Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
De fleste mennesker opfatter et parforhold som et lukket kredsløb, hvor de to parter ikke har intime relationer og sex med andre end hinanden. Men passer det mon til alle, og hvad stiller man op, hvis det ikke gør? KÆRLIGHEDSKONTRAKTEN guider jer som par til at finde præcis den definition på samlivet, som passer bedst til jer. Det kan være en friere, men stadig forpligtende aftale, der ikke sætter kærlighed, eventuelt ægteskab og børn over styr.Hvordan bevarer og styrker man kærligheden, hvordan håndterer man jalousi, hvordan sætter man nye grænser, hvordan trækker man i land igen, hvordan gebærder man sig i forhold til omverdenen?KÆRLIGHEDSKONTRAKTEN er en refleksion- og guidebog, der også rummer erfaringer fra mænd og kvinder om deres tanker og udfordringer med åbne forhold.SARA SKAARUP er sexolog og journalist. Hun har de seneste ti år rådgivet folk i forhold til ikke-monogame relationer og deltager jævnligt i debat i medierne.
Humoristisk bog, hvor forfatteren Steen Langstrup påtager sig rollen som wannabe-bestsellerforfatter og spørger branchen om råd til at skrive en vaskeægte bestseller. Bogen er både morsom og giver samtidig et indblik i branchen og livet som forfatter og den udvikling som den litterære verden er midt i. Den udkom oprindeligt i 2008, og meget har ændret sig siden, især på den digitale side af branchen, hvor e-bøger og lydbøger i dag fylder det meste, mens kommercialiseringen af litteraturen er speedet endnu mere op, og alligevel er bogen stadig både aktuel, morsom og lærerig.
Clara har en date på dyr café med en mand, hun mødte i byen for nogle uger siden. Han vækkede noget i hende, fik hende til at vove mere, end hun ellers gør, og hun har summet af frække fantasier hele ugen bare ved tanken om at skulle møde ham igen. Men nu sidder hun så der, med en alt for dyr drink, ingen trusser og klar til det hele, og så kommer han ikke. Men ved et bord i caféen sidder en mørk og spændende kvinde, der tilsyneladende også er blevet brændt af. På vejen ud stopper hun ved Claras bord og giver hende et tilbud: “I aften kan vi være andre mennesker. Du kan komme med mig, hvis du vil, men hvis du gør, så hedder du Ursula resten af natten.” Clara er ikke til kvinder, men det viser sig, at Ursula er.
'Kvinder skriver gys' er en samling gysernoveller skrevet af nulevende danske kvindelige forfattere.Hvem elsker ikke det søde gys? Den kildrende uhygge, det kolde pust ned ad nakken, det sanselige spil mellem det fornemmede og det følte?Vi har bedt elleve kvindelige forfattere skrive deres bedste bud på et godt gys. En del af dem har tidligere skrevet gysere, mens det for andre er første gang.Novellerne spiller på køn, kønsroller, graviditet, børn, folketro, spøgelser, mystik og psyke. Gyset findes i det åndelige og sjælelige mere end i det fysiske og makabre. Det er antydningens kunst, de små sprækker i virkeligheden, det usagte.'Kvinder skriver gys' indholder noveller af Anne-Marie Vedsø Olesen, Stephanie Caruana, Estrid Dyekjær, Mikala Rosenkilde, Gudrun Østergaard, Sara Skaarup, Helene Hindberg, Rikke Schubart, Anne Hjælmsø, Sheila Eggenberger og Gry Oustrup.
Genkendelige hverdagsdanskere, hjemme, på arbejde, i børnehaver, med liv, håb, drømme, misforståelser og tvivl – og så dét, der ikke burde være der. Dét uindbudte, det fremmede, det kun anede, det snigende, det vanvittige, det frygtelige. Dét, man ikke tør tale om, det, man fornemmer i kæresten, i barnet, i sig selv.Dét, man ikke kan ryste af sig igen. Det ubudne.
Kærlighed på tværs af alder. Moden kvinde og yngre mand. Marlene er træt af modne mennesker på sin egen alder. Hun har modvilligt ladet sig lokke med til en singlefest for 50+, og det går hurtigt galt. Da hun mere eller mindre flygter fra stedet, ender hun på et lille, hyggeligt værtshus, hvor et band spiller blød jazz. Den unge saxofonist vækker noget i hende, som hun ikke er forberedt på, og snart tager tingene fart.
Kvindelige forfattere var i høj grad med til at forme gysergenren, da den voksede ud af den gotiske roman i slutningen af det 19. århundrede og for alvor tog form i starten af det 20. århundrede. Disse kvinder var ikke blot meget populære, om gyset så var deres foretrukne litterære felt eller ej, mange af dem vandt også stor anerkendelse i samtiden. De fortjener at blive husket på lige fod med de bedste mandlige forfattere inden for genren. Denne antologi er blevet til med det formål. De ni kvindelige forfattere i denne bog var alle markante kvinder, der på forskellig vis udfordrede tidens normer, kønsroller og seksualitet. Novellerne i denne samling er en buket af forskelligartede gys, og selvom et par af disse har mænd i hovedrollerne, så mærker man en anden tilgang til genren end hos de mere bombastiske mandlige gyserforfattere. Kvindernes tekster er ofte mere tvetydige, snigende og åndelige. Mange af novellerne har selvstændige og handlekraftige kvinder i hovedrollerne. Kvinder, der må klare sig selv i en barsk verden, hvor den stærke mand kun sjældent bruger sin magt til at beskytte dem. 'Døden og kvinden' indholder noveller af Mary Shelley, Virginia Woolf, Amelia Blandford Edwards, Gertrude Atherton, Mary Eleanor Wilkins Freeman, Edith Wharton, Mary Elizabeth Braddon, Helena Petrovna Blavatsky og Charlotte Riddell
lyveøgler på himlen over Texas, overlevende dinosaurer i Afrikas sumpe og sorte pantere i udkanten af de europæiske storbyer. Kan det virkelig passe?Hvert år fortæller mennesker om møder med mystiske dyr, der enten ikke burde leve i det område, hvor de ses, eller dyr, der burde være uddøde for længst.Kryptozoologi er læren om de skjulte dyr, de mystiske dyr. Det er dem, som denne bog handler om.Podcast-succesen ”De mystiske dyr” begyndte at sende i august 2021, og flere sæsoner er siden fulgt efter. Denne bog samler et udvalg af de mærkværdige beretninger fra denne podcast.
Anne-Marie Vedsø Olesens noveller er korte dramaer med store armbevægelser og sitrende nerve. Om mennesker i drifternes vold, kærlighedens destruktive sider, begær og undergang. Der står noget på spil, der ofres alt, der leves fuldt ud. Der brændes op.
En gruppe urban explorers i selskab med en kunstfotograf besøger et gammelt fabriksområde i hjertet af København. Fabrikken har været nedlagt i årtier. Den har tilsyneladende fået lov til at ligge uberørt hen bag den høje mur, der omkranser området. Der er ingen tegn på, at der har været andre mennesker på fabrikken i mange år. Intet affald, ingen graffiti, ingen knuste ruder. Det er en lun sommerdag, den fredag, gruppen besøger stedet. Alligevel er der noget ved fabrikken, der giver flere i gruppen en kold fornemmelse indeni. De er ikke alene på fabrikken. Søren Henrik Jacobsen, Skræk og rædsel:“Persongalleriet er enormt, men vi taber på intet tidspunkt tråden … Det er som om, at forfatteren har sat sig for at bygge et korthus på 17 etager - og det korthus kollapser på intet tidspunkt. Meget imponerende … Danmark har flere dygtige horror-forfattere, men Steen Langstrup rager bare lige et hoved højere op end de andre - og i FRYGT FABRIK FÆLDE er han virkelig i sit es.” Jannik Lunn, Bogpusheren: ***** “Gysets mester har gjort det igen … Steen Langstrup tilbage i super topform … Langstrup har efter min mening skrevet sin hidtil bedste roman.” Pia Bechmann, Litteratursiden: “Steen Langstrup er en sand gysermester, der med ’Frygt fabrik fælde’ i overlegen stil cementerer sit forfatterskab som den danske grand old man inden for gysergenren.” Bjarne Jensen, Bogrummet: ***** “Den danske Stephen King, som han er blevet kaldt. Jeg synes nu, han er lige en tak mere ond end King … En fremragende, dæmonisk spøgelseshistorie!” Karoline Bloch, RomeoReviews: “For hver side man bladrer bliver den mere og mere spændende.” Dorte Thorsen, Danmarksbloggen: ***** “For at det bliver skræmmende og væmmeligt – dét ved man, når forfatteren hedder Steen Langstrup.” Jonas Dinesen, Bogblogger: “Formår at komme helt ind i hoved og sjæl på sine karakterer.” Jette Holst, Gyseren: “Steen Langstrup er altid god for en velfortalt historie, men denne gang er han tilbage i min yndlingsgenre – det rene gys – og han gør det forrygende. Få skriver så filmisk og nervepirrende som ham. Sproget er letlæst, men alligevel billedskabende og får scenerne i bogen til at udspille sig som en film bag øjenlågene hos læseren.”
Fem gotiske noveller skrevet af Bram Stoker. Udvalgt og oversat af Steen Langstrup.De fem noveller er skrevet i de to sidste årtier i det 19. århundrede, før Bram Stoker skrev sig ind i litteraturhistorien med den gotiske gyserroman, ‘Dracula’. Den sidste novelle i samlingen skal oprindeligt være skrevet som en slags prolog til ‘Dracula’, men blev skåret fra inden udgivelsen af romanen. Disse fem gotiske gys viser Bram Stoker som en ferm og alsidig novelleforfatter med sans for stemning, gotik og uhygge - og modet til at tage skridtet fuldt ud.Samlingen indeholder novellerne:Dommerens husDe dobbeltfødtes dødsdomHemmeligheden bag dyrkning af guldEn mors hævnDraculas gæst
Besatte mobiltelefoner, sms’er fra afdøde, terrorister, stalkere, juleuhygge, zombier, spøgelser og meget andet. Denne samling indholder alle Steen Langstrups sms-noveller til dato. Det er gys, spænding, minimalisme. Historier fortalt via sms-dialoger. Fra 'I morgen skal du dø':Mandag10:13Afsender: AnonymJeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?Mandag12:13Afsender: AnonymJeg har skygget dig hver eneste dag den sidste uge.Mandag14:13Afsender: AnonymNogle gange har jeg været så tæt på dig, at min hånd har strejfet din.
Livet som fuldtidsforfatter er en uopnåelig drøm for de fleste - og solsiden er også noget særligt, men der følger meget andet med, skyggesider, som alt for mange af os holder for os selv, ja, måske ligefrem tror kun sker for os selv. Depressioner, misbrug og i værste fald selvmord har altid været følgesvende for kreative mennesker, men er det det følsomme, kreative sind, der spøger, eller rummer forfatterlivet sider, som bare er svære at håndtere menneskeligt?I Forfattersind interviewer forfatter Steen Langstrup ti meget forskellige forfatterkollegaer om deres erfaringer med jobbets svære bagsider og deler imellem disse interviews egne tanker om jobbets snubletråde. Forfattersind indeholder interviews med Katrine Marie Guldager, Jussi Adler-Olsen, Peter Øvig, Anne-Marie Vedsø Olesen, Lars Kjædegaard, Sara Skaarup, Eva Maria Fredensborg, Agnete Friis, Anette Ellegaard og Helle Hedegaard Hein. Det er håbet med denne bog at kaste lidt lys på skyggesiderne, så vi måske kan undgå de værste af dem eller i det mindste opdage, at vi er alt andet end alene med dem. Forfattersind handler om forfattere, men mange andre kunstnere, freelancere og selvstændige vil sikkert kunne genkende problemstillingerne.
Nomineret til Jyllands-Postens pris 'Vor tids danske roman' København hærges af en pyroman. Syv unge venner er tilfældigvis i nærheden, hver gang pyromanen slår til. Kan det virkelig være helt tilfældigt, eller må pyromanen være en af dem? Oversat til norsk og solgt til filmatisering flere gange (uden nogen dog har formået at få en film ud af planerne), må regnes blandt Steen Langstrups bedste bøger. »Se, det er en rigtig gyser: én, der med millimeterpræcision borer sig lige ind i alle læserens egne dæmoner og ikke giver slip - heller ikke efter at historien i bogen er forbi og den sidste infame krølle drejet ... En dybtborende psykologisk thriller, et satanisk mesterværk om venskab og det modsatte.« - Jakob Levinsen i Berlingske Tidende. »Spenning av høj klasse. Den danske forfatteren Steen Langstrup (...) har for lengst rukket å skape seg et navn som spenningsforteller i hjemlandet. Det er vel fortjent ... Velskrevet og meget intelligent oppbygd og har akkurat så mye thriller i seg at leseren drives ubønnhørlig fra side til side ... Spiller på fine psykologiske stregner.« - Ola By Rise i Adresseavisen. Norge.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.