Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ny samlet udgave af Katrine Marie Guldagers romantrilogi bestående af Birgithe med TH, Endnu en dag i Guds skaberværk og Jeg hører, hvad du siger. BIRGITHE MED THBirgithe er folkeskolelærer, mor, en uhyggelig dårlig bilist og … rasende. Da hendes mor dør, er det endnu engang hende, der må holde sammen på tingene og stå for at tømme morens hus. Hun planlægger at brænde alle morens ting på et stort bål, men da hun er alene i det tomme hus, er det alligevel ikke så nemt bare at finde tændstikkerne frem. ENDNU EN DAG I GUDS SKABERVÆRKLotte bor alene, hun er socialrådgiver og troede engang, at hun kunne redde verden. Men nu er hun blevet både klogere, forladt af sin kæreste og fyret. Da ekskæresten dør, står Lotte tilbage med hans halvvoksne søn og en masse ubesvarede spørgsmål, som de selv må finde svarene på. JEG HØRER, HVAD DU SIGERMarianne er parterapeut og bruger sin hverdag på at lytte til andre menneskers problemer. Men da hendes voksne søn bliver tvangsindlagt (igen), står hun alene over for et psykiatrisk system, der ikke lytter. Hverken til patienter eller pårørende. Fælles for er Birgithe, Lotte og Marianne er, at de har fået nok! Nok af et velfærdssystem, som ikke griber dem, det påstår at gribe, nok af at smile og nikke og tale folk efter munden, nok af at stå for alting selv – så nu tager de sagen i egen hånd!
i Jubii – jeg kan læse! kan du netop læse om f.eks. Villads, der skyder en højder. Om Mira, der elsker fredag. Om Frøken Ignora, der eksploderer. Om Rita og Ida, der rimer. Om Vitello, der napper en kat. Og ikke mindst om Lille Virgil, der fanger en rigtig levende drage.Seks herlige, letlæste historier til dig, der lige har lært at læse.Garanti for masser af læseglæde!I kolofonen står der lix-tal på alle bøgerne. Lix-tal er fra 5-17.
En uskyldig familie er først og fremmest historien om Frederik, en lykkejæger og finansmand, der kommer fra det idylliske Sydfyn og føler sig misforstået af sine forældre. Men kan man forlade det, man ikke kan komme overens med? Efter nogle år i London og New York vender Frederik hjem til sine rødder og de værdier, der er særligt danske. Hans far er kun en skygge ved siden af hans stærke, frigjorte mor, mens hans søster er blevet præst og mener, at Frederik bør besinde sig på familien og på, at ingen penge i hele verden kan købe ham den frihed, han drømmer om. En uafrystelig fortælling om grundkernen i en dansk familie med stærke kvinder, mindre stærke mænd, ansvar, tilgivelse og kærlighed. En moderne Lykke-Per.
Kender du følelsen af at være i tvivl om din egen familie? Fornemmelsen af, at din søster lige er lidt tættere på jeres mor end du er? Taler de om dig bag din ryg? Hvordan føles det at være i en familie, du ikke stoler på? Hvad sker der, hvis du siger nej til familiefesten? Og hvorfor blander din faster sig? Efter at have skrevet flere romaner om unge mænds dannelseshistorier (En uskyldig familie, Et rigtigt liv), fik Katrine Marie Guldager lyst til at skrive sin egen – i romanform. “Det samme og noget helt andet” handler om at blive til. Romanen følger en ung kvinde der under dramatiske omstændigheder mister først en veninde, og kort efter sin far. Den handler om arvestrid og om familiens skrøbelige fællesskab. Mange mennesker her i landet bryder med et eller flere familiemedlemmer. “Det samme og noget helt andet” handler også om dette: At blive fremmed for sin egen familie
I “Bjørnen” er der kvindeliv, midtvejskrise, identitet og angst på programmet. Den midaldrende Vibse er ved at være godt træt af livet, og læseren forstår udmærket hvorfor. Vibse er nemlig lige blevet fyret fra jobbet som gymnasielærer, hendes datter er flyttet hjemmefra, og hun har netop haft et kæmpe skænderi med sin mand. Det får Vibse til at søge isolationen i familiens hus i den svenske ødemark, men da strømmen svigter pga. en voldsom snestorm, synes isolationen pludselig ikke så attraktiv. Det får hende til at begive sig ud i flugten fra husets ensomhed mod civilisationen i byen. Bjørnen er en roman, der kan læses på mange niveauer og efterhånden som Vibse konfronteres med sin egen (u)afhængighed, vækkes også læserens tanker om tilværelsen, identitet, kærlighed og om hvad man i virkeligheden har brug for i livet. Det er en bog, der virkelig tilbyder perspektiv og indsigt.
Filip er ikke sikker på særlig meget her i livet, men én ting ved han: Han vil ikke ende som sine forældre. Efter nogle år på kostskole, begynder han at studere jura. Han får hurtigt et godt netværk blandt de unge overklassejurister i 80’ernes København, og verden står åben. Men noget, hans farmor engang sagde, spøger i ham: Arbejde er ikke det vigtigste i livet, det vigtigste valg, man nogensinde kommer til at træffe, er, hvem man gifter sig med. Men hvordan ved man, om man vælger rigtigt? ET RIGTIGT LIV er en fortælling om jagten på lykke og kærlighed. Om den svære balance mellem familie og karriere, om forventningspres og forpligtelser, om venskaber og længslen efter at blive elsket for den, man er.
Birgithe bærer ikke over, hun bærer nag. Hun er folkeskolelærer med en forkærlighed for Tove Ditlevsen og en stærk afsmag for samfundsmaskinens amokløb. Hun er mor til tre, en uhyggelig dårlig bilist, temperamentsfuld (læs: rasende!) og har en følelse af, at det altid har været hende, som har skullet holde sammen på familien – og det er det nok også. Nu da hendes mor er død, er det derfor Birgithe, og ikke hendes psykisk skrøbelige søster, der skal tømme huset. Hun har tænkt sig at slæbe alt ud i haven, bygge et kæmpe bål og brænde det hele af, men da hun først er alene i det store, tomme hus, melder sorgen over alt det tabte sig med fuld styrke. Og så banker fortiden pludselig på.BIRGITHE MED TH er en veloplagt og rørende fortælling om en desperat kvinde fanget i centrum af en dybt kompliceret og helt almindelig familie. En roman om at være på krigsstien på jobbet, i familien, i supermarkedet og trafikken, men – måske! – begynde at forsone sig med både vreden, sorgen og sin egen historie.
DET ER IKKE LIGE LOTTE SÅDAN AT LADE FOLK SLIPPELotte er socialrådgiver og bor alene i en stuelejlighed på Nørrebro. Hun troede engang, at hun kunne redde verden. Hun troede også, at hendes ensomhed en dag ville fortage sig. Nu er hun blevet 1) klogere 2) forladt af sin kæreste og 3) fyret. Da ekskæresten bliver fundet død efter en druktur, og der er tegn på vold, står Lotte tilbage med hans halvvoksne søn og en masse ubesvarede spørgsmål. Politiet kan de ikke bruge til noget, så svarene må de selv finde.ENDNU EN DAG I GUDS SKABERVÆRK er en fortælling om en kvinde, som er træt af at leve i udkanten af andre menneskers fællesskaber. En roman om ensomhed, solidaritet og retfærdighed og om – måske! – at få øjnene op for den kærlighed, der hele tiden har været der.
INGEN SKAL FUCKE MED EN MOR – OG SLET IKKE MED MARIANNEMarianne er parterapeut, hun taler flydende psykolog og bruger sin hverdag på at lytte til andre menneskers problemer. Men da hendes voksne søn bliver tvangsindlagt (igen), og hendes kæreste tager på den planlagte kærestetur til Nordnorge uden hende, står hun alene over for et psykiatrisk system, der ikke lytter. Hverken til patienter eller pårørende. Marianne må afprøve alle tænkelige tonefald for at blive hørt.JEG HØRER, HVAD DU SIGER er en fortælling om en kvinde, som kæmper for sin søns liv. En roman om en parterapeut med knas i parforholdet, om desperation, ansvar og fortidens traumer og om – måske! – at møde et andet menneske på bunden af magtesløsheden.
Ulven er første bind af den anmelderroste familiekrønike. Vi møder søskendeparret Henry og Leonora, der vokser op i Køge i tiden omkring Anden Verdenskrig i en tilsyneladende almindelig familie. Men kærlighed og gode intentioner er ikke altid nok, og under overfladen lurer mørket: Henrys had til lillesøsteren får konsekvenser. En ulv, der huserer på loftet, er sammen med en engel i haven med til at befolke denne stort anlagte fortælling. Om forfatteren: Katrine Marie Guldager (1966) er kendt for novellesamlingen København, sin børnebogsserie om frøken Ignora, for sine digte og for selvbiografien Lysgrænsen. Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. De senere år har hun koncentreret sig om den store, bredt anlagte familiekrønike, der også kaldes Køge-krøniken. Her følger vi en dansk familie fra 1938 og frem til nutiden.
Et mylder af mennesker, der ikke kommer hinanden ved, men alligevel ustandselig støder sammen; en vrimmel af folk, der er knyttet sammen, men alligevel rager hinanden en høstblomst. Her er sære eksistenser, der går og taler med sig selv på gaden. Mennesker, som med større eller mindre lyst besøger deres slægtninge i fængslet. Og folk, der lytter sig til gode indbrudsemner på værtshuset og ikke går af vejen for et overfald for at nå deres mål. Elleve sammenflettede noveller om en flok københavnere på vej. Om forfatteren: Katrine Marie Guldager (1966) er kendt for novellesamlingen København, sin børnebogsserie om frøken Ignora, for sine digte og for selvbiografien Lysgrænsen. Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. De senere år har hun koncentreret sig om den store, bredt anlagte familiekrønike, der også kaldes Køge-krøniken. Her følger vi en dansk familie fra 1938 og frem til nutiden.
Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor. Familien er stadig samlet, men man kæmper hver især for at overvinde livets modsætninger. Forholdet mellem Henry og Leonora som altid har været præget af rivalisering og misundelse bliver markant dårligere, da det viser sig at Henry har snydt Leonora. Til gengæld ser det ud som om, at Henry omsider møder en kvinde, der kan rumme ham og give han en chance for at blive lukket ind i livet igen. Lilly kommer omsider overens med sin indre ulv, men den har endnu langt fra forladt den anmelderroste Køge-krønike. Om forfatteren: Katrine Marie Guldager (1966) er kendt for novellesamlingen København, sin børnebogsserie om frøken Ignora, for sine digte og for selvbiografien Lysgrænsen. Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. De senere år har hun koncentreret sig om den store, bredt anlagte familiekrønike, der også kaldes Køge-krøniken. Her følger vi en dansk familie fra 1938 og frem til nutiden.
Peters død er fjerde selvstændige bind af Køge-krøniken og foregår i1972. Vi følger søskendeparret Henry og Leonora ind i den turbulente tid, hvor hippier og venstreorienterede sætter dagsorden. Henry er blevet far og flytter i kollektiv, mens Leonora er ulykkelig over sin barnløshed, og Lilly bliver forladt af Ib Berthelsen. Da Leonora finder faren Peter død, mærkes det som et jordskælv, hvis rystelser forplanter sig ud i familien og i resten af fortællingen. Om forfatteren: Katrine Marie Guldager (1966) er kendt for novellesamlingen København, sin børnebogsserie om frøken Ignora, for sine digte og for selvbiografien Lysgrænsen. Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. De senere år har hun koncentreret sig om den store, bredt anlagte familiekrønike, der også kaldes Køge-krøniken. Her følger vi en dansk familie fra 1938 og frem til nutiden.
Lille hjerte er andet bind af den anmelderroste familiekrønike, der begyndte med Ulven, og vi er nået til 1950'erne. Lille har forladt Peter og deres to børn, Henry og Leonora, og er taget til København for at dyrke sin kunst og flytte sammen med sin gamle beundrer, den velstående Ib Berthelsen. Peter må trøste sig med sekretæren, og det er tvivlsomt, om han kan holde sammen på familien. Henry har vilde fantasier om krig og forfølgelse, og Leonora stifter for første gang bekendtskab med det modsatte køn. Og hele tiden lurer ulven i kulissen. Om forfatteren: Katrine Marie Guldager (1966) er kendt for novellesamlingen København, sin børnebogsserie om frøken Ignora, for sine digte og for selvbiografien Lysgrænsen. Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. De senere år har hun koncentreret sig om den store, bredt anlagte familiekrønike, der også kaldes Køge-krøniken. Her følger vi en dansk familie fra 1938 og frem til nutiden.
Forfatteren Katrine Marie Guldager har skabt en fantastisk figur i pigen Frøken Ignora, som er kendt og elsket af mange børn og voksne. I denne flotte samleudgave gengives fire historier i nyt layout, men med de samme fantastiske illustrationer af tegneren Charlotte Pardi.De fire næste historier om Frøken Ignora indeholder:Frøken Ignora og Georg sætter deres præg på verdenFrøken Ignora går til dansFrøken Ignora føler sig helt aleneFrøken Ignora og fantasiens kildeEfter hver bog har forfatteren lavet en side med undrespørgsmål, så eleverne kan reflektere over og tale om de svære følelser, som bøgerne om Frøken Ignora tager op. Hvordan føles det at være ensom? Hjælper det at være sød ved andre, hvis man selv har en dårlig dag? Hvad kan man bruge sin fantasi til?Bogen er velegnet til både selvstændig læsning og som en del af litteraturarbejdet i indskolingens danskundervisning.Der findes desuden en undervisningsbog af Marianne Skovsted Pedersen "Læs Katrine Marie Guldager med CL", hvor eleverne skal arbejde med forfatterskabet med CL som strukturel ramme. Her vil der også være undervisningsaktiviteter til Frøken Ignora.
Katrine Marie Guldager er en af nutidens spændende stemmer i dansk litteratur. Med sit udgangspunkt i familiære relationer har hun nu udgivet det tredje bind i sin meget populære familiekrønike. “Den ny tid” finder sted i slutningen af tresserne, og der er en ny tid på vej med store samfundsmæssige forandringer. Karakteristisk nok for Guldagers øvrige forfatterskab, rummer denne roman mange karakterer. Vi følger bl.a. Henry, som har netop udtjent sin værnepligt og vender snuden mod hovedstaden, hvor det er tid til at skeje ud sammen med hippierne. Samtidig følger vi også Leonora, og hendes forhold til sin konfliktsky familie. Ungdomsoprøret og blomsterbørnene står stærkt og smukt i “Den ny tid”, og generelt er dette en realistisk og fin roman, der sætter tanker om familien, samfundet i gang med et strejf af nostalgi.
Let-tal: 15, Lix-tal: 9 Frøken Ignora bor i et vandtårn. Det er rødt og en smule skævt. Hun skal stå på tæer for at se ud. men frøken Ignora kan godt lide sit tårn. Dette er første bog i serien om Frøken Ignora. Læsepædagogisk bearbejdet version.
Sidste bind i slægtskrøniken – 1400 sider i alt om familie, sorg, kærlighed, svigt, håb og forelskelse Med sjette og sidste bind i Køge-krøniken afslutter Katrine Marie Guldager sin store 1400 sider lange krønike om familien fra Køge. Vi følger søskendeparret Henry og Leonora i næsten 50 år gennem hele serien, og de er også centrum for sjette bind. Bogen handler på en gang om nogle af de problemer, der altid er i familien, mellem søskende og mellem børn og forældre, men også om en af de perioder i danmarkshistorien, hvor familierne ændrede sig dramatisk. Alle liv er unikke, men også en del af en større historie, og det er blandt andet den, Katrine Marie Guldager fortæller. Bind 6 handler især om Leonora og om hendes forhold til moren Lilly og broren Henry. Kan hun tilgive dem fortidens fortrædeligheder, og hvis hun ikke kan, kan hun så overhovedet slippe for dem? Katrine Marie Guldager skriver om familien i det felt, hvor den er alt det gode, og alt det, man ikke kan flygte fra.
Lydia skal være storesøster.Hun glæder sig. Men da lillesøsteren kommer,er det ikke spor sjovt. Babyen skriger hele tiden,og Lydias mor har slet ikke tid til at være sammen med Lydia.Nej, Lydia vil af med den baby!
Frøken Ignora er tilbage! Her kan du læse tre helt nye historier,der er skrevet om frøken Ignora.Frøken Ignora kan ikke høre,hvad hun selv tænkerFrøken Ignora skal lære at lyttetil de andreFrøken Ignora skal teste
Normalt er Anton den gladeste dreng i hele verden. Han kan godt lide at røre sig.Han kan lide at kaste bolden så højt op i luften, at den slet ikke kommer ned igen.Og han kan lide at dykke nede i søen. Helst så dybt, at selv fiskene holder op med at svømme.Og bare glor.Men en dag sker der noget mærkeligt. Det er, som om Anton har fået bly i sine sko.Han kan næsten ikke røre sig, og hans krop bliver tungere og tungere.Antons krop, der før var let som en fjer, er blevet så tung, så tung.Det er, som om at han bærer på den tungeste byrde.I hele verden!
Lix: 10Når vejret er dejligt, kan Frøken Ignora finde på at bruge hele dagen oppe på toppen af vandtårnet.Så sidder hun i sin stol. Og så rejser hun. I fantasiens verden.Dette er tredje bog i serien om Frøken Ignora, som er en læsepædagogisk bearbejdet version.Find gratis læseforståelsesopgaver under fanen ”Ekstramaterialer” nedenfor.
Lix-tal: 10Af og til føler Ignora sig helt alene. Ignora har alle sine søde katte. Og hun har Georg. Og sin rare nabo, fiskehandleren. Men selvom hun har dem, kan hun godt føle sig ensom. Som om verden er fuld af små sprækker.Find gratis læseforståelsesopgaver under fanen ”Ekstramaterialer” nedenfor
På et skrively i Málaga optog Katrine Marie Guldager små memoer til sig selv på sin telefon, mens hun skrev på den autofiktive roman "Det samme og noget helt andet".I dette afsnit kommenterer forfatteren på sine egne tanker fra skriveprocessen. Hvorfor var det så nervepirrende at skrive? Og hvorfor blev hun nødt til at lyve for sig selv, for at kunne komme i gang med bogen?
Miranda og Bassemand skal flytte. De skal bo i et hus. Og de skal have en have. Men her møder de den rødstribede hankat, som de kender. Måske er det bedre at bo inde i byen ... LIX: 14
Kattemor sender Bassemand og Miranda på koloni. Men de er bange for, at de skal slagtes ... at de skal blive til lækre katte-bøffer ... Det er ikke nemt at være lejligheds-katte!
Miranda er træk af det hele. Hun er træt af, at Bassemand spiser hendes mad, tager hendes stol og jager hende gennem huset. Men nu kan det være nok! Miranda går amok!
Svend Brinkmann og Katrine Marie Guldager skriver en fast klumme i Politiken om moderne mennesker, og når man samler deres klummetekster, får man en bog med seks livsopgaver, som alle mennesker i løbet af deres liv bliver nødt til at tage stilling til.I bogen 'Livsopgaver' prøver de to forfattere at forstå sig selv, hinanden og os alle sammen. I Tid til bøger fortsætter vi samtalen, og får svar på, om man kan løse alle livsopgaverne?Redaktion: Janus Camara og Mia DallUdgivet af Politikens Forlag
Katrine Marie Guldager og Svend Brinkmann fortsætter samtalen om deres nye bog 'Livsopgaver'. Vi starter dog et lidt andet sted: De to forfattere er nemlig begge vilde med klimafænomenet Greta Thunberg, og snakken om hende glider over i, om man egentlig kan skrive en bog om 'mennesket' i disse tider, uden at den bliver alt for pessimistisk? Derudover er der uenighed om sortseeren Michel Houellebecq.Dette afsnit af Tid til bøger er tilrettelagt af Janus Camara og Mia DallUdgivet af Politikens Forlag
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.