Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Jørgen Kreiner-Møller

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - En praktisk håndbog for bygherrer, rådgivere og kunstnere
  af Jørgen Kreiner-Møller
  247,95 kr.

  Det er kompliceret at lave en offentlig udsmykning. Regler og regulativer, samarbejdspartnere og materialer, tidsfrister og penge - selv for den erfarne kunstner eller bygherre er der meget at tage hensyn til. Forfatteren, arkitekt Jørgen Kreiner-Møller, har i en menneskealder fungeret som konsulent for Statens Kunstfond på skabelsen af mere end 100 udsmykninger rundt om i landet. I denne bog stiller han gennem fortællinger om en række repræsentative værker sine erfaringer til rådighed.

 • af Jørgen Kreiner-Møller
  132,95 kr.

  Et essay om at skitsere med betragtninger over den særlige udtryksform, som skitsering er for arkitekter og andre, der arbejder med formgivning. Derefter et udvalg af skitser, og sidst i bogen - der er formet som en skitseblok - er der en publikationsliste og en oversigt over de projekter, som arkitekt Jørgen Kreiner-Møller har arbejdet med gennem årene.

 • - Dansk kirkebyggeri efter år 2000
  af Jørgen Kreiner-Møller
  397,95 kr.

  Kirkens nye huse er en status over de seneste 20 års kirkebyggeri i Danmark. Igennem århundreder er der bygget kirker over hele landet, og eksisterende kirker er om- og tilbygget for at imødekomme nye behov. Uanset sekularisering og faldende medlemstal fastholder folkekirken en decentral struktur som sikrer, at der overalt er kort afstand til den nærmeste kirke. Der bygges og ombygges fortsat kirker den dag i dag.Bogen viser, hvordan det kan gøres. Der er både tale om helt nye kirke­bygninger og eksisterende kirker, der ved en gennemgribende transformation og restaurering fremstår som nye fysiske rammer omkring sognets kirkelige liv. Bogens eksempler kan inspirere og udfordre folke­kirken til videre overvejelser over, hvordan kirkens huse kan udformes. Kirkerne er først og fremmest valgt ud fra deres arkitektoniske kvalitet. Hver kirke er beskrevet i tekst, tegninger og fotografier, og en person med særligt kendskab til den enkelte kirke fortæller om den færdige byggeopgave. Bogen henvender sig til personer med en kirkelig såvel som en byggefaglig baggrund. Ja til enhver, der ønsker en kritisk arkitektbaseret gennemgang af nyere dansk kirkebyggeri. Ambitionen er at give et samlet overblik og et arkitektfagligt indblik i nyopførte og ombyggede kirker i Danmark. Bogen er rigt illustreret med fotografier af Torben Eskerod.Jørgen Kreiner-Møller, født 1947, er arkitekt og byggeøkonom. Forfatter til ’Fra kunstnerens værksted til det offentlige rum. En praktisk håndbog for bygherrer, rådgivere og kunstnere’ (2015) og ’Vilje til form. Om arkitekten Knud Munk’ (2018).​

 • - Om arkitekten Knud Munk
  af Jørgen Kreiner-Møller
  297,95 kr.

  Med udgangspunkt i mantraet ”vilje til form” skabte Knud Munk (1936-2016) arkitektur i skarp konkurrence med det 20. århundredes bedste arkitekter. I bogen Vilje til form tegner Munks mangeårige medarbejder, arkitekt Jørgen Kreiner-Møller et portræt af arkitekten Munk og hans livsværk, der omfatter bygninger såsom Planetariet i København og Trommen i Hørsholm. Bogen er rigt illustreret med fotografier af Torben Eskerod og Munks tegninger fra Danmarks Kunstbibliotek, Samlingen af Arkitekturtegninger.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.