Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kirkens nye huse - Jørgen Kreiner-Møller - Bog

- Dansk kirkebyggeri efter år 2000

Bag om Kirkens nye huse

Kirkens nye huse er en status over de seneste 20 års kirkebyggeri i Danmark. Igennem århundreder er der bygget kirker over hele landet, og eksisterende kirker er om- og tilbygget for at imødekomme nye behov. Uanset sekularisering og faldende medlemstal fastholder folkekirken en decentral struktur som sikrer, at der overalt er kort afstand til den nærmeste kirke. Der bygges og ombygges fortsat kirker den dag i dag. Bogen viser, hvordan det kan gøres. Der er både tale om helt nye kirke­bygninger og eksisterende kirker, der ved en gennemgribende transformation og restaurering fremstår som nye fysiske rammer omkring sognets kirkelige liv. Bogens eksempler kan inspirere og udfordre folke­kirken til videre overvejelser over, hvordan kirkens huse kan udformes. Kirkerne er først og fremmest valgt ud fra deres arkitektoniske kvalitet. Hver kirke er beskrevet i tekst, tegninger og fotografier, og en person med særligt kendskab til den enkelte kirke fortæller om den færdige byggeopgave. Bogen henvender sig til personer med en kirkelig såvel som en byggefaglig baggrund. Ja til enhver, der ønsker en kritisk arkitektbaseret gennemgang af nyere dansk kirkebyggeri. Ambitionen er at give et samlet overblik og et arkitektfagligt indblik i nyopførte og ombyggede kirker i Danmark. Bogen er rigt illustreret med fotografier af Torben Eskerod. Jørgen Kreiner-Møller, født 1947, er arkitekt og byggeøkonom. Forfatter til ’Fra kunstnerens værksted til det offentlige rum. En praktisk håndbog for bygherrer, rådgivere og kunstnere’ (2015) og ’Vilje til form. Om arkitekten Knud Munk’ (2018).​

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712068662
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 272
 • Udgivet:
 • 25. Februar 2022
 • Udgave:
 • 1
 • 1-2 hverdage.
 • 26. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Kirkens nye huse

Kirkens nye huse er en status over de seneste 20 års kirkebyggeri i Danmark. Igennem århundreder er der bygget kirker over hele landet, og eksisterende kirker er om- og tilbygget for at imødekomme nye behov. Uanset sekularisering og faldende medlemstal fastholder folkekirken en decentral struktur som sikrer, at der overalt er kort afstand til den nærmeste kirke. Der bygges og ombygges fortsat kirker den dag i dag.

Bogen viser, hvordan det kan gøres. Der er både tale om helt nye kirke­bygninger og eksisterende kirker, der ved en gennemgribende transformation og restaurering fremstår som nye fysiske rammer omkring sognets kirkelige liv. Bogens eksempler kan inspirere og udfordre folke­kirken til videre overvejelser over, hvordan kirkens huse kan udformes.

Kirkerne er først og fremmest valgt ud fra deres arkitektoniske kvalitet. Hver kirke er beskrevet i tekst, tegninger og fotografier, og en person med særligt kendskab til den enkelte kirke fortæller om den færdige byggeopgave.

Bogen henvender sig til personer med en kirkelig såvel som en byggefaglig baggrund. Ja til enhver, der ønsker en kritisk arkitektbaseret gennemgang af nyere dansk kirkebyggeri. Ambitionen er at give et samlet overblik og et arkitektfagligt indblik i nyopførte og ombyggede kirker i Danmark.

Bogen er rigt illustreret med fotografier af Torben Eskerod.

Jørgen Kreiner-Møller, født 1947, er arkitekt og byggeøkonom. Forfatter til ’Fra kunstnerens værksted til det offentlige rum. En praktisk håndbog for bygherrer, rådgivere og kunstnere’ (2015) og ’Vilje til form. Om arkitekten Knud Munk’ (2018).​

Brugerbedømmelser af Kirkens nye huseGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.