bekendte til strippoker og trekantsex. Kristian besøger indimellem Ina for at få en køkkensnak, efterfulgt af nattesen sex, indtil han en morgen bryder sammen, bliver kørt på hospitalet og beder om at få psykologhjælp. Da psykologen hører om alle Kristians kvindebekendtskaber, solidariserer hun sig med Katja fremfor med sin klient. En anden gang, plaget af tømmermænd, tager Kristian to stesolider, men bliver så ukontrollabelt aggressiv at han ikke ser nogen anden udvej end for Katjas skyld at tilkalde politiet, der sætter ham til afkøling i detentionen. Nogle lovende aftenskolehold må opgives på grund af et vikariat med en daglig, udmattende biltur på tre timer. Bifaget latin bliver ved med at volde problemer, og da det udelukker fast ansættelse, beslutter Kristian at studere musik og foreslår Katja at flytte til København. Huset sættes til salg, trods Kristians store sorg over at måtte forlade haven.

 • - Beretning fra det 20. århundrede
  af Bjarne Gertz
  130,95 kr.

  Kristian og Katja er flyttet til København for at Kristian, der har ondt i sit bifag, kan studere musik. Men da det ikke lykkes ham at skaffe sig beskæftigelse, må han afbryde studiet og melde sig arbejdsløs. Da han erfarer, at langtidsledige kan få uddannelsesstøtte i to år, satser han på det og begynder at lytte til og optage klassisk musik fra radioen på kassettebånd. Seksuelle adspredelser bliver der også tid til. Udover regelmæssige besøg af børnene og Julle, dukker Gertrud op og giver Kristian nyt håb, men lader ikke høre fra sig igen. Som en sidste hurdle må Kristian forrette syv måneders jobtræning som bibliotekar og portvagt på det nystartede rytmiske konservatorium. Den 27. juli modtager han brev fra den koordinerede tilmelding om at han ikke er blevet optaget på KU på grund af pladsmangel. Kristian er i chok. Skal alle hans planer gå i vasken lige før målstregen?

 • af Bjarne Gertz
  147,95 kr.

  42-årige Kristian, arbejdsløs akademiker, lever i et åbent fornuftsægteskab med Katja, men drømmer om at blive forelsket. Den jævnaldrende, enlige mor Annemarie synes velegnet, men er ikke romantisk anlagt. 56-årige Ina, fraskilt og mor til fem, er udelukkende interesseret i et seksuelt forhold, mens 29-årige kursusstuderende Jytte, der har forladt mand og børn for at uddanne sig til journalist, efter en meget varmblodig start, skuffes over at han er gift. Gertrud, 38, psykologistuderende, synes Kristian først godt om, men kommer i tvivl, da hun viser sig ikke at være parat til at bryde op og forandre sin ensomme, mislykkede tilværelse. For at afklare situationen inviterer han Ina, Jytte, Gertrud og Katja til julefrokost i kælderen, hvor tavse, generte Gertrud bliver mål for hans latterliggørende stikpiller. At pigen skulle være blevet forelsket i ham, som Ina foreslår, finder Kristian grotesk og frastødende. For ham er hun bare en stakkel.Uddrag af bogen Og Ina er også en komisk figur, med sin kolde røv. Hun tror gudhjælpemig at det gør hende attraktiv, at have balder af stål. Hun skulle tage og snakke med Jytte. Det er sgu det bløde der er vejen til mandens hjerte, ikke muskler. Medmindre man er bøsse. Men så er det jo også lige meget. En kvinde skal være blød. Basta. Også i sindet. Basta. Det hårde tager manden sig af. Hvorfor fanden tror de, rødstrømper og andre, at mænd glor på bryster? Det er sgu da fordi de repræsenterer det bløde, alt det en mand drømmer om, det utopiske alternativ til den hårde virkelighed han lever i til daglig. Kvinden er drømmen om et andet liv, en anden form for tilværelse. Hendes krop inkarnerer mandens længsel i videste forstand. De bløde bryster, den bløde kusse, de bløde lår, de bløde balder.Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  197,95 - 198,94 kr.

  Arbejdsløse Kristian, nybagt husejer sammen med jobbende Katja, går efter at have brugt sommeren og efteråret på huset i gang med at skrive. Først et hørespil om et traditionelt jazzband og dets medlemmer, dernæst en samling noveller om parforhold. Begge dele afvises, hvorefter han begynder på en selvbiografisk roman. I det tidlige forår lokker haven, som Kristian derefter vier al sin tid. Filmen Amadeus får Kristian til at brænde sine manuskripter og kaste sig over klaveret, gå til spil hos en lokal konservatorieuddannet pianist samt fatte planer om at blive musikpædagog. Han får sat skik på haven, der bliver en stor succes hos børnene, mens de voksne adspreder sig med sex, Shakespeares sonetter eller værtshusbesøg. Efter to forgæves forsøg på at komme i jobtræning træder Kristian ud af a-kassen og søger bistandshjælp. For bedre at udnytte rentefradraget på huset, foreslår han Katja, at de gifter sig. Brylluppet fejres med værtshusbesøg og natten med trekantsex.Uddrag af bogen Han lægger piben og går ind hvor Katja hviler. Han lægger sig ind til hende, og de elsker. Da han kort efter vågner, føler han sig om end endnu bedre tilpas. Genfødt. Vederkvæget, er det rette ord, forfrisket på krop og sjæl. Han rejser sig og går nøgen, i middagshedens stilhed, ud blandt de simrende træer og buske. Han oplever, som en åbenbaring, følelsen af evighed, af at tiden er gået i stå. Han føler fred og forening med naturen. Varmen omslutter hans krop som et kærtegn. Han fyldes af et velbehag han ikke har kendt siden han var barn. Sådan må Adam have følt det i Edens have.Om forfatterenBjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 19
  af Bjarne Gertz
  209,95 kr.

  Kristian og Katja er flyttet til København for at Kristian, der har ondt i sit bifag, kan studere musik. Men da det ikke lykkes ham at skaffe sig beskæftigelse, må han afbryde studiet og melde sig arbejdsløs. Da han erfarer, at langtidsledige kan få uddannelsesstøtte i to år, satser han på det og begynder at lytte til og optage klassisk musik fra radioen på kassettebånd. Seksuelle adspredelser bliver der også tid til. Udover regelmæssige besøg af børnene og Julle, dukker Gertrud op og giver Kristian nyt håb, men lader ikke høre fra sig igen. Som en sidste hurdle må Kristian forrette syv måneders jobtræning som bibliotekar og portvagt på det nystartede rytmiske konservatorium. Den 27. juli modtager han brev fra den koordinerede tilmelding om at han ikke er blevet optaget på KU på grund af pladsmangel. Kristian er i chok. Skal alle hans planer gå i vasken lige før målstregen? Uddrag af bogen”Taber” er et ord der bruges mere og mere. Det er de etableredes dom over de arbejdsløse eller blot dem der har svært ved at finde sig til rette i samfundet. De utilpassede. The misfits. Ved at kalde dem ”tabere” vasker man sine hænder, fralægger sig ethvert ansvar. De er jo prædestinerede til at mislykkes. De er fødte tabere, er den underliggende mening. Det er for tiden det værste man kan sige om et andet menneske. Det udtrykker den dybeste foragt. Skuldertrækkende foragt. Hvis nogle er så dumme at gå hen og blive tabere, så fortjener de ikke bedre. Denne nye barske mentalitet repræsenterer det hidtil skarpeste opgør med tresserne. Nu er det slut med solidariteten. Med tolerancen. Med sympatien. Nogle er bare tabere. Sådan er det. Der er vindere og der er tabere. Men sådan siger man det nu ikke. Kun ordet ”taber” bruges. Ellers ville man jo indrømme konkurrencemomentet, de spidse albuer, det at nogle bliver udkonkurreret, samt at alle starter med at deltage i ræset.Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanskef sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 18
  af Bjarne Gertz
  198,94 kr.

  Kristian og Katja inviterer nye og gamle bekendte til strippoker og trekantsex. Kristian besøger indimellem Ina for at få en køkkensnak, efterfulgt af nattesen sex, indtil han en morgen bryder sammen, bliver kørt på hospitalet og beder om at få psykologhjælp. Da psykologen hører om alle Kristians kvindebekendtskaber, solidariserer hun sig med Katja fremfor med sin klient. En anden gang, plaget af tømmermænd, tager Kristian to stesolider, men bliver så ukontrollabelt aggressiv at han ikke ser nogen anden udvej end for Katjas skyld at tilkalde politiet, der sætter ham til afkøling i detentionen. Nogle lovende aftenskolehold må opgives på grund af et vikariat med en daglig, udmattende biltur på tre timer. Bifaget latin bliver ved med at volde problemer, og da det udelukker fast ansættelse, beslutter Kristian at studere musik og foreslår Katja at flytte til København. Huset sættes til salg, trods Kristians store sorg over at måtte forlade haven. Uddrag af bogen Det er jo det det hele går ud på til syvende og sidst. At kigge. Det er det der er pointen i strippoker. Med spillet som alibi er det tilladt at være nyfigen, at tilfredsstille sin lyst til at glo. Voyeurisme indgår selvfølgelig i det. At blive seksuelt stimuleret ved at se andres seksuelle handlinger. Men det er ikke bare det, det man ser. Det pirrende ligger lige så meget i det at man overtræder et tabu, at man ser noget der egentlig ikke er beregnet for éns blik, noget der normalt foregår bag nedrullede gardiner. Det er en grænseoverskridende handling, det man foretager sig. Også på den måde er det frækt. Og frækt skal det være, hvis det skal være pirrende. Om forfatteren Bjarne Gertz, cand. mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • - Beretning fra det 20. århundrede bind 15
  af Bjarne Gertz
  130,95 kr.

  Kristian, der har fået et toårigt vikariat i engelsk og latin med gode chancer for fastansættelse, er flyttet alene til Heldved, men plages af ensomhed. Hver weekend kører han til Åbæk for at overtale Ingrid til at komme. Først da hun præsenterer ham for sin hemmelige kæreste, giver han op og koncentrerer sig herefter om sit arbejde, dog uden overskud til at deltage i skolens sociale liv. Blandt kollegerne møder han en gammel bekendt, Katja, enlig mor og fraskilt, men forelsker sig i gifte Annelise, der blot leger med hans følelser. Dybt skuffet, indleder han et halvhjertet forhold til Katja, der længe har haft ham i kikkerten, og de ender med at leve i parforhold. Ved vikariatets slut søger Kristian den opslåede stilling i engelsk, men forbigås, da latinkollegerne sætter sig imod. Han tilbydes nogle timer i oldtidskundskab, men siger op, med den begrundelse at han hellere vil skrive.

 • af Bjarne Gertz
  147,95 - 247,95 kr.

  Kristian og Ingrid er flyttet til et nyt parcelhuskvarter i Åbæk, hvor deres gamle Variant vækker forargelse. Uden job kaster Kristian sig over jazzklaver og overlader pasningen af hus og barn til Ingrid. Indimellem besøger han Harald og John i Kæmmerød for at jamme. Efter en forgæves stillingsansøgning får han et vikariat i Sønderjylland, men en skræmmende episode oven på en våd weekend får ham til at fortrække. Tilbage i Åbæk isoleres han mere og mere, mens Ingrid dyrker sine egne bekendtskaber. Efter en uges sviretur i Kræmmerød vender han tilbage til Ingrid , men et skænderi får ham til at køre til en fest hos en pige Jan har fundet til ham, dog kun for at ende på hospitalet med en akut maveblødning. Derefter får Kristian, i et desperat forsøg på at redde deres ægteskab, Ingrid med på nogle impulsive, fuldstændig urealistiske huskøb, som de bagefter fortryder. Nedtællingen fortsætter. Uddrag af bogen Efter det rituelle bad i familiepølen vender Kristian tilbage til sin sande identitet, klaveret. Han har ingen anden forankring i tilværelsen end sit klaver. Det er hele hans raison d’être, hans eneste handlemulighed efter at alle andre veje er lukket. Han klamrer sig til klaveret, mens angsten i ham vokser som en cancer. Ingrid er meget aktiv. Ved siden af studierne og pasningen af Silvia plejer hun sine mange nye bekendtskaber. Udover Roger og Juliette og deres venner kommer hun sammen med piger hun har truffet i basisgruppen, formentlig mødre med små børn ligesom hende selv. Hun er også på eget intiativ taget ud for at besøge Hans og Bodil. Hans fortæller, under et af sine besøg, at Ingrid har siddet hos dem en hel aften og rakket ham ned. Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, kostskolelærer i England, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., samt oversætter af Shakespeare og anden elizabethansk poesi, har skrevet romaner, skuespil, hørespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, hvis historie, fra besættelsen til 90’erne, også er Danmarks.

 • af Bjarne Gertz
  147,95 - 247,95 kr.

  Ingrid er rejst til Års for at bestride sit barselsvikariat, mens Kristian er blevet i København. Han går lidt i byen for at finde selskab, men ender med at tage til Års, hvor han tager kørekort og køber bil. Tilbage i København flytter de ind på Grønjordskollegiet, Kristian for at skrive og Ingrid for at fortsætte sit engelskstudium. Efter tre stillingsansøgninger, hvor han bakkes op af fagkolleger, men vrages af studienævnet, får Kristian som trøst tildelt et toethalvtårigt kandidatstipendium. Harald dukker op, og Kristian tager derefter hver weekend til Kirkeby for at jamme med Harald og hans venner. Da Ingrid bliver gravid, opstår tanken om at danne et kollektiv. Sjælland rekognosceres. Valget falder på en nedlagt, firlænget bondegård i Nordvestsjælland. Af kollektivets otte medlemmer, tager fyrene fat på at indrette nye værelser, mens de tre piger tager sig af det huslige. Om aftenen bliver der spillet, drukket og røget hash. Uddrag af bogen Han føler sig såret og chokeret. At hun har kunnet gøre sådan noget så let, uden nogen skrupler, uden forsøg på at dække over det eller undskylde sig. Det er en helt ny situation. Det er en helt ny Ingrid. Han kan ikke få det til at hænge sammen. Han er nødt til at føle sig såret og svigtet, tage den mest nemme og almindelige udvej. Ingrid har været ham utro. Basta. Det gør man ikke, i et normalt forhold. Man kommer i hvert fald ikke hjem langt op ad formiddagen, når man har været til fest sammen, og tilstår fro og frejdig at man har ligget på et høloft hele natten og bollet med en fyr der hedder Anders. Det overskrider alle grænser for anstændig opførsel.Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  147,95 kr.

  Kristian, der har forladt universitetet for at tage pædagogikum, består med glans, men må nøjes med et job på et vestsjællandsk studenter- og hf-kursus, hvor han har svært ved at falde til. Ses han snakke med elever udenfor timerne, bliver han af stedets rektor formanet til kun at omgås kolleger, ligesom hans hf-klasse klager over, at niveauet er for højt. Først da Børge, en højt begavet kursist med kunstneriske ambitioner, dukker op, oplever Kristian at møde nogen han kan kommunikere med. Sammen med en gruppe elever begynder de at indstudere et teaterstykke om racediskrimination, regelmæssigt afbrudt af en nævenyttig rektorfrue, der ikke vil have der ryges og drikkes på skolen. Efter en påske med intense samtaler med Børge, der vil til Spanien og male, beslutter Kristian at tage med, og to dage efter er han og Ingrid og Børge på vej sydpå for at leve det frie kunstnerliv i Spanien. Uddrag af bogen Det er perler for svin. Spildt arbejde. Det helt forkerte sted. Eleverne er optaget af deres eksamen, lærerne af deres løn og ledelsen af moralsk oprustning. De er helt til grin, ham og Børge. Deres engagement var en bedre sag værdig. Og bliver jo heller ikke anerkendt. Kun udsat for smålig kritik, grotesk krakileri. Hvad vil de dér? Hvad vil han dér? Det hele er frustrerende og belastende. Han lever under et konstant pres, slæber rundt på en dødvægt, aldrig oplagt, aldrig udhvilet, aldrig befriet, aldrig glad. Det er en tilværelse i mørket. På skyggesiden. Han vil ud i lyset, føle sig glad, møde sine medmennesker i tillid. Han vil leve, udfolde sig. Følge sin lyst. Det forår her skal ikke forsømmes. Nu er det slut. Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  137,95 kr.

  Kristian sætter alt ind på at leve op til den krævende stilling som universitetslærer og kaster sig over studiet af nyere amerikansk litteratur, fransk strukturalisme og narratologi, men døjer med ensomheden. Det samme gør Ingrid, der lige er begyndt på engelskstudiet og som mistede sin mor som lille. De flytter sammen og gifter sig, trods faderens misbilligelse. Kristian lærer Ingrids far, bornholmske plejefamilie samt moster og kusiner at kende, men ikke Ingrid, trods udfrittende, franske frokoster. Richard, en amerikansk slumstormer, medicinstuderende og freudiansk anarkist, dukker en dag op på Kristians beatpoesihold og bliver en nær ven. Kristians undervisning ligger på et for højt plan, lyder en kvindelig studerendes klage til Studienævnet, mens Kristian savner et større engagement fra de studerendes side. Da tidsskriftgruppen Kristian startede, afsætter ham som redaktør og de tilbagevendende forberedelser til næste semester begynder at føles som en endeløs trædemølle, tager Kristian en drastisk beslutning.Uddrag af bogenHvad Ingrid efterlyser er mindre ego og mere indføling. Sådan formulerer hun det ikke, og det er også først noget Kristian indser langt senere. Selvfølgelig har hun – eller den veninde hun traf på hospitalet – fat i noget af det rigtige. Problemet er bare at det kræver meget ego og meget lidt indføling at klare sig i det samfund der nu én gang findes.Kristian har fra barnsben af været vænnet til knivskarp konkurrence og nådesløs selvhævdelse. For ham er det at leve en konstant udfordring. Han har lært at klare sig med den udrustning han nu én gang er i besiddelse af. Hvis han forekommer hård og utilnærmelig (hvad han sikkert godt kan gøre), er det fordi de bløde sider ikke har været meget efterspurgt.Om forfatterenBjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  137,95 kr.

  Kristian, nybagt kollegianer, forsømmer anatomi på grund af erhvervsarbejde og manglendeKristian, timelærer på studenterkursus og nybagt cand.mag., forlader kone og barn for at flytte i bofællesskab med en elev, hippien Harald. Efter en mislykket universitetsansættelse, et afbrudt pædagogikumskursus samt et forfejlet forsøg på at blive højskolelærer, dropper Kristian helt ud for at blive full-time hippie sammen med Harald, der introducerer ham til beatmusik og hashrygning, og med hvem han fører dybe samtaler eller spiller musik sammen med. Kristian lader sig skille fra Karen, der, efter en voldtægt og indlæggelse på sjette afdeling, er begyndt at ryge hash og er blevet medlem af en klub, der dyrker s/m. Efter et trip til Sundby’s Club Pigalle, der fejrer 10-års jubilæum, indleder Kristian et forhold til en pige fra barndommens gade, den unge, tøjdesignstuderende Dorrit, der flytter ind i stedet for Harald, der er forsvundet. Forholdet får en brat og uventet ende, hvorefter Kristian sætter alle sejl til for at forføre Gurli, kontormusen ovenpå, hende, hvis ost to hippiemus gik i. Uddrag af bogenOm fredagen foreslår Harald så at de skal tage sammen ind til byen og se om de kan shanghaje nogle piger. Problemet er blot at de ingen penge har, og at gå i byen helt ”clean”, forekommer temmelig håbløst.Harald foreslår at de fyrer en fed, og da Kristian ikke længere kan se nogen grund til at være så reserveret på det punkt, går han med til det og nyder sin første pibe hash.Først kan han ikke mærke noget, men da de har begivet sig ind i Dansetten i Tivoli, hvor der den aften er pigtrådsmusik, begynder rusen at virke. Kristian føler sig i en særlig harmoni med sig selv, bliver siddende hvor han tilfældigvis sætter sig, uden den uro og sårbarhed der plejer at komme over ham når han er ude.Han opdager endog at han nyder musikken. Den forekommer ham ikke længere støjende og irriterende, men noget der er værd at lytte til.Om forfatterenBjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  144,95 - 198,94 kr.

  Kristian og Karen bliver gift og flytter til en toværelses lejlighed, først på Kollegiegården, derefter på Solbakken. Mens Kristian passer sine studier, passer Karen hjemmet. Kort efter Karens nedkomst holder de en fest for nye og gamle venner. Kristian besøger Arne, der ikke kan sove og hører stemmer. Flemming, der læser Weekend-Sex, foreslår Kristian de skal bytte koner, og Karen og Bodil er med på ideen. Kristian får et barselsvikariat, men griber Karen i at flirte med en fyr fra kurset og flytter. Karen udspionerer og truer ham med en kniv, afsindig af jalousi, skønt uden grund. De aftaler at tage ind på Laurits Betjent, hver for sig, men Karen snyder ham og forsvinder med en fyr. Efter en periode forsones de og flytter til en lejlighed i den indre by, hvor Kristian skriver speciale, Karen går på seminarium og lille Julle i børnehave. Men den nye idyl varer kort. Uddrag af bogen Han går ned i slagterbutikken og spørger om der er nogen der har set hende? De går og rydder op og spuler diske og gulve og lægger kød i fryseren. Der er mange der arbejder i den butik. En fire-fem stykker, mindst. Normalt vælger han ikke at lægge mærke til den, slagterbutikken. Den er svær at forlige med det åndernes rige han efterhånden konstant befinder sig i. Den er som et obskønt blåt øje, en knytnæve i ansigtet, for hans forfinede sanser. Det koster ham overvindelse bare at se på dem der arbejder der, med deres grove blodplettede forklæder og fedtede læderhylstre med batteriet af skarpslebne knive, hele deres friske, raske facon, travle energiske bevægelser. En stødende, uvedkommende verden. Men nu kan han bruge dem, har brug for deres hjælp. Om forfatteren Bjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  130,95 - 209,95 kr.

  Kristian, nybagt kollegianer, forsømmer anatomi på grund af erhvervsarbejde og manglende interesse. Efter en del vaklen skifter han til engelsk og oplever en intellektuel vækkelse. Flemming, færdig med soldatertiden, foreslår de skal flytte sammen. Kristian forlader kollegiet og genoptager medicinstudiet, men fortryder kort efter, flytter for sig selv og fortsætter engelskstudiet. Ensom, forstoppet og forkølelsessvækket, på et mørkt, uopvarmet værelse, får Kristian under et nattebesøg hos en distræt konverserende kold cigar efter mængder af kaffe og smøger et anfald af løbsk hjertebanken, efterfulgt af flere måneders hypokondrisk angsttilstand. Flyttet til lysere omgivelser i Charlottenlund, læser Kristian oldengelsk på fuld kraft og går op til forprøven. Tilbage i centrum dyrker Kristian en tid studiekammeraten og outsideren Frank, samt dennes særprægede omgangskreds. Han anlægger et barsk look med læderjakke og skægstubbe og gatecrasher sammen med Frank private parties, indtil han en dag på Kannibalen, på Franks opfordring, kontakter en smuk og lyshåret, purung pige. Uddrag af bogenTre dage senere kommer Lotte. Det er sidst på eftermiddagen. Hun smider tøjet straks hun er kommet indenfor og lægger sig afventende på sengen. Der er ikke gået fem minutter. Han er stone sober og nærmest paralyseret af forlegenhed. Men Lotte vil have det sådan, og Lotte bestemmer. Rollerne er for længst fordelt. Af med bukserne og ned til Lotte, og det samme gentager sig. Hun er våd som en nyrøget sild. Eller, rettere, hans pik er en røget sild der svømmer i olie. Ikke ligefrem nogen laks der svømmer mod strømmen. Nej, han bliver suget ind med et svup og et sjask, og snart svømmer hans små haletudser, alt for ivrige efter at blive til noget, frem mod Lottes ovarier. Alt for snart, for han kan igen ikke holde sin udløsning tilbage, men kommer så snart han har stukket den ind. Endnu hurtigere end sidste gang, og det var hurtigt nok. Det at han ikke har drukket gør ophidselsen endnu mere intens. Forspil er en by i Rusland, og Lotte fortæller ham ikke hvordan han skal gøre. Om forfatterenBjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

 • af Bjarne Gertz
  147,95 - 197,95 kr.

  Efter feriejob i Tages bank begynder Kristian på medicinstudiet. Sammen med Flemming følger han kurser i matematik, kemi, fysik, anatomi og filosofi, men Flemming løber sur i det og går ind som soldat. Det samme gør Henrik. Kristian oplever et vellykket engagement med bandet, hvor Jazz-Jens på klarinet og Niels-Henning på bas er gæstemusikere. Et møde på Kannibalen med skolekammeraten Vibeke ender i druk og et halvhjertet samleje. Frederik og Heidi holder kirkebryllup og flytter til viceværtlejlighed i København. Kristian har en kort affære med en dydsiret seminariestuderende. Søren aflægger besøg sammen med dekoratørkollegaen Gerd, som sætter alt ind på at forføre den frastødte Kristian. Kristian består prøven i filosofikum, men dumper til fysik. Et romantisk stævnemøde med den velskabte, selvsikre overklassepige Inger fører ikke til noget. Kristian får kollegieplads og sommerjob hos sin far på Krystalisværket. Senere repeterer han fysik, mens Danmark vinder over Ungarn og taber til Italien. Uddrag af bogenDe kommer for at hygge sig, nu hvor det er begyndt at blive efterår for alvor og koldt i vejret og Jørgen har set hvor komfortabelt og rummeligt Flemming bor. Når de kommer, får de ikke lavet noget. Så går tiden med at spille kort, drikke guldbajere og spise napoleonskager. Først kaffe og kage, så øl. De spiller altid mausel, toøres mausel. Og får røget en masse Kings.Fra at være en enkelt gang om ugen bliver det efterhånden til næsten hver eneste dag. For Henrik og Jørgen, der er på vej hjem og skal med tog og bus, er det et behageligt afbræk i rejsen, der udsætter den kedsommelige hjemkomst et par timer. De ved godt de burde tage hjem og læse, men hyggen ved samværet og selskabet er simpelthen for fristende. Og Kristian og Flemming er lette at lokke. Om forfatterenBjarne Gertz, cand.mag. i engelsk og latin, tidligere amanuensis, kandidatstipendiat, gymnasielærer, bibliotekar, jazzmusiker, m.m., oversætter af Shakespeare og andre elizabethanske sonetdigtere, forfatter til romaner, skuespil, noveller, samt en romanserie om arbejdersønnen Kristian, der bliver akademiker, en personligt fortalt historie om Danmark og danskerne fra besættelsestiden til halvfemserne.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.