Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Romanen skildrer Gustav, der i 1950’erne vokser op i et klassisk arbejderkvarter på Amager … han bor om vinteren i Vestergården på Øresundsvej, om sommeren i et havehus ved Kastrup Lufthavn … Gustav drages – på forskellig vis – af det modsatte køn, pigerne … Gustav fanger sammen med sine to ældre fætre, Jæv og Kæv, vilde heste i Limfjorden
Øer en selvstændig fortsættelse af de to haiku-samlinger PLASK, 2021, og DUG, 2023Uddrag af bogenøen Amager er formetsom en pære frugtkødet smager * lille øde ø udei det store hav længes eftermor
denne roman handler om noget så enkelt og sammensat som: nutidens højhastighedsfortravlede og mobiltelefonerende mennesker i det Herrens år 2022 den ærgerrige, snarrådige, empatiske og purunge filminstruktør Johannes Andersen sætter et forrygende – og alarmerende – fokus på den københavnske trafik sammen med sit filmhold bestående af: eskimoiske Augo, tjekkiske Raisa, islandske Valhildur og finske Juha læs romanen før din nabo, over- og underbo og trafikministeren
DUG er en selvstændig fortsættelse af PLASK, der udkom i 2021.Om PLASK skrev bibliotekernes lektør:”… en finurlig og fint komponeret bog, der sprudler af sprogglæde … koncentrerede øjebliksbilleder af natur, dyr, samfundsforhold og dagligdag gennem stramt komponerede – og ofte humoristiske – haikudigte … forfatteren leger med sproget inden for den stramme stilistiske form … digtene er letforståelige uden at være overfladiske … tankerne ledes også hen på Benny Andersens skarpsindige hverdagsbetragtninger ...”
Bogens forfatter kalder sine toogtyve tekster erindringsessays – andre danske forfattere ville måske have kaldt dem skrøner (Jørn Riel), myter (Johannes V. Jensen), stykker (Hans-Jørgen Nielsen), sengelæsning (Frank Jæger), dameskrå (Klaus Rifbjerg), skilderier og rids (Albert Dam).Der er to længere rejsebreve fra Gdansk i Polen og Agadir i Marokko og et essay om, hvordan forfatteren nægtede at være soldat og militærnægter. Og et interview med Bob Dylan, da han fyldte 50. Et anti-interview? Der er stykker / skrøner / myter / sengelæsning / dameskrå / skilderier / rids om forfatterens syv år som jazzklarinettist og senere syv år som rocksaxofonist.Her er spring, der kilder – og kilder, der springer.
EN GAMMEL DAM EN FRØ SPRINGER PLASK Der findes et mylder af regler for haikudigte. Her er nogle af de vigtigste. Formelt: tre linjer med fem stavelser i første og tredje linje – og syv stavelser i midterlinjen. (I denne samling er flere af linjerne tilmed todelte). I et af de kendteste haikudigte, af japaneren Basho – han levede i sidste halvdel af 1600-tallet – fremgår det, at hans danske gendigter, Hans-Jørgen Nielsen, ikke overholder denne regel om antallet af stavelser. Derimod fornemmes i dette haiku tre vigtige ting: et sted, en bevægelse, en lyd … Hertil kommer, at årstider ikke nævnes ved navn … Der rimes ikke – måske lydrim, men ikke enderim … Og det enkelte haiku-digt er navnløst, altså uden overskrift.Uddrag af bogen hajen kunne alt og så åd denrub og stub haikukan mindre *roklubbens vandhundspørger: ka’ veste flyde? ja men ka’ jakker? Om forfatteren JACK THIMM er født i København i 1945. Han debuterede med en digtsamling i 1970. Hans seneste to udgivelser – begge udgivet på Forlaget mellemgaard – er cykelbogen Der skal luft til, sommeren 2021, og novellesamlingen Den rødkjolede kat, efteråret 2020.
”Der er mange slags cykling, og der er mange måder at cykle på,” hævder bogens forfatter. I bogen fortælles der detaljeret om hverdagscykling, turistcykling, tandemløb med blinde og svagtseende, som forfatteren selv har medvirket i som seende pilot; tandemcykling af denne art er ikke tidligere omtalt af nogen i bogform. Og der fortælles om den professionelle cykelsport – både på bane og landevej. Vi kommer til tobakståget seksdagesløb i Forum, og vi kommer – via en længere lænestolsreportage – til Tour de France med fokus på Bjarne Riis i 1997, året efter at han som den første dansker vandt løbet. Desuden får vi ganske meget at vide om flere forskellige slags cykelbøger, herunder hvad tre danske skønlitterater – Henning Mortensen, Hans-Jørgen Nielsen, Peter Seeberg – har at byde på. Uddrag af bogen Til seksdagesløb i Forum: Først skulle jeg have en bajer. I den anledning brasede jeg lige ind i favnen på en barmfager teenagepige, der havde taget opstilling ved et centralt udskænkningssted på Inderkredsen. Men lige så hurtigt jeg kom ind i varmen, røg jeg ud i kulden. Pigen havde tilsyneladende et klart formål med at befinde sig dér, midt i vrimlen: udfordre de mandlige fyldebøtter, som stod i en tæt kødrand omkring hende. Det var den kødrand, jeg i første omgang havde held med at gennembryde, hvorpå jeg lynhurtigt blev gelejdet flere meter på den anden side af ’muren’ – langt fra baren og den barmfagre … Om forfatteren JACK THIMM er født i 1945 i Sundby på Amager og debuterede i 1970 med en digtsamling. Hans seneste udgivelse er novellesamlingen Den rødkjolede kat, der udkom i efteråret 2020. Han havde licens som cykelrytter i en bedaget sportsalder fra 1979 til 1984. I samme tidsrum cyklede han tandem med blinde og svagtseende.
… her er toogtyve underholdende fortællinger fortalt i et veloplagt sprog – krydret med en god portion humor ... … her er en helstøbt samling, der bærer præg af en stemme, som er helt sin egen ... … her er temaet om natur og unatur rigt udfoldet med brug af skiftende fortællerpositioner – eksempelvis i flere polske historier, hvor teksterne ”snakker” sammen på en befrugtende måde ... … her er et elegant kompositionsmønster, som føder talrige læsefornøjelser … Uddrag af bogen Der var fire huse med fire familjer: to børnefamiljer og to med børnefamiljernes bedsteforældre. Og far og datter døbte dukkerne efter tur med alle deres elske- og hadenavne – afhængigt af hvem de var og hvilken rolle, der blev tildelt dem. Og far og datter gav sig til at tale og agere på dukkernes vegne. Og de græd, når dukkerne var kede af det, og de jublede, når det gik dukkerne godt. De kom hele følelsesregistret igennem. Og så blev dukkerne store og skulle begynde at gå i skole, og far og datter lærte dem at stave og regne. Det var en kærkommen lejlighed til for Ole at få listet noget lærdom ind under huden på Sandra … ”… Jack Thimm er en mester i at bruge sproget i alle dets facetter …” – Mona Bonnkjer"… novellistisk begavelse … vidende, varm, vittig – og frem for alt – velskrivende …”– Keith KellerOm forfatteren JACK THIMM er født 1945 i Sundby på Amager og debuterede i 1970 med en digtsamling. Ved siden af bøgerne har han skrevet forskellige former for kulturreportager med salg til – blandt andre – Aktuelt, Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Information, Corsaren og Danmarks Radio. Den rødkjolede kat er hans første novellesamling.
Trods verdensberømmelse og afbrudt succes i snart 50 år har der aldrig tidligere været skrevet en bog om den engelske jazzmusiker Chris Barber og hans orkester. Nu kommer den endelig, mens han er ´still going strong´.
”Jeg er cyklist – med alt, hvad det indebærer. Der er mange slags cykling, og der er mange måder at cykle på,” siger Jack Thimm i denne bog om både turistcyklingens og cykelsportens mange facetter. Vi indføres i de store cykelløbs historie, får sansemættede beskrivelser af de største cykelsportsbegivenheder. Kendte professionelle ryttere og amatørryttere portrætteres, og centrale bifigurer fremhæves. Ind i dette væves fortællinger om amatørrytternes cykelløb og om træning, konkurrence og vedligehold af cyklen ud fra forfatterens erfaringer fra et langt cykelliv, der begyndte, da han var dreng.
Det lokale og nære er det enkelte menneskes primære livsrum, som det afgørende præges af. Det er samtidig den store histories inderste kerne, som samfundet bygger på. I denne bog er vi i Sundbyerne på Amager fra 1930’erne og frem. Håndværkere, arbejdere, funktionærer, forfattere, musikere giver os indblik i det arbejdsliv og familieliv og i de politiske forhold, som vores nuværende samfund bygger på. Bogen er et stykke danmarkshistorie med spraglet lokalkolorit, der rummer almene perspektiver. Den formidler erfaringer og oplevelser gennem personlige beretninger. Afsnittet om og med Klaus Rifbjerg er desuden en spændende indføring i den livsmæssige baggrund for Rifbjergs forfatterskab og dets miljøer, ligesom det sætter de øvrige afsnit med arbejdere og funktionærer i relief.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.