Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

plask - E-bog

Bag om plask

EN GAMMEL DAM EN FRØ SPRINGER PLASK Der findes et mylder af regler for haikudigte. Her er nogle af de vigtigste. Formelt: tre linjer med fem stavelser i første og tredje linje – og syv stavelser i midterlinjen. (I denne samling er flere af linjerne tilmed todelte). I et af de kendteste haikudigte, af japaneren Basho – han levede i sidste halvdel af 1600-tallet – fremgår det, at hans danske gendigter, Hans-Jørgen Nielsen, ikke overholder denne regel om antallet af stavelser. Derimod fornemmes i dette haiku tre vigtige ting: et sted, en bevægelse, en lyd … Hertil kommer, at årstider ikke nævnes ved navn … Der rimes ikke – måske lydrim, men ikke enderim … Og det enkelte haiku-digt er navnløst, altså uden overskrift.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788775753178
  • Udgivet:
  • 22. November 2021
  • Straks på e-mail.

Prøv Tales Premium medlemskabet gratis i 14 dage.

Herefter 99 /md. Ingen binding.

Online pris

Beskrivelse af plask
EN GAMMEL DAM

EN FRØ SPRINGER

PLASKDer findes et mylder af regler for haikudigte. Her er nogle af de vigtigste.Formelt: tre linjer med fem stavelser i første og tredje linje – og syv stavelser i midterlinjen. (I denne samling er flere af linjerne tilmed todelte).I et af de kendteste haikudigte, af japaneren Basho – han levede i sidste halvdel af 1600-tallet – fremgår det, at hans danske gendigter, Hans-Jørgen Nielsen, ikke overholder denne regel om antallet af stavelser.Derimod fornemmes i dette haiku tre vigtige ting:

et sted, en bevægelse, en lyd …Hertil kommer, at årstider ikke nævnes ved navn … Der rimes ikke – måske lydrim, men ikke enderim … Og det enkelte haiku-digt er navnløst, altså uden overskrift.
Brugerbedømmelser af plask


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.