Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
De fleste mennesker opfatter et parforhold som et lukket kredsløb, hvor de to parter ikke har intime relationer og sex med andre end hinanden. Men passer det mon til alle, og hvad stiller man op, hvis det ikke gør? KÆRLIGHEDSKONTRAKTEN guider jer som par til at finde præcis den definition på samlivet, som passer bedst til jer. Det kan være en friere, men stadig forpligtende aftale, der ikke sætter kærlighed, eventuelt ægteskab og børn over styr.Hvordan bevarer og styrker man kærligheden, hvordan håndterer man jalousi, hvordan sætter man nye grænser, hvordan trækker man i land igen, hvordan gebærder man sig i forhold til omverdenen?KÆRLIGHEDSKONTRAKTEN er en refleksion- og guidebog, der også rummer erfaringer fra mænd og kvinder om deres tanker og udfordringer med åbne forhold.SARA SKAARUP er sexolog og journalist. Hun har de seneste ti år rådgivet folk i forhold til ikke-monogame relationer og deltager jævnligt i debat i medierne.
Humoristisk bog, hvor forfatteren Steen Langstrup påtager sig rollen som wannabe-bestsellerforfatter og spørger branchen om råd til at skrive en vaskeægte bestseller. Bogen er både morsom og giver samtidig et indblik i branchen og livet som forfatter og den udvikling som den litterære verden er midt i. Den udkom oprindeligt i 2008, og meget har ændret sig siden, især på den digitale side af branchen, hvor e-bøger og lydbøger i dag fylder det meste, mens kommercialiseringen af litteraturen er speedet endnu mere op, og alligevel er bogen stadig både aktuel, morsom og lærerig.
Den lune sommernat sitrer af frihed og eventyr til den, der tør gribe livet, når chancen og lysten byder sig til, måske bare for en nat, måske for mere, måske fordi vi kun lever en gang. Denne samling rummer tre historier om kvinder, der søger erotikken og tør tage føringen eller lade sig føre ind i sommernattens mørke, hvor alt kan ske, for den unge, som for den modne kvinde. Mette Sejrbo, af landets mest populære fantasyforfattere, og debutanten Philippa Phi er gået sammen om denne intense og velskrevne bog.
Gigantiske søslanger i verdenshavene. Nulevende fortidsøgler i europæiske søer og glimt af kæmpehajer fra en fjern fortid. Kan det være sandt?Mennesker har gennem århundreder berettet om møder med mystiske søuhyrer. Ukendte dyr i søer og floder. Dyr, som ikke burde være der.Kryptozoologi er læren om de skjulte dyr, de mystiske dyr. Det er dem, som denne bog handler om.
Johannes er uvidende om Kirstens korte affære med hans bror, da han forelsker sig i hende og lover at tage sit ansvar, da hun fortæller om sin graviditet. Kirsten ved godt, han ikke er far til det barn, hun venter, men familiens ære står på spil i den lille Østjyske landsby, så hun lader den første løgn blive begyndelsen på et ægteskab, hvor det usagte har større magt end den frie vilje, og hvor egne synder må sones ved at tilgive andres.
Seks gotiske noveller af Edward F. BensonDe seks noveller er skrevet i de første årtier i det 20. århundrede og viser Edward F. Benson som en alsidig litterær forfatter med sans for karakteropbygning, sprog og snigende uhygge. Her er både spøgelser, hjemsøgte huse, vampyrer, dyriske menneskearter og skove med dystre hemmeligheder, alt forfattet med skarp, forfinet pen.Samlingen indeholder novellerne:BuskonduktørenAnsigtetMrs. AmworthPiraterOg ikke en fugl syngerMødet ved Ungeheuerhorn
To gotiske noveller af Margaret OliphantDen skotske forfatter Margaret Oliphant (1828-1897) var en særdeles produktiv forfatter, der udgav mere end hundrede bøger i forskellige genrer. Hun var en af de mange kvindelige forfattere, der var med til at forme gysergenren i det 19. århundrede med sine stemningsfulde, varierede og åbne fortællinger. Hun er, såvidt vides, ikke tidligere oversat til dansk.Samlingen indeholder novellerne:Bibliotekets vindueDet hemmelige kammer
Randers i slutningen af 1800-tallet. Den mystiske københavner Felix Høst hyrer et sjak pramdragere til at trække en pram op ad Gudenåen for at finde en ukendt forgrening, som pramdragerne ved ikke findes. Det er vinter og alt for tidligt på året at tage en opgave på åen, men betalingen er for god til at afslå. Det bliver en rejse, der vender op og ned på alt, en rejse, hvor alt burde være velkendt, men intet er, som det plejer at være. De følger åen opstrøms og ender i ukendt land. Københavnerens penge lover en bedre fremtid. Men spørgsmålet er, hvad sjakket af pramdragere finder derude i det vinterhvide landskab, hvor fortid og fremtid synes at smelte sammen. Pramdrageren er en historisk roman tilsat magisk realisme med mere end et strejf af mørk overtro og myter flettet ind i handlingen.
To gotiske noveller skrevet af Algernon Blackwood Oversat af Christian Aalling Algernon Henry Blackwood (1869-1951) skrev 14 romaner, syv skuespil og et hav af noveller. Som ung boede han i en periode først i Canada, hvor han arbejdede i landbruget, og siden i New York, hvor han blandt andet ernærede sig som journalist for The New York Times. En gennemgående figur i flere af Algernon Blackwoods gotiske noveller var den paranormale detektiv John Silence, der også optræder i begge noveller i denne bog. De viser Algernon Blackwoods stemningsmættede pen og hans særlige evne for krybende uhygge og fascination af okkulte seancer. Algernon Blackwood blev af H.P. Lovecraft regnet for en af samtidens Modern Masters inden for overnaturlig horrorlitteratur. Samlingen indeholder novellerne: Kattenes by Den gamle kostskole
Da familien i 1930'ernes Danmark må gå fra gården, starter Christians kamp for at finde sin plads i livet. Som soldat sætter han kursen mod nye eventyr, men jagten på lykke er ikke så let som på film og hans forsøg på ridderlighed bliver forkvaklede. Anne Maries Familie har andre udfordringer, for faderens formue og den smukke palævilla kan ikke købe kærlighed eller kurere den sorg, der hviler over hjemmet. ‘Andres liv’ er en skæbnefortælling om længsel, håb og drømme.
Drama-noir under en skyfri himmel. “Min mor tog sit eget liv, da jeg var 19. Jeg vil gerne forstå hvorfor. Jeg har hendes billede her.”“Hvordan fandt du mig?”Steen Langstrup er tilbage efter fem års romanpause med dette fortættede kammerspil om ansvar, forståelse, kærlighed, sorg og hævn. Et drama mellem to kvinder, der mødes en sommerdag i 1970 og både krydser klinger og rækker ud mod hinanden på tværs af generationer, samfundsklasser og død. “Har du bagt kage?”“Min mors opskrift. Hun elskede at bage, lavede sine egne opskrifter. Jeg tror ikke, jeg har så meget til fælles med hende andet end udseendet, men jeg elsker også at bage.” Et nuanceret portræt af to kvinder, der begge har måttet bøde for andre menneskers synder helt fra barnsben og stadig gør det. To sammenbundne skæbner i et spil om at rejse sig igen og om retten til at dræbe …“Det var det eneste, der betød noget for mig. Jeg ville have hævn. Alt andet var ligegyldigt. Hvad der skete, når jeg havde fået min hævn, interesserede mig ikke. Åh jo, jeg drømte om hævn. Jeg glædede mig til hævn.” “Fik du den?” “…”“Fik du din hævn?”Og om at leve med det bagefter.
Et videobånd i en kuvert uden afsender. En kræftsyg far, Ella burde tage hjem til. En mand, der kalder sig Marcel uden at hedde det. Månen falder fra himlen. Man må huske for at glemme. "Langstrup er en både benådet og beåndet suggestiv og strømlinet storyteller, som først og fremmest forstår at åbne op for et episk flow, som flodbølgeagtigt river læseren med sig - med hud og hår og et begær om at blive underholdt all the way. Hvilket sker i den grad … Steen Langstrup er en af vor mest talentfulde og forjættende fortællere, netop nu og på helt sin egen facon. Han forstår at spille på diverse genrers konventioner, spilleregler og sætstykker både på popkunstens overdrev og så med dagligdagens mere jordnære akvarelfarver. For så alligvel at levere det grænseoverskridende skridt, som gør hans historie vedkommende, inciterende, nytænkt og nødvendig." Bo Tao Michaëlis i Politiken. "Genistreg ... Et varmt bud på årets absolut bedste spændingsroman." Ulf Joel Jensen i Sentura. "Man snapper bogstavlig talt efter vejret, jo nærmere man kommer slutningen i Steen Langstrups 'Måne måne', hvor de mange løse ender forløses i et overraskende rystende plot, der næsten lammer én ... En gysende god psykologisk thriller." Birgit Sander i Alt for Damerne.
'Kvinder skriver gys' er en samling gysernoveller skrevet af nulevende danske kvindelige forfattere.Hvem elsker ikke det søde gys? Den kildrende uhygge, det kolde pust ned ad nakken, det sanselige spil mellem det fornemmede og det følte?Vi har bedt elleve kvindelige forfattere skrive deres bedste bud på et godt gys. En del af dem har tidligere skrevet gysere, mens det for andre er første gang.Novellerne spiller på køn, kønsroller, graviditet, børn, folketro, spøgelser, mystik og psyke. Gyset findes i det åndelige og sjælelige mere end i det fysiske og makabre. Det er antydningens kunst, de små sprækker i virkeligheden, det usagte.'Kvinder skriver gys' indholder noveller af Anne-Marie Vedsø Olesen, Stephanie Caruana, Estrid Dyekjær, Mikala Rosenkilde, Gudrun Østergaard, Sara Skaarup, Helene Hindberg, Rikke Schubart, Anne Hjælmsø, Sheila Eggenberger og Gry Oustrup.
Kvindelige forfattere var i høj grad med til at forme gysergenren, da den voksede ud af den gotiske roman i slutningen af det 19. århundrede og for alvor tog form i starten af det 20. århundrede. Disse kvinder var ikke blot meget populære, om gyset så var deres foretrukne litterære felt eller ej, mange af dem vandt også stor anerkendelse i samtiden. De fortjener at blive husket på lige fod med de bedste mandlige forfattere inden for genren. Denne antologi er blevet til med det formål. De ni kvindelige forfattere i denne bog var alle markante kvinder, der på forskellig vis udfordrede tidens normer, kønsroller og seksualitet. Novellerne i denne samling er en buket af forskelligartede gys, og selvom et par af disse har mænd i hovedrollerne, så mærker man en anden tilgang til genren end hos de mere bombastiske mandlige gyserforfattere. Kvindernes tekster er ofte mere tvetydige, snigende og åndelige. Mange af novellerne har selvstændige og handlekraftige kvinder i hovedrollerne. Kvinder, der må klare sig selv i en barsk verden, hvor den stærke mand kun sjældent bruger sin magt til at beskytte dem. 'Døden og kvinden' indholder noveller af Mary Shelley, Virginia Woolf, Amelia Blandford Edwards, Gertrude Atherton, Mary Eleanor Wilkins Freeman, Edith Wharton, Mary Elizabeth Braddon, Helena Petrovna Blavatsky og Charlotte Riddell
Genkendelige hverdagsdanskere, hjemme, på arbejde, i børnehaver, med liv, håb, drømme, misforståelser og tvivl – og så dét, der ikke burde være der. Dét uindbudte, det fremmede, det kun anede, det snigende, det vanvittige, det frygtelige. Dét, man ikke tør tale om, det, man fornemmer i kæresten, i barnet, i sig selv.Dét, man ikke kan ryste af sig igen. Det ubudne.
lyveøgler på himlen over Texas, overlevende dinosaurer i Afrikas sumpe og sorte pantere i udkanten af de europæiske storbyer. Kan det virkelig passe?Hvert år fortæller mennesker om møder med mystiske dyr, der enten ikke burde leve i det område, hvor de ses, eller dyr, der burde være uddøde for længst.Kryptozoologi er læren om de skjulte dyr, de mystiske dyr. Det er dem, som denne bog handler om.Podcast-succesen ”De mystiske dyr” begyndte at sende i august 2021, og flere sæsoner er siden fulgt efter. Denne bog samler et udvalg af de mærkværdige beretninger fra denne podcast.
Anne-Marie Vedsø Olesens noveller er korte dramaer med store armbevægelser og sitrende nerve. Om mennesker i drifternes vold, kærlighedens destruktive sider, begær og undergang. Der står noget på spil, der ofres alt, der leves fuldt ud. Der brændes op.
En gruppe urban explorers i selskab med en kunstfotograf besøger et gammelt fabriksområde i hjertet af København. Fabrikken har været nedlagt i årtier. Den har tilsyneladende fået lov til at ligge uberørt hen bag den høje mur, der omkranser området. Der er ingen tegn på, at der har været andre mennesker på fabrikken i mange år. Intet affald, ingen graffiti, ingen knuste ruder. Det er en lun sommerdag, den fredag, gruppen besøger stedet. Alligevel er der noget ved fabrikken, der giver flere i gruppen en kold fornemmelse indeni. De er ikke alene på fabrikken. Søren Henrik Jacobsen, Skræk og rædsel:“Persongalleriet er enormt, men vi taber på intet tidspunkt tråden … Det er som om, at forfatteren har sat sig for at bygge et korthus på 17 etager - og det korthus kollapser på intet tidspunkt. Meget imponerende … Danmark har flere dygtige horror-forfattere, men Steen Langstrup rager bare lige et hoved højere op end de andre - og i FRYGT FABRIK FÆLDE er han virkelig i sit es.” Jannik Lunn, Bogpusheren: ***** “Gysets mester har gjort det igen … Steen Langstrup tilbage i super topform … Langstrup har efter min mening skrevet sin hidtil bedste roman.” Pia Bechmann, Litteratursiden: “Steen Langstrup er en sand gysermester, der med ’Frygt fabrik fælde’ i overlegen stil cementerer sit forfatterskab som den danske grand old man inden for gysergenren.” Bjarne Jensen, Bogrummet: ***** “Den danske Stephen King, som han er blevet kaldt. Jeg synes nu, han er lige en tak mere ond end King … En fremragende, dæmonisk spøgelseshistorie!” Karoline Bloch, RomeoReviews: “For hver side man bladrer bliver den mere og mere spændende.” Dorte Thorsen, Danmarksbloggen: ***** “For at det bliver skræmmende og væmmeligt – dét ved man, når forfatteren hedder Steen Langstrup.” Jonas Dinesen, Bogblogger: “Formår at komme helt ind i hoved og sjæl på sine karakterer.” Jette Holst, Gyseren: “Steen Langstrup er altid god for en velfortalt historie, men denne gang er han tilbage i min yndlingsgenre – det rene gys – og han gør det forrygende. Få skriver så filmisk og nervepirrende som ham. Sproget er letlæst, men alligevel billedskabende og får scenerne i bogen til at udspille sig som en film bag øjenlågene hos læseren.”
Fem gotiske noveller skrevet af Bram Stoker. Udvalgt og oversat af Steen Langstrup.De fem noveller er skrevet i de to sidste årtier i det 19. århundrede, før Bram Stoker skrev sig ind i litteraturhistorien med den gotiske gyserroman, ‘Dracula’. Den sidste novelle i samlingen skal oprindeligt være skrevet som en slags prolog til ‘Dracula’, men blev skåret fra inden udgivelsen af romanen. Disse fem gotiske gys viser Bram Stoker som en ferm og alsidig novelleforfatter med sans for stemning, gotik og uhygge - og modet til at tage skridtet fuldt ud.Samlingen indeholder novellerne:Dommerens husDe dobbeltfødtes dødsdomHemmeligheden bag dyrkning af guldEn mors hævnDraculas gæst
Besatte mobiltelefoner, sms’er fra afdøde, terrorister, stalkere, juleuhygge, zombier, spøgelser og meget andet. Denne samling indholder alle Steen Langstrups sms-noveller til dato. Det er gys, spænding, minimalisme. Historier fortalt via sms-dialoger. Fra 'I morgen skal du dø':Mandag10:13Afsender: AnonymJeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?Mandag12:13Afsender: AnonymJeg har skygget dig hver eneste dag den sidste uge.Mandag14:13Afsender: AnonymNogle gange har jeg været så tæt på dig, at min hånd har strejfet din.
Livet som fuldtidsforfatter er en uopnåelig drøm for de fleste - og solsiden er også noget særligt, men der følger meget andet med, skyggesider, som alt for mange af os holder for os selv, ja, måske ligefrem tror kun sker for os selv. Depressioner, misbrug og i værste fald selvmord har altid været følgesvende for kreative mennesker, men er det det følsomme, kreative sind, der spøger, eller rummer forfatterlivet sider, som bare er svære at håndtere menneskeligt?I Forfattersind interviewer forfatter Steen Langstrup ti meget forskellige forfatterkollegaer om deres erfaringer med jobbets svære bagsider og deler imellem disse interviews egne tanker om jobbets snubletråde. Forfattersind indeholder interviews med Katrine Marie Guldager, Jussi Adler-Olsen, Peter Øvig, Anne-Marie Vedsø Olesen, Lars Kjædegaard, Sara Skaarup, Eva Maria Fredensborg, Agnete Friis, Anette Ellegaard og Helle Hedegaard Hein. Det er håbet med denne bog at kaste lidt lys på skyggesiderne, så vi måske kan undgå de værste af dem eller i det mindste opdage, at vi er alt andet end alene med dem. Forfattersind handler om forfattere, men mange andre kunstnere, freelancere og selvstændige vil sikkert kunne genkende problemstillingerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.