Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Forlaget Uro

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Andrea Hejlskov
  157,95 - 307,95 kr.

  Vølve er Andrea Hejlskovs tredje roman. En overvældende og stærk fortælling om en kvindes kamp for at leve og overleve gennem utallige sammenbrud. Andrea Hejlskov er vølve og gydje i den nordiske tro, asatroen, og fortællingen er en central del af hendes magiske praksis. Med romanen genvinder hun sin egen fortælling og beskriver hvordan det der betragtes som svaghed og sygdom i samfundet, vendes til hendes styrke i heksemiljøet og asatroen. Her bliver hun indviet som vølve, fordi hun besidder den magiske evne, at bevæge sig mellem verdener og fortælle dem frem. Fortællingen følger Andrea Hejlskov fra ung pige til ung mor, til voksen kvinde med fire børn, flere forliste parforhold og en vildmarksdrøm som hun må opgive, for at noget nyt kan spire frem. Bogen er bygget op omkring Hejlskovs egen gendigtning af Vølvens spådom, det første langdigt i den Ældre Edda, som beretter om verdens skabelse, sammenbrud og genskabelse. På samme vis oplever vi hvordan Hejlskovs liv bygges op og brydes ned igen og igen, for til slut at styrke hende til den vigtige opgave, i en verden på klimasammenbruddets rand; fortællerens.Uro har indgået en aftale med Naturfonden, som sikrer frikøb af 1 kvadratmeter fri dansk natur, for hver solgt eksemplar af Vølve.

 • af Signe Parkins
  276,95 kr.

  Kunstbog af Signe Parkins Gennem 179 tegninger behandles svært tilgængelige og politiserede emner som identitet, krop, grænsedragninger, og moderskab. Kroppen antager arkitektoniske former og bliver i bogstaveligste forstand til de rum hvori der næres omsorg for børn og ældre, og hvorigennem reproduktionen undersøges fra uventede vinkler. Kvindekroppen og naturen flyder ind og ud af hinanden og åbner op for en forståelse af mennesket som uadskilleligt fra de vækstformer som vores verden ellers består af.

 • af Enheduana
  207,95 kr.

  Dronning over verdens magter er et langdigt skrevet af Enheduana, verdens første kendte digter. Som ypperstepræstinde i byen Ur, herskede hun for 4300 år siden over det åndelige og politiske liv i byen. Fra sit tempel holdt hun guderne tilfredse og fordelte arbejde og rigdomme blandt folket. Men en dag bliver hun overfaldet af oprøreren Lugal-ane, og smidt ud af byen. Ydmyget og i eksil begynder hun at forfatte sit værk, hvori hun beder til sin gudinde Inana om hjælp. Inana er svær at få i tale og Enheduana må finde sine bedste skyts frem, for at opnå det hun ønsker. Dronning over verdens magter er en hyldest til en gudinde der transcenderer godhed og ondskab, og som regerer over alt og alle med sin utæmmede kaoskraft. På tværs af fire årtusinder taler digtet til os og bringer en vild og tiltrængt energi med sig.

 • af Shëkufe Tadayoni Heiberg
  147,95 - 212,95 kr.

  Æg er en digtsamling om moderskab. Æg giver stemme til et feminint cyklisk erfaringsrum hvor celledelingen i livmoderen, opvasken i køkkenet og månen i himlen er vigtige at løfte frem og give sprog. Æg er en stille søgen ind til graviditetens og fødslens kerne og en vred længsel efter stærke kvindefællesskaber.

 • af Andrea Hejlskov
  107,95 - 207,95 kr.

  xxx

 • - utopisk bio-fi
  af Shëkufe Tadayoni Heiberg
  157,95 - 327,95 kr.

  Hvad man ikke kan, kan kvin.Sådan indledes Nødder, en utopisk bio-fi opbygget omkring ni måneteorier, som forandrer forståelsen af både Månens væren og jordlivets opståen.Nødder er en spekulativ roman om videnskabens natur, interplanetære relationer, og en utopistisk undersøgelse af egenarten af kvinneskeligt og kosmisk omsorgsarbejde.Med en økofeministisk tilgang til sprog og forskning tilbyder fortællingen et omsorgsbaseret alternativ til kold konkurrencementalitet og unødvendig hierarkisering mellem (natur)videnskab og andre erkendelsesformer.Nødder er Shëkufe Tadayoni Heibergs femte udgivelse og første bog i tetralogien Nødder & Bær & Føl & Fjer.

 • - poesi
  af Shëkufe Tadayoni Heiberg
  132,95 - 157,95 kr.

  MULD & LIV er en kærlighedserklæring til 20 hjemmehørende frøarter, der gør mulden og livet rigere, og en hyldest til frøets iboende magiske poesi. Bogen er også en opfordring til kollektiv spredning af frø. At vi fylder lommerne og opbygger en frøbank, som en aktivistisk handling. For når plantediversiteten forgår og insekterne forsvinder, skal vi sprede frø som aldrig før. Giv frø i gave i stedet for blomster. Omgiv dig med de rigdomme en sådan bank kan rumme. Plant verden til!Uddrag fra forordet:"Frø forbinder fortidens planter med fremtidens. Et frø er ikke længere en del af den plante det kom fra, og endnu ikke en del af den plante, det skal blive til. Frøet er løsrevet fra både sin fortid og sin fremtid, men den rummer dem begge i en sådan grad, at årtusinderne flyver ved tanken om, hvor det enkelte frø er kommet fra, og hvor det er på vej hen."

 • af Hoda Hadadi
  237,95 kr.

  Børnebog for de 2-6 årige om et bjerg der får lyst til at rejse et dejligt sted hen. Bjergets venner; skyerne, fuglene og træerne fortæller hende at det er umuligt, og at bjerge skal blive stående hvor de er - altid! Men bjerget vil meget gerne rejse og giver ikke så let op.Smuk kunstfærdig bog, skrevet og illustreret af den iranske kunstner Hoda Hadadi, der leger med ord og billeder og lader barnet og den voksne fordybe sig i fortæl-lingen om et bjerg der kan være et forbillede for de fleste.Bogen er oversat til dansk af Shekufe Tadayoni Heiberg

 • af Shëkufe Tadayoni Heiberg
  177,95 kr.

  Frugt & grønne sager er et digtkatalog over 25 frugter og grøntsager. Samlingen åbner op for en verden hvor hvidløg, ærter, radiser og kirsebær ses, smages og sanses påny.Digtene er illustreret med detaljerige tuschtegninger og oplistet alfabetisk.Frugt & grønne sager er Shekufe Tadayoni Heibergs første udgivelse.

 • af Tina Sakura
  239,95 kr.

  Alt er den samme sang er en fortælling om at rejse gennem nætterne med et kronisk sygt barn, om at leve med skammen ved stress og depression, og en åndelig søgen igennem det hele. Om kærlighed og lydmeditation. Om langsomhed og en blød revolution. Om naturens kraft og yoniens sang. At klinke sine skår med synligt guld – et kintsugimenneske – og om at huske, at vi må findes som vi er. En sang om livets yderpunkter og vendepunkter, fortalt gennem et smukt og poetisk sprog. Tina Sakura (f. 1975) har siden 2004 skrevet for børn og unge. Hun har blandt andet vundet Kulturministeriets Forfatterpris (2022) og modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat (2015).Alt er den samme sang er hendes første roman for voksne.

 • af Shëkufe Tadayoni Heiberg
  43,95 - 111,95 kr.

  En kvinde går ud i en skovplanter sine fødder i jordenog bliver til et træEn kort fortælling om længslen efter at høre sammen med naturen, og det dilemma der opstår når man pludselig har slået rod og er sprunget ud som træ.Utopisk bio-fi

 • - Digte
  af Sofie Hermansen Eriksdatter
  77,95 - 167,95 kr.

  Bedstemor Newton handler om tyngdekraftens egenart og livets væsentligheder og dagligdagens alkymi. Gennem et legende sprog og med omsorgsfuldhed undersøger digtsamlingen tyngdekraften, universets usynlige sammenhænge og begær.Som bedstemoren et sted siger til sit barnebarn:Tyngdekraften findes kun i dit hoved. Æblet falder ikke langt fra stammen. Begæret bider altid den med uroligt sind.Samlingen har en erotisk åre der undersøger det sanselige møde mellem kroppe, men også mellem kroppen og hverdagens materialer, såsom den bløde mos, den stive strand og den tunge kåbe. Erotikken fremmanes i remser og sansninger og digtsamlingen undersøger på den måde naturens vitalitet. Værket er bygget op som en vals, der gentager tre faste spor; Natten, Morgen min og Bedstemor Newton.

 • af Hoda Hadadi
  87,95 kr.

  Iranske samtidsdigte og illustrationskunst præsenteret på dansk. En samling af 27 smukke digte af Hoda Hadadi, der ligeledes har illustreret hvert digt med sine sarte silkepapirscollager. Hadadi er internationalt anerkendt illustrator og en nyetableret digter i hjemlandet. Digtene tager afsæt i hjemmet og fremkalder det sanselige og poetiske ved livet, set gennem en iransk kvindes øjne.Samtidig udkommer også børnebogen "Bjerget der ville rejse", skrevet og illustreret af Hoda Hadadi, på forlaget Uro. Begge bøger er oversat og layoutet af Shëkufe Tadayoni Heiberg.

 • af Inger-Lise Kristoffersen
  88,95 - 187,95 kr.

  Pigen skal til at sove og leger med sin kattedukke. Alt er godt, bortset fra at hendes skygge føler sig overset. Da pigen sover, lister skyggen ud af sengen og stikker af. Heldigvis ser pigen det. Hun står op og følger efter sin skygge som fører hende ud på en magisk rejse til Skyggeøen. Her møder hun mange sære skyggevæsner, for det er her skygger tager hen, når de bliver godt trætte af deres ejer. Hun når også at møde Skovens Storemor, som tager sig af pigen, og hjælper hende i hendes søgen efter sin skygge.

 • af Enheduana
  177,95 kr.

  Eksklusiv æskeudgave af Dronning over verdens magter.Indholdet er identisk med bogens indhold, men udformningen er helt sin egen.Æsken indeholder et hæfte med forord og oversætternoter, samt 18 postkort med digt på den ene side og illustration på den anden.

 • - Dronning over verdens magter
  af Enheduana
  137,95 kr.

  Plakat A - Dronning over verdens magterforsideillustration af Johanne Helga Heiberg

 • - Dronning over verdens magter
  af Enheduana
  137,95 kr.

  Plakat A - Dronning over verdens magterforsideillustration af Johanne Helga Heiberg

 • - poesi
  af Enheduana : Ypperstepræstinde af Ur
  87,95 kr.

  Dronning over verdens magter er et langdigt af Enheduana, verdens første kendte forfatter. Som ypperstepræstinde i byen Ur, herskede hun for 4300 år siden over det åndelige og politiske liv i byen. Fra sit tempel holdt hun guderne tilfredse og fordelte arbejde og rigdomme blandt folket. Men en dag bliver hun overfaldet af oprøreren Lugal-ane, og smidt ud af byen. Ydmyget og i eksil begynder hun at forfatte sit værk, hvori hun beder til sin gudinde Inana om hjælp. Inana er svær at få i tale og Enheduana må finde sine bedste skyts frem, for at opnå det hun ønsker. Dronning over verdens magter er en hyldest til en gudinde der transcenderer godhed og ondskab, og som regerer over alt og alle med sin utæmmede kaoskraft. På tværs af fire årtusinder taler digtet til os og bringer en vild og tiltrængt energi med sig.Lydbogen er indlæst med det introducerende forord og de opklarende oversætternoter, begge forfattet af Sophus Helle.

 • af Mette Uldal
  197,95 kr.

  En grafisk fortælling om hullet i hegnet, om det vi fik med og det vi giver videre. Mette Uldals originale grafiske fortælling om en opvækst i halvfjerdserne, en drøm om at stifte familie, og et kuld børn der vokser ud af drømmen og ind i den virkelighed vi kender idag. En søgen efter svar på hvordan en mor kan vide at hun har rustet sine børn godt nok til den verden de vil møde, og hvordan de værdier der har rundet en hel generation, kan finde deres form i en forandret verden. En cyklisk fortælling om livets gang og de følelser det vækker i os. Stærkt stemningsmættet tegnet fortælling der giver et nyt bud på hvordan tekst og billede kan smelte sammen og fortælle de historier vi har brug for at høre.Skrevet, håndtekstet og tegnet af Mette Uldal

 • - Afsaneyeh Bahram
  af Hamid Tadayoni
  197,95 kr.

  افساده بهرام / Fortællingen om Bahram – et iransk digtepos af Hamid Tadayoni.Bahram er en af de vigtigste guder i den iranske mytologi, han regerer og beskytter ilden. I dette drama på vers, rejser Bahram fra sin bopæl på månen, ned til jorden for at holde fri. Han lover guderne at han vil holde sig langt fra menneskene, da der er dæmoner og fristelser hos dem, men en dag, kort efter at han er ankommet, møder han den smukke Nahid og forelsker sig hovedkulds i hende. Fortællingen om Bahram er en fortælling om uimodståelig kærlighed, modstand og kamp. Om div'erne, de mytologiske dæmoner der vil saboterer harmonien, guderne der vil bevare den, og en befolkning der bliver splittet mellem de stridende parter. Fortællingen er skrevet på persisk i 10 illustrerede akter, og inspireret af den iranske mytologis fabulerende univers.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.