Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gå på historisk opdagelse i København med den første guide til Anden Verdenskrig på det danske bogmarked. Med guiden i hånden får man mulighed for at komme helt tæt på krigens mange dramatiske begivenheder og se hovedstaden i et nyt og anderledes lys. Guidens tekster og kort introducerer brugeren til alle vigtige spor fra de fem forbandede år og dækker alt fra tysk terror, de danske nazister, værnemagten til modstandskampen, sortbørshandel og politik. Sporene kan være centrale bygninger, men også jordanlæg, sabotagesteder, skudhuller, mindesmærker og graffiti. Bogen indeholder også en guidet tur langs øresundskysten i sporet på de danske jøders flugt til Sverige, og endelig kan man fordybe sig i bogens interesante temaartikler. De fire forfattere er alle blandt landets førende eksperter på danskbesættelsestidshistorie. Om forfatterne: Claus Bundgård Christensen (f. 1968), lektor i historie ved RUC. Han har udgivet en stribe bøger om Første Verdenskrig og besættelsen. Medforfatter til bestsellerne 'Under hagekors og Dannebrog' (1998) og standardværket om dansk besættelsestid: 'Danmark besat'(4. udg. 2015). Han har desuden skrevet 'Den sorte børs' (2003) og 'Danskere på vestfronten 1914-18' (2009), der blev kåret som årets historiebog. I 2015 udgiver han værket: 'Waffen-SS. Europas politiske soldater'. Joachim Lund (f. 1967), lektor i moderne dansk og europæisk historie ved CBS. Han har udgivet en række bøger om besættelsestidens politiske og økonomiske forhold, bl.a. 'Partier under pres - demokratiet under besættelsen' (2003) og 'Hitlers spisekammer' (2005), og er medforfatter til 'Danmark besat'(4. udg. 2015). Han udgiver i 2015 'Samarbejdets mand - Gunnar Larsens dagbog 1941-1943'. Jakob Sørensen (f. 1973), lektor på Københavns VUC i dansk og historie. Han har udgivet en række bøger om Anden Verdenskrig og besættelsen, bl.a. 'Operation Overlord' (2004), 'For Danmarks Ære' (2008) og 'Spøgelsesfronten' (2014) og er medforfatter til 'Danmark Besat' (2005; 4. udg. 2015). Sofie Lene Bak (f. 1973), adjunkt i moderne historie på Saxo-instituttet på Københavns Universitet og forfatter til en række bøger om mellemkrigs- og besættelsestidens historie og om de danske jøders vilkår under og efter Holocaust, bl.a. 'Dansk Antisemitisme 1930-45' (2004), Ikke noget at tale om, 'De danske jøders krigsoplevelser 1943-45' 2010) og 'Da krigen var forbi'(2012).
Europas fremtid stod på spil, da næsten 150.000 allierede soldater blev landsat på Normandiets kyst den 6. juni 1944. Det blev startskuddet til den største landgangsoperation nogensinde. Med D-dag fortæller historien om Operation Overlord og giver et overblik over invasionen af Normandiet, hvor over 800 danske søfolk deltog, og et indblik i, hvordan den konkret forløb på dagen den 6. juni, og hvilken betydning den havde for Anden Verdenskrigs udfald. Jakob Sørensen (f. 1973), historiker og forfatter. Har skrevet For Danmarks ære (2011) om danskere i allieret krigstjeneste, redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005).
Under Anden Verdenskrig deltog hen ved tusind danske statsborgere som frivillige i de allierede styrker i kampen for Danmarks frihed og ære – de fleste i britisk tjeneste. I London forsøgte danskerne at omorganisere sig i håbet om at kunne rekruttere til en særlig dansk militærenhed under britisk flag. Blandt danskerne uden for det besatte hjemland var der et udtalt ønske om at vise, at man støttede den allierede sag og gerne støttede op om kampen – også den militære. Dette er historien om de få modige danske frivilliges kamp. Jakob Sørensen (f. 1973), historiker og forfatter. Har skrevet D-dag. Operation Overlord 6. juni 1944 (2004) om Anden Verdenskrigs mest berømte slag, redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005).
Designed as a companion for both the first-time and also more experienced user, this book presents an accessible guide to the 21 clauses of the 2017 FIDIC Conditions of Contract, using the Conditions of Contract for Plant & Design Build (Yellow Book) as a basis.
Europas fremtid stod på spil, da næsten 150.000 allierede soldater blev landsat på Normandiets kyst den 6. juni 1944. Det blev startskuddet til den største landgangsoperation nogensinde. Med D-Dag fortæller Jakob Sørensen historien om D-dag og giver et overblik over invasionen af Normandiet, hvor over 800 danske søfolk deltog, og et indblik i, hvordan den blev planlagt, hvordan den konkret forløb på dagen den 6. juni, og hvilken betydning den havde for Anden Verdenskrigs udfald. ANMELDERCITATER"Dynamisk vekslen mellem de fascinerende krigstekniske detaljer og de store strategiske linjer. Det hele er der" - 5 stjerner, Berlingske Tidende"Rent ud fortræffelig" - Jyllands-Posten"Giver et fremragende billede af de grufulde kampe" - historie-online.dk"Velskrevet skildring af D-dag" - Kristeligt Dagblad"Jakob Sørensens bog er veldokumenteret, holdt i et flydende sprog og med anvendelse af de termer, der knytter sig til militære styrkers indsættelser. Bogen kan meget anbefales." - Steen Søndergaard Jensen, Helsingør DagbladOM FORFATTERENJakob Sørensen (f.1973), historiker og forfatter. Har redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005) og har senest skrevet For Danmarks ære (2011).
Julen 1944 nærmede sig. Stilheden og kulden sænkede sig over Ardennerne. Et kuperet og viltert skovterræn i grænselandet mellem Frankrig, Belgien og Tyskland, som den allierede hærledelse anså for at være en stille sektor holdt med få og grønne enheder. Efter sommerens landgang i Normandiet havde de allierede i en hæsblæsende fremrykning trængt Nazitysklands arméer tilbage, men nedslidte gjorde de nu holdt for vinteren for at komme sig. En fredfyldt højtid var kærkommen.Men Adolf Hitler havde helt andre planer. Nazitysklands fører slap hundredtusindvis af elitesoldater og tunge kampvogne løs i en sand Panzerstorm, der gennem de små skovveje skulle rase gennem Ardennerne, vende krigslykken og knuse de allieredes trætte hærstyrker i en sidste desperat storoffensiv.På 80 året for de højdramatiske dage, hvor Vestfronten og de allieredes skæbne hang i en tynd blodig tråd, går historiker og forfatter Jakob Sørensen helt tæt på de voldsomme kampe i Ardennerskovene. Kampe der gjorde små byer som Bastogne og St. Vith, og ikke mindst de underlegne amerikanske soldater der heltemodigt stod i vejen for Hitlers tordnende Panzerstorm, verdensberømte.
Anden Verdenskrig er et uomgængeligt referencepunkt og én af den vestlige verdens stærkeste fortællinger: det godes kamp mod det onde med det godes sejr til sidst. Det er en medrivende og dramatisk fortælling, der er blevet brugt aktivt gennem historien. Denne grundfortælling skygger imidlertid for nogle væsentlige pointer. Det gælder fx spørgsmålet om, hvem der trak det store læs i krigen, og hvilke modsætninger af ideologisk og kulturel art, der var internt i de store alliancer.Anden Verdenskrig formidler historien, så den kan bruges både til undervisningsforløb og i opgaveskrivningen. Anden Verdenskrig søger at nuancere billedet ved også at formidle de enkelte stater og befolkningers perspektiver på krigen og dens forløb. Eleverne får lov at dykke ned bag erindringskultur og propaganda og møder historien i øjenhøjde med aktørerne og de vigtige begivenheder. Bogens fremstilling er suppleret af illustrationer og kort, kildetekster, arbejdsspørgsmål og aktiverende opgaver samt et afsluttende kapitel om historiebrug, historieskrivning og forskellige remedieringer.
Flere sider af KS. Velfærdsstaten. Rødder og perspektiver belyser gennem tre rigt illustrerede afsnit den danske velfærdsstats opbygning, baggrund og udfordringer.Bogen er tilpasset det nye KS og skrevet direkte til eleverne i HF og på VUC. Den giver mulighed for faglig fordybelse i de tre fag historie, samfundsfag og religion - og åbner samtidig for tværfagligt samarbejde mellem fagene.Historieafsnittet undersøger, hvordan synet på det ideelle samfund har udviklet sig i Danmark i perioden fra sidste halvdel af 1800-tallet frem til årtierne efter Anden Verdenskrig. Omdrejningspunktet er de tre ideologiske retninger reformsocialisme, kommunisme og nationalsocialisme med særligt fokus Socialdemokratiets udvikling og politiske indflydelse.Samfundsfag gennemgår tre forskellige velfærdsmodeller. Dernæst zoomer vi ind på den socialdemokratiske velfærdsmodel og diskuterer, hvilke udfordringer den står overfor.I bogens religionsafsnit undersøges velfærdsstatens værdimæssige fundament. Med udgangspunkt i en redegørelse for kristen etik præsenteres forskellige vinkler på spørgsmålet om, hvorvidt velfærdsstaten har en forbindelse til samfundets kristne kulturarv.Bogen lægger gennem figurer, opgaver og kildetekster op til elevernes og kursisternes selvstændige refleksioner og faglige stillingtagen - samt til samarbejdet mellem fagene.
Ny revideret jubilæumsudgave Det var Danmarks overlevelse, der stod på spil, da tyske tropper rullede over grænsen tidligt om morgenen den 9. april 1940. Alligevel valgte regeringen at indstille kampene, næsten inden de var begyndt.For danskerne fulgte fem års besættelse. Uanset hvem man var, betød det, at man skulle indordne sig og vænne sig til et liv med nye begrænsninger. Mange bakkede op om den officielle samarbejdspolitik, nogle gjorde modstand, og atter andre udnyttede de nye muligheder, besættelsen gav. Samarbejdet med besættelsesmagten gav den nationale selvfølelse et knæk, som spøger den dag i dag.I Danmark besat knyttes trådene fra 70 års udforskning af besættelsesårene til en samlet fortælling om det danske samfund under besættelsen. Det er en historie, der begynder længe før den 9. april og har forgreninger langt uden for landets grænser. Det er en historie, der handler om demokrati og diktatur, om heltemod og opportunisme, om overlevelse og tilpasning. Men først og fremmest er det historien om modsætninger og sammenhæng i det 20. århundredes danmarkshistorie.OM FORFATTERNEClaus Bundgård Christensen (f. 1968), ph.d. og lektor i historie ved Roskilde Universitet. Er forfatter og medforfatter til en række bøger om Første Verdenskrig, Anden Verdenskrig og besættelsen.Joachim Lund (f. 1967) ph.d. og lektor i moderne dansk og europæisk historie ved CBS. Har udgivet en række bøger og artikler om besættelsestidens politiske og økonomiske forhold.Niels Wium Olesen (f. 1963) er ph.d. og lektor i Historie på Aarhus Universitet siden 2004 og var før leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden. Han har gennem 25 år publiceret bredt i ind- og udland om dansk og europæisk historie i det 20. århundrede.Jakob Sørensen (f. 1973), ph.d. og lektor på Københavns VUC. Tidligere museumsinspektør på Frihedsmuseet og forfatter til en række bøger om Anden Verdenskrig og besættelsen.
FIDIC Red Book is a practical guide for anyone involved in preparing, administering, or contributing to the FIDIC suite of contracts, 2017 edition.
D-DAG er hele historien om ”Operation Overlord”, den største landgangsoperation nogensinde. En operation af afgørende betydning for 2. verdenskrigs udfald og for Europas befrielse fra nazismen. En dato, der står mejslet i verdenshistorien: 6. juni 1944.Historiker Jakob Sørensen fortæller i denne bog hele den dramatiske historie om de allieredes invasionen af Normandiet, som mere end 800 danske søfolk deltog i. Et spændende, velfortalt stykke militærhistorie, rigt illustreret med billeder og kort, samt en guide til de vigtige krigshistoriske seværdigheder såsom landgangstrandene Utah og Omaha Beach, det udbombede Pointe de Hoc-landskab og den amerikanske kirkegård med de tusindtallige hvide kors på snorlige rækker.
Omkring tusind danskere kæmpede under Anden Verdenskrig som frivillige i allieret tjeneste. De fleste i britisk tjeneste - alle for Danmarks ære. I London organiserede de sig i håbet om at rekruttere til en særlig dansk enhed under britisk flag, med et udtalt ønske om at vise verden, at det besatte Danmark ikke gik nazismens ærinde, og at danskere støttede den allierede sag og gerne gik ind i kampen - også den militære. Dette er deres historie.
Besættelsen fortsætter med at være en reference i vores samtid, og perioden indeholder en række dilemmaer, som elever i dag kan relatere til, og som vedbliver med at være interessante at diskutere. I mange familier er oldefars eller bedstefars medvirken i modstandskampen en stor del af identiteten, og det gør besættelsestiden relevant og nærværende for eleverne. Bogen er bygget op af en række oversigtskapitler, der giver en ramme for læseren i forhold til Danmarks stilling i perioden og besættelsens forløb. Derudover er modstandsbevægelsen beskrevet i en række kapitler, der kronologisk og tematisk behandler emnet. Kapitlerne er forsynet med arbejds- og formidlingsopgaver samt kilder. Endelig er der et kapitel om debatten og erindringen om modstandskampen i efterkrigstiden samt et kapitel, der retter sig mod dem, der skriver opgaver inden for emnet. Modstandsbevægelsen kan bruges som grundbog til et forløb eller som udgangspunkt for opgaveskrivning.
I denne bog kastes der lys og klarhed over alle de mere eller mindre hårdnakkede myter og halve sandheder om 2. Verdenskrig på en faktuel og underholdende måde. Myterne spænder vidt fra de alvorlige fejlopfattelser til de mere uskyldige og kuriøse, ligesom nogle af myterne kan tilbagevises fuldstændigt, mens andre mere har karakter af halve sandheder, der nærmere trænger til en forklaring og nuancering: - Er Hitlers selvbiografi Mein Kampf forbudt? - Var Hitler tysker, og var Stalin russer? - Blev Holocaust iværksat af Hitler? - Og passer det, at de danske jøder skulle betale dyrt for at blive fragtet i sikkerhed i Sverige på den anden side af sundet? Alt det får man svar på i 45 MYTER OG HALVE SANDHEDER OM 2. VERDENSKRIG, hvor man også kan dykke ned i myten om, at Churchill var fuld under hele krigen, og myten, der fortæller, at Hermann Göring i al hemmelighed tog til London for selv at se blitzkrigens ødelæggelser.Thomas Oldrup (f. 1976) er en dansk forfatter og historiker med mangeårig karriere i journalistik.rnrnJakob Sørensen (f.1973) er en dansk forfatter og historiker. Han har redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005) og har senest skrevet For Danmarks ære (2011).
I efteråret 1944, da de allierede styrker stod langs Tysklands grænse, udtænkte Hitler en dristig plan for et storstilet overraskelsesangreb mod vest. Han ville drive en panserkile ind mellem de britiske styrker i nord og amerikanerne i syd – og det skulle ske på den stille front i Ardennerne, spøgelsesfronten. Angrebet kom fuldstændig bag på de allierede, og Ardenneroffensiven blev det største og blodigste slag, den amerikanske hær udkæmpede under Anden Verdenskrig. Over en million soldater deltog i kampene mod en uventet fjende.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.